Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mac-en kicsit más a memória mennyiségének a szerepe, mert szinte mindegy, hogy 8-16 GB, a rendszer swapolni fog, de feltűnés nélkül. Nagy kép, videó, kiadvány fájlokkal dolgozva a 8 giga is majdnem tele lesz, meg a 16 giga is, többet számít, hogy az SSD-n legyen elég hely, hogy ott tudjon kényelmesen írni olvasni, szóval lehet, hogy 8G 512-es gép gyorsabb lesz, mint 16G 256-os. Persze ez nem szentírás, de nagyon más az érzet, mint Windowson, ahol elég egyértelmű, hogy több memória = nagyobb tempóval.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mondjuk annyiból mindenképp jó, hogy Logitech Craft bill. és Mx master 3 egerem van hozzá. A bill feliratozva van Mac-hez is.
Ami nekem fura volt, az a görgetés, ahhoz külön programot vettem, hogy úgy be tudjam természetesnek állítani, mint ahogy windows-on volt. Most nem jut eszembe, melyiket vettem végül, és nem tudom megnézni, mert 2 hónapja külföldön vagyok, de szerintem itt leírtam, melyiket választottam azok közül, amit a többiek ajánlottak. Azt tudom, hogy valamelyik egyszer fizetőst vettem meg, nem a havidíjasat.
Majd csinálok új képet a letisztult setupról, itt vettem kettő homepod minit is hozzá, volt akció, 89 EUR volt darabja, be is pakoltam gyorsan kettőt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
icecave
üzenetére
Én nem grafikázom, még, de lehet, hogy ezek után rá fogom venni magam, valamikor egyszer.
Nekem is főként netezős feladatra kell, meglátjuk, hogy a feleségem mit fog szólni hozzá, szinte biztos, hogy neki is fura lesz.Nekem szintén, megszokni, hogy OSX alatt mi hogy van, de meglátjuk.. Nekem a praktikusság tetszett meg a Mini-ben. A 16GB-s változat csak a biztos ami biztos alapon lett, tényleg azért, ha estetleg lesz munka akkor működjön rendesen.

Más, a Wine, hogy működik? Telepíti magától a rendszer, vagy nekem kell telepítenem, és abban fut aminek ott kell?

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ó, szuper, akkor ott tudok használni mindent LiveID-vel, szuper!

@Sas: 16GB-s gép mellett döntöttem, hogy ha esetleg lenne munka, akkor legyen, így bőven jó lesz. Max a Diablo 2 Res-nek kell majd eldöcögni rajta, de reméljük talán fog.
Én még nem tudok nyilatkozni, remélhetőleg 1-2 héten belül meglesz a tapasztalat. Win95 óta csak Windows-t használtam, bár még volt 3.1 is, OSX talán egyszer ha volt. Meglátjuk. 
cigam: Köszönöm! Lehet ki fogom próbálni OSX alatt az Edge-t, ha jó akkor maradok annál, Windows alatt nagyon bevált.

-
cigam
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Safari-ba HTML és csv formátumú fájlokat tudsz beimportálni. Mivel már az edge is chrome alapú, szerintem ez a módszer alkalmazható (most nincs előttem Edge, hogy lássam milyen export van benne gyárilag).
---
A Firefox mondjon le! Amint bezárom, és újra megnyitom, az összes kitűzött(rögzített) oldal eltűnik! Ez feature, vagy valahol be kell kapcsolni? Safarin ezek simán ott maradnak.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én is világ életemben windows használó voltam., Aztán mivel már minden cuccom Apple volt, kivéve az asztali gépet, gondoltam, kipróbálom az M1-es mini-t, ha már annyira dícsérik. Volt egy személyes indok is. 3D grafikus vagyok, tizenéve 3Ds Max-ot használok, de át akartam szokni a Blenderre. Amint megláttam, hogy MacOS-re nincs az előbbi, utóbbiból meg már "M1 optimized" is, tudtam,hogy ez kell nekem, így nem hagyva magamnak más választást, mint, hogy mindent Blenderben csináljak.
Az meg már baromi jó dolog,hogy ez a kisdoboz olyanokat elvisz a hátán zsigerből,hogy csak nézek. Azért a 16 GB RAM-osat vettem, biztos, ami biztos, de mindenképp jó döntést hoztam.
Mondjuk asszony nem szeret odaülni elé, mert "hol van ez, hol van az, stb", de nekiadtam a windows-os laptopom, szóval az is megoldódott. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
Juhu, szuper.
Köszönöm.Ha böngésző szinkront össze lehet hozni akkor a KPM nem is kellene, csak használnám, ha már megvettem.
@Sasbá: Mondtam én, hogy egyszer eljön ez a pillanat is.
Őszintén szólva tartok a Mac OS-től, de majd lesz valahogy.
Agyaltam, hogy Air, vagy Mini.de nekem a Mini praktikusabb. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Sok év Windows/PC használat után úgy néz ki, hogy váltok egy M1-es Mac Mini-re. Játékra van Xbox, szóval azért is esett a választás a Mini-re.
Pár kérdésem lenne:
Az első legfontosabb, az első indításkor települ a rendszer, vagy csak bejelentkezni, frissíteni kell?

A másik, használok Kaspyersky Password manager-t, ezt tudom h használni? Bár erre közben elméletileg megtaláltam a választ.
Kaspersky Password Manager on the Mac App Store (apple.com)Edge alatti könyvjelzőimet át tudom tenni Safarira?
Kezdésnek tuti, hogy nagyon fura lesz, de őszintén szólva vonzott a kíváncsiság, hogy milyen lehet.
-
30z.Samu
titán
Nekem is most dobta fel a Safari 15.0-t...merjem frissíteni?
Meg persze a Big Sur 11.6-ot. -
cigam
titán
Ajjaj... Lehet mégsem akarok új gépet? Nálam 10.15.7-en teljesen rendben van.
-
Igen, üresen indítva. Minden egyes indítás után jön a fél-egy (néha két) perces pörgés. Csak egy kiegészítő van, az AdGuard for Safari, de azt kikapcsolva is ugyanúgy viselkedik.
Logból nem tudom kinézni mi lehet a bibi.
Bányászni meg aligha bányászik, mert csak rövid ideig pörgeti a gépet.#35383 hszilard666
Pár hónapja csinálja. Nem tudom, talán 11.3 vagy 11.4 óta.
Esetemben az üzemidő nem számít (Mac Mini), ezért inkább a kényelem, a testreszabhatóság stb miatt használom a rókát. -
hszilard666
veterán
Ilyen nálam is van sajnos catalina-n.
Indítom a safarit és megtekeri keményen a procit, be is indul a hűtés, aztán pár perc és megint elhalkul a gép. Viszont azt vettem észre hogy chrome-mal egy órával kevesebb az üzemideje a gépnek akksiról, szóval még így is jobb a safarni nekem. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Chrome-ot nem használok, Firefox a fő böngészőm, meg Edge a céges cuccoknak - de egyik sem okoz ilyen túlpörgést. A Safari viszont minden indításnál hozza ezt a fél-egy perces turbót.
Valami nem kerek, az tuti. De eddig egy OS verzió se volt kerek, mindegyikkel volt valami birok, úgyhogy már hozzászoktam
-
-
Ez a Safari nálam kezd totál kabaréba fordulni... Már az előző verzió is ezt művelte: elindítom és egy-két percig a Mini fel akar szállni az asztalról úgy visít a ventilátor
[kép] -
A Safari nem tudja ismerni vagy nem ismerni a webp-t. Ami jon image tipuskent, azt odaadja a rendszernek. A Big Sur ismeri a webp-t, igy Big Sur alatt a Safari is megjeleniti a webp-t. Egy rendesen megirt szoftver nem duplikalja a rendszer funkcionalitast, hanem hasznalja azt. A Chrome es a Firefox eseteben, mivel ezek multiplatform appok az e legegyszerubb, ha a leheto legminimalisabb kepesseget hasznalja a rendszerbol es amit lehet, sajat maga, hazon belul old meg. Igy ezek a szoftverek hozzak a sajat keprenderuket es a sajat fontrenderuket is.
-
cigam
titán
Ma megérkezett 10.15.7-re a Safari 15.0
Egyből leteszteltem az ipon oldalán, még mindég nem tudja a webp-t
. -
-
30z.Samu
titán
10-én töltöttem a billentyűzetet meg a Trackpad-et, most áll az előbbi 65, utóbbi 47 százalékon. Ami elég jó szerintem, bár azt hozzá kell tegyem, hogy a Trackpad-ben az elem valamiért csak 77%-os volt, amikor beletettem, de nem foglalkoztam vele, felírtam így a Jegyzetekbe és csókolom. Egy sima, 1000 mHa-s Auchan-os töltőelem van mindkettőben, úgy voltam vele hogy bőven elég ezekbe és igazam is volt.
Szóval összességében teljesen jók ezek, egyáltalán nem bántam meg a cserét, teljesen élmény így használni a gépet. Pedig "csak" első generációs a pakk, Nekem teljesen megfelel. -
-
-
30z.Samu
titán
Én nagyon meglepődtem a hétvége folyamán. Kíváncsiságból ránéztem hogy mi az Apple kínálata iCloud bővítésénél és meglepődtem hogy mennyire olcsó.
Én valamiért azt hittem, hogy ez sokkal drágább, elő is fizettem az 50GB-s csomagra. 300 forint semmi érte, de amúgy egyik csomag sem drága, csak nem hiszem, hogy szűkségem lenne 200GB tárhelyre. Mindegy, a lényeg hogy meglepődtem. 
-
-
Srácok! Valaki tudja mi a különbség a "normál" letöltős Office és az AppStore-ban található program között?
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Köszi!

-
30z.Samu
titán
Skacok! Ha Airpods van csatlakoztatva a Mac-hez (vagy igazából bármelyik Apple kütyühöz), akkor telefonáláshoz mindkettő fülest be kell dugnom vagy elég csak az egyik? Ha csak az egyik, mindegy melyik? Mindkettőben van mikrofon?
-
30z.Samu
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Nekem egy hónapja van meg az M1-es Mini. Viszonyítási alapom ugyan nincs az előzőkhöz képest, ez az első asztali gépem, régebben volt egy Macbook Air-em. De azt kell hogy mondjam hogy bitang gyors, gyakorlatilag valamire ráböksz és ott is van, nem kell várnod. Nagyon jó a felhasználói élmény, Nekem is az alap 8GB-s verzió van és az elmúlt egy hónap alapján teljesen jó otthoni felhasználásra.
Jövőhéten tervezek vágni vele 4K-s videót, arra kíváncsi leszek hogy fog muzsikálni. Bár nem fogom szarrá filterezni, szóval szerintem nem lesz gond. -
kkp900
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Köszi nekem még nem a legfrissebb volt fent ezért nem volt olyan .
A feleségednek előtte 2018-as volt? Régebben volt itt róla szó és akkor azt mondták a váltok hogy nem annyira észrevehető a különbség. Lehet akkor még nem voltak optimalizálva a programok az M1 es hez. Ez a 2018-as most se lassú szerintem de kíváncsi lennék mennyivel jobb lehet az M1es.Ha az M1 8GB ramnál miket fog bezárogatni , hogyha megtelik a ram? Ha a mostani is képes fezabálni a 32 ből 30-at is néha. Na hátha lesznek még akik leírják a tapasztalatukat. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
kkp900
üzenetére
"hol kell vele kerestetni ?"
Space Lens" mi a különbség?"
A két gép között nincs difi, én az olcsóbbat vettem feleségemnek, és nem vettem észre semmit. A garit 1 év után az eladó üzlet intézi.",miben vehetem észre ,hogy gyorsabb lesz majd a M1 es ?"
Konkrétan mindenben észre fogod venni hogy gyorsabb lett.
(nem kicsit)"Plusz sima otthoni felhasználásnál elég lehet a 8 GB Ram ?"
Elég -
kkp900
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Jo kis progi de ezt is meg kell venni ,hogy konkrétan mutassa amit kell ,mert ő is egyébnek mutatja . Mondjuk az Imazing sokat foglal a biztonsági mentésekkel de nem találom ,hogy lehetne törölni azokat sajnos. Régebbi telefonok mentései.
-
kkp900
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Fel van telepítve ,de azt hol kell vele kerestetni ? Azt sose csináltam vele csakis a tisztításokat. Plusz az lenne a többiekhez a kérdésem ,hogy a kettő Mac Mini M1 Chippes között mi a különbség? és kinek milyen van itt a csoportban melyik típus?
Apple Mac mini MGNR3ZE/A ez most Emagon 259 ezer
Apple Mac Mini M1 chip MGNR3MG/A ez 289 ezer lehet ,hogy csak a régió az egyik ZE a másik meg MG . És ,hogy is van most ez a Garancia kérdése,mert ugye ezekre már 3 év van így nem kell venni külön apple care plan hozzá végre. De 1 év után hova kell vinni ha baja van? Plusz sima otthoni felhasználásnál elég lehet a 8 GB Ram ? A mostaniban 2018-as Mac miniben 32 van de sokszor azt is felzabálják gondolom a Transmission meg a bőngészők.Plusz az lenne a kérdésem felétek,hogy I5-ös a proci a 2018-asban szóval nem az alap,miben vehetem észre ,hogy gyorsabb lesz majd a M1 es ? Vagy Ki miért cserélte le aki persze nem munkára használja.. -
Mr Bond 007
őstag
Minden oda tartozik ami nem sorolható bele a képek zene stb kategóriákba. Pl nekem az Xcom 2 is abban van, meg egy csomó program file. Nincs ebben semmi misztikum. Ha nagyon érdekel akkor tegyetek fel egy trial Clean my mac x-et és nézzétek meg mi foglal mennyit. (teljes lemezt fel lehet vele térképezni) Mac os nem termel semmi extra szemetet max pár GB cache file-t.
-
30z.Samu
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Most kíváncsiságból megnéztem, Nekem is ír 9,63GB-t az Egyéb kategóriába, ami fogalmam sincs mi lehet. De még így is van 200GB felhasználható tárhelyem, szóval annyira nem zavar. Túl sok mindent nem tárolok a gépen még, nem rég vettem. Gyakorlatilag még be se laktam, csak megtanultam 1-2 alap dolgot, amit Windows alatt is használtam és kész. Van egy terrás HDD-m, aminek kellene szerválnom egy dokkolót, azon van adat bőven.
De a gépen nem tervezek túl sok mindent tárolni.Jövőhéten lesz egy hónapja, hogy megvettem a gépet, eddig nagyon tetszik. Persze az elején fura volt a Windows után, de teljesen új nem volt a dolog, mert korábban volt egy Macbook Air-em. Pár dologra emlékeztem, de sokat felejtettem. Gondolok itt a funkciókra, meg a billentyű parancsokra, amiket használok majdnem minden nap. Pl.: @, ; , \ , *
Így is előfordul még, hogy néha meg kell nézzem a billentyűzetmegtekintőt ha nem jut eszembe valami, ez azért nagy segítség. Szóval összességében eddig egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem a gépet. Veszett gyors és jó használni. Mondjuk én az alap Minit vettem, amiben 8GB RAM van, kérdés hogy ez mondjuk 2 év múlva keresztmetszet lesz-e. Persze akkor is ott lesz az az opció, hogy lecserélem egy másikra, amiben több RAM van, mivel sajnos nem bővíthető.
Ja és az ökoszisztémát nem is említettem, nagyon kényelmessé tudja tenni az ember életét.
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Vannak mentések, egyéb olyan dolgok, amik ezt okozhatják? Azért kérdezem, mert semmilyen felhőt nem használok ebben a formában így nálam nincsenek tárhely problémák és nem nő vagy csökken a szabad tárhely kénye-kedve szerint. Programon belül vagy manuálisan oldom meg a felhőbe töltést.
-
-
kkp900
senior tag
Nálam is növelte 3 GB-al! Nem tudom már arra is gondoltam, hogy a nagy új rendszer frissítéseket is elmentheti!? Azok ugye legalább 10 GB szoktak lenni . De furcsa , hogy eddig nem jelentkezett ekkora tárhely eltűnés! Csak mikor látja az ember , hogy fogy fogy és semmi nem indolkolja akkor elpattan egy Húr…
. Most konkrétan töröltem kettő nagy progit amit amúgy se használtam eddig . Így vissza állt 159 GB-ra. De töröltem is érte 5 GB -ot. Az zavar a legjobban , hogy egyik program se mutat az ég világon semmit se. Tölthetek telepíthetek én akármennyit . Egyik se semmit se. -
válasz
kkp900
üzenetére
Én már rég feladtam ezt. Képtelenség kideríteni.
Az biztos, hogy a nem ismert dokumentumok is ott vannak, meg a telepített appok ideiglenes fájljai.
Dokumentumokra itt nullát ír, pedig van 26 gigányi Creative Cloud anyagom, meg 13 gigás vmware virtuális gépem. Ezeket tuti az egyébbe sorolja.
A user mappában a library még tekintélyes méretű. A cache alig 10 giga, application support 9 stb.szerk.
Ja, az iménti 11.6 OS update 85-ről 89-re tornászta fel az egyéb kategóriát. -
kkp900
senior tag
Sziasztok! Sajnos még mindig nem jövök rá,hogy mi van a Tárhelykezelésnél az Egyébben 55 GB!!? És már szó szerint kezd idegesíteni ,mert sokszor megy lefele akár 3-4 GB is a tárhely becsökken de mire fel? Nem értem 32 GB Ram van benne az nem elég neki vagy mi lehet ami felzabálja a tárhelyet . Plusz kb 3 frissítéssel ezelőtt volt amikor sok tűnt el vagy 25-30 GB ,mert addig kb 178 körül volt ami szabad ,most meg csak 155 sajnos.
-
-
blakey
titán
Hát nem azért, de ugye tudod, hogy pengeélen táncolsz? Egyszer "bekap" valamit a gépet és akkor nézhetsz, ha nem vagy felkészülve az esetleges telepítésre.
Utána jöhetnek a fontok. - ez mitől olyan nagy kihívás? Fontok "telepítése" 1 perc (2398 db-om van)
De ugye más programot is használok. - Application mappába 83 program szerepel, ebből van 1-2 Safari kiegészítő, de többnyire programok.
Pl. a dock-on csak azok az appok vannak kint, amiket minden nap használok. (az apple default kint lévő ikonjainak 90%-át leszedtem), a Launchpad szintén alaposan átszerkesztve (első oldalán a gyakran használt motyók, a másodikon mappázva a többi kacat) - Ez 10-15 perc, nem pilótavizsgás dolog, nekem is egyénileg van beállítva a gépem, nem ahogy bekapcsolom már használom is.
Egy rekesz belga kézműves sörért elmegyek beállítani.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Nem az adatokról van szó. Azok nekem Adobe Cloud, iCloud és NAS-on vannak.
A szoftverek beállítása és finomhangolása ami sok idő.Adobenál nem tudok se szinkről se exportról, csak kézimunkáról. A sok biszbaszt, több helyről (user library-n belül van mit ugrabugrálni) ki kell másolgatni és új telepítésnél visszarakni. Utána jöhetnek a fontok.
De ugye más programot is használok. És a rendszeren is végeztem pár finomhangolást (pl. tinker tool).
Én nem úgy használom a gépeimet, mint az emberek többsége. Kicsomagolja és uccu neki. Saját igényeim szerint szeretem módosítani, alakítani. Pl. a dock-on csak azok az appok vannak kint, amiket minden nap használok. (az apple default kint lévő ikonjainak 90%-át leszedtem), a Launchpad szintén alaposan átszerkesztve (első oldalán a gyakran használt motyók, a másodikon mappázva a többi kacat)
Stb.Szóval aki nálam egy gép új belakását letudja zongorázni 2-3 óra alatt, annak fizetek egy rekesz sört.
-
moleculez
veterán
Én kb kész is vagyok. Mindent felhőben tartok, szóval adatot nem vesztettem sehol,meg nem kell az adatok halászásával foglalkoznom. De egyébként mac alatt is külön partición van a rendszer és az adat, szóval ha nem törlöm az utóbbit, akkor az offline fileok is megmaradnak, a rendszer parti meg mehet a levesbe alatta.
syl: Az adobe config filejait ha exportálod, majd install után visszarakod akkor nem ott folytatód ahol abbahagytad?
Vagy a CC nem synceli ezeket? Jóideje nem használok Adobe cuccokat, átálltam Affinityre, de azt is iPadon inkább. -
30z.Samu
titán
Nekem a platformváltás után ott van még a vinyó, amit a PC-ben használtam és vannak rajta mondhatni fontos adatok. Szóval nekem majd még egy normális dokkolót kell szerezzek, hogy hozzá tudjak férni az adatokhoz. Mert hát voltam olyan okos, hogy nem mentettem le őket sehová.

-
-
Ear001
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nem kell. Ha van Time Machine mentésed, akkor akár az újratelepítésnél, akár az úres új rendszernél egy csomó mindent visszaállíthatsz vele. Gyakorlatilag a teljes rendszert programokkal, igaz, van néhány aminél újra regisztrálni kell, vagy csak a levelezést, dokumentumokat, beállításokat. Ezzel lehet a legkényelmesebben költözködni új gépre is például.
-
blakey
titán
Dolgozom rajta, ezzel keresem a pénzt úh., igen, ennyit megér és tökéletes lesz a rendszer, legalábbis amennyire lehet egy OS, ezek miatt "is" nem panaszkodom annyit, mint egyesek, ezért van, hogy "nálam működik", stb. Semeddig nem tart a CC beállítása, nekem mindenből van mentésem, félévente frissítem őket, nem nagy kaland, csak azt hiszed.
-
blakey
titán
válasz
Snoop-y
üzenetére
De akkor mindent IS be kell allitani ujra vagy nem? - Természetesen, de erre előre készülök, elég jól megtervezem, hogy mikor szánok rá 2-3 órát, mert a teljes rendszer belakása, az előző állapot beállítása a sok program és beállítás miatt ennyi idő, de megéri. Egy szabad hétvégén rászánom a fél délutánom és minden megcsinálok. Mindent ugyanúgy beállítok, minden hálózati elérés ugyanolyan lesz, stb. semmilyen kínja nem lesz egyik eszköznek sem.
-
válasz
Snoop-y
üzenetére
Én is Adobe CC-zek és tuti megütne a guta, ha mindent újra be kellene állítgatnom... Mindegyik programban a workspace-eket, egyedi billentyűkombinációkat, fontokat... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ez a "minden új OS verziót tiszta telepítéssel tegyünk fel" játék azoknak jó, akik a PH fórumot meg a FB-t pörgetik. Aki dolgozik is rajta, az kétszer is meggondolja a gyalulást.
-
30z.Samu
titán
Egyébként a Big Sur most az új rendszer vagy fog jönni egy új?
Úgy emlékszem, hogy event után szokott jönni. -
Valahol van leírás,hogy kell "nulláról" tenni a rendszert? Van olyna backup mint iphone-ipad stb esetében? Nekem az első mac-em ugye windows után, vajmi keveset tudok még az ilyenekről. Bár már 2 hónapja nem vagyok Magyarországon, ha hazamgyek, biztosan lesz pár update, plusz addigra az új nagyverzió is megjelenik.
szerk.: Most nézem, hogy benne az összefoglalóba. Akkor csak a backupnak kell utána néznem, de lehet az is benne van.
-
blakey
titán
A tiszta telepítéssel szemben a frissítésnek egy "előnye" van, a lustaság. Csak és kizárólag a tiszta telepítéssel lesz "normális", jó rendszered. Én szentírásnak veszem OS esetén és nem csak macOS-nél, Windows-nál is. Android, iOS, tvOS esetében meg egy gyári visszaállítás és újra beállítás sokat javít az élményen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem is főként netezős feladatra kell, meglátjuk, hogy a feleségem mit fog szólni hozzá, szinte biztos, hogy neki is fura lesz.

Az meg már baromi jó dolog,hogy ez a kisdoboz olyanokat elvisz a hátán zsigerből,hogy csak nézek. Azért a 16 GB RAM-osat vettem, biztos, ami biztos, de mindenképp jó döntést hoztam.
Agyaltam, hogy Air, vagy Mini.de nekem a Mini praktikusabb.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Indítom a safarit és megtekeri keményen a procit, be is indul a hűtés, aztán pár perc és megint elhalkul a gép. Viszont azt vettem észre hogy chrome-mal egy órával kevesebb az üzemideje a gépnek akksiról, szóval még így is jobb a safarni nekem.

Én valamiért azt hittem, hogy ez sokkal drágább, elő is fizettem az 50GB-s csomagra. 300 forint semmi érte, de amúgy egyik csomag sem drága, csak nem hiszem, hogy szűkségem lenne 200GB tárhelyre. Mindegy, a lényeg hogy meglepődtem.
Vagy a CC nem synceli ezeket? Jóideje nem használok Adobe cuccokat, átálltam Affinityre, de azt is iPadon inkább.