Hirdetés
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attilav2
őstag
válasz
Doky1988 #21000 üzenetére
Milyen szövegszerkesztővel hoztad létre ledoff.sh-t ?
Windows alatt szerkesztetted meg és utána feltöltötted a routerre ?
Lehet hogy a windows/linux-unix sorvége kód különbség miatt nem működik a script, ez csak tipp, ebbe az irányba nézelődnék.
Én a led kikapcsoló scriptet a routeren csináltam meg vi-jal, ha neked a vi nem jön be akkor ha van elég tárhely a routeren rakd fel a nano-t és csináld meg azzal.
Vagy ha windowson csinálnád meg a scriptet akkor használd pl ezt a szövegszerkesztőt és unixos formában mentsd a fájlt.
Látom közbe megoldottad, a sorvége formátumkülönbségre figyelni kell, legegyszerűbb a routeren megcsinálni a scriptet (ha csak egy rövid scriptről van szó). -
-
-
.-..-.
tag
Ez csak egy pelda volt.
Amugy eppen passzolni akarom a mobil appot es van egy github project sajat wifi/bt modullal (esp32) a klimahoz, amit majd nagyon raeros idomben megcsinalok.
A lenyeg, hogy akkor a DMZ kicsit hasonlo, mint anno az Asus routeremben volt a vendeg halozat. Netet kap, de helyi halot nem. -
válasz
.-..-. #21044 üzenetére
Így. Legalábbis jobban jársz, mint ha egy háló van mindennek.
Bár, én inkább a mobilapp miatt aggódnék.(Itthon a Facebook Marketplace miatt tartott telefon is ment a "DMZ"-be. Igazából nekem ez nem egy szó szerinti DMZ, csak egy szegregált tűzfalzóna. A DMZ-nek vannak olyan sajátosságai, hogy a belső és a külső hálózat között helyezkedik el, és mindkettőből elérhető, amit én csináltam, az egy sima leválasztott rész, kintről pl. nem érhető el semmi benne. Klasszikusan DMZ-be pl. Internet felől elérhető szerverek szoktak menni.)
-
-
-
Geth
veterán
Csak a belső DNS szervereden csináld meg a CNAME rekordokat.
Példa:
xy.duckdns.org publikus DNS bejegyzésemet a DDNS frissítgeti.
A belső DNS szerveremen van egy CNAME rekord, ahol az xy.duckdns.org a bimbam.akarmi.home.arpa belső címre mutat.
Ugyanazt az xy.duckdns.org címet használom kívülről és a belső hálón is, csak kívül a WAN felől jön majd be a kérés (hiszen az van bejegyezve a DDNS miatt), belül viszont a belső DNS szerver a belső IP címre oldja fel. -
-
-
válasz
.-..-. #21032 üzenetére
A forward egy portot beküld a hálózatodon egy gépre. A DMZ egy tűzfalzóna, amiben vannak gépk (IP címek), amik elérhetnek/nem érhetnek el más tartományokat. DMZ általában olyan, hogy elérhető WAN és LAN felől is, de a DMZ-ből max. ha a net felé (WAN felé) tudsz kimenni, a LAN felé nem.
-
.-..-.
tag
Pontosan mi a különbség a PortForward és a DMZ között?
Nem teljesen világos. -
Hello,
Olyan gondom lenne még, hogy a DMZ-ben levő némely gépnek el kéne érnie pl. a homeszervert (pl. az egyik tabletemen teljesen up to date Linux van, de mivel a fifi modul régi, csak a DMZ-s wifire tud csatlakozni). Ezeket külön átengedem a tűzfalon, de a homeszerveren futó Nextcloudhoz kéne, hogy a publikus DNS címével hívjam meg, az viszont nem működik DMZ-ből.
Tehát van a ******.no-ip.org, LAN-ról megy, kintről megy, de DMZ-ből nemDMZ-ből a belsőIP-vel elérem, ha átengedem a tűzfalon, de DMZ-ből se a publikus IP-n, se a publikus DNS-en nem. Mit tudok ezzel csinálni, hogy menjen a publikus DNS név...?
DMZ-WAN accept accept van, de az intra zone forward reject, ez lehet a gondja?
Köszi
,
-
-
Geth
veterán
Én úgy tudtam, hogy a WPA3-nak feltétele a 802.11w. Szerintem az Optional beállítással is mennie kellene, de csak-WPA3 esetén "tisztább" is, ha kötelezőre van állítva (ebből következik, hogy WPA3+2 esetén pedig jobb az Optional).
No mindegy, a lényeg hogy működik. Igazából csak azért jegyeztem meg, hogy másnak ne tűnjön úgy, hogy önmagában a win-nel lenne valami probléma ennek kapcsán.
-
-
-
PBA
aktív tag
Diginél ha nem szabályosan csatlakozol le, hanem tápelvétellel vagy más féltégla módon, akkor 10-15 percig nem enged visszacsatlakozni, ez normális jelenség, nem a routered hibája. Szóval érdemes várni negyed órát és aztán visszaadni a tápot, meglátod rögtön fel fog csatlakozni.
-
Miután végre sikerült leválasztani az outdated és nem biztonságos eszközeim hálóját, áttoltam azt a wifit, amin a normál eszközök vannak, WPA3-ra. (Ez volt az egyik cél, hogy a leválasztott hálón marad a wifi WPA2, a többi, ami tud, menjen 3-on.)
Mi nem tud csatlakozni? A két céges Windowsos gép. Minden más Android (ami ismeri a WPA3-t, mert van pár olyan régi, ami nem), Apple, vagy Linux rendben felmegy rá.
Van valami ismert beállítás, amivel a Windowsok is tudnak csatlakozni? Az enyém még örült is neki, hogy WPA3 lett a hálózat, de csatlakozni, azt nem tud -
Headless
őstag
válasz
Doky1988 #21000 üzenetére
egyrészt root-ként vagy belépve, látszódik, mivel # van a host név után.
sudo parancsod nincs a routeren, de rootként nem is kell magasabb jog.
a parancsaid azért nem mennek mert nem létező fájlokat próbálsz létrehozni ami a sys device-on nem így működik. meg kéne a találnod a konkrét led neveket.
#led nevek
ls /sys/class/leds/*/brightness
#minden off
echo 0 >/sys/class/leds/*/brightness#minden on
echo 1 >/sys/class/leds/*/brightness
de szerintem ezekkel kapcsolva a fényerőket a triggerek megváltoztathatják még. Így nem lesz végtelenségig sötét szerintem. -
-
mexel
veterán
Most új táp és megy. Igaz tegnap a régivel is ment
-
mexel
veterán
Pontosabban a wifi megy. Csatlakozni a digihez nem akar, csak ha a digis routert is újraindítom.
más kérdés: a gépneveket meg lehet változtatni a mac címhez rendelve úgy hogy nem kapnak fix IP-t? Csak mert van pár okoseszköz amiknek nincs neve, csak wlan0-nak látja a router, és ha több is csatlakozik egy kérdőjellel jelöli őket. Szeretném tudni melyik melyik éppen. Mac alapján ha átnevezem az aktív dhcp bérleteknél úgy hogy nem kapnak fix IP-rt ez megoldás?
-
mexel
veterán
Visszaraktam egy mentést amiben minden alapon van kb csak a felhasználói adatok vannak meg, azzal megy.
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #21015 üzenetére
Nem, az ugyanúgy van. Ráadásul egy újraindításnál nem csatlakozik a digihez ppoe-n. Kb 10 x kell indítani.
Ezek kellenek még vajon?
LCP echo failure threshold: 80
LCP echo interval: 20Most csatlakozott, de egyszerűen nem oszt ki IP-t a wifin. most a gépnevek sem látszanak sehol. Alapból semmit nem állítottam el, minden indításkor random mást csinál. Most gyorsan tápot cseréltem a routeren
-
-
mexel
veterán
Valami nem kerek nálam. Eddig minden jól ment, most megváltoztattam 20-ról 25-re a dhcp limitet és azóta nincs internet a wifiken. A vezetéken rálógatott pc-n van net, a wifiken semmi. csatlakoznak az eszközök, kapnak IP-t csak netet nbem. Ez mitől lehet?
kezdem már unni hogy pár hete a wifivel szívok.Szerk: illetve már ip-t sem oszt.
Lehet hogy a router halt meg?
-
-
mexel
veterán
Még egy kérdés:
Azt vettem észre hog újraindításkor nem aka csatlakozni a digihez.
Valaki ezt kérdezte régebben, idézem:
"Digi esetén ax3200-nál továbbra is ajánlottak ezek a pppoe beállítások ?
LCP echo failure threshold: 80
LCP echo interval: 20"beállítottam, most csatlakozott. Ez véletlen vagy valóban kell még?
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #21009 üzenetére
Á valóban, ezt elnéztem
Köszönöm!
Hogyan tudom és inkább mire frissíteni ilyen régi vasnál, wdr3600-nál amiben elérhető az offload?
Lesz értelme?Mi az az olcsó wifis router amin már jól fut olyan openwrt ami tudja ezt és nem fekszik meg akár 30 wifi kiszolgálásától sem? ( tudom ez nem ennek a topiknak a témája, de szeretnék openwrt-t használni - akár olyan eszközzel ami kezel pl 2 db 1tb-os ssd-t is akár torrenttel)
Szerk: közben ahogy olvasgatom ezen a régi 3600-ason nem nagyon tud senki 400Mbps-nél nagyobb sebességet elérni semmilyen openwrt-vel, így valószínűleg marad ez.
A wifi stabilitás most fontosabb mint a madzagos sávszél, azt úgysem nagyon használom.
Legalábbi remélem stabilabb lesz a wifi mint a gyári fw-vel, az már használhatatlan volt -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Tehát akkor a felületen korlátnak 20-at adtál meg? Mert ott ugye OpenWrt esetén nem az utolsó IP címet adod meg, hanem a limitet.
A címkézésnek akkor van értelme, ha egy port több VLAN-ban is benne van. Jellemzően ilyen a CPU. Ekkor minden csomag el lesz látva egy címkével, ami azonosítja, hogy éppen melyik VLAN-hoz tartozik. Lényegében így fogja tudni a rendszer, hogy melyik irányból esett be/merre kell tovább küldeni.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Abban a buildben még nincs sw offload, így a CPU ennyit bír (igaz, akkor még nem is igen volt igény többre). Meg lehet próbálni egy frissebb OpenWrt-t, ahol már elérhető az offload. Persze az kérdés, hogy mennyit fog tudni. Ugye gyári firmware alatt van HW NAT, ami OpenWrt esetén Mediatek, illetve Ramips/mt7621 vonalon érhető el.
-
Joe123
senior tag
Csak egy kis info, hátha később segít másnak, ha rátalál. Vettem egy Cudy WR3000S-t, amin openwrt alól lehet a LED-eket vezérelni. Azonban jelenleg (24.10.1) nem mindet. A LAN1-LAN4 LED-eket nem lehet elérni, én meg az összeset le akartam kapcsolni. A megoldás, hogy fel kell tenni az mdio-tools csomagot és a System / Startup / Local startupnál az exit 0 sor elé be kell szúrni ezt:
mdio mt7530-0 0:0x1f raw 0x21 0x0008
A többi LED vezérelhető a System / LED config alól.
-
mexel
veterán
lenne még egy kérdésem. DHCP-nél megadtam hogy a kezdő IP 100 az utolsó 120 legyen, de mégis kioszt 161, 175 stb IP-ket.
Ezt a LAN DHCP kiszolgáló résznél adom meg.
Kellene még valamit állítanom?Még egy kérdés:
A hálózaton belül a kapcsolóknál a címkézés mit jelent pontosan? -
Doky1988
senior tag
/ Előző kommentem törölje már légyszi moderátor, vagy admin, nem tudom átírni. Meg ezt a sort légyszi ha az előző kommentem törölte. /
LED-ek kikapcsolása AX3600 (OpenWRT)
ledoff-openwrt-ax3600.sh:
# Vilagito LEDek kikapcsolasa AX3600 (OpenWRT)
# Kek LEDek /Elol/ (AioT, Network, System)
echo "0" > /sys/class/leds/blue:aiot/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:network/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:system/brightness
# Zold LEDek /Hatul/ (WAN, LAN1, LAN2, LAN3)
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:01:green:wan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:02:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:03:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:04:green:lan/brightness
vagy ha valakinek kell fájlba, ami tuti müxik, kiraktam webemre: [Letöltés]
Letöltött fájlt, másold fel a router root könyvtárába (SCP, vagy lewgeteled), majd chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh aztán LuCi -ba Rendszer/Ütemzett feladatok -nál add hozzá:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /etc/init.d/led start
Majd Mentés, és készen is van. crontab rész: este 20:00-kor kikapcsolja a LED-et, reggel 8:00-kor meg vissza.
A megoldás természetesen TESZTELVE lett!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régi TP-Link WDR3600 routerem nagyon dobálta a wifit ezért feltettem az Openwrt-t ( OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7)
Be is állítgattam az alapokat emi nekem kellene, de emlékeim szerint régen ezt már raktam fel de azért szedtem le mert nem tudta kipörgetni a gigás netet.
most ismét sajnos azt látom hogy csak 250Mbps fel és 250Mbps le stabilan a net.
nem lehet állítani valamit rajta? Olyan mintha lekorlátozná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- Nintendo Switch
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest