- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Ringman #142391 üzenetére
és ilyen lesz majd?....
csak én sajnálom azt, hogy ennyire egykaptafa, kommersz designt sikerül választani?
pont ugyanaz, mint egy allianz rena, vagy egy grupama, csak nagyobb méretben...
szánalmasnem az lenne elvileg a cél, hogy ha új építés is, de legyen már valami egyedi, vagy klubra/klubokra jellemző stílusjegye?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
venember83 #142398 üzenetére
két nagycsapat fogja használni. plusz azért elég famous is lesz
hadd legyen már nem olcsó.. -
sh4d0w
félisten
válasz
venember83 #142387 üzenetére
Egyrészt az nem a magyar adófizetők pénze, tehát fütyülünk rá. Másrészt a nyugati stadionépítések általában magántőkéből épülnek - ők oda teszik a pénzüket, ahová akarják. Harmadrészt COVID-időkben biztosan nem építenék stadiont, mert túl magas a kockázat (pláne Taljánföldön nem, ami rohadt nagy pofont kapott az első hullámban).
-
bagyulajuve
addikt
válasz
ZavaBalazs #142379 üzenetére
menő, már vagy 2-3x majdnem vettem ilyen mezt, de kicsit sajnáltam rá a pénzt
-
válasz
venember83 #142394 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy tudják a végleges árat, de előre beetetésként direkt elsunnyogják, hogy mennyibe fog kerülni.
-
venember83
nagyúr
válasz
forceberg #142393 üzenetére
Sok esetben nem a tervező cég hibája, hogy nem megfelelően készült el a megvalósíthatósági tanulmány, hogyan lett kiírva a pályázat stb. Gondolom, hogy politikai szinten sokkal jobban magyarázható az, hogy most mégis kétszer annyiba kerül a projekt, de fejezzük be, ha már elkezdtük xx éve, minthogy eleve beleugorjanak gigászi költségvetésű projektekbe. Sok esetben akár német metróhálózatok fejlesztésénél is előfordul, hogy sokkal tovább és sokkal drágábban építik meg az adott szakaszt.
-
válasz
venember83 #142392 üzenetére
"sokszor a tervezett többszörösébe" És a különbözetet fizeti a tervező cég, mert hanyag munkát végzett?
Nem hát, mert ezek kb. előre tudják, hogy sokkal többe fog kerülni, csak azt az árat el sem fogadnák... -
venember83
nagyúr
válasz
Ringman #142391 üzenetére
Ezek az infrastrukturális városi fejlesztések amúgy is őrületes pénzbe kerülnek, sokszor a tervezett többszörösébe pl. metró miatt. Szóval az 1,2 milliárd kevés is lehet. Talán ezért is húzzák és halasztják ezeket a jóváhagyásokat az önkormányzatok, mert tudják, hogy nem lesz rá igazándiból pénz.
-
Ringman
félisten
válasz
venember83 #142389 üzenetére
ha nem állami/önkormányzati pénzből épül itthon stadion (tao-t is beleértve), akkor az más kérdés, de elvileg 650m-et fizetne az inter+milan:
“The issue is that, given Inter and AC Milan will have to spend €650 million in a delicate economic moment like this to build the stadium alone, the council will want guarantees from the possible new owner about their resources.gondolom az 1,2mrd€ ez így mindenestől, lehet az infrastruktúrával (akár metro, nem tudom) együtt.:
de még így is kurva drága
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
A csok miatt azota felmentek az arak.
-
-
válasz
Lehet építeni stadiont:
- low cost célirányosan
- értelmesen extrázva
- kimaxolva mindenre jót
- kimaxolva mindenre jót , úgy tervezve, hogy a lehető legtöbb pénzt lehessen az építésből kivenni. -
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy #142385 üzenetére
Mivel itt a topikban is sokan (sokszor jogosan is akár) lázadoznak a magyarországi stadionépítések kapcsán megjelenő árak esetében, halkan megkérdezném, ők nem sokallják az 1,2 milliárd eurós árat ebben az esetben? Más stadion építési költségével kapcsolatban nem vagyok tisztában, de a Juve (bár csak 41 ezer férőhelyes) stadionját 155 millió euróból húzták fel, ami az 1,2 milliárdnak kb. a tizede?
-
válasz
yuing #142373 üzenetére
Nem kell egyből ennyire negatívnak lenni, a Real tegnap harmadosztályú negyedik helyezett ellen pottyant ki hosszabbításban, mi ma nyolcadik helyezett ellen játszunk, szerintem simán benne van, hogy kihúzzuk a büntetőpárbajig, ott meg bármi megtörténhet...
Grízmanó valóban megtalálta a cipőjét, épp csak olyan hatékonyan védekezik, mint Leo...
* állítólag, én ugyanis az elmúlt hetekben egy meccset sem láttam, de ma talán végre eljutok oda is * -
Cartevo
őstag
válasz
ZavaBalazs #142382 üzenetére
Igen, ezt jól kitalálták. Aki Szuperligás klubhoz igazol, az vállalná a rizikót, hogy ha nem marad olyan szinten, akkor vége a pályafutásának. A többség nem pörgetné meg ezt a rulettkereket.
-
Ringman
félisten
válasz
venember83 #142380 üzenetére
azért azt nehéz lesz lenyomni a szurkolók torkán, hogy nem játszat a válogatottban valaki, ha a szuperkupát választja a csapata.
-
venember83
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #142379 üzenetére
Nemrég egyeztetett ebben az ügyben Perez és Agnelli Torinóban. Azért megnézném, hogy mire megy az európai szövetség a BL-lel a nagyok nélkül...
-
ZavaBalazs
őstag
na, remélhetőleg a szuperligás rettegésnek ezzel vége: [link]
tldr: a FIFA és a 6 konföderáció nem ismeri el a ligát, és bárki, aki részt vesz benne, ki van tiltva minden FIFA + 6 konföderációs eseményről. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
venember83 #142375 üzenetére
ki lehet az, insignie?
-
venember83
nagyúr
válasz
Tibiajax #142368 üzenetére
A képen látható négy személyből kettőt ismerek fel, s ők nem fekete pólót viselnek... Megosztod velem, hogy a képen milyen korszakos zsenik öltötték magukra az Inter-címeres pólót? Ráadásul egyiknek még zoknira sincs pénze, úgy tűnik. Talán védők lehetnek, ha nem tévedek, de nem tudom.
Erről a lehajolós pozícióról nekem meg ez ugrott be:
-
Na, az Atleti után a Real is out a kupából. Amilyen szar idén a Barca, ezt sem tudja majd kihasználni sajnos. Már a Bilbao ellen sem vagyunk képesek megnyerni egy nyamvadt trófeát....
Az utóbbi mérkőzéseken viszont Griezmann megtalálta a góllövő cipőjét, még a végén lesz belőle valami.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
bagyulajuve #142369 üzenetére
sporttévés volt, nézd el neki...
ritkán adhatnak olaszfocit
-
bagyulajuve
addikt
válasz
venember83 #142362 üzenetére
az egyetlen dolog, amit idén a csapat nyerni fog - bár ha szigorúan vesszük ez még az előző szezonra vonatkozik
de amúgy nem volt rossz meccs összességében, bár a kommentátor nagyon felkészületlen volt, ami bosszantott -
Tibiajax
nagyúr
válasz
venember83 #142367 üzenetére
nna,a két kutyaütő...
erről ez a kép ugrott be
-
venember83
nagyúr
-
Ringman
félisten
válasz
egy ps5-ös meccshez így beöltöztek?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
..majd ha ilyenetek lesz, apa
-
atee_13
őstag
válasz
Ringman #142327 üzenetére
akadémiák akadémiájává
komolyan mondom ezeknek külön szakáguk van arra, hogy nehogy véletlen valami értelmes dologgal rukkoljanak elő
az év akadémiája, az ország akadémiája 2020 stb egy csomó nem szürreálisan hangzó név jöhetett volna ... még a nemzetit kellett volna beleszőni
-
venember83
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
BenHans #142360 üzenetére
60ezres kisváros csapata emberhátrányban veri a királyi gárdát... úgy, hogy a kapusuk az egyenlítés után nem húzta ám az időt, hanem indította a többieket, mert játékkal akartak nyerni, nem 11es oroszrulettel
itt az ideje a nagytakarításnak: a bilbao csak figyelmeztetett, de ez a tegnapi pofon sokkal komolyabb volt
-
BenHans
addikt
válasz
dracox #142358 üzenetére
Nem tudom, én nem a Real ellen vagyok, csak a kis hüvelykmatyi csapatnak örülök, mert ebben volt szív.
Bármilyen anyagias világot élünk, ilyenkor mindig rájön az ember, hogy miért dobban meg a szíve ezért a játékért.
Ha a Realról van szó, én sajnálom, hogy Hazardnak nem jött be.
Úgy néz ki most jött el egy komolyabb generációváltás a BarcaRealnál, míg a Bayern vagy az Atleti előbb átment ezen.
CR egy akkora klasszis, hogy már az ő távozása komoly űrt hagyott a csapatban, mi lesz ha Ramos is lép pl, mert hiába kemény, akkor is bika, igazi vezér.
Itt be is vallom, hogy miatta megnézem a juve meccseket, mert szerintem meg kell köszönni, hogy mi ilyen játékost élőben láthatunk, akiről a jövőben videókat fognak nézni epekedve.
Kár, hogy rabruhás lett, de ez van, meg lehet nézni hogy ment a labdáért a Napoli ellen ma, vagyis tegnap a szuperkupán, csúszott mászott küzdött... -
perempe
veterán
[link] Blazic gólpassza
-
mephi666
nagyúr
Nézitek, hogy a madrid milyen harmadosztályú csapat ellen vezet kb 70perc után szolid 1 góllal? ...ja és milyen retek pályán? Volt falum megye2 pályáján ehhez képest első osztályú a gyep
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy #142349 üzenetére
-
válasz
bandus #142346 üzenetére
Szerencsétlen b+, én ilyet még életemben nem láttam
Hát ennyit a sima 3-0-ról. Teljesen impotensek voltunk elől, nem is érdemeltünk győzelmet.
Mondjuk vereséget sem, de talán még jól is jött és elhinti a fejekben, hogy nem lefutott még a bajnokság.A Diósgyőr ha elől még erősít, simán felsőházas helyen zárhat. A mai játékuk egy jobban pörgő csapat ellen kevés lesz, de ha összeszoknak, jó csapatuk lehet. Hátul hatalmasat javultak - mondjuk volt is honnan.
@Lyon: gratulálok. -
válasz
LyonnaisFan1 #142345 üzenetére
Ennyit ér az őszi dicsőség. Mintha valami kivénhedt császárokat láttam volna a pályán
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
bandus #142346 üzenetére
Igen. Bejött, gólt szerzett, de aztán lement,
De végülis kit érdekel, meglett a 3 pontKicsit még sokkban vagyok, hogy tudtunk nyerni. És nem érdemtelenül, mondjon bárki bármit.
Ez a Fradi nem az igazi ftc volt. A Tocmac és Zubkov kettős rosszul teljesített. Mondhatni 9 emberrel volt a Fradi. Ezt a Zubkovot is tovább kellene adni, akár mínusszal is. -
válasz
LyonnaisFan1 #142345 üzenetére
Jol latom, hogy behoztak, lott egy golt aztan lecsereltek?
-
LyonnaisFan1
őstag
Suljiiiiiiiiiiiiiic
Mekkora üzlet volt idehozni őt! 0-1 -
-
Enzolord
addikt
Mi a szájbatekert anyjàért nem nézik még csak vissza se, hogy Fred lábát hátulról eltolták? Faxopó uzi bíró.
-
mephi666
nagyúr
Na, ami a poolnak nem sikerült 90 perc alatt, a fulhamnek összejött az első 5ben
úgy néz ki ogs nem tudta elmagyarázni nekik 3 nap alatt a les jelentését
pool ellen volt, hogy 4en is lesen mozogtak, most meg nem sikerült lesre állítani a fulham támadóját
Makifejű pogba meg zokon vette, hogy lefutják és csak rugdosódni tud... vicces eredmény születhet itt ma
-
LyonnaisFan1
őstag
0-0, nem olyan rossz.
A Fradinak igazán nagy lehetőségei nem is voltak, amire felkaphattam volna a fejem. Antalt persze megdolgoztatták, de többre számítottam.
A 8 összesből 2 kaput is találó nem a leghatékonyabb mutató. Tartsák meg jó szokásukat a hazaiak a mai napra. -
-
perempe
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #142335 üzenetére
Megnézem a Médiaklikkről, ha lemaradok az év meccséről...
-
Enzolord
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #142337 üzenetére
Igen, azt egyből láttam, hogy nem egy égimeszelő, mert még akkora sem volt, mint én, pedig én is alig nőttem ki a csizmából!!
-
Enzolord
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #142331 üzenetére
Már a múltkor akartam Neked írni, hogy Max tőlem vett Iphonet az iSTYLE-ban. A feleségével volt bent, mondom, itt tanulsz, azt mondja, nem, focizok. Mondom, hol? DVTK. Úgyhogy Fradista létemre kívánom, hogy rúgjon egy szépítő gólt!
-
válasz
Peterhappy #142332 üzenetére
Most már elfogadjátok, hogy a libások nem halasztottak? Ilyen feltételek mellett a halasztás elég gáz.
Akár egy teljesen új csapat ellen is lehet játszani... -
perempe
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #142325 üzenetére
Én inkább megnézem a tegnapi kézit, mert 7-6 körül kikapcsoltam.
-
válasz
LyonnaisFan1 #142330 üzenetére
Igazad lesz, hát... ez több mint fura...
-
LyonnaisFan1
őstag
A DVTK kezdőcsapata: Antal - Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo - Márkvárt, Živulić, Grozav, Max - Dražić, Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić Kispadon: Bukrán, Shestakov, Karan, Szűcs K., Pikk, Vági, Iszlai, Hasani, Rui Pedro, Suljić, Makrai.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy #142326 üzenetére
Sanszos.
Az igazolásos dolog meg szóba került néhány helyen, hogy most az újak játszhatnak-e vagy sem.
Elvileg a mostani kiírás versenyszabályzatában játszhatnak. De már elvesztem a szabályok tengerében. -
Ringman
félisten
válasz
bagyulajuve #142328 üzenetére
-
válasz
LyonnaisFan1 #142325 üzenetére
Szerintem sima 3-0
Mar ha jol okoskodom. Elmaradt meccs, igy az uj igazolasok meg nem jatszhatnak.
SZERINTEM. -
LyonnaisFan1
őstag
Ki mit tippel a Fradi-Diósgyőr meccsre?
A vérfrissítésen átesett miskolci csapat okozhat-e meglepetést? Lehet-e rá sansz?
Sztem nem, de bizonyos játékelemekben előrelépés lesz látható. Tippem 3-1A mi gólszerzőnk Molnár csereként beszállva. A Fradiból meg bánom is én kicsoda.
-
Cartevo
őstag
Ma Fradi meccs.
Vendég:-Diósgyőr (:-D) -
Sonja
nagyúr
válasz
venember83 #142320 üzenetére
Mit ne mondjak, ez egy jó nagy baromság. Mármint, hogy az olasz kupában nem érvényes a +1 csere.
Viszont érdekes, hogy akkor erről a Romaiak se tudtak?! Ők is úgy tudták, hogy a +1 csere itt is érvényes?!
Érdekes.
-
venember83
nagyúr
válasz
Sonja #142319 üzenetére
Az európai kupaküzdelmek esetében igen, lehet, de a Coppa Italiára nem érvényes ez a plusz egy csere. Ne kérdezd, miért, azt nem tudom. Nem az első eset, hogy a FIFA/UEFA valamiről döntést hoz, aztán az olaszok felülírják. Lásd Juve-Napoli meccs, ahol a helyi hatóság a minisztérium és a klubok és szövetség által elfogadott protokoll fölé rendelheti magát.
-
Sonja
nagyúr
válasz
venember83 #142318 üzenetére
Mivel hosszabbításban lehet +1-et cserélni az 5 mellett, így szabályosan járt el a Roma.
-
venember83
nagyúr
Spezia - Roma 4-2, de amúgy is hatot (!!!) cserélnek a farkasok? Az év elején olyan Diawarát küldik pályára szabályellenesen, most ez... Azért Serie A szinten kicsit több profizmust várnék el.
-
mephi666
nagyúr
válasz
venember83 #142316 üzenetére
...igazi "öregfiúk csapat" lesz vele a milan
ibra idén már 40 lesz, mandzukic meg 35... pl rooney-t gyorsan meg kellene győzni, hogy ne hagyja még abba... középpályára elférne
-
venember83
nagyúr
A Curva Sud Juventus 1897 szurkolói csoport az Instagramon ízléses módot talált az Olaszországba visszatérő Mario Mandžukić üdvözlésére.
„Marione, örökre a szívünkbe zártunk mindazért, amit tettél a csapatért, a szenvedélyedért és a különleges kapcsolatért, amit mindannyiunkkal ápoltál.
Imádtuk a küzdőszellemet, amit a meccsen mutatott. Imádtuk a félelemért, amit az ellenfelek szívébe ültetett már a fizikai méreteivel. Imádtuk őt, amiért nem volt hajlandó nevetni, s azokért a ritka alkalmakért, amikor mégis megtette.
Hosszú a lista, és valóban imádtuk ezt a játékost. De Marione, a következő hat hónapban a milánói rossonero színeket fogod viselni.
Ő profi játékos, mindenáron vissza akart térni Olaszországba, s nem tudjuk rábírni magunkat, hogy elítéljük őt, de fájdalmas lesz őt ellenfélként látni a pályán, s úgy gondoljuk, hogy neki is fájdalmas lesz ellenünk játszani.
34 évesen, a 35-höz közel, ezek a dolgok megtörténnek. Szóval sok szerencsét Marione, reméljük, hogy hat boldog hónapot töltesz el Olaszországban, de ne haragudj ránk, amiért azt kívánjuk, hogy győzelmekben ne legyen részed. Ciao Marione… A te szurkolótáborod, a Bianconeri.”
A csatár elegáns válasszal szolgált az Instagramon: „Köszönöm ezeket a csodálatos szavakat… Mindig büszkeség fog eltölteni.”
-
Ringman
félisten
válasz
ZavaBalazs #142313 üzenetére
inkább ne bohóckodjunk kölcsönnel.
-
Ringman
félisten
most meddig tart az olasz átigazolási szezon?
vecino, perisic és eriksen még mindig kerettag. -
venember83
nagyúr
No good, Mario, no good.
-
gyuromoj
veterán
válasz
ZavaBalazs #142308 üzenetére
50% az adózás spanyoloknál, szóval nem lesz olcsó 4 év, de nagyon kíváncsi leszek rá.
Mondjuk egy Lewának jobban örültem volna. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
gyuromoj #142307 üzenetére
tegyük hozzá, hogy ez nettó, általában bruttóban szoktak beszélni a focistabérekről. nem tudom spanyolországban ez bruttó mennyi, dajcsoknál ez kb egy 22 millás bruttó lenne.
mondjuk azóta mindenki lehozta, hogy nem írt még alá, csak tettek neki egy ilyen ajánlatot, de hát ha már az asztalon van egy ilyen szerződés, akkor nincs nagy kérdés. valamelyik újság szerint még megvárják a barca elnökválasztását, mert Laporta spanja Zahavinak, hát, oké
mi más kéne most a barcának, mint egy évi ~20 millás szerződés Alabával.
-
gyuromoj
veterán
Marca szerint Alaba 4 évre ír alá a Real Madridhoz, évi 11 milliós fizuért.
-
Cartevo
őstag
Háromesélyes lett az olasz bajnokság, így csak 2 üres stadionra szűkült a versengés.
Mégis örülhetnek ennek Milánón kívül a semleges nézők is, mint majom a far(k)ának.
-
sh4d0w
félisten
válasz
venember83 #142299 üzenetére
Ez már hasonlít a deszkás címerre...
-
Ringman
félisten
válasz
venember83 #142302 üzenetére
érdekes lenne ezt a 2 logót látni a juve-interen
-
Ringman
félisten
válasz
venember83 #142299 üzenetére
na ne...
ez ronaldo fogsora egyébként?
---
valahol azt olvastam, hogy a suning a kínai befektetési szabályok miatt adná el a tulajdonrészét.moratti óta elég hányattatott sorsa van a csapatnak, bár a milant nem lehet überelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Peugeot, Citroën topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!