Hirdetés
- MWC 2026: Szuperpixelekkel takarékoskodik a TLC CSOT
- Méretét meghazudtolóan hatékony Akasa léghűtő jön inteles vasakhoz
- Hozd azt a cementet, báttya! Készül a Keychron billentyűzet!
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
Azzal azért vitába szálnék, hogy nem kell-e művésznek lenni számgépes rajzhoz. Ugyanazt a tudást, kreativitást követeli meg, csak az eszköz más.
Munkákat legtöbbször design21-en, ill. jobpilot.hu-n lehet találni. 30%-ban külsős melók, maradék belsős (kivétel nélkül Pest). Legtöbbször egy referencia munkát kell megcsinálni, és az alapján, ill. korábbi munkáid alapján döntenek. Arra azért fel kell készülni, hogy messze nem olyan profi a hozzáállás egy ilyen melónál, mint plö DR-nél. Álltalában fingjuk sincs arról, hogy mi fán terem a 3D, és persze mindent 1 nap alatt kéne megcsinálni gyűrűkura színvonalon...legalább.
Nekem szerencsém volt, mert apám bútor tervező, és álltalában az ő cégének csinálom a látványterveket. Nem nagy melók (asztalok, székek, faházak sötöbö).
Ilyen alkalmi melóknál árat úgy a legegyszerűbb számolni, ha kitalálsz magadnak egy fix órabért. (az alapján, mennyit szeretnél keresni egy hónapban). Kezdőknél 1000-1500 ft, de profik simán elkérik (és meg is kapják) a 4000 Ft-t. Tehát mondjuk egy bútort megcsinálok egy délután alatt, akkor az köbö 4000-5000 pénz.
Vállalkozóihoz elég rugalmassan állnak hozzá, de volt már olyan, hogy megkövetelték.
Amúgy műszaki info-t tanulok, és egy másodpercel se vagyok előrébb vele. Azért mentem ebbe a suliba, mert itt volt egyedül grafikus szakirány, persze ez, mint kiderült inkább tervezés (autocad, meg hasonlók). Ráadásul nem is jutottam be erre a szakirányra...köcsögök
. Azt hiszem egyedül BME-n tanítanak 3d-t, de az nekem túl messze van. És egyébként is az iskolák hiánya miatt nem is követelik meg sehol sem az érettséginél magasabb végzettséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus Maximus IX Apex (Z270)
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacSzerez.com - iPhone 12 Pro / 256GB / Kék / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 256GB / Kék Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- Eladó Auna LDT 13-C024 duplamonitortartó állvány.
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Azt hiszem egyedül BME-n tanítanak 3d-t, de az nekem túl messze van. És egyébként is az iskolák hiánya miatt nem is követelik meg sehol sem az érettséginél magasabb végzettséget.