- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz hackeeeee #36400 üzenetére
Igen, remek kis program. A havidíjasat azért kicsit pofátlannak érzem.
Más: Ha megveszem a paralels desktopot, és felrakom vele virtuálisn a w11-et, akkor arra feltelepíthetem a csak windowsra megjelent programot? Gondolok itt a 3Ds Max-ra, licenszem van hozzá természetsen, nem illegális. Mac verziója nincs. Illetve más windowsdos programokat ugyanúgy telepíthetek, mintha windosws volna a gépen, és használhatom, ha futtatom a W11-et a paralels-el?
Látom, van sima home verzió is, vagy évente fizetős, nekem melyik kell? -
TigerCat
nagyúr
válasz hackeeeee #36132 üzenetére
Nem tudom, nekem megy hiba nélkül. Átküldöm a telepítőt, innen le tudod szedni, ez fut itt.
3 napig él a link, utána törlődik: https://mab.to/3sfKtzysm♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Rebelf
aktív tag
válasz hackeeeee #35882 üzenetére
Nem reagál rá elő kell Szednem egy sima usb billt úgy látom.. de ezt azért egy kicsit szánalmasnak tartom hogy a bejelentkező képernyőnél a jobb felső sarokban nem jelenik meg a Bluetooth ahol normálisan lehetne vezérelni a bluetooth os eszközöket és fel csatlakoztatni a gépre.. hihetetlen hogy ez csak akkor lehet elvégezni mikor be vagy jelentkezve már... ennyi erővel egy új bluetoothos eszközt rögtön nem tudsz használni a géppel ha van bejelentkezési jelszó ez borzasztó.... Meg tartson az ember otthon plusz egy USB s egeret és billentyűt ilyen esetekre, hogy hozzáférjen a saját gépéhez hogyha új eszközöket vásárol, vagy egy frissítés után eldobja minden kapcsolatot mint ahogy most utóbb is tette?? nagyon vicces...
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35753 üzenetére
Szintén zenész, kb 15 év után engedtem el, pedig imádtam bütykölni meg minden. Azt a részét a mai napig imádom, de a rendszerrel való bíbelődés valahogy nem hiányzik. Pláne ha az ember játszani is szeretne rajta.
Kérdés: Jelenleg 20 és 21 százalékon áll a billentyűzet meg a Trackpad. Lehet még nyúzni őket vagy lesz egy pont, amikor mondjuk el-el dobálja a jelet?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
MiklosSaS
nagyúr
-
addikt
válasz hackeeeee #35738 üzenetére
Nagyon off, de én 3900X, 32GB ram vonatkozásában dolgozok win11-gyel úgy, hogy az M1-es miniről RDP-zek a nagyvasra.
Nyilván eltérő dolgokra használom a két gépet, de számomra is pörgősebb a windows. Nem tudok konkrét dolgokat írni, érzésre. Ezek túl elmondhatom, hogy a mini is gyors, egyáltalán nem lassú, csak mintha az animációi lennének a rendszernek lassabbak.
Amiért a minit használom: az iPhone-nal való integráció. Zseniális.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35679 üzenetére
Hátrányod semmiképpen sem lesz a több RAM-mal, sőt.. Én úgy vettem észre, hogy a MacOS-t annyira nem szereti a Facebook, Safari és Chrome alatt is elég röcögősen megy a téma. Minden más tökéletesen megy, persze nem fogok ettől eret vágni, csak egy megállapítás.
Sic Parvis Magna
-
rii
nagyúr
válasz hackeeeee #35641 üzenetére
előre szeretném bocsájtani, hogy totál nem értek hozzá
csak felszinesen vakargattam meg az informatika kérgétaz XP szerintem egy nagyon jó OS volt
stabil minden
ami a win95-98-98se után kuriózum volt a windows világban ) persze a windows nt4 az más tészta volt, ha jól tudom a winxp is nt alapokon mentazt miért nem lehetett tovább vinni?
miért kellett a win7 win8 win10
miért kellett a win-t felhizlalni 10GB-ra?
meg az OSX-et is?
ami mondjuk jót tett az SSD piacnak szerintem[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35499 üzenetére
Nekem alapvetően arra kellene hogy tudjam használni Mac-hez is és tudjak telefonálni vele illetve majd az online előadást hallgatni sem lenne rossz. Van Earpods-om, de őszintén szólva nincs kedvem ki-be dugdosni a hangszórót és a fülest a gépen. Azért is kérdeztem, hogy ki mit használ.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35490 üzenetére
Nem, Google-ban keress rá, elindítod a dmg fájlt, majd amikor kihozza a három ikont csak húzd el őket valamelyik mappába vagy akár az asztalra és kész. Ahogy elindítod egyből ezt a simítást fogja feldobni. Ahogy elnéztem mást is lehet benne állítani, de én nem másztam bele, csak kipróbáltam.
Sic Parvis Magna
-
TigerCat
nagyúr
válasz hackeeeee #35484 üzenetére
TinkerTool-lal be tudod állítani.
Monitort sosem kapcsolom ki, így indításkor az is feléled. Ha később kapcsolom be, akkor nem. Ez van. Béna, de ilyen. Viszont az tényleg gáz, hogy az új M1 gépek is produkálják...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #35485 üzenetére
Update: sry a sok posztélt, úgy néz ki, hogy pram reset megoldotta, bár nem "zenélt" kétszer a gép, de elvileg megcsinálta.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #35484 üzenetére
Illetve, nincs képem ki-bekapcsolás után a monitoron, csak ha kikapcsolom a monitort, és vissza. Meg is találtam..
Sleep nem játszik.
Komolyan ennyi idő alatt ez nem lett javítva? Jaj..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Syl
nagyúr
válasz hackeeeee #35431 üzenetére
Magic Trackpad 2 & Magic Mouse 2 - mindkettő szereti nem érzékelni a (weboldal) scrollt. Percenként előfordul, hogy kétszer kell simítanom ahhoz, hogy megmozduljon az oldal. Ha a trackpad-et rádugom a gépre akkor azonnal megszűnik a probléma.
A bluetooth fejhallgatómat és/vagy hangszórómat is legalább hetente egyszer elhagyja a Mini. Hallgatok valamit, aztán egyszercsak "bluetooth disconnected"...Nem tudom az M1-es Minin milyen a kékfog, de az inteles géppel nekem nagyon rossz tapasztalatom van.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35425 üzenetére
Ha nem tudsz dönteni, akkor menj be egy iStyle-ba és ott ki tudod próbálni egy laptopon.
Vírusirtót én Windows-ra sem telepítettem, ott volt a gyári, nem volt vele semmi probléma. Vagyis lehet, hogy nem volt az igazi, de én nem szambáztam olyan helyeken, ami potenciális vírus veszély. Nem is volt gond a géppel.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35414 üzenetére
Igen, itt is kb mindenki a Trackpad-et javasolta a Magic Mouse helyett. Nagyon jó gesztusokkal kezelni a gépet. Nekem volt régebben egy 2013-as Macbook Air-em, ott szerettem meg a Trackpad-et. Windows-os laptopoknál első dolgom az volt, hogy rádugtam egy egeret, egyszerűen nem akartam használni a tapipadot. De a Macbook-on megváltozott és amikor megvettem a Minit végül ezért is döntöttem a Trackpad mellett. Meg azért is persze, mert itt is javasolták serényen, hogy inkább azt vegyek a Magic Mouse helyett. Az persze más tészta, hogy Windows-on továbbra sem szeretem a tapipadot, de azt el kell ismernem, hogy sokat javult ott is a helyzet. De számomra még mindig a Trackpad a király.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz hackeeeee #35411 üzenetére
Amikor megvettem a Minit, akkor a PC-ből megmaradt USB-s billentyűzetet meg egeret használtam. A funkcióját ugyan ellátta, de mégsem volt meg az az Apple feeling ugye. Így hát vettem egy sima Apple billentyűzetet, meg egy első generációs Trackpad-et. Ez a "kis" változtatás is tök jól feldobta az asztal összképét és nem mellesleg nagyon jó használni őket.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Ear001
addikt
válasz hackeeeee #35395 üzenetére
Mac-en kicsit más a memória mennyiségének a szerepe, mert szinte mindegy, hogy 8-16 GB, a rendszer swapolni fog, de feltűnés nélkül. Nagy kép, videó, kiadvány fájlokkal dolgozva a 8 giga is majdnem tele lesz, meg a 16 giga is, többet számít, hogy az SSD-n legyen elég hely, hogy ott tudjon kényelmesen írni olvasni, szóval lehet, hogy 8G 512-es gép gyorsabb lesz, mint 16G 256-os. Persze ez nem szentírás, de nagyon más az érzet, mint Windowson, ahol elég egyértelmű, hogy több memória = nagyobb tempóval.
-
nagyúr
válasz hackeeeee #35398 üzenetére
Mondjuk annyiból mindenképp jó, hogy Logitech Craft bill. és Mx master 3 egerem van hozzá. A bill feliratozva van Mac-hez is.
Ami nekem fura volt, az a görgetés, ahhoz külön programot vettem, hogy úgy be tudjam természetesnek állítani, mint ahogy windows-on volt. Most nem jut eszembe, melyiket vettem végül, és nem tudom megnézni, mert 2 hónapja külföldön vagyok, de szerintem itt leírtam, melyiket választottam azok közül, amit a többiek ajánlottak. Azt tudom, hogy valamelyik egyszer fizetőst vettem meg, nem a havidíjasat.
Majd csinálok új képet a letisztult setupról, itt vettem kettő homepod minit is hozzá, volt akció, 89 EUR volt darabja, be is pakoltam gyorsan kettőt. -
Syl
nagyúr
válasz hackeeeee #35395 üzenetére
Működik LiveID-vel is és Office365 accounttal is. iOS verzió szintén. Oda-vissza szinkronizál mindent. Én a céges cuccokra használom, mert a levelezésünk is ott van.
#35394 cigam
Előzmények, Előző munkamenet helyreállítása?
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz hackeeeee #35390 üzenetére
Safari-ba HTML és csv formátumú fájlokat tudsz beimportálni. Mivel már az edge is chrome alapú, szerintem ez a módszer alkalmazható (most nincs előttem Edge, hogy lássam milyen export van benne gyárilag).
---
A Firefox mondjon le! Amint bezárom, és újra megnyitom, az összes kitűzött(rögzített) oldal eltűnik! Ez feature, vagy valahol be kell kapcsolni? Safarin ezek simán ott maradnak.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
válasz hackeeeee #35390 üzenetére
Én is világ életemben windows használó voltam., Aztán mivel már minden cuccom Apple volt, kivéve az asztali gépet, gondoltam, kipróbálom az M1-es mini-t, ha már annyira dícsérik. Volt egy személyes indok is. 3D grafikus vagyok, tizenéve 3Ds Max-ot használok, de át akartam szokni a Blenderre. Amint megláttam, hogy MacOS-re nincs az előbbi, utóbbiból meg már "M1 optimized" is, tudtam,hogy ez kell nekem, így nem hagyva magamnak más választást, mint, hogy mindent Blenderben csináljak. Az meg már baromi jó dolog,hogy ez a kisdoboz olyanokat elvisz a hátán zsigerből,hogy csak nézek. Azért a 16 GB RAM-osat vettem, biztos, ami biztos, de mindenképp jó döntést hoztam.
Mondjuk asszony nem szeret odaülni elé, mert "hol van ez, hol van az, stb", de nekiadtam a windows-os laptopom, szóval az is megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- i7 Félkonfig! i7-2600K/ ASUS P8P67-M/ 16GB DDR3/ Foxpost van!
- Gamer i7 +8GB Ram Hibátlan
- Mac Mini Server 2010
- Gamer PC! i5-9400F/ GTX 1660 SUPER/ 16GB DDR4/ M.2 SSD + HDD/ Win 11 Pro/ Garancia/Beszámítás!