- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple asztali gépek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi82
aktív tag
Hali vettem egy mac book prot azt megy a küzdelem a safarival. Hogyan tudom betenni az xml fajlt amibe elvannak mentve a felhasznalo nevek es jelszavak firefoxbol?
-
r4z
nagyúr
válasz
blakey #28197 üzenetére
En inkabb a Prohardvernek hiszek, mint az Indexnek. Eszerint a Core 2 Duok nem erintettek, a High Sierra pedig minden Core i processzoros gepre elerheto, de nehany Core 2-esre is.
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire érinti az OSX-et?
https://prohardver.hu/hir/spectre_meltdown_ket_sebezhetoseg_panik_vilag.html
vagy a legújjab high sierra felmegy még a 7-8-9 évvel ezelőtti gépekre is?
-
tm5
tag
válasz
Macika_MC #28188 üzenetére
hm...ehhez ennyire szét kell szedni...?
én mondjuk erre a kinyit-bepattint-bezár verzióra gondoltam.
Mindenesetre köszi az infót a 4K-s verzióról. -
blakey
titán
válasz
zoli62 #28179 üzenetére
Erre csak az tudja megmondani aki épp most próbálta mindkettőt, 3-4 évvel ezelőtt próbáltam mindkettőt, Paragonnal sok gondom akadt, megsérült a fájl, dobta a HDD-t, másik eszköz nem ismerte fel azt amit előtt a Paragon használt, stb, Tuxerával minden jól működött így azt választottam és azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Szóval nem tudom, hogy jelenleg milyen a Paragon.
-
tm5
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy mindegyik 2017-es iMac-ben lehet memóriát bővíteni, vagy csak a 27"-ban?
Köszi. -
zoli62
addikt
Egyébként Tuxera vagy Paragon NTFS driver, melyíik jobb?
-
válasz
zoli62 #28169 üzenetére
Jó, és mi történik, ha megpunnyad közben az SSD-je? Értem én hogy lokálba rögzíti a változásokat, ami több mint a semmi, de ami nincs 3 helyre elmentve az olyan mintha nem is létezne. Persze praktikus ha csak heti 1x mikor pl. hétvégén hazamész leszinkronizálja egy külső lemezre, de megvannak a veszélyei.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zoli62 #28169 üzenetére
A local snapshotok kikapcsolhatóak, MacBook topikban pont nemrég volt ez téma, ha visszakeresel, megtalálod. A méretük előre nem megállapítható, hiszen attól függ, mekkora méretű változtatásokon esnek át a backupolt fájlok abban az időben, amíg nincs csatlakoztatva a backup tároló a géphez.
-
válasz
amulet #28166 üzenetére
Üdv a klubban!
Először is törlöd az összes .DS_Store fájlt (van rá eszköz a sztórban), majd beállítasz egy nézetet és azt alkalmazod az összesre. Elvileg ez segít, bár oszlopszélességen nem biztos. Ha nem, automatorral futtatsz automatikus beállítást az oszlopokra.
Telepítést követően a letöltéseken kívül nem nyitok Finder ablakot, amíg az alapértelmezéseket be nem állítom. Onnantól egyszer végigkattintom a Home könyvtár néhány mappáját és kész is. A trükk az, hogy az első oszlopot húzom addig, míg az utolsó éppen nem lóg ki. Innentől az összes így néz majd ki és az első oszlop (nálam a név mező) alkalmazkodik az ablak méretéhez, míg a többi változatlan marad.
Így használom:
A rendezés és különböző nézetek váltása gyorsbillentyűkkel is megy ForkLift-ben, szóval egyéb adatra nincs szükségem, de néha itt is bóklászom és elég a három oszlop. Nyilván ez módosítható, de érdemes átgondolni, mely típusú mappákat, milyen nézetben szeretnél látni...
-
zoli62
addikt
Nagyon nincs sok, sajnos, ez a kettő ismert, már ha ismert, a BM sem frissül annyira, mint évekkel ezelőtt. Pedig az Apple egy kicsit szabadabb szellemű lett Jobs óta, már nem a zártságára értem persze, de az árak nem változtak, és a magyarországi ismertségben ez döntő tényező, nem igazán vannak Macintosh közösségek, de talán IPhone vonalon sem. Most, hogy többször is beszéltem az Apple Care-rel, (ingyenes zöld szám) többek között elmondták, hogy kint Prágában, illetve Csehországban azért több Mac van, mint nálunk. Nem véletlen, hogy a regionális support ott van, és nem Budapesten.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zoli62 #28162 üzenetére
Az ajánlott tárhely attól függ, mennyi időre visszamenőleg szeretnél verziókövetést.
Ha csak sima backupként használnád a TM-t, akkor elég annyi hely, amennyi adatot menteni tervezel. Ha kell a verziókövetés is, akkor minél több helyet adsz a TM-nek, annál régebbi mentések (fájlverziók) is meglesznek. -
amulet
senior tag
-
-
-
megema
őstag
válasz
zoli62 #28157 üzenetére
Lehet szabályozni, de személy szerint még nem állítgattam semmit, csak letöltöttem. TimeMachineEditor.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zoli62 #28157 üzenetére
Részben így is van, tárolni viszont nem tárolja az óránkénti mentést, csak az elmúlt 24 óráról tárolja ezeket, amúgy csak napi 1 mentést tart meg a TM.
Tudtommal nem lehet szabályozni a TM mentések gyakoriságát.
Teljesen mindegy a tároló márkája, amilyen merevlemezt amúgy is vennél általános célra, az tökéletes lesz TM-re is. -
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #28147 üzenetére
Tuxerát használok mióta OSX-re váltottam (lassan 5 éve), teljes megelégedéssel. Paragont nem is próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni, de Tuxera nálam teszi a dolgát tökéletesen jó ideje.
zoli62: TimeMachine-nek HFS+ kell (bár gondolom High Sierra alatt jó az APFS is), úgyhogy se az NTFS se az exFAT nem lesz jó. Ráadásul a TM a teljes rendelkezésre álló helyet felhasználja az inkrementális mentésekhez, szóval mindenképp külön partíció ajánlott neki. -
zoli62
addikt
Time Machine-ra milyen külső merevlemez ajánlott? Van egy Toshiba 1 TB.os, de az NTFS-re van formázva, és nem akarom szétparticionálni. ExFatra gondoltam, de Windows-t is kellett mentenem, meg adatokat is, így már az 1 TB kevés.
-
blakey
titán
válasz
amulet #28147 üzenetére
Tuxera, nálam a Paragonnal gondok voltak amikor döntés előtt álltam így Tuxera lett, tökéletes, hibátlan, atomstabil, Paragonnál volt néha elcseszett formázás, vagy megsérült írás közben a HDD és volt, hogy csak úgy dobta a kapcsolatot. Gondolom azóta javítottak rajta, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest