Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskuplung

    őstag

    válasz Raymond #15381 üzenetére

    Pont ma kaptam egy WMR headsetet, egy Dell Visor-t. Eddig még nem találkoztam egy WMR megoldással se, de ha a többi is ilyen, akkor felejtős az egész.

    A HMD maga még egész tetszetős, bár nekem 20 perc után fájt a homlokom az abroncstól ami a fejemen van, hiába próbáltam a tarkómra helyezni a súlyt, mint a Rift-nél.
    De lehet, hogy nem is figyeltem volna erre, ha nem irritált volna az első másodperctől a borzasztó kép, ami a HMD-ben fogad. Te jó ég, ha így találkoztam volna életemben először a VR-ral, tuti nem ruházok be egy Oculusra...

    Mit gondoltak, amikor ezt így kiadták? A felbontás határozottan jobb, mint a Rift-ben, de te jó ég, milyen lencsék vannak ebben?

    Az hittem rosszul látok... Kb 10 fokban éles a kép (középen), és a legkisebb szemmozdulatra szétfolyik a kép. Ha nem PONTOSAN középre nézek, akkor semmit se lehet látni, csak a homályosan szétfolyó tájat...

    Azt nem lehet valahogy megoldani, hogy fixen álljon az ember fején? Ez a homlokon ülő megoldás felejtős, minden homlokráncolásnál máshova kerül a lencse a szemem előtt, és ugye tudjuk, hogy ez mihez vezet: elmosódott képhez.

    Plusz azt vettem észre, hogy sose tudom beállítani úgy, hogy mindkét szememmel éles képet lássak, ezt betudom annak, hogy a Rift-tel ellentétben nem lehet állítani a szemek közti távolságot.

    A kontrollerekről már nem is merek nyilatkozni. Fostos műanyag, 70-es évekbeli design. Nem is illik a HMD designjához, ez gondolom valami közös cucc, ami minden WMR megoldásnál ugyanaz. Nagyon rossz ránézni is, megfogni még rosszabb. A Touch ergonomiájának nyoma sincs.

    És mindezt majdnem ugyanannyi pénzért, mint egy Rift, hát komolyan mondom, hogy hülye aki megveszi :P
    Gyorsan felvettem a Riftet, megnéztem a Home-ot, és megnyugodtam, hogy nem a szemem ment tönkre, hanem tényleg ilyen foscsi ez a Dell Visor.

Új hozzászólás Aktív témák