Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hama Urage Exodus 900 "í" hiba
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Ra's al Ghul #38399 üzenetére
Szia!
Állítsd be a színeket úgy, hogy neked jó legyen, nem egy kalibráló eszköz fogja nézni,hanem te.
Az energiatakarékosságot a háttérvilágítással és a mozgásvezérelt fényerőszabályozással tudod állítani szerintem, de lehet, hogy van külön ECO-mód is a menüben.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Abban tudtok segíteni, hogy egy LG 55UJ635V 4k TV -n milyen beállításokat kell eszközölni, hogy a lehető legjobb színminőséget kapjam? Értem ez alatt az energia takarékosságot, esetleg valamiféle kalibrálást (már amit otthoni körülmények között meg tudok csinálni).
Segítségetek előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #38392 üzenetére
Nem ismerem a típust, de pont most tesztelték. A fullHD-t nem teljesíti, ez nem tudom mennyire releváns ebben a méretben, erről majd én is fogok kérdezni ha aktuális lesz az vásárlás (de ez mindig tolódik, szerintem már csak jövőre lesz belőle valami), én is ebben a méretkategóriában keresgélek.
-
Alföldi Peti
tag
Sziasztok!!!
Erröl a TV-ről van esetleg valakinek tapasztalata? Vagy hasonló PHILIPS TV-ről ami ilyen kaliberű. PHILIPS 55PUS6162/12 4K Ultra HD Smart LED Tv Arra lenék kíváncsi, hogy ezeknek a TV-knek milyen a képminőségük!? -
Total...
csendes tag
Sziasztok!
Kimondottan használt TV-k után érdeklődve tudnátok ajánlani egy-két példányt?
Felhasználási területe és kritériumok:
- Nagyszülő részére (így lemondhatunk a smart tulajdonságról),
- 3-4 méteres távolság a néző és TV között,
- Körülbelül 32"-es
Nice to have:
- FullHD,
- Lehetőség szerint nézzen is ki valahogy
Keret:
- 50.000 Huf körül (nagyon plafon a 60.000 Huf)Kibővíteném annyival a kérdéslistát, hogy megbízható használt TV-kel foglalkozó boltok is érdekelnének.
Hálám üldezze azt, aki tud segíteni
-
Szajo
őstag
Philips 4000 szériáról mik a véleményetek?
24PFT4022 konkrétan.
Betekintési szöge jó? -
denis77
kezdő
Szevasztok
van-e valakinek ilyen LG 43LJ594 ?
Többnyire jókat írnak róla .
Jó árban van (nekem). -
Ciccuka
veterán
válasz runner 125 #38383 üzenetére
Valamelyik masszívabb Hama felfogató nem lehet rossz.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
50"-os tv-hez keresnék valamilyen extra slim, kihajtható, oldal irányba mozgatható (fel - le nem muszáj) konzolt. Van esetleg bevált, minőségi, stabil gyártó / példány?
A lényeg, h felszerelt állapotában minél kisebb távolságra tolja el a faltól a tv-t.
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
blakey
titán
Többféle kijelző létezik, van ennél rosszabb, konkrétan tükörként viselkedik és van jobb is.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Van ennél jobban tükrözödő is, fólia csak rontana a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Terrayon
tag
Sziaszok!
Nem találtam ennél megfelelőbb helyet a problémámra, amiben a segítségeteket kérném. Egy teljesen hétköznapi dolgot mertem tenni, rádugtam a PC-re az LCD tévémet egy HDMI kábel segítségével. A kép nem volt tökéletes, mert a kijelző szélén fekete csíkok maradtak, amit Windows 7 esetében könnyen orvosoltam azzal, hogy a videokártya driverében a scaling opcióval 100%-ra húztam a képernyő méretet. Most hogy feltettem a Windows 10-et, már hiába keresem ezt a legetőséget a videokártya szoftverében (asztal/jobb gomb/AMD vision engine control center), egyszerűen nincs semmilyen beállítási lehetőség, csak a processzorral kapcsolatos beállítások jönnek elő, videoval kapcsolatban semmi. Egyébiránt egy HD4850 videokártya boldog tulajdonosa vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy tudnám mégis 100%-ra húzni a kijelző méretét? A tévém képbeállításai közt az auto mód ugyan segít egy picivel nagyobbra húzni a képet, de még mindig nem 100%, ami nem csak a méret, hanem a minőség miatt is aggályos. Találkozott valaki hasonlóval?
Előre is köszi.
-
g4mer
senior tag
Sziasztok! Black Friday alkalmával vettem egy LG 43LJ500V típusú TV-t (85k), amivel ennyiért teljesen megvagyok elégedve, viszont egy problémám van vele.
Normális hogy ennyire visszatükröződik róla minden? LED fényforrásokból eredő fénytől ilyen irizáló színeket produkál Lehet, hogy kéne rá egy matt fóliát szerezni?Sic Parvis Magna
-
Mandok
tag
válasz HagaNRG #38374 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy amibe 2014 körül egy H6400-as 55" került, most majdnem a feleannyi az ugyanúgy 55"-ös MU6172. És azért ok, üveg keret már nincs, de cserébe mégis egy 4K HDR-es képanyagot kapunk.
Épp ezért nem vagyok hajlandó hatalmas összegekért az OLED technológia úttörője lenni. Megvárom, míg azok is lemennek 250ezer körüli árra, majd akkor. (ilyenkor a legnagyobb ugyanis a veszteség) Attól félek csupán picit, hogy az 55"-tel betetőzött a megyek és veszek egy TV-t életforma, az 55" is tegnap épp, hogy befért az autóba... Jó lenne már 65"-re lépni lassan... marad a futár.
-
HagaNRG
őstag
válasz Ciccuka #38373 üzenetére
Az MU6172 szerintem tud mindent, amit azok, sőt, többet. Egyébként elég sok típus fut egyszerre, most már nehéz két olyan típust kiválasztani a sok jó típus közül, mint anno a Samsung H6400 és a Sony W755/805 voltak. (de lehet, hogy tévedek)
Én mindenesetre most az MU6172 mellett teszem le a voksom az idei Samsung kínálatból.
-
Ciccuka
veterán
Van manapság valami sláger TV (olyan szintű, mint régen a Samsung H6200 H6400 volt)?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
pimre752
csendes tag
Sziasztok!
Akad egy kis problémám:
Van egy LG 49 LH 630V Tv-m. Kb. 35 másodpercenként villan egyet a kép. (Főleg statikus képen venni észre!)
Az LG szerviz már cserélte a tápvezérlést, a képvezérlést és magát az LCD panelt is. Valamint kipróbálta ezen panelek összes létező kombinációját (új-régi), de a hibajelenség megmaradt. (Sőt, a berendelt új alkatrészekből is összerakott egy TV-t, de azon is jelentkezett a hiba!Mivel elfogytak a lehetőségek, így marad a csere. Ahogy elnéztem, ezt a tavalyi modellt már sehol nem forgalmazzák. Ami miatt mégis "ragaszkodtam/ragaszkodnék" ehhez a modellhez, az, hogy ezen még van fejhallgató kimenet. Így a TV hangját a régebbi, de még mindig jól szóló (DUAL MOS-FET-es) erősítőre ki tudtam vinni. (Nem, egyelőre nem akarok erősítőt cserélni! )
Tudtok-e ajánlani olyan 49" körüli TV-t, kb. 200K körülig, aminek normális képe van, van DLNA, és még van(!!!) fejhallgató kimenet.
Előre is kösz!
-
d@vee
őstag
Emagos fekete pénteki akcióban vettem egy Horizon 24"-os, Full HD TV-t. Mivel a felbontása nem sima HD Ready, így rádugtam a notira és kiterjesztett megjelenítőként van használva, ha filmezni akarok, nem kell a székben gubbasztanom, hanem az ágyból is simán látni a képet.
A kérdésem a következő: sima régi 1.3-as HDMI tyúkbél volt csak kéznél, így azzal van rákötve. Lenne érdemi előre lépés, ha vennék egy 1.4-es kábelt hozzá? Nemsokára konzol vásárlás lesz, valamint van kontrollerem a notihoz és TV-n csak nagyobb élvezet lenne tolni az aktuális gammát.
Váltsak, vagy simán maradhat a régi kábel? Esetleg valami jobb minőségű link is jöhet[ Szerkesztve ]
Ja
-
HagaNRG
őstag
válasz anonymus89 #38369 üzenetére
Miért, még van egyáltalán teletext?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy Thomson 49UC6406 tv-t beüzemelés után a teletext gombra nem jön be semmi.
Milyen beállításra van szükség, hogy működjön?
Upc direct van náluk.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Bass
addikt
Sziasztok
Led tv-m erősítőre(pioneer a-209r) való rákötését (fejhallgató használata miatt mert nincs a tv-n jack)egy ebayről rendelet dac-al oldottam meg.Ha a tv adás megy semmi gond tökéletesen ellátja a feladatát optikai kimenetről. Viszont ha usb-ről néznék filmet a film hangja nem hallatszik csak idegesítő pattogás. Mi lehet ? A tv egy LG lh43 590v
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok, haver most vett a Tescoban egy Thomson 49UC6406 tvt az lenne a gond vele hogy a pct akármelyik HDMI helyre be dugjuk boot idejére van kép, vagy biosban, de mikor a Windows bejön nincs kép, azt írja nincs kell. Ha másik tvbe be dugjuk ott látjuk hogy a Windows már be töltött.
Mivel lehetne még próbálkozni hogy képet tudjunk pc alá is varázsolni.??
Üdv, István.
-
Dtamas82
csendes tag
Sziasztok, szeretnék véleményt kérni erre a tvre: Samsung UE65MU6202
Mennyire lenne érdemes venni ilyet saját használatra, ha tudnék szerezni ilyet 350 ezerért?
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Melyik TV tudja manapság az alsó kategóriában a Sony és a Samsung típusok közül a valós, 10bites HDR_t?
MU6xxx széria már ok?
-
laxus
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung [MU6122] -es TV-t a Médiában és nincs rajta jack csatlakozó. Valahogyan megoldható, hogy a régi hangeszközömet csatlakoztassam?
[ Szerkesztve ]
-
Getcrazy
újonc
Sziasztok!
49"-es tv-t keresek minden finomsággal 200e ft körüli áron.
van még egy óráig a Samsung 49MU7002 240e-ért az emagon. ez elég jónak tűnik bár kicsit drága és nem tudom, hogy megéri-e. valakinek tapasztalat a készülékről? esetleg jobb alternatíva?
Köszi! -
Gsx-rr
veterán
Melyik a jobb tv Samsung M6120 vagy az Lg Uj634 széria. Megrendeltem mindkettőt nem tudom melyiket tartsam meg?
-
Dave567
addikt
válasz FollowTheORI #38357 üzenetére
3 méterre még az 55 is picit lehet.
Mert az is, marha kicsi az. Mondjuk SD-re jó.
-
nagyúr
válasz runner 125 #38354 üzenetére
Nem nagyon találni sok infót erről a tévéről... szóval marad a közbeszéd meg a fórum információk.
Eddig a pana mindig 3-4. befutó volt a teszteken általában, szóval a Samsung és a Sony mindig jobb választás közel azonos áron.
Szóval szerintem a Sony-val pl.
Szerintem ne vegyél kisebb tévét... megbánnád.
3 méterre még az 55 is picit lehet.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Deav
csendes tag
Szertettem egy SONY KD-55XE8505BAEP, helyszínen utolsó darabként (249.990).
LG 55UJ701V-t néztem ki, azt nem találtam az elképzelésimnek megfelelő áron.
Aztán találtam rá a neten a Sony-ra.
Azt mondta az eladó is, hogy jobban jártam a Sony-val.Nagyon kínácsi vagyok!
-
runner 125
nagyúr
válasz FollowTheORI #38353 üzenetére
Köszi!
A Panasonic-ra pontosan azért csapnék le, mert ez valósan 40-45k-val a normál árak alatt van.
A topikjában ahogy olvastam miniimum ezt a 7-es szériát javasolják.Szimpatikus az általad említett Sony is, bár arra akkora kedvezményeket nem találtam.
Kettő közül vajon melyikkel járnék jobban? Mivel kb 3,3 méter lesz a nézési távolság, így nem feltétlenül ragaszkodom az 55"-os mérethez.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz runner 125 #38352 üzenetére
Sony XE85 (8500) sorozat és felette... Samsung MU7000 és felette sorozatok. 55".
Ha ki fogsz egy jó akciót, főleg mostanában.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
50-55"-os kategóriában br 300-320k-ig bezárólag melyik modell manapság a "legjobb" vétel?
Alapvetően filemzés, konzol, és kevés HD tv adásra lenne használva.Panasonic (főleg ezt preferelnám, a gyári 5 év gari miatt), Sony vonal első körben amiből csemegéznék, de meggyőzhető vagyok, ha van jobb vétel.
Ezt néztem ki, most akciósan br. 304990-ért.
Köszönöm!
-
titetoyz
tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni, akár privát üzenetben is,
van egy LG 32LJ500V TV-m..(https://www.google.hu/search?q=lg+32lj500v&oq=lg+32lj500v&aqs=chrome..69i57j69i60l2j69i61j0l2.3265j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8)
Ezt használom monitornak HDMI-n keresztül, s rá szeretném kötni a Genius SW 2.1 hangfalszettemet is. Ez hogyan lehetséges?
https://www.alza.hu/genius-gx-gaming-sw-g2-1-1250-fekete-d297737.htm?kampan=arukereso_hu_sem-1_2-1-csatornas-hangrendszerek-jg050g3b&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_sem-1_2-1-csatornas-hangrendszerek-jg050g3b
Ez hogyan megoldható a fenti TV-vel? RCA kábellel próbáltam, de nem ment úgy sem.
-
blakey
titán
válasz okiszPSX #38347 üzenetére
Serintem csak színben különböznek.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában egész baráti áron van a Philips 65PUS6412/12 tv. Van valakinek tapasztalata vele? Gondolok itt a panel minőségére, input lag-re stb.
Köszönöm!
-
okiszPSX
tag
válasz okiszPSX #38326 üzenetére
Sziasztok. Végül,
MM-be 2 jól leárazott 10bites, 120Hz-s Sony volt. Már el is fogytak..SONY KD-55XE8505BAEP és SONY KD-55XE8577SAEP
249 és 279.Én végül a drágábbikat választottam. Érdekelne, hogy mi a lényeges különbség a kettő között, azon kívül, hogy a motionflow a drágábbon 1000hz, a 8505ön meg 800. Megérte megvenni a drágábbat? Így is jó ár volt szerintem, de azért meghallgatom a profik véleményét.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
garanciával, szervizekkel kapcsolatban mik a tapasztalatok philips vagy lg készülékeket illetően?
Samsung szervíz van a közelben ezért óvakodok más márkáktól. -
nagyúr
Auchan BF TV akció azért nem gyenge lesz.
Selecline 55" FHD tévé 100ezer
Selecline 55" UHD tévé 120ezerNyilván ez kb csak képet ad, semmi extra... de akkoris durva mennyire olcsó lett egy ilyen méretű tévé.
-
gyeniko
őstag
válasz Ingrid #38343 üzenetére
Power-line rendszerrel (guglizz rá, hogy mi ez), vagy egy acces point-ként beállított wifi routerrel tudod elérni, hogy a TV-be dugott UTP kábelre megérkezzen az internet. Az előző a drágább valamivel.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Ingrid
újonc
Sziasztok örülök, hogy rátok találtam.
Kedves párom vásárolt az EMAGról egy HORIZON48HL733F típusú smart televíziót . A gond ott kezdődik , hogy ahova a tv került nins a közelben internet kábel . Voltam a Média Marktban, hogy tudnak e erre bármilyen megoldást, melyre azt a választ kaptam mivel ők ilyen típust nem tartanak nincs hozzá semmilyen kiegészítőjük. Felkerestem az EMAGot van e bármilyen megoldás, hogy a tévé wifin keresztül csatlakozzon az internete mire azt javasolták keressek egy szakértőt. Vkinek ötlete ?
Köszi -
Bestspiler7
tag
lehet, hogy érdemes kivárni a 2018 CES-t, bár az is lehet, hogy megint valami fake qled-et akkarnak eladni
https://en.letsgodigital.org/televisions-tvs/samsung-qled-2018-series/ -
blakey
titán
válasz w.miki #38339 üzenetére
Nincs, minden tv más, évjáratoknként is változhat. A Blaupunkt egy olcsó tv, ennél olcsóbb alkatrészt nem hiszem, hogy találsz.
-
w.miki
veterán
válasz blakey #38338 üzenetére
köszi
Esetleg nincs TV talpból univerzális változat... ami olcsóbb is?Jofogas/vatera tele van ilyenekkel, pár ezerért, csak nem vagyok benne biztos, hogy egyik jó, a másikhoz.
Elvileg még univerzális is van, de még abban sem vagyok biztos, hogy jó:
LED,LCD ,Plazma TV talp (Universalis).[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
w.miki
veterán
TV talpat szeretnék a LED TVmez, ami egy: Blaupunkt 32/122I-GB-3B-HBKUP-EU
Más néven Technika (JVC) 32 904B AW14 , vagy 32L-244.
Középen tartja a foglalat egy kis beugróban.
Hogyan keressek hozzá talpat? Vagy ezek univerzálisak valamennyire?
Tegyek fel képet, lemérjek valamilyen méretet?
Vagy erre nincs válasz, ez csak próbálgatással derül ki?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
vond
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #38335 üzenetére
Most gondold el, hogy az ottani átlagfizetésekhez (vagy akár USA bérminimumhoz) hogy viszonyul ez az 1500 dolláros OLED csoda. Egy havi minimálbér kb.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nagyúr
Amerikából ez kicsit meredek lenne.
De jah, ott az akció az tényleg akció... a 65-ös is jó áron van... bár még picit azért húzós... de olyan 700 ezer körül elhozható +/- pártízezer adótól függően.
Sajnos ez csak az amerikában élőknek jó.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Ide is bedobom, hátha valakit érdekel:
Külföldön élők (vagy hazaszállítást megoldani tudók) figyelmébe:
Amazonon nagyjából 400 ezerért elhozható az LG 55B7 OLED: [link]
De a 65-ösnek is jó ára van.[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38330 üzenetére
A 65"-os Samsung jó árban van, a Sony gyengébb a meglévőknél is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
290ezerért láttam legolcsóbban 65" MU6172 Samsungot. Mennyire számít ez jó árnak érte? (Azért, ha jól gondolom, inkább a 350ezer körüli ár a jellemző egy-nem is évvesztes- 65"-ös készülékért.
Ugyan nem 65", de kicsit olcsóbban, 250ezer körül látok még Sony KD-55XE8096. Ez mennyire jó játékos?
Van Samsung Ku6172-m és Sony W755-öm is, szeretem mindkettőt, így különösebben nincs problémám egyik megszokásával sem, ha csak arról lenne szó. -
nagyúr
-
okiszPSX
tag
Sziasztok.
Kérnék segítséget.
Most a 55xe8505 Sony 10bites vagy 8bit+frc?
Displayspecen nem találom az infót róla.
Kezd körvonalazódni, hogy milyen tv-t vegyek.
Egyetlen kikötés, hogy 0% thm-re akarom hitelre. Most euronicsba van 20havi (sajna edigitről lemaradtam)
Kitétel az, hogy mivel részletre akarom (20-24hónap), csak 10bit, 120hz, magas pqi pmi jöhet szóba, így szánok rá ennyit. Ps4 pro mellé kell, ezért is szeretnék valódi 10bit panelt. Minden nap más felé húzok, nehéz ez..
Amik a rostán fentmaradtak, min 55':
Samsung mu8002
Lg sj850v
Sony xe8505 lenne, csak nem vagyok benne biztos, hogy megfelel a másik kettő specifikációinak. (9005 már drága, 8596 meg már nincs)
Bejött még képbe a pana 780e, de az meg csak kb két helyen kapható jelenleg (mm és ed, de nincs thm).
Kb tudom, hogy ezekkel már nagyon nem lőhetek mellé és már csak az akcióra várok, de pl ez a 8505 most elég jó áron van, lehet megvenném, ha tudja amit szeretnék.
Köszi előre is. -
Mentolka
senior tag
Ha nem bánod, azért megvárok még pár hsz-t, hátha van még olyan topiklakó, aki már látott ilyet?
Amúgy, meg elmegyek, megnézem. Viszont, itt fórumon azt szokták írni, hogy hiába tennék ilyet, mert a bótokban úgyis olyan beállítással működnek a kiállított eszközök, amit otthon úgyse használnék.
-
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Hátha ez a topic pörgősebb.
Nagyon melléfognék egy AUCHAN-os TV-vel? Selecline LE-5566UDS (55" UHD) vagy Selecline LE-5519 (55" FHD)
Köszi! -
sbravub
csendes tag
Sziasztok
Van egy 42" LG LF652V a nagyszobában. 2 éve vettem. Teljesen elégedett vagyok vele. Zyxel NSA-ról mennek a filmek vagy PC ről.
Most szeretnék egy hasonló vagy kisebb LG-t a hálóba is. Tudnátok e ajánlani valamit az alábbi paraméterekre.
-Jó lenne 70-80 ezer Ft környékén
-32" - 42" körüli.
-3D és Smart nem kell
-vennék hozzá média box-ot, horizon go és a NAS miatt, így használnám.másik Tv meg anyukámnak lenne. Szintén a 42 LG LF652V a referencia, azt mondta ilyennel elégedett lenne, viszont:
-neki elfér a nagyobb méret is: 42" - 49"
-nem használná sem a 3D -t sem a Smart funkciókat
-csak tévézésre használja (UPC)
-keret : 150 ezer Ftköszi a tippeket előre is
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok,
mik lehetnek most best buy 150-170k környékén, ha az igény kb ez lenne:
- lehető legnagyobb méret (46"....)
- tányéros hd és normál adások nézése
- focimeccs rajongó felhasználó
- xbox/ps játék
- nem ártana wifi, youtube és valami aktuális androidos link4K szerintem nem lényeg, nézési távolság simán 2-3 méter körül lenne, de a jó képminőség és gyors panel, kevés szappanopera hatás nálam alap. Igazából család kért meg, hogy segítsek a sógornak kari ajándékot keresni, de utoljára 5 éve vettem tv-t azóta nem követtem a dolgokat igazán..remélem tudtok adni pár tippet!
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
echterion
nagyúr
válasz okiszPSX #38313 üzenetére
Fórum volt, közben kiderült, hogy nem 10, hanem valami 8bit FRC, vagy mi a szösz. De igazából mindegy is, nekem nem ér annyit az a technológia, hogy 100ezreket adjak ki érte. Egyenlőre szerintem annyit ér, mint a 3D...
Mellesleg, nem lehet túl kifinomult a humorod, ha ezt ilyen viccesnek találod.
[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
Hali!
Ezt a tvmet mennyiért lehetne eladni? LG 49ub850v-zd. 3d uhd 123 cm.koszi!
Garancia nincs rá, hibátlan.A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Bestspiler7
tag
A micro ledes tvékröl lehet kb tudni, mikor jelennek meg? Tavaly a CESen a sony már mutatott be hasonlo terméket.
-
HagaNRG
őstag
válasz DeFranco #38307 üzenetére
Szia!
Olvasom, hogy segítségre szorulsz TV_vel kapcsolatban.
Szeretnék néhány támpontot adni.
Én gyakorlatilag 4 éve folyamatosan frissítem a TV-im, hol ezt veszek, hol azt, így nagyjából átlátom a piacot, remélem, tudok segíteni.
Régebben amennyire sokat tudtam agyalni azon, hogy mit vegyek, mára ott vagyok, hogy kb. az adott méretből a legolcsóbbat is megvenném.
Sajnos most részemről megállóban van a dolog, mert évek óta az 55" méretnél állok és nincs kedvem megint ilyenre cserélni. Épp ezért van az a tapasztalatom is, hogy adott méretosztályban nagy csodák bizony nincsenek.
Kb. majdnem mindegy, milyen márkát vesz az ember, rosszat nem nagyon lehet kifogni.
A kedvencem- és a globális TV piacon is kb. most a vezér- a Samsung.
A régi nagy TV márkák, mint a Philips, Sharp mára már csak nevében a régiek, de kínai cégek vették meg őket. A Thomsont is
Ez persze nem jelenti azt, hogy egy csúcs, drága Philips TV bármiben bukó lenne egy Samsunghoz képest, de azért általában picit kevesebbe nézik őket a TV buzik. Ilyen TOshiba, Hyundai, JVC, stb. márkákkal ne is foglalkozz.
A Samsung- Sony- LG hármasból kb. nem tudsz mellélőni, de a Panasonic is felzárkózóban van. (LCD TV-kben annyira nem jeleskedtek, mint régebben a plazmákban).
Szépen hangzó marketingduma a 4K, a HDR, a LED. Mivel te 32" méretet keresel, egyikkel sem kell foglalkoznod. Tavaly egymás mellé tettem a 4K Samsungom és a FullHD Sony-m, és semmi, de semmi látható különbséget nem láttam közöttük. LEgalábbis semmi olyat, amit a szín, kontraszt, stb. képbeállítások ne tudtak volna kiegyenlíteni.
Nagy méretben, 150cm fölött biztos jó a 4K, de 32"-ben még a HD Ready (720p) és a FullHD (1080p) között sem nagyon fogod látni a különbséget.
A LED is csak afféle marketingduma olyan téren, hogy minden mai TV valójában LCD (kivéve a drága OLED-eket), de a LED TV-nek árult típusok mind LCD rendszerek, csak LED háttérvilágítással.
A márkákról tehát elmondtam, amit tudom, ha azon találod magad, hogy Sony-Samsung-LG közül kell döntened, nyugodtan vedd azt, amelyik a legolcsóbb a három közül, mert egyikkel sem fogsz mellélőni.
Nézzük az extrákat:
Régebben elhittem, hogy dedikált eszköz kell mindenhez, így nekem is volt 80ezres médialejátszóm is, míg rá nem jöttem, hogy bármelyik mai TV már ugyanolyan profi, gyors és tökéletes képű médialejátszóval van szerelve alapból is, így semmi szükségem plusz kütyüre.
Nyilván minden márka más kezelőfelülettel bír, elsőre rohadt fura és komplikált lesz majd mindegyik, de pár nap és hét után megszokod majd és menni fog vakon is.
Én a Samsungos rendszerhez szokott szememmel tavaly vettem egy Androidos Sony-t, elsőre a pokolba kívántam, most meg párhuzamosan kezelem mindkettőt (egyik a hálóban, másik a nappaliban) és semmi gond velük.
Az okos TV_ket kezdetben én is kinevettem, de mára függővé váltam olyan tekintetben, hogy vagy HD filmet nézek külső HDD_ről, vagy Youtube-ot. Erre pedig márkától függetlenül bármelyik TV tökéletes lesz. Nálam a youtube már egy éve teljesen kiszorította a hagyományos TV-zést, így áldom, hogy Smart TV-m lehet
Azt hiszem, mindent elmondtam, amit tudni érdemes és ami segíthet, de ha bármi további kérdésed van, nyugodtan keress.
(ja, még pár dolog: A 3D technika halott, ne is foglalkozz ilyen TV-kkel, 2 éve nem gyárt a Samsung sem 3D TV_t. A hajlított technika is már tavaly ilyenkor is ciki volt, szintén halott technológia. Kis méretben pláne.
Azzal szembesülni fogsz, hogy ugyanabban a méretben van legalább 4-5 modell is majd az adott gyártótól. Én azt tartom, hogy ha van lehetőségem egy közepes nagyobb és egy fullos kisebb típus között választnai, akkor is a nagyobbat veszem.
Pár éve bedőltem a sok fórumhuszárnak és volt egy 150 és egy 300 ezres Samsungom, mindkettő egy generáció, egy évjárat, egy méretben. ... maradjunk annyiban, hogy olyan hatalmas különbség nem volt a két tv között, ami indokolta volna a dupla árat.
A komolyabb modell üveg keretes volt, fém lábakon, volt hozzá 3d szemüveg, spéci mutogatós távirányító, stb. De azt a hatalmas képminőségbeli különbséget én bizony nem áttam beléjük.
TAvaly is volt, hogy egy 6072 és egy 6472 modell között vaciláltam, de kellett a drágább a francnak, vettem az alap modellt (az is 4K HDR már ráadásul) és semmi bajom vele. A HD filmek ugyanolyan tökéletesek és gyönyörűen, mint pár éve a régebbi tv-men, ez is azt mutatja, hogy nem biztos, hogy érdemes a drágább típusokat erőltetni.
(nagymamámnak van Balaupunkt 32" LED TV-je. A hangszórók elég szokol hangúak, az én TV-im mellé téve a kép is lehet, hogy butább lenne, ráadásul nincs wifi és smart funkciók a Blaupunktban, de azért 49ezres TV.
Anyukámnak egy Media Markt-os OK-je van, azt 70-ért vettük. A hangja nagyon szr, a képe jó forrásró, HD-ben kifogástaan.
Van a családban 120ezres 49"-es LG is, az sem rossz az árához képest.
Szóval óriási különbségeket-pláne CRT_ről jőve- ne is várja, bármit veszel, elsőre csoda lesz, fura lesz megszokni a felületét, a menüt, a kezelést, a képet is azért, de igazából mindegyikkel boldog lesze, ha a Samsung, Sony, LG hármasból választasz valamit!
Remélem, tudtam segíteni, ha valamit rosszul gondolok, vagy kihagytam, kérem a szakik besegítését!Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Erről az LG 55UJ635V-ről mi a vélemény? Elsősorban PS4 Pro használathoz kell, kis mértékben FHD filmnézésre lesz használva. Valamelyik fórumon azt olvastam, hogy 10bites kijelzője van, nagyon jó input laggal, ez igaz lehet? Ha igen, elég jó áron árulják most ezeket a TV-ket, akkor érdemes lehet lecsapni egyre.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy ~50cm-es CRT tévénk van, nem is nagyon használjuk, a gyermekünk néz rajta max. mesét vegyesen tévéadást és meglévő tartalmat (usb-s dvd lejátszón keresztül).
Gondolkodunk rajta, hogy lassan csak át kellene állni "lapostévére" leginkább azért, mert a mostani CRT már semmilyen értelmes bemenetet nem támogat a legkomolyabb interfész a scart rajta, értelemszerűen így se pc-re kötés, se médialejátszó se nas nem játszik.
Méretben egy 32"-os full hd tévében gondolkodunk, ez az ami fizikailag elfér. Elférne a 36-os is, de olyat nem találtam, a 40-42-esek már nagyok. Igyekszünk minél olcsóbban megoldani, vacakot nyilván nem szeretnék venni, de ahogy néztem a 70-100k-s sávban már van kínálat, ez lenne a megfelelő.
Azért jöttem kérdezni mert semmit, vagy nagyon keveset tudok ezekről a tévékről, nem nagyon követtem a technológiákat, így a választás előtt szeretnék segítséget kérni pár kérdés tisztázásában:
1) márkák: talán valahol azt olvastam, hogy a philipsek képminősége nem az igazi (?), samu-t és lg-t látok az ismertebb márkák közül. jól gondolom hogy ezekben érdemes gondolkodni? van még valami értelmes választás ebben az ársávban? mi a helyzet a saját márkás, illetve a hyundai, sharp, stb. tévékkel? milyen márkákat vegyek bele a keresésbe?
2) i/o: milyen portból mennyivel számoljak? hány hdmi, hány és milyen usb, milyen egyéb portokra lesz szükség várhatóan? mi alá ne menjek ha nem akarom szívni a fogam később? mi a kötelező?
3) okosfunkciók: jelenleg az a terv, hogy lesz pc-ről üzemeltetés, esetleg később valami egyszerűbb médialejátszó. én az okosfunkcióknak sok értelmét nem látom most így a tök fejemmel, de sose próbáltam. annyit tudok róla, hogy hamar avul aztán fújhatom, inkább akkor valami tartósabb, frissíthető céleszköz. de lehet rosszul gondolkodom. nyilván ha valami mindenképpen jó ha van, akkor nem kellene kihagyni.
Ezekben a kérdésekben, és esetleg további ötletekben, szempontokban kérném a segítségeteket amik segíthetnek a választásban
-
ra^ven
senior tag
Srácok van most valami ajánlott vétel az akcióban?
Anyámnak kellene TV valami normális 108-as méretben, okosrészét nem tudom mennyire használná ki, de korábban vettünk hasonló akcióban egyet webos 3-mal és brutál lassú a menüje.
Lenne valami normális 150k alatt?Köszi.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
gyeniko
őstag
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest