- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz sweet122 #20411 üzenetére
Vannak a neten olyan hirdetések, ahol pár hónaposan árulják az új modellt. Én egy ilyenre startolnék rá ha mindenképpen 2014 minit szeretnék. Ha ügyes az ember a 2,6 ghz-es modellt megkaphatja 180e ft úgy, hogy menő alma usb billentyűzetet meg vezetékes egeret is kap hozzá. De ha teljesen újonnan szeretnéd megvenni, akkor ne sajnáld a ramot bele. Nem biztos, hogy ki fogod használni a 16Gb-ot, de ha később el akarod adni, mindenki ezt fogja nézni (mert ramból sosem elég ugye). SSD-t később is lehet bele tenni, avagy az sem ér annyit, amennyit az Apple számláz érte. A beszerelés költségével együtt is olcsóbban kihozod. Az Iris meg nem akkora nagy durranás, mint gondolnád. Ugyan a GT620/630-asok szintjén szokták emlegetni, de az Iris Pro jobb választás lenne a 128 vram miatt. Ez amatör melózáshoz már vállalható is lenne, de drágább konfigban találod csak meg, ami meg nem ér annyit.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Ragnar95
félisten
válasz sweet122 #20396 üzenetére
CPU teszteket kéne nézni, de annyira egetrengető változás nem lenne szerintem, mivel abban is ugyanúgy fizikai 2magos i5 van, bár nyilván gyorsabb lenne, de nem feltétlen annyival, h megérje a csere.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
twine
veterán
válasz sweet122 #20396 üzenetére
Az infomban lévő i7mini ,1920x1080/60p Sony Actioncam anyagból, vágva, méret módosítva, nagyítva, elmozgatva,áttűnésekkel,felirattal,50perc alatt csinált 57perces DVD-t...tegnap...(Final Cut 10.1.3) Mazoista módon az 5200Rpm-es gyári HDD-n dolgozva
Kicsit sokalltam,,,de annyira nem agyalgattam rajta...egyéb hasonló hosszúságú anyagokat, ha csak konvertálásról van szó, sokkal gyorsabban kivégez...Én 5 órát az i5nél is sokallok....az infomban lévő (i5) notebook is gyorsabban szedi a lábát premire alatt
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz sweet122 #20394 üzenetére
Nem tűnik abnormálisan lassúnak, sajna az az i5 mivel fizikailag csak 2 magos nem egy erőgép, márpedig a rendereléshez erősen kell a kraft.
Nekem anno a hackintoshom asztali 4 magos i5-el és dedikált videókártyával renderelt egy 7perces fHD videót ~8óráig iMovie-ban.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz sweet122 #20331 üzenetére
Használtan vetted a monitort?
A menüjében nézd meg, hogy mire van állítva, lehet, hogy HDMI-re.- Látom, megoldódott.(#20333) amulet
Menne a dolog, nem lesz gond.(#20334) iRico
Azért mert, rengeteg profi monitor van a Cinema Displayen kívül, ill. van akinek nem ér annyit.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
amulet
senior tag
válasz sweet122 #20331 üzenetére
pont ilyen témában kérdeznék én is
nekem egy hp zr22w monitorom van és egy HP display port - apple mini display port kábellel szeretném össze kötni a mac mini-t, a kábel még nincs meg, csak elméletben kérdezem, hogy menne a dolog?
ilyen kábelről van szó: display port
vagy felejtsem el és maradjak a mini displa port - vga megoldásnál?sweet122! neked is ilyen kábeled van? azóta sem sikerült össze kötnöd?
-
válasz sweet122 #18097 üzenetére
Pedig jó lett volna bővebb lére ereszteni, mert
- mert, nem tudni mit okézol le és hol- a telepítéskor válastottad a TM visszatöltést? a megakadás pontosan mit jelent? kaptál vmi hibaüzenetet, a naplófájlokba került valami ráutaló bejegyzés?
Formázás nélkül csak a rendszert telepíti az alkalmazások, és a home könyvtárak érintetlenek maradnak.- a TM félig-meddig sikerült visszatöltése összezavarhatta a Safarit(is). A Safari alaphelyzetbe állítása nem segít
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz sweet122 #15587 üzenetére
Mondjuk a Mavericks pont ezen javított, ML alatt nekem is gyakran elfogyott a 4GB, de mióta fent van a Mavericks, a Safari töredékét használja az eddiginek RAMból, úgyhogy azóta egyszer sem volt memóriagondom, pedig semmit nem változtattam a felhasználási szokásaimon, csak azonos felhasználás mellett ennyivel memóriakímélőbb a Mavericks...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
rjg
őstag
válasz sweet122 #13866 üzenetére
Amikor SSD-t tettem a HDD helyére, akkor az internet recovery-vel ment fel a rendszer, de én is szívtam vele, mert nem hoztam létre a formázás után partíciót. Tedd meg, utána már jó eséllyel végig fog menni a telepítés. OSX-nél amúgy felesleges két partíciót létrehoznod.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Xero
nagyúr
-
Ragnar95
félisten
-
válasz sweet122 #13680 üzenetére
Az teljesen jó sebesség, nem értem miért csoda az, hogy kábeles kapcsolat gyorsabb.
itt írtam a Wifi sebességről pár mondatot.
OSX alatt az option gombot lenyomva kattints a menübár WiFi ikonjára. Ekkor egy részletesebb infót kapsz a kapcsolatról, többek között a gép és a router közötti létrejött kapcsolat sebességről:iStumbler-el kereshetsz olyan csatornát, amit a környéken kevesebben vagy egyáltalán nem használnak, így javíthatod a kapcsolat minőségét, ezáltal a sebességét is.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Hogwarts Legacy teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM