- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #28699 üzenetére
Acrobat, Dreamweaver, egy régebbi vonalkód generátor, 2017-es Quark, Harmony Remote szoftver, az SMB hálózatot nem úgy kezelte ahogy a Sierra, a Bluetooth és a Wifi sem volt a topon és még sok apróság ami oda vezetett, hogy tegnap este elegem lett belóle. Ma mintha új gépem lett volna, minden úgy működik, mint korábban. Pedig reménykedtem, hogy jó lesz a HS de nem az. Az említett programokra nem tudják egyelőre a megoldást, pedig kijött néhány frissítés és még mindig nem jó.
-
blakey
titán
válasz
blakey #28659 üzenetére
Na, eddig bírtam, visszament a Sierra és minden a helyére került, sokkal jobban működik minden mint High Sierra alatt, a sok inkompatibilis program miatt tegnap este kénytelen voltam visszatenni. Ez volt az első eset, hogy visszatettem egy korábbi verziót, mert nem volt jó az új rendszer. Számomra kuka, egyelőre.
-
toza
senior tag
hello!
gv-n680d5-2gd-b gtx 680 katya van mac pro 3.1 ben.
mukodott boot screen nelkul.egymagaban.braktam 2600xt t es probaltam flashelni.
tobbe nem ad kepet sem onmagaban,csak ha 2600 rol bootol es atdugom.
vissza raktam eredeti rom ot. am nem mukodik tobbe ha onmagaban van.
van masik vagy modolt mukodo rom mac ala?!
tudna vki linkelni mukodo
gv-n680d5-2gd-b mac rom legyszives?!!
koszi
-
Bence008
tag
Üdv!
Szeretnék kérdezni. Mac OS-en indítás után 1 perccel összeomlik a VLC Player. Sok kísérletezés után sikerült rájönnöm, hogy a VPN kapcsolat okozza. Próbálkoztam OpenVPN-nel (Tunnelblick), illetve IKEv2 klienssel is, mindkettő összeomlasztja a VLC-t, ha él a VPN kapcsolat. Ha nincs VPN kapcsolat, akkor stabil a VLC. Mi lehet a baj? -
válasz
dallasR #28690 üzenetére
Kell hogy írja. Muti!
Amúgy sanszos, hogy El Capitan lesz a barátod.
-
dallasR
csendes tag
2009-es azt hiszem, sajnos nekem nem irja az evszamot ugy mint amit linkeltel.
Semmilyen program nem megy fel ra, pl chrome,firefox,viber.. barmi, csak ha keresek valami sokkal regebbi verziot, akkor talan. De minden oldal sir hogy frissitsem a bongeszomet mert elavult.. az oldalakat sem nyitja meg rendesen. Ebbol gondolom hogy egy uj szoftver kellene ra, hatha az segit.
-
Macika_MC
tag
válasz
dallasR #28683 üzenetére
Meg kell nézni a rendszerkövetelményeket.
Mountain LionA Mountain Lion rendszer a következő Mac számítógépeken telepíthető:
iMac (2007 közepi vagy újabb modell)
MacBook (2008 végi Aluminum, illetve 2009 eleji vagy újabb modell)
MacBook Pro (2007 közepi/végi vagy újabb modell)
MacBook Air (2008 végi vagy újabb modell)
Mac mini (2009 eleji vagy újabb modell)
Mac Pro (2008 eleji vagy újabb modell)
Xserve (2009 eleji modell)A Macre vonatkozó követelmények:
Telepített OS X 10.6.8 vagy OS X Lion rendszer
Legalább 2 GB memória
Legalább 8 GB szabad lemezterület -
dallasR
csendes tag
válasz
Black Dragon #28680 üzenetére
Software updateban semmi nincs
Mac OS X Softwareben, pedig rengeteg minden. Letoltom a legfrissebbet vagy a legregebbit es mindegyikre azt irja hogy nem tamogatott.. -
dallasR
csendes tag
Sziasztok,
Segitsegeteket kernem abban, hogy kezem koze kerult egy imac amin jelenleg Mac OS X 10.5.8 fut. - Ezt szeretnem frissiteni a legujabbra, mivel jelenleg sok program nem indul el a regi szoftver miatt. Segitsegeteket abban kernem, hogy mit kell tennem, melyik szoftvert kell megvennem (liont vagy leo) es merre induljak.
Segitsegeteket elore is koszonom.
Proci: 2 Ghz Intel Core 2 Duo
Ram: 2 GB 1067 MHz DDR3 -
r4z
nagyúr
Az AMD (allitolag) olcsobb, es nyiltabb a hardveres es szoftveres egyedisegre. Peldaul hajlando kiadni a driverek forraskodjat, valamint egyedi GPU-t gyartani az Apple rendelesere - a teljes Radeon Pro 400-500 szeria, valamint az elmult evekben kiadott Macekben levo AMD-k jo resze Apple-exkluziv.
-
1Laci
tag
Köszi a gyors választ.. nem volt egyértemű számomra, mert kicsit más megjelölést használnak vagy a benchmarkok vagy az apple.
Viszont az h ez igy van, jó is és kicsit kiábrándító is. Kellett nekik váltani a "lassú" radeonra
Jöhetett volna a 980M a következőbe és így tovább... valaki tudja h miért is váltottak? Macbooknál a fogyasztás miatt talán még érthető, viszon iMacben... olyasmit olvastam annó h kevesebb kijelzőt tud vezérelni az nvidia gpu... meg az apple programok jobban kihasználják a radeon előnyeit.
-
1Laci
tag
iMac 2013 vs all
Jól látom, hogy grafikus teljesitmenyben a GTX 775M-mel szerelt gép veri a két évvel újabb M380-as radeont? Tehát, ha erősebb grafikussal szeretnék iMacet venni, vehetem a 2017-es modeltt radeon pro-val? (+600 euróért kb)
Proci teljesitmenyben sincs oriasi különbség (2013 vs 2015)... persze a 7700k már más tészta, de az a fullos 2017-es modell. -
Totheground
addikt
Majusban megyek Mo.-ra egy idore es elpasszolnam az otthon porosodo gepet.
27" late 2012 iMac, 2.9GHz proci, 512 vidkari, 1TB fusion drive, 16 giga ram. Mennyit erhet? Kivulrol patina, viszont kicsit alaporosodott a kijelzo (pedig egyszer mar szakszerviz takaritotta). -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy olyan elosztóra lenne szükségem amibe minimum 1 db "konnektor" van amibe a macbookom töltőjét bele tudom dugni illetve vannak usb töltő kimenetek, amelyekkel tudom tölteni az iphone, apple watch, earpods, ipad készülékeimet. Elég mondjuk 2 db usb is.
Fontos, hogy túlfeszültség védett legyen és jó minőségű.
A macally kínálatában találtam egy ilyet: [link] viszont semmit nem tudok a céggel kapcsolatban.
Minőségére lennék kíváncsi, vagy ha esetleg van valakinek tapasztalata a termékkel kapcsolatban, akkor kérem ossza meg velem.Bármilyen termék ajánlást szívesen veszek.
Köszönöm szépen
-
Ragnar95
félisten
-
blakey
titán
válasz
moleculez #28669 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy lecseélem a 2012-es i7-es Minimet aztán inkább letettem a frissítésről, ami megérné az sokkal többe kerül, mint amennyit szánnék rá, szóval inkább kaptt a +4GB RAM helyett +8-at meg egy külső SSD-t, nagyon sokat változott és csak a GPU ami gyengébb, minden másban szerintem pariban van a mai gépekkel is, nem mindegyikkel de nincs mit szégyenkeznie, ha veszel egy Minit akkor legalább ismerkedhetsz a rendszerrel és viszonylag megfizethető áron, PS-hez, Indesignhoz, Illustratorhoz használom, bőven elég, legalábbis nekem eddig nem volt gondom.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
Mac Mini i7/16gb megéri még venni? 27" 2k monitor, meg BT periféria van amúgy is, csak most a W10 laptop lóg rajta. Ebayen 4-500£ körül mozog, és gondolkodom hogy iMac előtt ezt vennék inkább, hátha nem tetszik vapami miatt. -
kgergo89
tag
Sziasztok!
Talalkozott mar valamelyikotok azzal a jelenséggel, macbook pro 2010 mid gepemen a caps lock zold ledje halvanyan vilagit idokozonkent. Mukodessel nincs gond, ha bekapcsolom vilagit rendesen, lekapcsolas utan viszont par masodpercig okes, aztan elkezd halvanyan villogni 4-5 mp-es idokozonkent. Szoftver friss, pram reset nvram reset megvolt. Akksi utangyartott, de jo allapotu. Koszi a válaszokat!
-
1Laci
tag
válasz
blakey #28664 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
A jelenlegi asztali gépemet szeretném lecserélni és hát ez elég jó ár/érték arányban.
Külön egy jobb fajta 2k kijelző 300euró körül van, egy hasonló desktop 450-500euró körül.. vagy több... szóval csak a hardver alaphangon ennyi, amire (csak) windows menne.. plusz lenne egy nagy zúgó dobozom, amire semmi szükségem.
Tehát valszeg 2-3 év mulva is lesz rá friss szoftver, teljesítményét figyelembe véve 2-3 év múlva se veszíti el értéke nagy részét (valoszinuleg)? Ez is fontos szempont számomra...
Esetleg erről a modellről (imac 2013 27" i5 gtx775m ssd+hdd) meghibásodások vagy esetleg valamilyen gondok a kijelzővel? Én kerestem de nem igazán találtam semmit... ha valakinek ilyen modell van megköszönném ha megosztaná a tapasztatokat vele h miért venni és miért ne
-
blakey
titán
Ne viccelj, még biztos lesz 1-2 de talán több OS is rá, a hardware meg elég lehet sokmindenre, én is sokat gondolkodtam, hogy eladjam-e a 2012-es i7-es Minimet, inkább felturbóztam és használom még néhány évig. Milyen támogatásra vágsz amit esetleg nem kaphatna meg? Nyilván ha kell a 4K akkor olyat kell választani de azért még sokmindenre használható.
1 hónappal ezelőtt feltettem a High Sierrát, az új frissítésig kb. ott tartottam, hogy inkább visszamegyek a jól működő rendszerhez, a frissítéssel sokat javult de még nem tökéletes, várok, hátha javul, lehet, hogy jövőre nem is fogom feltenni az új OS-t, hátha ez a verzió jó lesz és minden működni fog. -
1Laci
tag
válasz
Black Dragon #28661 üzenetére
Köszi.
Gondolom ezt nem lehet előre megmondani, de meddig kaphat majd teljes támogatást - macOS frissiteseket ez a modell?
A hardver azért elég erős, csak hát nem mai darab már ez. -
1Laci
tag
Hello, be tudná árazni nekem valaki a következő imac-et?
Apple iMac 27 inch, Late 2013, I5, 3,4GHz, 16 GB DDR3, 1 TB HDD, 240GB SSD USB3, NVidia Geforce GTX 775M 2 GB.
330k körül gondoltam, vagy az sok?
köszi előre is! -
blakey
titán
válasz
RexMaximus #28658 üzenetére
A High Sierrával én sem vagyok felhőtlenül boldog, 3 hete van fent, az új frissítéssel sokat javult de még elmarad a Sierrától, sok kedvem nincs visszamenni de ha nagyon nem javul a helyzet akkor kénytelen leszek.
Lassabnak nem mondanám a rendszert, nekem elég gyors, igaz 2012-es Mac Minit használok 16GB RAM-mal, tehát, fagyásom sem nagyon volt, viszont Acrobat pl. nem 100%-osan kompatibilis, régebbi app-ok nem feltétlenül működnek, szóval lehet, hogy mégis kénytelen leszek visszamenni, de nagyon nincs kedvem újra beállítani a dolgokat. -
RexMaximus
senior tag
mid 2011-es MacBook Airt hasznalok (i5 - 4gb ram, 256g ssd 70g szabad meg). Felfrissítettem High Sierra-ra es azota mintha egy generacioval regebbi gepet hasznalnek kb.
Regebben is tapasztaltam Apple cuccoknak, hogy frissitesek utan valahogy lasabb lesz az adott gep vagy eppen telefon.
A bongeszo kevesebb ablak mellettt (Chrome - Great Suspander is fent van) hasznalhato mint eddig. A Photost erintette frissites viszont annyira lassu lett, hogy gyakorlatilag hasznalhatatlan. Nikon D80 (ami nem mai vas azert 10+ eves) kepeivel is kuzd ha picit alakitanek rajta (pl feheregyensuly vilagositas barmi.). Ez lenyegesen jobban ment neki eddig.
A kerdesem az lenne mas is tapasztalt e hasonlo jelenseget?
Masik kerdesem - Azon gondolkodom, hogy regebbi rendszert tennek ra, Sierra vagy akar El Capitain. Ha igy teszek akkor a mostani High Sierraval keszitett Time Machine mentesemet vissza fogja tudni allitani egy Sierra vagy ElCapitain rendszer gond nelkul?
Mas - nem lenne erdemes minden mac temat ide iranyitani. Vanak mas topicok de nem nagyon elnek es ugy latom itt azokkal is relevans a tartalom.
-
Digital
addikt
Aki a mac-en tárolt zenéit Chromecast készüléken szeretné élvezni...
[Audio Cast for Chromecast -
Digital
addikt
válasz
twinee1337 #28654 üzenetére
Szia!
Nekem sem működik!
A legutolsó Sierra High frissítés óta. Logitech usb-s billentyűzettel hidaltam át a problémát, amit remélem mihamarabb kijavítanak!
-
twinee1337
tag
Sziasztok. Nem tudom van e olyan köztettek akit BootCampel használ Windows 10-et?
Olyan problémám adódott most a MacOS frissítéssel, hogy windowsba nem müködik a Magic Keyboard 2-m.
Rámegyek a bluetooth kapcsolatba és csatlakozik-leválasztodik folyamatosan ezt csinálja. Eszközkezelőbe azt irja az eszköz megfelelően müködik. Töröltem a billentyűzetet újra csatlakoztattam, de ott csak azt írja csatlakozás. MacOS-be tökéletesen megy a billentyűzet. Valaki találkozott már hasonlóval? -
toza
senior tag
válasz
HarryPotter #28642 üzenetére
miert vettel ketszer annyiert ssdt,ahelyet hogy nem?
mac oldalon ,"mac" termekek tularazott szharok... kul
-
blakey
titán
válasz
Macika_MC #28651 üzenetére
10.13.4 esetén eddig semmilyen fagyás nem volt, azért az a 2 hét Sierra után elég lehangoló volt, számítottam rá, hogy lesznek hibák de nem ilyen mértékűekre. Mindegy, úgy tűnik, hogy nem lesz rossz, még Acrobat Pro DC-vel vannak kompatibilítási hibák, Acrobatnál tudnak róla, meglátjuk, hogy mikor javítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest