- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kleinguru #37242 üzenetére
Nagyon nem szívesen adom el, de mivel a céges környezet win alapú, így kisebb vesződség ha az asztali saját gépem is az, programok, géges elérések, stb miatt.
Bár itt van mellettem a céges gép is, nem mindig kapcsolgatnám be, ha valami épp gyorsan kell,vagy meg kell nézni, stb.Nyilván, külön kellene választani a magánszférát a munkahelyi dolgoktól, de sokszor ez nem megoldható, plusz mindig van ilyen "na, ezt gyors lecsekkolom" dolog szabadidőmben is.
-
nagyúr
válasz kazsmerlaca #37124 üzenetére
Én ha alvóba rakom, ki-be kapcsolgat monitor pár percenként. Bekapcsol, majd érzékeli hogy nincs jel és kikapcsol.
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #37122 üzenetére
Igen, a monitort más gépekkel is használom.
-
nagyúr
Egy ideje észrevettem, hogy az m1 mac mimim egyre lassabban tölti be a programokat bootkor. Beírom a jelszót, ugye pár progit betölt (scrollozás segítő, viber, sufshark, mail, stb), de rohadt lassan mostmár. Jóideje nem telepítettem semmit, mindig ugyanazokat a programokat tölti be bekapcsoláskor, mégis egyre lassabban csinálja. Ha ez megvan, gyors a gép, azzal nincs gond, de az elején "fájdalmas" a dolog. Esetleg lehet ez ellen tenni? Valami tisztító rpgo kell hozzá, vagy egyéb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, szerintem akkor úgy lesz, mint iPhone esetében, ott is rájöttem, hogy jobban járok, ha akkor adom el, mikor már a másik is megvan és egyszerűbben átköltözök így.
-
nagyúr
Én a backup-ról kérdeznék. Ha majd veszek egy másik mac mini-t pl. akkor itt is van fullosan olyan backup, mint iOS-en? Minden telepített programot, beállításokkal együtt visszatesz? Vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
-
nagyúr
Na akkor...
Szóval mindig is szemüveges voltam, de jópár éve megműttettem, sokáig nem kellett szemüveg, de romlani kezdett, így megint szükségem volt egy szemüvegre. Mivel sokat ültem gép előtt, azt hittem, az rontja (mint később kiderült, nem...), ezért gondoltam, kell egy kékfényszűrős. Nem is tudom, mit hittem, komolyan... grafikusként... de az ember, ha be van parázva egy ilyen miatt, máshogy mérlegel. Természetesen nem jött be, eltolta szineket, mindent sárgított, lehet valakinek ez oké, nekem nagyon zavaró volt.
Így lett sima, bár munkára nem is igen kell még, de vannak napok, hogy ha nem látom rendesen a monitort, akkor felveszem. Így mindenképp jó, hogy nem szűrős.Az ok, amiért romlott, illetve sokszor látok kicsit szarul/homályosan: nagy nehezen kiderült, hogy Lyme kóros vagyok, vagy 8-10 éve, az utóbbi 2 évben okozott egyre durvább tüneteket, köztük ezt a látásost is.
-
nagyúr
Gondoltam, töltök fel képet ide, de a feltöltésnél nem tudom a fotók közül kiválasztani képet. Vagy épp csak pshopba behúzni (bár ott működik a jobb klikk és küldés Pshopba azt hiszem).
Nyilván azért, mert lehet a képek nincsenek is a gépen, csak a felhőben, vagy korlátozva van a hozzáférés, de hogy lehet ezt megoldani? Mert addig tök jó, hogy lövök egy képet, az megjelenik iPad-on, iMac-en, de aztán ha pl. ide fel akarom tölteni, akkor nem tudom kiválasztani. -
nagyúr
válasz 30z.Samu #36775 üzenetére
A másik rendben van, hisz az nem torzít. Annyira nem vészes a helyzet, mert közel vannak a monitorok a szemeim meg -0,5 és -0,75. Azért ha messzebb ülök, vagy kicsik a betűk, felveszem, pedig mindkét monitor 4330x1440 és 2560x1440, 34 illetve 32 collon, szóval ott azért nincs az, mint 4K-nál, hogy picik a betűk.
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #36773 üzenetére
3D grafikus vagyok, ha valamit megbántam az életben az a kékfényszűrős szemüveg.
Persze azóta kellett másik, szóval minden oké, de nem gondoltam hogy ennyire látványosan eltolja majd a színeket (nyilván ez a dolga ahogyan a neve is mutatja, csak úgy ez állandóan mindenhol jelen van míg len nem veszed).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha már M1-es Mac. Van valami olyan EQ app, ami már kompatibilis vele? Próbáltam párat, mindegyik valami "audio driver"-t akar feltenni, amivel nincs is gondom, de akkor már jó lenne olyannal próbálkozni, ami ARM-re is kijött.
-
nagyúr
válasz kleinguru #36553 üzenetére
Nekem 16 GB-os, 12-re raktam, hogy engedje az 3440x1440-et, de ami a durva, hogy megy nem full screenben, így egymás mellett lehet 2 ablakban macOS és W11. Simán csak átklikkelek. Így elég beállítanom a w11-nek is egy 1720x1440-es felbontást, és simán használom a programot, ami miatt feltettem (3Ds Max).
A scroll könnyítő appot ki kell ugyan kapcsolnom, mikor W11-re megyek, de úgysem használom egyszerre a kettőt.Czo: Köszönöm, így rendben van!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Paralels 17-et felraktam, azzal pedig W11-et. W11 alatt nincs ilyen felbontás, inkább csak a 16:10-es képarányúak, de az én 21:9-esem-et nem lehet kiválasztani. A paralels beállytásaiban, a display alatt sincs ilyen, mielőtt még elindítaná az ember a w11-et.
Tehát úgy nem engedi, hogy nincs ilyen opció, hogy 3440x1440, csak pl. 1680x1050, 1920x1200, stb.
-
nagyúr
Aki használja a Paralels desktopot, milyen monitorral teszi? Nem engedi beállítani a 3440x1440-es felbontást, vajon csak a Trial miatt, vagy ez ilyen lesz? Akkor meg sem veszem. Értelmes infót nem találtam erről a neten.
-
nagyúr
Közben gondolom más is kapott e-mail-t: harmadáron a Forklift
-
nagyúr
válasz hackeeeee #36400 üzenetére
Igen, remek kis program. A havidíjasat azért kicsit pofátlannak érzem.
Más: Ha megveszem a paralels desktopot, és felrakom vele virtuálisn a w11-et, akkor arra feltelepíthetem a csak windowsra megjelent programot? Gondolok itt a 3Ds Max-ra, licenszem van hozzá természetsen, nem illegális. Mac verziója nincs. Illetve más windowsdos programokat ugyanúgy telepíthetek, mintha windosws volna a gépen, és használhatom, ha futtatom a W11-et a paralels-el?
Látom, van sima home verzió is, vagy évente fizetős, nekem melyik kell? -
nagyúr
Biztos, de most elég jó deal még mindig a M1 mini, ha lesz is pro, meg ilyenek, akkor az már lehet annyira atom drága lesz, hogy csak akkor éri meg, ha valaki full melóra használja (esetemben meg az volt a cél, hogy otthonra legyen egy halk, mindent elbíró gépem, de dolgozni is tudjak rajta, ha kell, amit teljesít is, nem is akárhogy, pedig ugye nem excel táblákat töltögetek). Persze én is csak abból találgatok, hogy mennyibe kerül egy Pro/max-os macbook pro egy sima M1-es után.
-
nagyúr
válasz kazsmerlaca #36168 üzenetére
Nekem az a bajom pont, hogy ha egy időn túl megy a képernyő kímélő, semmi gomb, egér, akármi nem ébreszti fel, csak ha a power gombot megnyomom. Ezt vajon hol lehet állítani?
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #35915 üzenetére
Köszönöm, így megy. Most meg szokhatom meg, ahogy normálisan működik
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #35910 üzenetére
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #35907 üzenetére
Nem is tudom leszedni, ezen az oldalon bármelyik link a SteelSeries honlapjára vezet, ahol meg nincs ott a program.
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #35907 üzenetére
Ja, látod ezt nem tudtam, akkor rákeresek. Azt hittem ez is ilyen fullos egér paraméterező.
-
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #35902 üzenetére
Viszont akkor melyik lesz a domináns program? Az options alapból felülbírálja a gyári pointer speed beállításokat, de attól még mindekettő befolyásolja, ha állírok bármelyiken. Most tegyek fel mégegyet? Már a gépbe sem fogja tudni, melyiket melyikkel hogy írja felül, nem?
-
nagyúr
Az első nagy Monterey bugba bele is futottam. Bedugtam a fülembe az airpods pro-t, felugrott,hogy közeli, csatlakoztam, és a videó, amit néztem, elkezdett szaggatni, és csak recsegett a pro... aztán visszaváltottam sima fejhallgatóra, az meg úgy szólt, mint egy szokol rádió. Teljesen szétesett az audio driver, vagy nem tudom mi volt, egy újraindítás kellett, hogy helyre rántsa az egészet.
Mr Bond 007: Köszönöm, de sajnos kell a Logitech Options az Mx Master 3 egér, és a Craft billentyűzet miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Már máskor is észrevettem, de lehet csak beképzelem, de olyan az egér, minha "begyorsulna" tekintve, mekkora részen húzom arrébb. Tehát nem egyenletes. Ha kis távolságokat teszek bvele, akkor lassú, de ha a monitor másik végén kattintani kell, akkor mikor meállítom az egeret, mert arra számítanék,hogy akkora mozgatásal ér oda, ahova szeretném, akkor már rég túlszalad. Ha esetleg jól érzem, ki lehet ezt a "feature"-t kapcsolni? Még megnézem, simán lehet,hogy a Logitech options csinálja.
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #35850 üzenetére
Én is ráengedtem, tényleg sokkal gyorsabb. Sokat még nem tudtam tesztelfetni, munka előtt feldobtam, kipróbáltam az aiprods pro-val, ha rányomok, most nem karikázik, csatlakozik. Majd letesztelem,hogy megy-e úgy is, ahogy iPhone-iPad között,hogy oda kapcsolódik, ahol indítok egy videót/hangot.
blakey: Köszönöm! Úgy néz ki, jobb lesz megtanulnom a Forkliftben is a gyorsbilleket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Big Sur 11.6-ra való frissítés után airpods pro-mmal egy csomószor megszakad a kapcsolat. Vagyis csak a hang megy el, ha épp videót nézek, pár másodpercekre. Van,hogy megigazítom, vagy épp csak megmozdulok és újra rendben minden, van, hogy ki kell vennem a fülemből, majd vissza és akkor jó. Másnál minden ok? Bár azóta pont volt airpods-ra is valami update, lehet az kavar be, de iPhone-al rendben a dolog.
-
nagyúr
Wake on lan-t meg lehet oldani, hogy iPhoneon be tudjam kapcsolni a Mac minimet?
-
nagyúr
Én csak két dologgal szívok, a többi rendben van.
1. Sokszor nem kapcsolódik az AirPods Pro-mmal. Hiába nyomok rá jobb fent a hangjegy ikonra, hogy válasszak a hang kimeneti lehetőségek közül és választom a homepod párost, csak karikázik, karikázik, de semmi. Ha ki eszem a fülemből, majd vissza rakom, várok, amíg kiírja egy popup üzenetben jobb fent, hogy “AirPods pro közeli” és úgy nyomok a csatlakozásra, akkor rendben csatlakozik.
2. Homepods Mini-k: Itt is ha rájuk nyomok, hogy akkor most egy videót mutatok az asszonynak, akkor csak karikázik. Ha újraindított a gépet, azonnal, működik a hang kimenetel közötti váltás, de egy kis idő elteltével megint csak karikázik. Baromi idegesítő.
-
nagyúr
válasz kleinguru #35538 üzenetére
Hát mit mondjak... ez a bill remek minden szempontból, egyet kivéve. Ugye, mikor közelít a kezed, akkor világít ki. Ami remek lenne, de nem jegyzi meg a fényerő beállítást, és azóta sem tudták megoldani. Magyarul, egy idő után ugyanúgy full fényerővel villan fel, ami igen zavaró főleg vaksötétben. Végülis, Logitech legdrágább billentyűzete (ilyen jellegű, biztos van gamer, ami drágább), mégis egy ilyen alap dolog nem jól működik benne és ami a legrosszabb, hogy nem javítják.
-
nagyúr
Bocsánat, hozzáteszem, hogy ebben a környezetben. Biztos tud szép lenni, de egy olyan lakásban, amit már jócskán fel kellene újítani, ott nagyon rosszul tud festeni. Nem állt szándékomban senkit megbántani, új korában, amikor minden més is az volt, biztosan jól nézett ki.
-
nagyúr
-
nagyúr
Én arra keresem a megoldást, hogy ne kelljen kétszer klikkelni, ha mondjuk egymás mellett van 2 program (széles monitor). Mivel ugye első klikk az mindi a programot aktiválja, másodikkal kezdesz "dolgozni". Azért zavaró, mert így mondjuk jobb oldalon nézek egy tutoriált, leállítom, átklikkelek a baloldali programra, ahol csinálnám, de ugye kétszer kell, nem egyszer, mint vindowson. Visszafelé ugyanez.
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #35421 üzenetére
Jujj, köszi, még sosem nyertem semmit
Viccet félretéve, nagyon jó,hogy működnek a gesztusok ezen is, így két legyet ütök egy csapásra. Persze, ezt vezetékesen használom, bt-al nekem gondjaim vannak az olyan cuccal Mac mini-n, ami nem gyári (A bill és egér is a saját dongle-jén van hozzápárosítva, nem bt-on).
Míg az airpods pro, meg a többi ilyen remekül megy, addig ha a táblát, vagy egeret csatlakoztatom bluetooth-on, akkor "néha szaggat a mutató például. -
nagyúr
válasz hackeeeee #35398 üzenetére
Mondjuk annyiból mindenképp jó, hogy Logitech Craft bill. és Mx master 3 egerem van hozzá. A bill feliratozva van Mac-hez is.
Ami nekem fura volt, az a görgetés, ahhoz külön programot vettem, hogy úgy be tudjam természetesnek állítani, mint ahogy windows-on volt. Most nem jut eszembe, melyiket vettem végül, és nem tudom megnézni, mert 2 hónapja külföldön vagyok, de szerintem itt leírtam, melyiket választottam azok közül, amit a többiek ajánlottak. Azt tudom, hogy valamelyik egyszer fizetőst vettem meg, nem a havidíjasat.
Majd csinálok új képet a letisztult setupról, itt vettem kettő homepod minit is hozzá, volt akció, 89 EUR volt darabja, be is pakoltam gyorsan kettőt. -
nagyúr
válasz hackeeeee #35390 üzenetére
Én is világ életemben windows használó voltam., Aztán mivel már minden cuccom Apple volt, kivéve az asztali gépet, gondoltam, kipróbálom az M1-es mini-t, ha már annyira dícsérik. Volt egy személyes indok is. 3D grafikus vagyok, tizenéve 3Ds Max-ot használok, de át akartam szokni a Blenderre. Amint megláttam, hogy MacOS-re nincs az előbbi, utóbbiból meg már "M1 optimized" is, tudtam,hogy ez kell nekem, így nem hagyva magamnak más választást, mint, hogy mindent Blenderben csináljak. Az meg már baromi jó dolog,hogy ez a kisdoboz olyanokat elvisz a hátán zsigerből,hogy csak nézek. Azért a 16 GB RAM-osat vettem, biztos, ami biztos, de mindenképp jó döntést hoztam.
Mondjuk asszony nem szeret odaülni elé, mert "hol van ez, hol van az, stb", de nekiadtam a windows-os laptopom, szóval az is megoldódott. -
nagyúr
Valahol van leírás,hogy kell "nulláról" tenni a rendszert? Van olyna backup mint iphone-ipad stb esetében? Nekem az első mac-em ugye windows után, vajmi keveset tudok még az ilyenekről. Bár már 2 hónapja nem vagyok Magyarországon, ha hazamgyek, biztosan lesz pár update, plusz addigra az új nagyverzió is megjelenik.
szerk.: Most nézem, hogy benne az összefoglalóba. Akkor csak a backupnak kell utána néznem, de lehet az is benne van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Divinity #34547 üzenetére
Nekem ugyan Craft van, de az majdnem ugyanaz. Nekem is nagyon bejött, kivéve, hogy a fényerő beállításokat nem tudja megjegyezni, egy idő után mindig max fénnyel villan ki. Ez azért egy 70k-s billnél elég öngól. Ha nem levásárolható céges bónusz keretében vettem volna, nagyon pipa lennék.
-
nagyúr
válasz chrisnagy13 #34526 üzenetére
Az addig oké, de ha itt veszed aprón bontatlanul, akkor az számít, ahogy az vette, akitől veszed (na, ez szép mondat)
-
nagyúr
válasz chrisnagy13 #34523 üzenetére
Azért ennek néz utána, mivel ha nem magánszemélyként vette az illető, akkor szerintem nem lesznek meg a plusz évek. Az sem mindegy, hol vették, mert nem minden esetben jár, bár a kereskedőnek kellene akkor biztosítani, a magyar "kerülőutas" módszereket kihasználók ez alól is tuti kibájnak valahogy.
-
nagyúr
Egy-egy fotó megosztás hogy működik? A fotók alkalmazásban próbálok linkként megosztani egy képet, de nincs is ilyen opció. Az egyetlen amit lehet, hogy megosztott albumot hozok létre, beletetszem ,de akkor sincs link, csak beírhatom az e-mailjét annak, akivel meg akarom osztani. Webes felületen meg simán van link-es opció. Remélem, itt is lesz megoldás, mert a híresen "legyen minden egyszerű és félreérthetetlen" filozófia már megint nagyon csorbát szenved...
-
nagyúr
Nekem az is jó, ha van valami Safari extension, mint ez is, csak nem merem feltenni ezt pl
Más, akinek esetleg fontos infó:
Szépen mennek a grafikus programok, Pshop, Blender (ezek már optimalizálva M1-re), de a Substance painter is brutális, nagy textúrákkal, pedig az még nincs optimalizálva sem.
Ami kicsit érdekes, hogy egy wacom Intuos Pro esetén, bár maga a driver már M1 kompatibilis, mégis mikor valamire ráklikkelek a tollal, egy pillanatra megtorpan, mielőtt tovább "indulna", mintha gondolkodna egy tizedmásodpercet, mire továbbmegy. Pont annyira, hogy zavaró legyen. Nem mindenhol csinálja, de pshopban észrevehető és idegesítő, hogy bepipálsz valamit, viszed tovább a tollat, de a pipálás pillanata után megakad egy kicsit, majd utána megy tovább.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egy kérdés, valahogy meg lehet oldani, hogy Safariban a kedvencek bar-on is mutassa az oda menett oldalak faviconját? Csak úgy, mint a mappába rendezettekét.
Ilyenre gondolok, csak ezt pl. nem merem feltenni, ne tudom, működik-e: [link]
Most csak a kedven link neve lehet ott, ha nincs mappába rakva és ha megnyitod, akkor teszi elé a favicon-t.
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #34425 üzenetére
Én is olvastam, az M1-esek az elején valamit atom nagy mennyiségű írást végeztek az SSD-re. Viszont elvileg javították, és ahogy néztem róla videót ott is az derült ki, hogy főleg a még nem optimalizált programok csinálták ezt.
-
nagyúr
Egy kérdés: Most a minim úgy egy nagy, 3440x1440-es monitorra van kötve. Megyek vidéke a hétvégén, ha magammal viszem, és ott egy sima fullHD-s monitorra rákötöm, nem lesz gond ugye? Nem kavarodik összes semmi?
-
nagyúr
Forklift-ben van magyar nyelv, vagy másik file manager-ben?
Más: valami bill kombóval bekapcsoltam egy "keretet" amiben mozog az egér, viszi magával a keretet is a egér, amerre mozgatom. Ne tudom kikapcsolni, help (Megvan, ctrl-scroll).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ron Swanson #34379 üzenetére
Ott külön csak akkor, mikor belépsz és mész végig a vásárlási folyamaton. Innen kezdve, ahol írod.
-
nagyúr
válasz Ron Swanson #34377 üzenetére
Lefényképezed és feltöltöd. Pl. [link]
-
nagyúr
válasz Alex91 #34368 üzenetére
Ott meg tudom nézegetni, az rendben, de ha be akarom PS-be húzni, akkor előbb ki kell exportálnom onnan valahova? Bár opciót sem találok jobb klikkre erre.
Más: volt ez a smooth dolog, felraktam az évente fizetős Smoothscroll trial verzióját. Egészen remek, de néztem mást is, nehogy már évente fizessek egy appért, ami biztosítja, hogy ne darabosan scrollozzak, csak mert nem Apple egerem van....
Van az ingyenes MOS, az sem rossz ingyen. Ami végül lett, az a Smooze, egyszer fizetős, és a legsimább scrollozást biztosítja, tényleg nagyon remek. -
nagyúr
Na, vége a munkanapnak, szóval ismét bekapcsoltam a mac-et. Egyik dolog, amit be akartam állítani, hogy mikor megnyomom a power gombot, ne legyen az a "mac hang", mert ez úgy felébreszti az asszonyt, ha épp alszik, hogy hajjaj. Itt hiába kapcsolom ki, következő boot-nál magától visszakapcsol, ahogy most is látható boot után:
A másik, hogy szeretném az iCloud fotókat megnyitni pl. XnViewer-ben, de ahol a net mutatja az elérési utat, ott csak egy hivatkozás van, ergo nem tudom, valamit be kell kapcsolni, hogy a gépre is mindig leszedje fizikálisan ezeket a képeket, amiket iPhone-al lövök?
-
-
nagyúr
Közben eltelik a hétvége, egészen jól sikerült már nagyja dolgokat beállítani. A gép csendes, és bár odatéve a kezem, mindig fú ja venti, egyrészt mindig hideget, másrészt hallani nem lehet. Gondolom, azért egy portalanítás majd elkel hónapok múlva, akkor meg kell néznem, hogy meddig lehet szétszedni garivesztés nélkül.
Képnézegető: szerencsére van rá XnView, amit windows alatt is megszoktam, rettenetesen sokoldalúan testre szabható és ingyenes magán felhasználásra: [link] Magyar nyelv is van benne. Azért egyszer már kifagyott, de ez ilyen lesz, amíg nincs M1-es verzió.
Bár a chrome remek rajta, két dolog miatt fogok átszokni Safarira: a Handoff (mutatja szépen, hogy iPhone.on illetve iPadon miket böngésztem, valamint Netflix csak itt van UHD-ben (vagy akár 1080-ban), Chrome és az összes böngésző csak 720p-t támogat, utána olvastam/kerestem.
Maga a setup így néz ki, ezt nem is kívánom bővíteni. Van egy mikrofonos fullHD-s webcam-em munkára, azt ha néha kell, rákötöm a minire.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kkp900 #34348 üzenetére
Ööö, kevered a kettőt. Az, ami a linken van, abban segít, hogy kevésbé legyenek elmosva a betűk szélei (mint effekt). Meg tudod csinálni terminál paranccsal is. Ha a végén az érték a nulla, akkor teljesen leveszi, 3-as a legjobban elmosott (a 2-es az alapbeállítás). Nekem végül az 1-es vált be, a 0 már eléggé a "másik véglet". Ja, és reboot után fog érvényesülni az érték, amit beírsz, az fontos.
Szóval a Hz-nek ehhez sok köze nincs.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nos, közben egész szépen belaktam, még van pár kérdés, de próbálok utánajárni.
Egyiknek hiába teszem, nincs megoldás. Gyári mail papot használok (ahogy iPhone-on is), de ne tudom hozzáadni a hotmail-es címemet. Akárhogy próbálom, nem megy. iPhone-on outlook account hozzáadása alatt simán ment, de itt ugye nincs olyan opció, csak a "más e-mail fiók hozzáadása".
Erre nincs megoldás, csak az, hogy átszokok outlook-ra a mac-en és iPhone-on is? -
nagyúr
Köszi, nem nagyon vettem észre különbséget, ellenben mikor ezt megcsináltam: [link] és levettem a smooth-ot, reboot után azonnal éreztem. Szóval nekem így megfelel. Viszont köszönöm, mert enélkül sosem jöttem volna rá, mit-hogy kell keresnem.
Pshop: megnézem, köszönöm, de a meló miatt amúgy is kell, szóval nem tudom másra kicserélni. Megkérdeztem a topikjában.
-
nagyúr
válasz tboldi #34333 üzenetére
Köszi, én is azt találtam, hogy kirakom a dock-ra, aztán az már jó/elég.
Amit még észrevettem, hogy valahogy (főleg itt a fórumon, mert ugye azt nézem sokat, a chrome/safari megjelenítése tök más... úgy értem más a kontraszt, de még a betűket is máshogy simítja, kicsit fárad tőle a szemem, meg kell szokni). Nem tudom, ezt máshogy leírni, de tényleg ez van. Nem a kábel miatt van, kipróbáltam sima HDMi-n is, ott 100 Hz a max, ugyanaz. Azt is észrevettem, hogy a safari szebben simítja a betűket, lehet emiatt át kell térnem arra.
kleinguru: Igen, be fogom konfigolni a Siri-t, de még várok vele, attól églek kifeküdne az asszony, ha még előtte beszélnék is a géphez.
Programokat simán tudtam telepíteni, szóval gondolom ez a "rosetta" cucc automata, mert viber is pl. nem M1 kompatibilis, mégis simán felment. Azt észrevettem, hogy ott a görgetés még nagyon nem jól megy, illetve Spotify is random kilépked, főleg amikor boot után elindul.
A Blender első bétája, ami már M1 kompatibilis (2.93.0. beta), kint van, az viszont nagyon szépen megy már most, sok millió bolygón után kezd beszaggatni a viewport, majd kíváncsi leszek a textúrázott modellek esetén mit mutat.
Még valami: más is fizet elő Photoshopra? Volt régebben accom, amikor még vállalkoztam, ott közösségi adószámmal nem volt adó rajta. Most újra előfizetnék, viszont a vállalkozásom szünetel, inkább csináljak új accot és ne használjam gondolom így, mert a végén megszívom, hogy nem fizetek áfát.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, kezdem bekonfigolni a cuccost. Sajnos nem találtam meg,hogy hogy tegyem ki jobb felülre az "otthon"-t, vagy a vezérlőközpontbe, mint iPhone-on (van pár homekit cuccom, nehogymár spotlight-al kelljen mindig megkeresni az otthon appot, megnyitni és aztán a device-ot ki-be kapcsolni, biztos van erre megoldás).
Valamint netes tutorok nem működnek, ha saját icc profilt szeretnék hasznáni a monitorhoz (kalibraáltattam vételkor). -
nagyúr
Eljött az idő, meló után szépen rákötöttem a monitorra (megjött a kábel, megy vele a 144 Hz 3440x1440-es felbontáson). Akit érdekel, ez az a kábel: [link]
Egyelőre ami feltűnt,hogy ha egy másik ablak aktív, majd visszaklikkelek egy előzőre, elsőre nem veszi a klikkelést. Úgy értem, mondjuk nézekegy yt videót, majd megállítom, valami más progiban klikkelek,aztán vissza a videó felett egy klikk, nem indul el egyből, újra kell klikkelni. Ez nagyon fura.
Valamint már megtaláltam nagyjából,hogy kell betűméretet állítani, mert ekkora felbontáson mint egy hangya akkor minden, de jobb felül maradt minden olyan pici. Remélem, erre is találok megoldást. A scroll progi kelleni fog, meg a "magnet" is.
Valamint appstore-ból feltete ma lastpass-t, de weboldalon keresztül is fel tudom tenni, mi a különbség? Mármint mindkét helyen ugyanaz van, csak pár progi fentvan az Appstoreban is? -
nagyúr
-
nagyúr
Nem. A szemem rohadtul megérzi sajnos. Ugye nem összekeverendő az FPS-el, de ezt tudom tudod.
Laptopom ideiglenesen össze kellett kötni vele, HDMI-n 30Hz-en jött, még az egér is szaggatott, de a fejem is fájt tőle rohadt hamar. 144 Hz után még a 60 Hz is necces. Afelett már nem annyira mérvadó szerintem, úgy értem, minél nagyobb az érték, nem hoz annyival nagyobb nyugalmat a szemednek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- i7 Félkonfig! i7-2600K/ ASUS P8P67-M/ 16GB DDR3/ Foxpost van!
- Gamer i7 +8GB Ram Hibátlan