Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40109 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha holnap sikerül működésre bírni újra, akkor lefényképezem, de kb. úgy kell elképzelni, amikor rossz az adás, vagy a csatorna van rosszul behangolva, így csúszik a kép, meg vannak mindenféle színben pompázó részek, de ez is változik, nincs egy állandó színű pont, és közben a "háttérben" megy a műsor, néha el-elkapni a részleteket.
Dehogy gondolom, hogy másoknál is ezt csinálja, hiszen ahogy említettem is van egy másik TV-m is (ugyanaz a márka), ami tökéletesen működik.
Ha holnap beindul, akkor rákötöm VGA kábellel a laptopot és futtatok rajta valamit, megnézzük mi lesz."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40104 üzenetére
Na egy kis fejlemény a sípolós tévé ügyében. Előzmény ITT.
Visszadugtam a kábeleket, indult is be, kb. 2-3 percig minden oké, majd jött a fülrepesztő hang és a színeződés/csíkozódás. Távirányítóval kikapcsoltam, kicsivel rá a hang is alább maradt. Vártam, újra bekapcsoltam távirányítóval, egy bő tíz percig nem volt semmi baja, majd kezdett képmosódással, de még nézhető volt a műsor, viszont nem sípolt. Kicsit megmozgattam hátulján a koaxot és akkor elő is jött a hang. Aztán kihúztam a koaxot, picivel utána elhallgatott, visszadugtam sípolt, kihúztam elhallgatott. Úgyhogy szerintem 100%, hogy köze van hozzá.
Kint az antenna mellett van egy elosztó, abból megy a másik TV-hez is kábel, annak semmi baja mondjuk.
Viszont... most vártam kicsit, visszadugtam újra minden kábelt, a visszajelző led pirosan villog (nem csak simán világít mint idle-ben szokott), viszont nem kapcsol be, sem én nem tudom bekapcsolni távirányítóval, mintha lefagyott volna, vagy nem tudom.
Szolgáltatónak nem tudom bejelenteni, mivel csak mindigtv-s antenna van kint, de én szerintem mégis a koaxon keresztül jön a hiba.
Aki tud kérem segítsen."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40104 üzenetére
Ha be akarnék tojni most éjszakára, hogy arra a horrorfilmbe illő sípolásra kelljek fel, akkor most visszadugnám megnézni, de teljesen biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül kezdené elölről. Talán holnap napközben tesztelem még kicsit, de igen, azt gondolom, hogy a koax kábelen jön valami zavaró jel, feszültség stb... de még a bekapcsolás csak egy dolog lenne, de hogy egy ideig jó az adás, és utána jön ez a hiba, ez inkább bosszantó.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
square76
csendes tag
válasz Watt25 #39732 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Valójában ez a TV van kinézve.Az pl. mit jelenthet, hogy pl. van benne DVB-S2 is. Kettő műholdvevő tunerje van?
Próbáltam rákeresni olyan képre, amely a TV hátulját, a csatlakozókat mutatja. Egy koax csatlakozást látok...
Üdv.: Zoli
-
Predator2
addikt
válasz Watt25 #39599 üzenetére
Helló
Van egy olyan pont ami fekete háttérnél (szabad szemmel nézve) fehér, de ha színes képet nézek (mind1 milyen szín) akkor egy fekete pont. Aztán van 3 olyan pont ami (sötét) kék ezeket ugyancsak fekete háttérnél tudom előhozni. Illetve van egy pont ami a fehér és világoskék közötti átmenet. Ez elég sok képen/színen látszódik, de pl uv zöldnél és pirosnál nem látom. Illetve van még pont amit végképp nem tudok hová tenni, olyan mintha por lenne, fekete háttérnél nem látom, de színeknél ott van és fekete színű. Ez így összesen 6db
Sajnos fényképező nem adja vissza amit szabad szemmel látok.
Ezek alapján mi a véleményed/véleményetek?Üdv
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
válasz Watt25 #39596 üzenetére
Jogos, az lemaradt elnézést. Philips 49PUS7503/12
Azért kértem a segítségetek, mert ti gondolom sok ilyen hibával találkoztatok, így jobban értelmezhető egy ilyen dokumentum is, mint egy átlagos földi halandónak.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
blakey
titán
válasz Watt25 #32489 üzenetére
Leírtam, + elektronika segítségével, hangsúlyozom, natív 100/200 Hz-ről volt szó, nem arról, hogy a panel nem fogja tudni megjeleníteni. Ha a natív részét nem érted, akkor nincs mit magyaráznom. Natívan 300 soros a mozgásmegjelenítése az LCD tv-knek és az OLED-eknek is, tehát FHD esetén az 1080 sorból 300 sort tud kezelni (minden 6. pixel, 50x6=300), interpoláció segítségével ezt növelni tudják, tehát a kimaradt részekhez egy + elektronika képeket "számol hozzá", így lesz folytonosabb, tisztább a kép. Ilyenkor a panel már 100/120Hz-en dolgozik (vagy magasabb). Ezt lehet mérni, de ahogy én itt olvastam a hsz-eket, a natív megjelenítésről volt szó ami + elektronika nélkül az LCD panel csak 50Hz-en tud dolgozni. A gond itt van, hogy a natív részét hagyjátok ki a "matekból".
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Watt25 #32484 üzenetére
Elektronika segítségével éri el a megfelelő értékeket, nincs mit ezen gondolkodni, majd akkor amikor azt írják, hogy natívan tudja az 1080 soros mozgásmegjelenítést akkor talán natív 100Hz-ről is beszélhetünk. Plazmánál feltűntetík, hogy natívan tudja az 1080 sort. Tehát nekem még nem volt szerencsém olyan LCD tv-hez az elmúlt 10 évben (18 saját LCD tv-m volt) ami natívan tudta volna a 100/200Hz-et, bekapcsolt interpoláció mellett sokat javult, tehát önmagában (natívan) a panel még nem képes rá. Nem állítom, hogy nem lesz natív 100/200Hz-es panel, de egyelőre nem jellemző. Tényleg jó lenne ha kikapcsolt intepoláció mellett is tökéletes lenne a mozgásmegjelenítés, de sajnos nem az.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PHenis
senior tag
válasz Watt25 #32479 üzenetére
Egyszer régen belementem egy vitába egy olyan állásponttal mint a tied. Én nem tudtam megértetni magam... Ha csak 50-et tud megjeleníteni, minek számol ki 100-at stb...
Lehet te vagy a kiválasztott akinek sikerül, aki egyensúlyt hoz az erőbe. Egy Potter, egy Neo vagy egy Anakin...
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Az a baj, hogy vannak itt emberek, akiknek maradni kellett volna 15 évvel ezelőtt, a külföldi szaklapok fordításainak puublikálásánál és nem megvezetni itt rengeteg embert faszságokkal.
És a leggázabb a néhány követő (neveket nem írok), akik adják tovább az okosságokat a többi hasonló topikban is.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
superg
senior tag
Olvasom itt ezredszer erről a vitát.
Most komolyan évek óta gyártanak 144Hz-es gémer monitorokat ahol a VGA
ennyivel tolja ki a jelet és a panel is ennyivel jeleniti meg.(ez is olyan "folyós" lesz)
De ennél is egyszerűbb az aktív 3D hogy működik?csak 120Hz-en, ennyivel kell ketyegnie a panelnak
A legtöbb aktív 3D tv-ben van is interpolálás vagy talán mindegyikben ez sem véletlen.
Persze hogy tud magasabban ketyegni egy panel minr 50Hz.[ Szerkesztve ]
-
CZ950uj
újonc
válasz Watt25 #32476 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=7MD8ZVRqvZE
Ez csak egy pelda. De ezek az informaciok semmilyen dokumentumban nem szerepelnek.
Es hidd el, minden alapom megvan ra, hogy "ezeket a tenyeket megkerdojelezzem".
3 kulonbozo gyarto gyaraban jartam, ahol az ott dolgozo mernokok magyaraztak el ezt nekem.
De nagyon nagy itt az ellenallas, azt hiszem nincs tobb hozzafuznivalom.[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
válasz Watt25 #32278 üzenetére
Köszi! Még meglátjuk, egyenlőre az LG márka szimpatikusabbnak tűnik. Már csak azért is, mert több videó formátumot támogat az USB-n keresztüli videólejátszója és 300 hz-es a képfrissítése. Meg igazából a nagymuterom néz főleg tv-t ő meg az SD és HD adások közt sem tud érdemi különbséget tenni. Szóval nem hiszem hogy problémája lenne a HD ready tv-vel. Egyedül a Full HD felbontás és a kép a képben funkció szólna a Samsung mellett, fogyasztásban is közel azonos a két készülék ahogy látom.
-Norbi-
-
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Watt25 #32109 üzenetére
A laptopom HP6730b. A TV LG 55LF632V. A tv hátulján nincs DSUB (PCMCIA kártyának viszont van hely).
A kérdés, hogy tudnám a legegyszerűbben összekötni a laptopot a tv-vel, hogy használhassam speciális filmek lejátszására több felirattal (ami a TV-n magában nem megy).
A media marktban azt mondták, létezik ilyen sima kábel, pl ezt találtam most hirtelen:
http://www.lunashops.com/goods.php?id=2152 -
HSCS
csendes tag
válasz Watt25 #32070 üzenetére
Köszönöm a válaszokat !
Kábel tv, és az országoknál mire kellene állítani, melyikkel lehet jó? Azért érdekel ennyire, mert van egy másik Panasonic tv is és azon teljesen jó az EPG, minden karakter normális jelenik meg.Másik kérdés: Mit gondoltok mennyire jó tv a Panasonic tx-40cs520e. Mi az amiben jobb lehetne, mik a hiányosságai esetleg ?
-
blakey
titán
válasz Watt25 #32070 üzenetére
Készülékfüggő is lehet, nálam UPC van és Mo-ra álltva teljesen jó az EPG, karakterek is rendben vannak, LG-nél nincs kis ellenörző ablakban műsor, ez firmwarehiba, Panasonicnál van kis ablakban is műsor.
-
__Zs__
tag
válasz Watt25 #31986 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ, a tanácsot!
Az az igazság, hogy volt már "tányéros" előfizetésem (Digi TV), de nem jött be a kültéri antenna macerái miatt: ónos eső, hó, mehettem tányért / fejet pucolni; szomszéd diófája belenőtt a jel útjába lehetett egyezkedni a szomszáddal. Tudom, mindent meg lehet oldani, csak hozzáállás kérdése, de a MindigTV tetőantennája nekem bent van a padlástérben (teljesen gondozásmentes), és erősítő nélkül gyönyörűen veszi az összes multiplexet, amire előfizettem. Szóval ez tényleg jóval kevésbé macerás, mint a SAT-tányéros változat.
A műholdas esetben sem minden jön HD-ben, tehát ott is fennáll az eredeti kérdésem: SD jel felkonvertálásában, megjelenített kép minőségében van-e érdemi különbség az egyes gyártók, egyes termékei között?
CA modul témája: igen tudom, a MindigTV is adja ezt STB helyett, ha kérem, most is van egy ilyenünk egy 2. vételi helyen a lakásban, egy kis DVB/T-képes TV-ben.
Üdv': __Zs__
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #31770 üzenetére
A többi is mozog, de a kristályok lomhasága miatt lehetetlen megoldani, hogy egyszerre az összes megtegye a két végállás (nyit-zár) közötti utat. Ez igazából nem teljesen korrekt megfogalmazás, mert a képpontokat egyesével nézve, egyik sem tud másodpercenként 120x teljesen nyitni és zárni. Valahol félúton jár, amikor a vezérlő elektronikától parancsot kap az ellenkező irányú elmozdulásra. Ezért kell az interpoláció és a háttérfény villogtatás.
Gondolj bele, miért csak 2073600 képpontnyi 120 hertzes információt tud fogadni, amikor a kijelző pixeljeinek száma ennek négyszerese?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
blakey
titán
válasz Watt25 #29326 üzenetére
Nem a kijelzőre kell fújni hanem a törlőre, innentől kezdve sehova nem folyik. 101 éves LCD pályafutásom alatt eddig még egyetlen egy vízcsepp sem került a kijelzőre, csak törlő segítségével. A vizet ajánlom tisztításra egy mikroszálas törlőkendővel. Makulátlanra tisztítható.
(#29328) demmer123
Foltot hagy, igen, de türelmesen tisztára lehet törölni. Tapasztalatom szerint minden monitortisztító nyomot hagy maga után ezért már eleve úgy kell törölni, hogy rögtön a száraz törléssel folytatjuk és akkor könnyebb megúszni a foltokat. Vizet használva nem lesz foltos, természetesen ugyanúgy kell adagolni ahogy ezek a tisztítók vannak és csak a törlőre, azaz szórófejessel egy-két "spricc" és mehet a törlés.(#29331) demmer123
Csöpögő csap alá tartomés olyan 4-5 csepp elég egy 3 cm-es részen, természetesen nem vizezem a törlőt. A makacsabb foltokra ráviszem a törlő nedves részét és szépen letörlőm majd közvetlenül utána a száraz felével is törlőm mindaddig amíg makulátlanul tiszta nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Watt25 #27635 üzenetére
Ez bizonyára azért gondoltam én is eddig így, mert anno mikor még a HD Ready TV-ket is nagyban reklámozták, a legtöbb ilyen TV 720p-s volt és a Full HD-sek 1080p-sek, legalábbis valami ilyesmire emlékszem a reklámújságokból, gondolom ennek is van valami oka. De az is lehet akkor, hogy a marketingesek írtak oda hülyeségeket.
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #26982 üzenetére
Inkább szörnyű, mint vicces. Úgy 3-4 éve születtek ezzel kapcsolatos hozzászólások, ha érdekel, biztosan megtalálod a keresővel. A Samsung ügyfélszolgálat is tudott róla.
(#26985) kalm007
Hívd fel a boltot és Őket kérdezd meg a jótállási feltételekről. Szerintem az a biztos forrás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #26976 üzenetére
Nem értek egyet azokkal a hátrányokkal, amiket a 3,5 colos merevlemezekről írtál. Szerintem pontosan ugyanannyira megfelelnek PVR-re, mint a kisebbek és a többségük 5400-as fordulatú. Amelyik nem kapcsol ki, azt nem szabad megvenni.
Valamint itt a fórumon többen írták, hogy bizonyos típusok, márkák nem voltak hajlandóak működni a tévéjükkel.
Egyes tévék által rögzített műsorokat, Linux alatt lehet másolni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyeniko
őstag
válasz Watt25 #26708 üzenetére
Az, hogy a UPC-nek 26 HD adása van, tény. Nem értékeltem, nem minősítettem, csak leírtam a számot. A tévedésen az volt, hogy úgy tudtam, hogy a 1080i nem FHD. Ebben a hozzászólásban mi volt az, ami arra utalt, hogy elégedetlen vagyok és azt hiszem, hogy máshol kolbászból van a kerítés?! Nem vagyok elégedetlen, amit az is mutat, hogy az azt megelőző hozzászólásomban belinkeltem egy wiki-s cikket, mely nemzetközi szabványokról szól és érthetően elmagyarázza, hogy mi miért van így. Továbbra sem értem, hogy mi a baj, ezért csak arra tudok gondolni, hogy irigy vagy, ezért kötsz belém.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz Watt25 #26706 üzenetére
Ez volt a bejegyzésem, amelyre udvariatlanul válaszoltál:
"Én egyetértek azzal, hogy addig nem lesz elegendő tartalom, amíg nem adnak el elegendő megjelenítőt. Azt sem vitatom, hogy a 4K kép sokkal szebb lehet a FHD képnél, ha natívan nézed, megfelelő távolságból.
Az is vitathatatlan, hogy a 4K megjelenítők is gyorsan fejlődnek, egyre jobbak és olcsóbbak lesznek. Leginkább azt gondolom, hogy mire elszánom magam, hogy lecserélem az összes TV-t 4K-ra, addigra már nem lesz 4K lcd TV.
Más: filmeket csak eredeti hanggal, felirattal nézünk. 110" vásznon, 340 cm-ről. Igen jó FHD vetítő, brilliáns optika, szóval nincsenek pixelek. Erősen forgatni kell a fejet a feliratok olvasásához is. A TV-ken nem nagyon filmezünk (esetleg a hálószobában, ágyból), ezért nekünk a 4K-s TV-hez alapvetően kellene a 4K-s TV adás. A UPC-nak 26 HD adása van (1080i), vagyis nem FHD. Mikor lesz ebből 4K?
Ha a fentieket elolvasod, akkor megérted, hogy nekünk jelenleg miért nincs értelme 4K TV-t vennünk."Konkrétan mi zavart a fenti hozzászólásban? Miből/kiből van eleged?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
Batib
őstag
válasz Watt25 #24663 üzenetére
Tudod mit hagyjuk az egészet. Az alap probléma úgy sem ez, hisz a kérdezőnek digikábel előfizuja van, s ott nem léphet fel ez a gond. Egyébként arra gondoltam, mivel a mediacardot a szolg. adja (CAM + kártya) bizonyos dolgokat letilthat benne ill. bizonyos dolgokat modosítani tud. A kártya és a modul össze van párosítva stb Ezt értettem ez alatt.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Batib
őstag
válasz Watt25 #24659 üzenetére
A mediacard olyan mint a szolg. box. Bizonyos funkciok nem elérhetők. Nem ua. helyzet, ha benne van . ill nincs benne a CA modul. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
bul07
nagyúr
válasz Watt25 #24632 üzenetére
És van még adalék
Egyszerre csak 1db tv-n lehet HD-t nézni IPTV esetén, tehát hiába van két beltéri csak az egyiken lehet nézni HD-t
Talán nemsoká lesz 2db HD streamÉS a HD képminőséggel is vannak gondok, bitráta nem a legjobb kicsi kapacitás miatt
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
NGA
addikt
válasz Watt25 #24212 üzenetére
10 éve még a HD volt a nagy szám, szinte nem is volt FHD. Én tv csatornákat nem nézek nagyon, az a pár természettudományos meg FHD-ben jön. Filmet meg csak HD/FHD-ben nézek. Még a régi filmek is kijönnek már mind HD-ben. Szóval megvan a lehetőség. HDMI is csak 2003 óta létezik, szerintem a 10 éves tv-ken csak analóg bemenetek vannak jelentős részben.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Watt25 #23965 üzenetére
FPS?
Lemaradtam valamiről?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Watt25 #23958 üzenetére
Igen, de akkor a kontroller meg a többi eszköz késleltetése is számít.
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt, kiváncsi vagyok milyen értékre teljesítitek
Még az első helyen is 113 ms szerepel.....
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest