-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
zsoltip #40095 üzenetére
Lehet tudja kezelni az USB HUB-ot de ha megoldható AKTÍV USB HUB-ot használj (aminek van külön áramforrása adaptere:
Kipróbálhatd tápegység nélküli HUB-bal is ami egy pendrive-al el fog boldogulni és akár egy külső áramforrásos HDD-vel is de lehet, hogy egy 2,5"-os USB-s áramellátásos HDD már sok lesz neki.
A szabványok közötti különbség a hatótávban és a sávszélességbe van az n-es szabvány kb. 150-300Mbit-es sebességre képes a gyakorlatban. (600Mbit az elméleti max de ahhoz olyan hardver is kell)
Ez internetezésre és akár FHD film lejátszására megfelelő lehet 4K HDR tartalmat, BD lemezt már inkább kábelen küldenék.A tévékről én sem találtam többet valami 4 magos, de ha nincs nevesítve akkor valami egyszerűbb típus lehet - különben ugye reklámoznák
- tehát netezésre elég, és a leírás szerint egy 4K HDR filmmet is le kell tudnia neki játszania.
-
zsoltip
őstag
2 készülékkel kapcsolatban kérdeznék.
Hitachi 40HE4000 és Samsung UE40NU7112Hitachiban van Bluetooth.
Viszont az egyetlen USB-t egy USB HUB-bal vélelmezem tudom osztani. Tévedek?
Wifi csak N-es, nem AC-s. Ez milyen hátrányt jelent?Samsung UE40NU7112. Nincs Bluetooth. Vajon egy Bluetooth dongle-lel el tudom érni ugyanazt, mint beépített egység esetén?
Mennyi RAM és milyen proci lehet bennük? Ezt nem találom a net sztyeppéin. Annyi van, hogy Hitachi 2, Samu 4 magos procisval szerelt. RAM tekintetében még egy MB érték sincs.
A TV vásárlás topikban is megjelentem, ott más szemszögből kicsit, ezért is bátorkodom a műszaki spec terén itt kérdezni.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Ma a következő történt meg:
Van az irodámban egy Hyundai LCD TV, amit gyakorlatilag sosem használunk.
Ez a TV ma magától bekapcsolt, aztán pár perc múlva magas hangerőn fülsüketítő magas sípolást adott ki, mire távirányítós kikapcsolást követően még egy ideig így sípolt és elhallgatott.
Ezt egymás után 4x játszotta el.
(Mindez akkor történt, amikor nem voltam itthon, így szegény feleségemre eléggé rátört a para...)
Most megvizsgálva ugyanez jön elő újra. Azóta már ki van húzva a konnektorból, de ha visszadugom, bekapcsol a TV, megy az adás és több-kevesebb idő után elszíneződik, becsíkozódik az adás és jön a sokkal magasabb hangerejű sípolás.
Koax kábelen jön hozzá az adás, aminek a fali csatlakozóját kicsit megmozgattam, hátha kimozdult, de passzosan szorul... és néha egy kicsit csíp érintésre, mintha rázna... nem tudom ez mennyire normális?!
Ahogy említettem régen nem volt baja és kb. sosem használjuk, szóval most nem tudom ez honnan jött elő neki. Pontos típusát ne haragudjatok meg nem tudom megmondani, mert le kellene szedni a falról, de ahhoz nincs segítségem.Ötlet?
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Samsung 6os szériához valo alkalmazásrol tud-e valaki valamit amirol tudok magyar 4k tartalmat néznii? UHD tartalom is jó. Ki mit használ 4K tartalomhoz? -
hetn
tag
Sziasztok
Panasonic 50ex780 készülékem van . 2 kérdés:
1 A menüpontok közül van egy olyan amivel készenléti üzemmódban ki lehet kapcsolni az USB portról a tápfeszültséget, azaz nem töltené a telefon ha ez a "kapcsoló" KI állásban van. Nekem bármilyen állapotban tölti a telefont.
Rosszul értelmezem a "készenléti üzemmódot" vagy nem működik ez a menüpont korrektül?2. TV-hez csatlakoztattam egy 1T HDD-t. Ha bekapcsolom a fájlmegosztást akkor a számítógépen (Win10, WiFi kapcsolattal) látok egy Public mappát. Ebbe hogyan tudok fájlokat (pl képek) írni? A "Beillesztés" szürke marad, Ctrl+V nem működik.
Mit kell beállítanom, hogy tudjam használni ezt a funkciót? -
Cs1csó
titán
válasz
Samott #40089 üzenetére
Ennyiért nagyon jó, a garancia pedig kiváló, a TCL pedig egy nagy cég nálunk még kevésbé van jelen.
Az árukeresőn néztem 26"-os nincs is - 24-es van - de 28"-os 45k körüli áron csak 4 termék van:
- 2 Orion tévé ezek közül az egyik 6(!) éves - beragadt készlet felejtős a másik pedig nem tud USB-s médialejátszást sem.
- egy Thompson - ez tud USB-s médialejátszást - de szállítással együtt kb. 46k és a tévének szélesebb a kávája mint a TLC-nek - ebből arra következtetek, hogy régebbi panelt használ, a legújabb tévéknek már szinte nincs is kávája.
- amit kinéztél TLC 44k szállítással, vékony káva, USB-s média lejátszás.Elég vékony a piac az ilyen kis tévék szegmensében de ez a legjobb 70cm körül.
DE azért még ide bekérdezhetsz: Milyen TV-t vegyek?
-
Samott
addikt
Sziasztok, kisebb meretu tv-t keresek, 26-28 collos meretben es lehetoleg nem is tul dragan. Az eMag-nal talaltam egy TCL modelt: TCL 28DD400 ~44e huf, 5 ev garival. Van hasonlo aron jobb vetel esetleg? Ahogy latom a specifikaciok alapjan egyik hasonlo model se tud tobbet. Van valakinek esetleg tapaszatalata vele?
-
Cs1csó
titán
válasz
Rizsa47051 #40086 üzenetére
Az újraindulás tápra is utalhat. Kérdezd meg ITT
-
Cs1csó
titán
válasz
Rizsa47051 #40084 üzenetére
Lehet tápegység gond? Mindenképpen szerviz, lehet minimális költségért vagy akár ingyen bevizsgálják és mondanak egy összeget a javításra ha neked megéri kijavítod nem ha nem akkor kuka.
-
Rizsa47051
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy samsung ue40eh6030 tv , bekapcsolás után random idő elteltével 5-10-15 perc hatalmas robaj a hangszórón és eltűnik a kép vagyis piros hangyaháboró , tv kikapcsol majd újraindul és ez ismétlődik újra és újra.
Megvizsgáltam a main és a tcont is a processzorai nagyon melegednek ezért raktam egy nagyobb hűtőbordát rá hátha ez megoldja , de nem.
Erre tudna valaki valami infót , hogy milyen hibánál jön ez elő ?lehúzott main nél a ledek kivillannak és világítanak ..
köszi előre is
Andris
-
Cs1csó
titán
válasz
.wantííd #40082 üzenetére
A helyedben ezen felbuzdulva, végignézném az összes ilyen cuccot és mindent letesztelném, ahogy nézem a gyári specifikációt még ECO sensor(?) is van benne engem minden olyan eszközben ami NEM akkumulátorról üzemel a hideg kiráz az ilyen funkciótól.
Az LG monitoromat mikor megvettem azt hittem valami baja van mert hullámzott a fényereje, az ECO mód miatt.
Videó
Képjavító elektronika
UHD Engine
PQI (Picture Quality Index)
1300
HDR (High Dynamic Range)
HDR
HDR 10+
Igen
HLG (Hybrid Log Gamma)
Igen
Kontraszt
Mega Contrast
Szín
Pur Color
Micro Dimming
UHD Dimming
Kontraszt fokozás
Igen
Auto Motion Plus
Igen
Film mód
Igen
Természetes módEZ a te tévéd bőven van mit ki-be kapcsolgatni.
-
.wantííd
tag
válasz
FollowTheORI #40078 üzenetére
Persze és minden fájl sérült amit leszedtem.. sőt még a youtube-n a gyorsabb felvételek mind
nem hinném hogy ez lenne a probléma.
csicso: megvolt a visszaállítás sajnos nem segített..
-
Kicsit furcsa ha minden dadog, de lehet azis hogy sérült a mux fájl és csak egy remux kéne neki.
Másik lehetőség hogy inkompatibilis valamelyik kodek amit használ a stream.
-
.wantííd
tag
Sziasztok!
Samsung UE65NU7022 kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy az mitől van, hogy egyes videóknál, filmeknél a gyorsabb részeknél a kép darabos, mondhatni "akad", vagyis nem folyamatos. Hogy lehetne orvosolni? Be kéne esetleg állítani valamit vagy ez a panel hibája?
-
junior11
veterán
válasz
Razermazer #40068 üzenetére
Szia, itt kérdezz rá, hátha tudnak segíteni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Razermazer #40068 üzenetére
Lehetséges, megkezdte a hattyúdalát, ha fél óra múlva rendbe jön akkor nincs gond kezdj el gyűjtögetni egy új tévére és ameddig működik használd ezt.
Ez egy kb. 4 éves tévé, lehet 32"-os használtan kb. - hibátlan állapotban - 25k-ért venni, így ez talán 10-15k-t ér vagy annyit sem.Talán még egy fél évet egy évet kibír.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Problémám a következő, adott egy philips 32phx4100 sorozatú nem mai darab, led tévé.
A napokba a felső 1/3-ában a képernyőnek, viszintes irányban teljesen fekete kép fogadott aztán ahogy bemelegedett először, vibrált utána bejött a kép de sötétebb a többi résznél, ez már annyira nem zavaró. Fél óra elteltével hozzávilágosodik a többi részhez.
Kampec a panel? várom válaszaitokat. -
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Adott egy Philips 55PUS8303-as tv. A héten jött rá néhány frissítés, melyre azóta mindig rákérdez, hogy szeretném-e frissíteni. Nem tudom, hogy miket tartalmaz a frissítés, és nem tudom, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy csak rosszabb lesz.
Hol tudok utána járni, hogy miket tartalmaz, illetve, hogy érdemes-e frissíteni?
Megszoktam az iOS-nél, és az Androidnál is, hogy mielőtt engedem neki, érdemes utána olvasni, hogy jobb lesz-e tőle, vagy esetleg +3 érdektelen funkció miatt lassul a rendszer.
Köszi a segítséget!
-
Cs1csó
titán
de ha egy Panasonic-ot vagy Sony-t akarna az ember - talán jobb kép - az bizony +25k legalább, tehát 20% drágább, a Sony - megnéztem - VA direct LED-es.
A legjobb lenne a kettől - IPS és VA - paneleset enyhén besötétített helyiségben tesztelni, többféle tartalommal: film, sport, általános pl. híradó stb.
Személy szerint a VA felé hajlok, de ez sem mindig fix. Adott tévé adott panel dönt.
-
Cs1csó
titán
Nem ok nélkül top termék, bár IPS direkt LED-es ennek minden előnyével és hátrányával. TALÁN tévézésre jobb a VA paneles. Ez a tévé 134k a következő ugrás talán valahol 160k környékén lehet a Sony Bravia tévék környékén de ezt saját szemeddel kellene valahogy lecsekkolni, ami sokszor nehéz nem ideálisak a fényviszonyok a boltban vagy ahova ki van állítva, nem ideális a tartalom stb.
Inkább amúgy is itt kérdezd meg: Milyen TV-t vegyek? topikban.
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
Ebben az ársávban és ebben a méretben van ennél jobb képminőségű TV? [link] Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
madagaszkar #40058 üzenetére
Az új tévé a HBO-GO specifikációjának [link] megfelel és egy új tévéről beszélünk - 2018 -as a másik tévé pedig 6 éves konstrukció nem találtam róla részletes technikai leírást (CPU, RAM) de ha ezen nem fut a HBO-GO akkor nem tudom min kellene.
+ ne wifi-t hanem vezetékes netet használj. -
madagaszkar
tag
Üdv!
LG55UK6950PLB [link] készüléket szeretnék vásárolni a Telekom-tól részletre. Érdeklődni szeretnék, hogy aki rendelkezik közületek ezzel a típussal, meg tudná mondani, hogy az HBO GO megy-e gond nélkül rajta?
A jelenlegi tévém: LG32LN575S-ZE, ezen sajnos nem működik. Lassú is, kicsi és sokszor lefagy.
Esetleg tapasztalatokat a fenti készülékkel kapcsolatban szívesen fogadok.
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
Cs1csó
titán
válasz
Sanyicucu #40056 üzenetére
Üdv, inkább a Milyen TV-t vegyek? topikba írj.
-
Sanyicucu
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt álok és segítséget szeretnék kérni! 150k ig milyen készüléket ajánlotok? -
Cs1csó
titán
válasz
secular #40054 üzenetére
A jelenlegi vagy a mindenkori legkisebb bolti ára mínusz -30%. 99k volt a legkisebb ára most 106k. Tehát valahol 70k körül. Attól függően mennyire sürgős ha 1-2 hét alatt nincs kapás akkor lehet csökkenteni az árat 10k-val, ha akkor sem akkor lehet mivel "kicsi" ezért nem kelendő. Mostanában az 55-65" a sláger.
Konkrétan ugyanezt a típust megtaláltam a jófogáson is 79k-ra hirdeti, annyi sok érte, érdemes így beállítani Jófogás keresőjét (műszaki cikk, tv, LED tv, UHD, 100-124cm) és végigpörgetve láthatod mi a helyzet.
Garancia nélkül egy ilyen tévé kb. 40k tehát garanciával 50-60k-ért lehet csak elpasszolni. (tudom, hogy ez már közel félár de sajnos a műszaki cikkek piaca ilyen)
Amikor feladod a hirdetést a garancia és hogy pontosan meddig szól (év,hónap,nap) legyen feltüntetve talán ez a legnagyobb ütőkártyád.
-
secular
tag
Sziasztok!
Nem találtam beérazós topikot, remélem itt tudtok segíteni!
Lenne egy Samsung UE40NU7122 tv-m és szeretném megtudni mennyit ér reális áron, hibátlanul működik, 0 karc, még a fólia rajta van a kereten.
101 cm (40 inch)
Ultra HD (4k TV)
2018 novemberében vettem 2 év garival.Köszönöm a segítséget.
-
Watt25
veterán
Ez inkább Digi topic probléma, de ott se kérdezd meg, csak olvasd el a téma összefoglalót.
-
dermot109
tag
Sziasztok
Nem tudom hogy jó helyen érdeklődök de volna egy olyan problémám hogy a tv(ue43MU6102) böngészője negatívban jelenít meg mindent. Tud valaki erre megoldást. A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Foxpost
- BMW topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Mikrotik routerek
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest