Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok
2.1 hangfalszettet keresek. Elsősorban játékra/zenehallgatásra lenne(pc-hez). Milyen márkákat típust tudnátok ajánlani? (árban jó lenne, ha 25k-nál nem lenne több, ha olcsóbb az nem baj;p)
köszi
[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok !
Van egy Samsung házi mozi rendszerem , aminek a hangfalai a szekrény tetején porosodnak . Kérdés : megoldható-e , hogy valamilyen módszerrel , kisebb kütyüvel használhassam a számítógéphez . Az asztalomra már nem akarom felpakolni a DVD lejátszót , egyszerűen nem fér fel .
[link]There is a star
-
PuMbA
titán
válasz cellpeti #8294 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy hogy szól, de ennyiért szerintem a legjobbak között lehet: Genius 360A
-
megint én
őstag
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
Milyen hangfalat ajánlanátok(3-5k) egyszerű használatra, de mégis szép hangzással?
Én Logitech hangfalra gondoltam. De persze jöhet más is,ha van
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Kirrr
aktív tag
válasz ZeroCaptan #8282 üzenetére
Nem tudom mennyit keres, de valszeg többet mint itt mert 1 agyontuningolt újfajta Lancerje van
keleten, mindenki hitelre vesz autót életfogytig futamidővel.
-
deathtania
senior tag
na látod, csak nem akartad elhinni nekünk, hogy van rajta jack
20k alatt 2.1ben z-523nál nem nagyon találsz jobbat. ellenben ha esetleg még 2-3k-t rádobsz én melegszívvel ajánlom az Edifier C2-t. nekem a nagytestvére van meg a HCS2330, és sokkal jobban szól, mint pl egy Logitech X-230-as.
Z-2300at akartam venni én is, amíg az itteni srácok le nem beszéltek róla. és nem bántam meg, hogy hallgattam a tanácsukra. meg a Z-2300 kifutó széria. már nem gyártja a Logitech, azért is meg fog maradni az ára azon a szinten, amin van. bár szvsz az, hogy van rajta egy THX matrica az nem ér meg 5-10K plusszot.
-
Raidon
őstag
válasz deathtania #8286 üzenetére
Banyek sorry de akkor én voltam a vak xD Z 2300 a vágyam de az elég drága....
Meg most semmi hangfalam nincs a géphez... Nem kell hogy üvöltsön csak jó legyen minőségre amúgy pont ezt a kettőt néztem én is"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Tothgera30
Ármester
válasz dudika10 #8289 üzenetére
Rendben, lehet az lesz, bár hiányozni fog egy komolyabb subwoofer, emiatt át is fogom még gondolni 1000*, bár épp az hogy régebben olvastam a bejegyzésed és már akkor megtetszett és csak most ugrott be hogy tényleg, milyen jó is lenne. Először a T40-re gondoltam, de nagyon drága és ugyan annyi helyet foglal mint a R1600T, így ha nem jön össze az Edifier vagy egy olcsón vett Logi Z-2300/Z623 akkor Creative lesz.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8288 üzenetére
Nagyobbnak nincs is érelme, ha Creative akkor T20.
Írtam róla itt is párszor meg az Edifier hangját is ahhoz hasonlítottam jobb híján a logoutos bejegyzésemben.
Röviden: közelről, halkan tökéletes ha nem akarsz sok basszust. 5 centis membrántól nem lehet elvárni komoly basszusokat.
Összeszerelési minősége csillagos 5-ös.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Tothgera30
Ármester
Creative T20/T40-ről vélemény? Legfőképp a hangminőség érdekelne, mert általában halkan hallgatok zenét, olyan "beszédhangerőn", tehát lehet hogy elég lenne a kisebbik. Meg ugye sok hely sincs az asztalomon a hangfalaknak, mert a hifi hangfala is itt van, meg minden szír-szar...
-
deathtania
senior tag
sztem 20kér jobbat is kapsz, mint Logitech, de te tudod. ha max 20ad van, akkor vehetsz újonnan z-323at 12k körül vagy z-523at 18körül voltban. itt ph-n olcsóbbat is kapsz sztem.
és van rajtuk füles csati, csak oldalt. mindkettőn.----->z-323 ; z-523runner 125: itt a koliban 2 srác is x230al szaladgál, és volt szerencsém meghallgatni őket. pont az volt a bajom velük, hogy baromi sok volt benn a basszus, a kis csipogóknak meg nem jutott szerep. ezért nem vettem olyat, inkább Edifiert kicsit drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
ZeroCaptan
tag
válasz runner 125 #8283 üzenetére
Az Kína, ahol a legtöbb helyen jóval kevesebbet keresnek 120ft/óra mint pl. itt. Bár azt tegyük hozzá 1 kilo rizs kb 20 ft itt meg 200 körül De ott nincsenek szociális támogatások, ha valaki munkanélküli az éhenhal, hacsak nem talál munkát vagy valami mást Az előbb felsorolt 3 ázsiai ország gyáraiban jóval többet keresnek már az ilyen gyárakban mint itt. Utóbbi 10-20 évben fejlődtek ezek az országok majdnem annyit mint Japán, elég ha megnézed Dél-Koreában miket gyártanak már amik teljesen a sajátjaik, kocsi, mp4 lejátszók (cowon, iaudio), minőségi számítógép-alkatrészek.
[ Szerkesztve ]
NHL, NBA, Soccer
-
runner 125
nagyúr
válasz ZeroCaptan #8282 üzenetére
..vagy csak azt hazudja.
A cégóriások nem véletlenül húznak Keletre, sokkal olcsóbb a fenntartás, és a gyártás, hisz az emberek jóval olcsóbb bérekért mennek el dolgozni, ebből fakadóan betanított munkásként erős a gyanúm, h nem abból vett olyan járgányt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ZeroCaptan
tag
válasz dudika10 #8280 üzenetére
Én egyre több alkatrésznél veszem észre a made in Taiwan, Malaysia, Korea feliratot. Ismerek is valakit aki Malaysiaban dolgozik 1 ilyen gyárban (betanított munka) ahol számítógépes alkatrészeket gyártanak. Nem tudom mennyit keres, de valszeg többet mint itt mert 1 agyontuningolt újfajta Lancerje van
[ Szerkesztve ]
NHL, NBA, Soccer
-
dudika10
veterán
válasz runner 125 #8279 üzenetére
Nem (volt) rossz, de attól függetlenül igaz rá amit írtam.
És ha feltűnik a piacon valami, ami ugyan annyiért tud többet akkor hiába volt előtte "különösen ajánlott" valami.
Meg aztán ízlések és pofonok, ha valaki úgy szereti a zenét, hogy erőteljesen szól a basszus akkor azzal nincs mit tenni. Azért az emberek nagy része idővel rájön arra, hogy nem az a legjobb, de amíg nem hallottál sokkal jobb rendszert mint a sajátod addig nem fogod tudni, hogy miért kéne 50-100-200k-t elkölteni hangfalakra.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
runner 125
nagyúr
válasz dudika10 #8273 üzenetére
Értem, köszi.
..tényleg, mint laikus írok a témában, ezért is érdeklődtem e felől.
De, valóba így lehet, bár a mély ereje a középső érték alatt van nálam valamivel, szvsz az X-230 a maga kategóriájában egy nyerő darab, legalábbis innen is sokan ajánlották annó."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Írtam már ide a fórrumra, de nem válaszolt rá senki sem.
Azóta körbenéztem egy kicsit.
A következők közül melyiket ajánlanátok:
LOGITECH Z-323
MANTA MM2040
TRUST SoundForce Presto 2.1
GENIUS SW-V 2.1 1250
CREATIVE Inspire T3130
esetleg használtan egy logitech z-523 (1-2 hónaposat eladó szerint jó állapotban van, mintha új lenne)
vagy 2.0-as közül ez GENIUS SP-HF 1800A.Főleg filmnézésre és zene hallgatásra kellene kollégiumba, notebookra lenne csatlakoztatva.
Nem nagyon értek hangfalakhoz, ezért kérném a segítségeteket hogy a legjobb ár/teljesítményű terméket vegyem meg.
Ha esetleg tudtok jobbat 12k környékén a felsoroltak közül szívesen megnézném azt is.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Zoleee89 -
dudika10
veterán
Van és ha visszaolvasol láthatod, hogy hangminőségben el van maradva a többi gyártó mögött azonos kategóriában.
Ha hozzádobsz még egy kicsit a kerethez akkor kaphatsz Edifier C2-t. Vagy keresgélhetsz aprón is.runner 125: nagyon egyszerű, a mélynyomót illeszteni a rendszerhez nem olyan egyszerű, ráadásul ezek nem arra vannak amikre kitalálták őket, hogy a mélyebb hangokat is megszólaltassák (amiket már csak túl nagy membránmérettel lehetne kicsikarni a hangfalakból), hanem arra, hogy "dögössé" tegyék a zenét azzal, hogy kiemelnek a mélyebb tartományokban. Olcsóbb kategóriában csak azért rakják a mélynyomókat a hangszórók mellé, hogy eltakarják azok gyengeségét.
Ha valaki hangszeres zenéket hallgat akkor sokkal jobban jár egy sztereoval azonos keretből.
Persze utána ide fog jönni egyik-másik delikvens és leszarozza, mert azt hiszi, hogy a zene az, amiben csak mély hangok vannak, mert ezt szokta meg.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
runner 125
nagyúr
Miért ajánlasz sztereot ha valaki igényesebb hangfalakat keres?! Nem szurkálódás, nem értek hozzá. De pl. nekem a Logi X-230 évek óta jól teljesít, s szerintem simán jobb, mint egy vele egy kategóriás szeteró.
Persze kérdés, ki mire használja / milyen zenét szólaltat rajta.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PuMbA
titán
"Jah és elég White fülű vagyok szóval szeretem az igényes muzsikát."
Akkor én inkább sztereót ajánlok, de árat nem írtál. Genius 1255A, ezen van elől fejhallgató kimenet és az árához képest nagyon jól szól[ Szerkesztve ]
-
jonner
tag
válasz deathtania #8268 üzenetére
Megnézem mit csinál az alaplapi hangkarival. Amúgy a Városligetnél lakom.
Köszi a tippeket, dudikának is. Remélem tényleg valami el van állítva. Mondjuk a Creative consol panel-ben nem találtam effekteket.
-
deathtania
senior tag
merrefele laksz, ha gondolod meghallgathatom. amúgy sztem meg vmi EAX effekt lesz bekapcsolva, talán a corridor vagy valami ilyesmi. lesd meg a hangkárya programjában. csodálkozom, hogy azt mondod, hogy neked rosszul szól, amikor nekem valami olyan frenetikus hangja van, hogy az valami csoda, és már többen is elismerően nyilatkoztak róla. azért a hangminőségre elég érzékeny vagyok, és pár hangcucc meg erősítő is járt nálam amikre azt mondtam, hogy egy kalap levéltrágya, de ez az eddigi legjobb cuccom.
szal sztem beállítás és hülye vagy, ha eladod.hopp egy ötlet: nekem realtek alaplapim van, és abban ha a hangkörnyezetet általánosra állítom, akkor igen, visszhangzik minden, de még a zene is. ha nincs-re nyomom, akkor fasza lesz. szal sztem állíts programban mindent alapra.
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
Sziasztok tudnátok nekem ajánlani egy jó 2.1 es rendszert? Olyan kellene aminek az egyik hangszóróján van a fülesnek jack-aljzat.
Logitech ben gondolkodom azok vannak jó minőségbe.
Jah és elég White fülű vagyok szóval szeretem az igényes muzsikát.
A hangszóróhoz társulni fog majd egy X-FI isVálaszokat köszönöm
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
jonner
tag
2 hete vettem egy Edifier HCS2330-t és nekem borzalmas hangja van, főleg játéknál. Mint amikor valamelyik effekt be van állítva, hogy melyik azt meg nem mondom.
A hangkártya X-Fi Xtreme Gamer, korábbi Altec Lansing 2.1-es rendszerem gyönyörűen szólt vele. Létezik, hogy csak állítanom kellene valamit?
Ha valakit érdekel kedvezményesen eladom, PC Gear-től van.alexan: hm, vagy az ízlések mások, vagy valami tényleg nem stimmel nálam. Nincs kedved meghallgatni az enyémet? Kíváncsi lennék egy másik tulaj véleményére.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz Jézus1969 #8259 üzenetére
én a nagytestvérét a HCS2330at vettem szintén a PCGearből. maximálisan meg vagyok vele elégedve, másfél hét alatt már lassan kezd bejáratódni, és valami gyönyör a hangja.
ha nagyon ijedezni akarsz a tudattól, hogy kínai, akkor fordítsd meg a mobiltelefonod, egered, billentyűzeted, laptopod, stb és nézd meg mi lesz ráírva, hol készült (a P.R.C se tévesszen meg= People's Republic of China).
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nagyon sokaknak ijesztő, hogy kína... pedig akármit megnézhetnek, szinte minden ott készül. A minőség ellenőrzés meg mindegy, hogy hol szar ha szar. Ha meg van rendes akkor meg mindegy, hogy hol készül a termék.
Nem hiszem, hogy egy német szakmunkás jobb lenne mint egy kínai, ha mind a ketten be vannak tanítva és ugyan azok a minőségi feltételek.
Ez igazából nem neked szól, csak a hozzászólásodról jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Jézus1969
tag
válasz Chesterfield #8258 üzenetére
mennyiért vetted a c2-est? én is elgondolkodok rajt hogy edifier lesz a következő hangfalam. csak kicsit ilyesztő volt a tudat hogy kinai cucc
[ Szerkesztve ]
komolytalan gyerekek kiméljenek!!!
-
Chesterfield
őstag
Megjött az Edifier C2.
Iszonyat szép hangja van, meg vagyok vele elégedve.
Azt elárulhatná egy szakértő, hogy miért van 2db a hangerőszabályzó gombokból a távirányítón. -
-
dudika10
veterán
Melyik Geniusra és melyik Edifierre vagy kíváncsi?
Jobbak az edifierek, nyilván értelmetlen úgy nézni, hogy 2x jobb-e, mert a tudás és az ár sose arányos. Ha van keret a jobbra akkor érdemes az edifierekre költeni, de ha geniusra van keret akkor nincs mese. Igényeidhez határozz meg egy keretet és úgy válassz, ha nem ez az elsődleges hangforrás akkor nyilván nem éri meg sokat költeni, de ha ez lenne és van rá keret akkor érdemes szerintem kihasználni.
-
kuzzikan
csendes tag
Üdv,
Szintén hangfalvásárlás előtt vagyok, és igazából 2 típust ajánlott pár ismerősöm:
Klipsch Promedia 2.1
Edifier HCS2330összehasonlítási viszonylatban tudna valaki mondani erről a kettőről valamit?
köszi előre is
-
harry
veterán
Igen, ezt én is tudom, és azt is, hogy Edifier is egy nagyon jó darab, így az érdekelne, hogy mégis, mennyire vehető észre különbség a kettő között. Nem tudom, van-e olyan hely, ahol mindkettőt meg lehet hallgatni, vagy van-e itt olyan, aki hallgatta már mindkettőt.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Teaway
veterán
válasz ZeroCaptan #8246 üzenetére
Na de itt nem csak a gyártás kínai, hanem magát a céget is ott alapították.
Nincs itthon csokid??
-
R37
csendes tag
köszi a tippet, keresek kábelt hozzá és megpróbálom.
(ja amúgy úgy ment a hangfal prímán hogy laptop (jack) - rca csati a hangfalon, de csak ilyen kábelt adtak hozzá)
kellemetlen a helyzet, mert ugye ez olyan egyszerű dolog, mint egy kő. csak bedugod és működik, csak ugye nálunk az a helyzet hogy nem, szóval nincs is nagy leírás rengeteg hozzá meg semmi. -
ZeroCaptan
tag
válasz dudika10 #8238 üzenetére
Kínai az Edifier? Mindig is szerettem az ázsiai cuccokat, azokban ritkán lehet csalódni, bár főleg ugye japán és dél-koreai cuccaim vannak, nem kínai.(tudom minden made in china, de akkoris) De valamit csak tud ha már itt is árulják és nem 500 ft-ért. Lehet utánanézek még ezeknek mielőtt veszek hangfalat. Szerintetek mennyit kérhetek az x-530-ért 2.5 éves, kicsit már el van használva de végülis semmi baja nem volt még.
[ Szerkesztve ]
NHL, NBA, Soccer
-
R37
csendes tag
sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni, nem tudom mennyire tekintitek off-nak, de látom itt aktív a téma, és minél hamarabb kéne segítség.
a nővérem vett egy GENIUS SP-HF 1800A típusú hangfalat, amin van elől egy line-in és egy fejhallgató, hátul egy 3.5mm-es audio-in csatlakozó és egy RCA (piros-fehér) csatlakozó, hozzá egy kábel, egyik végén jack, másik végén a RCA csatlakozós. a hangfalat egy grundig tévével szeretné használni, de bármilyen kombóban kötöm össze a hangfalat a tv-vel, nem akar megszólal.
a tv oldalán van RCA csatlakozó, az hátulján is, plusz egy 3.5-ös pc csatlakozó. próbáltam a fejhallgató részhez is bedugni, a jack-et, de úgy se sikerült. a leírás szerint elvileg ha tv-hez kötöm, akkor az összekötés módja: hangfal-jack-kábel-RCA-tv, géppel pedig fordítva.sajnos nem akarja megnyikkanni, van valakinek valami tippje mi lehet a probléma?
vagy esetleg ha tudtok valaki(ke)t aki(ke)t meg lehet kérdezni a témában, annak is örülnék.üdv, r37
[ Szerkesztve ]
-
-
Stalker06
csendes tag
Én Logitech Z-4e -nek vagyok a tulajdonosa. 2009 karácsonyán vettem, és azóta meg vagyok vele elégedve. Nagyon jó, tiszta, torzításmentes basszusa van. Nem használom nagy szobába, nappaliba, de ott is kipróbálta és szerintem nagyon jó! Nem vagyok egy nagy hifi-buzi, vagy hogy fejezzem ki magam, de én teljesen megvagyok vele elégedve. Komolyzenétől, a rock-on át egészen a drum'n bass-ig megfelelően szól.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8241 üzenetére
Tudom én hogy működik. Volt már pár logitech cuccom, de nem sokkal kellett garanciát intézni. Ismerősöknek is intéztem már jópárszor.
Ez mindenképp a logitech mellett szól, na de ha a hang jobban számít akkor sajnos nem rúgnak labdába.
Pedig én is szívesen látnék tőlük egy olyan szettet ami végre hang terén is kiemelkedően teljesít és nem túl drága. De hát valahol meg kell fizetni a supportot.
Mostanában inkább javítom magamnak a termékeket hacsak nincs komoly bajuk.Viszont eddig amiket hallottam (sajnos edifierrel nekem sincs túl sok személyes tapasztalatom, csak ami itt van az asztalon jelenleg is előttem meg olvastam is...) azok alapján hangban az Edifierek nagyon odaverik a logitechet. Minőségre nem tűnnek rossznak ezek sem.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8239 üzenetére
Tényleg a logi felé húz a szíved, de ne hallgass rá.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8237 üzenetére
HCS2330 és a C2 is 2.1 és újonnan is beleférnek kb a keretedbe.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8235 üzenetére
[link]
Olvass egy picit az Edifierekről. Ha nekem nem hiszel, az szerintem elég meggyőző, hogy azt írja a cikk írója hogy: "A Z-2300 nem jó viszonyítási alapnak( szerintem hangminőségben nem rúg labdába ..."Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Tothgera30
Ármester
válasz ZeroCaptan #8233 üzenetére
Hát igazán én sem tudom hogy mi legyen. Ugye a Z623 a Z-2300 utódja és a 2300-astól eléggé el voltak ájulva. Bár a 2300-ashoz jobban hú a szívem, ha lenne egy alig használt új állapotú, garanciális eladó, akkor megvenném, mert halottam és tényleg üt, persze nem csak a mélyek, a magasak is szépen szólnak. A Genius 3000A is nagyon bejön, de tudja-e azt a teljesítményt mint a Logitech nagyágyúi? Most inkább nem a rá szánt összeg a fontos, mert úgy is sokáig meglesz, így ha költök rá 25 ezret és 5-7 évig hibátlanul üzemelt, akkor már megérte megvenni!
-
ZeroCaptan
tag
válasz Tothgera30 #8232 üzenetére
Kicsik a szatelitek és csak 2 van belőle, ahhoz képest nagyon drága szerintem...Nem venném azt 20 felett és jóval drágább. Bár nem hallottam, de majdhogynem ugyanolyan méretűek azok a kishangszórók mint az x530 vagy z506nál... És ránézésre sem különböznek nagyon, felőlem aztán szétrobbanhatja a házat a mélynyomó, már az x530 is bőven elég volt ablakot dübögtetni max basszuson+winamp eqval ráadtam még és x-fi hangkártyával.
NHL, NBA, Soccer
-
Tothgera30
Ármester
válasz ZeroCaptan #8231 üzenetére
...és mire jutottál? Márkánál nem maradsz, vagy mindenképpen Genius kell? Szerintem nézd meg a Z623-at, hát gyönyörű...
-
ZeroCaptan
tag
válasz Tothgera30 #8229 üzenetére
Én is épp most vásárlok hangfalat, az x530-at meguntam, meg kissé elhasználódott. Genius 2000-3000 között gondolkozok.
NHL, NBA, Soccer
-
AMD Power
titán
A legjobb még mindig az enyém! Creative MegaWorks 250D. Lassan 6 éves lesz..... De még mindig tökéletesen szól és minden rendben van vele. Anno majdnem 40K vettem. De amennyit és ahogy ez ment... tudna mit mesélni. Bárcsak minden ilyen tartós és jó minőségű lenne mint ez.
-
Tothgera30
Ármester
válasz ZeroCaptan #8228 üzenetére
Hogy belekalkuláljam a Logitech-et is. Szóval annyi a max. keret, ajánlj valamit.
-
ZeroCaptan
tag
válasz Tothgera30 #8223 üzenetére
Újonnan 14 a genius hf 3000 és 2000 is, akkor nem értem miért akarsz max.25ezres keretből használtan venni
NHL, NBA, Soccer
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
2.1-es hangfalat szettet szeretnék vásárolni.
Árban 10-12eft körül gondolkodtam(tudom nem sok,de ennyi van rá), nem akarok 200wosat és bömböltetni. Koliban film nézéshez kellene és zene hallgatáshoz kb 3x4m-es szobába.
Mit tudnátok ajánlani??
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee89[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #8217 üzenetére
"Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul."
Ez így van, de nekem például néha nehéz megállni, hogy ne szóljak be valamit Más szempontból viszont jó is, hogy beírok mindenféléket, mert ha nem tettem volna, akkor még ezt a keveset se tudnám, mint most. Nagyon nehéz hozzászólni úgy egy témához, hogy biztosak vagyunk benne, hogy mindent tudunk róla. Pont ezért megy a 16 vs. 24bit vita a logoutos írás topikjában.
A HiFi topikban már kifejtettem, hogy szerintem mindenki másban tud többet. Ebit szerint például a Videotonom ahhoz képest jól szól (ha nem nézzük a specifikációt), DDL viszont nagyon rossznak nevezte. Ez hasonló a Genius esethez, DDL még biztos, hogy nem hallotta a módosított Videotonomat pont ugyanezzel az Akai hangfallal.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #8223 üzenetére
Edifier-ek? Ebben a kategóriában csúnyán elverik a logitechet.
-
Tothgera30
Ármester
Nah, tehát végül hangfalvásárlásra adtam a fejem, és pár kósza gondolat után gondoltam benevezek egy igazán jó hangfalra ! Volt már Genius 2.1-esem (SP-Q 2.1), Logitech 5.1-esem (S500 5.1) és mai napig hifizem (FWM 15), szóval mindenféle járt már nálam, és eddig a 2.1 tűnt térhatásilag a legjobbnak, persze a hifi volt eddig a legjobb minőségileg . Sajnos csak használtan jöhet szóba, maximum 25k körül szánok rá, ha érvényes garancia is van rá . Zenei műfajban a Rock 'n' Roll minden ága vonz, Alternatívtól kezdve, a leghörgősebb Death metálig minden ilyen stílusú zenét meghallgatok, illetve autó szimulátorokkal, Arcade, illetve FPS játékokkal játszom hétvégenként egy-egy órácskát, na jó, néha kettőt is . Hangfalak közül először a Genius HF-2000A és 3000A fadobozos rendszerére, majd a Creative T20 és T40-es hangfalakra, majd a Logitech Z-2300 és Z623-as rendszereknél lyukadtam ki . Tehát melyiket ajánlanátok ? Bár itt őszintén bevallom hogy a Logitech felé húz a szívem, már csak a korrekt garanciáztatás miatt is, de ott csak az ott szereplő két típus rúg labdába, illetve lehet hogy csak egy, mert a másik még használtan ritka .
-
Zanik
addikt
válasz dudika10 #8217 üzenetére
Oké, így már értem a 'gyengét', és aláírom. Az már persze más kérdés, hogy a noname csipogókról feljebb váltó, kevésbé vájtfülű közönségnek még talán az a 1800A is előrelépés lehet. És ha tényleg annyira zavarja őket a 1255A fa mintázata, hát vegyük a csillogós feketét, ha az megy színben a monitorhoz, lelkük rajta. Szerintem már az is haladás, ha fadobozos 2.0-át vesznek a műanyag X.1-ek helyett!
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
-
dudika10
veterán
És DDL azt írta, hogy a z2300 még egy egész használható darab?
Azért az árért én nem nevezném annak. Elektronikailag nem kuka, na de a kis csipogók kb semmit nem érnek és túl drágán is vesztegették. Mondjuk ha az 5k-s vackokhoz viszonyítva mondta akkor már nagyjából rendben van, de még mindig azt takarja nálam ez a kijelentés, hogy annyira azért nincs otthon az alacsony kategóriákban.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Nyilván nem úgy szar ahogy van, csak többet vártam volna tőle sokkal az elődök miatt.
Meg lehet venni azt is, csak van nála jobb ár/érték arányú.
Logitech-ek sok mindenben jobbak mint a geniusok, de hangban nem. Nem rosszak azok sem (már amelyik), de a jó hangzástól messzebb állnak mint egyik-másik sztereo genius.
Persze van aki a puffogó mélyeket szereti.Shufny: a hifi topikhoz csak annyit, hogy "Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul." Elhiszem én hogy hozzáértők ott jópáran, de előfordult már, hogy meghallgatás nélkül szarozták a Geniust (ez most nem a hifi topikra kritika, aki érti érti, aki nem az meg ne értse félre).
-
harry
veterán
A Genius 1255a és 1200a közül melyik szól jobban? Kb. egy árban vannak, utóbbiban két 3" hangszóró van és 30W, előbbi 1 nagy hangszórós és 40W.
Illetve, ezekhez képest mennyivel jobb egy Edifier R1600T? No csak mert több mint kétszer annyiba kerül.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
PuMbA
titán
A Z-2300 az Amazon-on 5-ből 4 és fél csillagot kapott pedig az egyik legrosszabb rendszer. A rossz értékelések/vélemények között nagyon sok igazság van, ezeket kell inkább figyelni.
Emiatt hittem azt is, hogy a fejhallgatóm naturális hangzású pedig nem az. Csak egy rosszabb értékelést kellett volna elolvasnom amit anno nem találtam meg: azt, hogy alapból köze sincs a természeteshez. Ha ezt tudtam volna akkor nem kezdtem volna el elégedetlenkedni.Shufny:
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Általában az a helyzet, hogy vagy egy monitor hangszóróit, vagy valami ehhez hasonló minőségű, valahonnan megmaradt hangkeltőt használnak az emberek, mielőtt egy ilyen 10-20k -s hangfalra váltanak. Így csak az nem elégedett bármelyikkel, akinek tönkremegy. Selejt meg mindenütt van, szóval úgyanúgy nem ér semmit a "soha többet Genius/Logitech" stb vélemény sem. A másik meg az, hogy a mélnyomók akármilyen búgását sokkal többre értékelik, mint bármit.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Ez mondjuk jó kérdés! Talán az, amiről azt írják sokan, hogy csalódtak benne, többet/jobbat vártak a pénzükért, stb. És bár a vásárlók többsége persze nem audiofill, és annyira nem értenek hozzá, azért ha a nagy többség nem szólják le nagyon, akkor annyira 'menthetetlenül' szar csak nem lehet a termék. De lehet hogy rosszul gondolom.
-
erh75
tag
Sziasztok !
Tudnátok javasolni valamilyen 2.1-es hangfalat 20nm-es szobába egy Samsung 42c430-as plazma TV hangjának "feljavításához" , filmezésre és zene csatornákra?
A segítséget előre is köszönöm. -
Zanik
addikt
válasz dudika10 #8199 üzenetére
Oké, de a "gyengét" azt milyen értelemben érted? 1255A/3000A/1250X-hez képest gyenge, vagy úgy minden tekintetben? Tehát hogy még a Trust/Labtec/Noname szintet se üti meg nálad, és ennyiért inkább Logitech-et?
Mert mondhatod, hogy a Genius-nak vannak sokkal jobb hangfalai és azokhoz képest ez a modell gyenge, de azért nincs a 'feltétlen kerüld' kategoriában; meg mondhatod azt is, hogy "úgy szar ahogy van" gyenge! A kettő nem ugyanaz.
Mert ha ez utóbbi, akkor nem igazán értem sem AMDFan cikkét (aki azért írt róla pozitívumokat is), sem Patice kommentjét, aki szerint kell neki a bejáratás, meg kicsi állítgatás. A vásárlói értékelések - bár szakmai szempontból irrelevánsak - meg nem azt tükrözik, hogy annyira menthetetlenül 'szar' lenne az 1800A.
[ Szerkesztve ]
-
ZeroCaptan
tag
Amúgy van egy Genius HS-G500V gamer headsetem. Végülis megvagyok, azaz meglennék elégedve vele, de van 2 hibája, az egyik nagyon idegesítő. Elvileg ez a Genius csúcsmodellje fejhallgatóban, többet vártam... (5500 ft)
- van alapzaja nagy hangerőn, mint mikor rádiót hallgatsz és nem tiszta a frekvencia ezzel még ki is vagyok békülve, úgysem lehet igazán hallani ha megy a zene/játék
- előfordul hogy recseg, bizonyos zenénél, illetve játékoknál NA ez aztán már idegesítő egy 5+ fejhallgatónál, a régi 1500 ft-osom se recsegett..... (x-fi xtreme audiom van a hangfalaim nem recsegnek vele)
De legalább:
-jó kinézet, nagyon kényelmes, király a mikrofonja, vezetéken is van hangerő állítás, vibráció szint választás 0-1-2,vibrációs funkció, még haszna is van játéknál, vagy zenénél, de hosszabb használat fejfájdító
Csak írom, ha már a Genius hangfalakról van szó. Nem értem hogy recseghet, még az alapszintűek se szoktak. Szerintem sok neki még az Xtreme Audio is, a Sennheiser 2000 ft-os fülhallgatóm jobb zenei hangzást ad mint ez.NHL, NBA, Soccer
-
dudika10
veterán
Jó kis doboz hangja van.
Sajnos nem sikerül a geniusnak ötvözni a kellemeset a kellemessel. Vagy design vagy "normálisabb" hangzás.ZeroCaptan: hát ha kapsz még 3000A-t akkor nem rossz választás. 2000A, 1250X sem. Azért nem ajánlotta őket senki mert nem lehet őket kapni már egy jó ideje. És úgy tűnik nem is jön semmi a helyükre, pedig kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest