Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Üdv!
Ver engem az isten ezekkel a genius hangfalakkal! Már második darabot fogtam ki, ami problémás. Első egy 2000A volt, amiben elszállt az egyik oldali magas. Ez egy 1255A. A hiba pedig az, hogy bekapcsolás után fél órával 20 perccel órával, ahogy neki tetszik, elkezd zúgni, búgni, sisegni, a zene fele oda lesz, szinte más nincs csak magas a zenében mikor ezt csinálja. Kikapcsolom, várok vele egy percet bekapcsolom, majd megint ok egy ideig. Szerintetek mi lehet a gondja? Én arra gyanakszom, hogy bugos lett benne az egyik kondi lévén nem minőségi cuccosokat pakolnak bele.
-
válasz
Gaben01 #8798 üzenetére
Nekem x230-am van, ami az z323 elődje, amit össze tudok hasonlítani az 1255-tel.
Ha a mélyládából csak a mélyek jönnének, nem is volna olyan rossz, mint amilyen, de sajnos a gyenge csipogók miatt a közép tartomány alja is onnan szuszog elő. Az egész össze se hasonlítható az 1255-tel.
-
Gaben01
őstag
Azt látom,hogy eléggé gyakran ajánljátok a geniust,szimpatikus is.Viszont nekem nagyon szimpatikus a Logitech Z-323 is.Nekem lassan 2 éve egy X210-em van és nagyon elégedett vagyok vele.Valahogy szimpatikusabb az a megoldás,ha a mély a "mélyládából" jön (ezeknél a 2.1-eknél azért túlzás ládáról beszélni
).
Ettől függetlenül,ha azt mondjátok hogy ebben az árkategóriában jobb a genius,akkor azt fogom venni,csak szeretnék biztos lenni,hogy jól választok.
A héten sajnos nem lesz rá időm,hogy valahol kipróbáljam/meghallgassam bármelyiket is,szombaton meg már oda kéne adni unokaöcsémnek,úgyhogy csak a tapasztalataitokra tudok hagyatkozni.Szerk: a genius SP-HF 1800A még lehet alternatíva?
-
Az összes 15k alatti cuccra jellemző ez a hiba, csak a többség olyan gyenge erősítővel és kis érzékenységű hangszóróval rendelkezik, hogy úgysem akarod 5-10% közötti potméterállással használni. Kíváncsi vagyok, hogy mire fogják lecserélni, mert a normális potméterek túl drágák
Pont ez az egyik ok, mikor azt emlegetjük, hogy az 1255A-val egyetlen baj a nagyon kompromisszumos összeszerelési és anyagminőség. De nem azért, mert a Genius szemét, és ki akar veled szúrni, hanem mert csak így tudják ebben az ársávban tartani a terméket. Létezik jobb összeszerelési minőségű multimédia hangszóró is, pl Creative T20, az egy kicsit drágább, és egy kis hangminőséget is beáldoztak. Csak ha még feljebb megyünk, akkor találunk olyan megoldásokat, amik hangminőségben és anyagminőségben is elérik, meghaladják a Geniust.
-
mohow
tag
Igen, sajnos a TV-m kimenetére hatástalan a TV-n beállított hangerő.
Egyébként ha ott állítható is lenne, bosszantana a hiba.
Másnak lényegtelen apróság, nekem kicsit több. (Elég egy garanciális ügyintézéshez.)
Lehet hogy egyéni szoc. probléma, de elvárok egy új készüléktől kifogástalan működést, ezért is érdeklődtem hogy milyen gyakori, és úgy látom másnál is jelentkezett, de kiküszöbölhető. -
mohow
tag
Köszönöm a válaszokat, és hogy tiszta legyen:
Az eltérés nálam is jellemzően 5-10% körüli poti állásnál jelentkezik, s bosszantó mert ez beleesik a hallgatási tartományomba, és nem csak Windows esetén, tehát nem mindig tudom ott lejjebb venni a hangot.
Összességében úgy értelmezem, hogy ez jellemző hiba ilyen potmétereknél, de elegendő indok egy garanciális javításra, és javítható is.
Amíg pedig ilyen friss a cucc nem szívesen nyúlok hozzá, mert akkor könnyen ugrik a garancia.Egyébként a hangjával és egyéb kivitelével maximálisan elégedett vagyok, de ez az "apró" hiba számomra bosszantó.
Mindent egybe vetve a 1255A általam is ajánlott vétel az árkategóriában, sőt talán még egy picit feljebb is. (Bár a MM-ben 19900-Ft-ért láttam kitéve
, ami azért a vicc kategória. Mert hülye /azért nem/ vagyok ugye?)
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem 2.0/2.1-et 10-15K között?Ajándékba lesz unokaöcsémnek, főleg játékra és tv-zésre használja a gépét,néha filmnézés és nagy ritkán zenehallgatás is van.
Ha lehet,olyat ajánljatok,amit iponból be lehet szerezni,de nem ragaszkodok ehhez a lehetőséghez.Előre is köszönöm. -
thesound
addikt
http://www.behringer.com/EN/Products/MS20.aspx
Nem túl sok hsz találtam erről, akinek van tudna egy ismertetőt írni esetleg ha rendelkezik ilyennel? Köszönöm!
-
PuMbA
titán
Ez esetben Edifier R1600T-t vagy Genius 1255A-t ajánlok.
-
luw2win
őstag
Tegnap este leteszteltem a T20at erkelyen, nagyon faszan szol, amikor az ember fentebbcsavarja a hangerot tobb mint a 60%ra erzodik hogy nme tart vele a mely, szal megall egy szineten es enny. Nagyon felcsavarom torzit, de viszont akokr mar nagyon hangos.
Iszonyat erzodik rajta h nem szereti a rossz minosegu zeneket, szal youtuberol letoltott zenek azonnal kilove mert meghal az ember. Amugy a tobbit nagyon igenyesen kiadja.
Szal szamomra megegy pozitivum a T20ra -
dudika10
veterán
válasz
CHIPman #8783 üzenetére
Összeszerelés minőségében egészen más kategória. A T20 össze van rakva, nem árad belőle a spórolás szaga.
Ha nem fér el a két sörösrekesz méretű doboz, de azért szeretne valaki egy kicsivel komolyabb minőséget akkor jó választás. Ha elfér az 1255A és meg tudsz barátkozni a hátrányaival akkor mindenképpen az a jobb választás.
Ebben a kategóriában minden kompromisszumos, kérdés kinek mi a fontos. -
kkrisi
senior tag
Nem biztos, hogy még veszek, csak kérdezem a véleményeket.....de esetleg tudnátok ajánlani 2.0 szettet amik viszonylag olcsónak számítanak de viszont jól szólnak?
-
kkrisi
senior tag
válasz
dudika10 #8772 üzenetére
Megnéztem, a prodigy hd2 hangkártyát, és annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy jóval szebben szólna vele mint az integrált hangarival? és ugye ez kifejezetten csak 2.1 re van kitalálva?
de épp azt néztem, hogy a hangfalakat úgy szokták piacra dobni, hogy 3,5jack-el vannak szerelve! na már most ennél a karinál, nem úgy lenne célszerű ha sztereo, hogy a su és a szatelitek külön lennének?
-
-
kkrisi
senior tag
viszont most néztem a Genius SP-HF2.0 2000X hangfalapárost, és eléggé meggyőzött a mélyről is! Ezt viszont a tv-mhez szeretném venni, mert a samsung lcd tv-be botrányos zajkeltőket tudnak belerakni...
szerintetek oda jó lesz ez? gondolok itt alapból a tv nézésre, vagy esetleg filemt tolnék külső hdd-ről, vagy néha néha zene...
-
dudika10
veterán
-
kkrisi
senior tag
válasz
dudika10 #8768 üzenetére
félreértés ne essék, én nem akarom ennyire a z2300 csak eddig akrtam nagyon...mondom lesz egy méltó utódja a z4-nek! De elég sok helyen olvasom ez edifier-t és nálam is ő nyert!
Még anyit kérdeznék róla, hogy elég kábeleket adnak hozzá? mert én úgy szeretném elrendezni, hogy a sub az megy a sarokba, a 2 hangfal meg ugyan úgy mennek a sarokba csak állványra! Viszont az erősítőt (vezérlő) azt meg szeretném a 2 között az asztalon elhelyezni, és attól féélek hogy nem lesz elég hosszú a kábel...
igen nálam mindenképp csak sztereo mehet a szoba kiosztása miatt...:/
Akkro azt mondod nem érdemes vennem hozzá egy hangkarit? azért csak jobban járnék vele mint az alap beépítettel! -
dudika10
veterán
Ha ennyire a z2300-at akarod venni vedd azt, de előbb tedd meg, hogy rákeresel 1-2 véleményre. Remek példája a "hogy csináljunk teljesen kiegyensúlyozatlan rendszert"-nek.
Nincs komolyabb baj a kártyáddal, ha venni akarsz akkor én egy Xonar DG-t vagy DS-t esetleg D1/DX-et ajánlanék. Ha csak a sztereo játszik és találsz olcsóbban akkor jól jársz egy Prodigy HD2-vel is.
Z4-nél lényegesen szebben fog szólni. Az ár meg semmit nem számít.
Az alaplapi hangkártya meg nem túl sok vizet kavar ha ott van. Simán mehet egyszerre 3-4-5-6 hangkártya is. -
kkrisi
senior tag
válasz
dudika10 #8756 üzenetére
Akkor tehát nem ér meg annyival többet ennyi pénzért....
Akkor maradok a HCS2330-nál!!!Még annyit kérdeznék, hogy most van nekem egy Logi Z4 és eljött az ideje hogy lecserélném....tesztből is úgy olvastam, hogy a z2300 szemben nyerő a hcs2330, de pl a sub az jóval kisebb és a logi meg drágább is! Jó én ezzel nem azt akarom mnodani, hogy az ár tükrözi a teljesítményt meg a minőséget csak furcsa!
Akor mindenképp jobbanjárnék vele, mint egy z2300al?
és jóval szebben fog szólni a mostani z4 nél?
Nekem most egy gigabyte alaplapi integrált 5.1 hd hangkarival szól...de ez édes messze van a hd-tól szerintem
tehát ha vennék külön hangkarit, akkor miylet éremes, és ki lehet iktatni a beépítettet hogy ne gerjesszék egymást? -
Himym
senior tag
-
Ibituba
aktív tag
azért a 10% az már nem olyan kicsi szerintem. föleg ugy hogy én max! 1/4en hallgatok mindent mert afelett nekem már szétmegy a fejem. ez ugye 25%. magyarul én háttárzenét folyamatosan 10%körül hallgatok. tehát engem zavarna. őt nem tudom zavarja e vagy használja használná e abba a tartományba
-
Ibituba
aktív tag
"potméter hiba.." Tegnap vette vigye vissza cserélje ki. nem hiszem hogy kell ilyen kompromisszumot kötnie hacsak nem gyári hiba az összes 1255a-ba!!!
-
CHIPman
nagyúr
Ehhez, mint 1255A alternatívához mit szóltok? Vagy ez nem megy jacken?
szerk.: Ja, nem... -
Az S550 az egy 5.1-es rendeszer, nem 2.1.
A mélynyomó egy aktív motoros 25cm-es membrános sugárzóból és két passzív membrános radiátorból áll. Tehát összesen 3 membrán, abból egyiknek van tekercse, a másik kettőt pedig a láda belső levegője mozgatja, és elsősorban csillapítási funkciókat látnak el.
-
dudika10
veterán
Az S550-ben is azt hiszem csak 1 aktív membrán van és mellé passzív pluszban.
Nem olyan ritka az ilyen felépítés.
S530 már sokkal drágább mint a HCS2330, több mint kétszer annyiba kerül. De ott már megfizeted a beépített DAC-ot is és a plusz teljesítményt. Egyikre se biztos, hogy szükséged van. Az s530-at már nem biztos, hogy megvenném. -
kkrisi
senior tag
válasz
dudika10 #8738 üzenetére
köszi a segítséget!
Most már ott artok, hogy tuti Edifier lesz a nyerő!!! Találtam belőle még a Edifier S530 az nem tudom mennyivel jobb mint az Edifier HCS2330? Mert ha csak kicsivel jobb, akkor nem érdemes annyival többet költeni rá! De ha igen, akkor igen
Viszont azt néztem, hogy van még az S550, de az már kicsit sok nekem, mert mint ha 2 mélysugárzó lenne benne? vag csak rosszul látom? (de ez nincs benne a kiválaszottak között ezt csak úgy érdekességnek tartom)
-
dudika10
veterán
Minden lehet garanciális probléma ami nem megfelelő működés. Ez is, ha olyan boltból vetted ami a Genius.hu-val van szerződésben akkor nem cserélik, hanem javítják, így biztos jót kapsz. Ha nem akkor cserélik, így is nagy valószínűséggel problémamentes darabot kapsz.
De házilag is cserélhető akár Alps potméterre is ha van egy forrasztópákád, vagy egy ismerősöd akinek van. -
CHIPman
nagyúr
1255A-nál "jobb" kategória akár 2.1-ben, akár 2.0-ban (netán 5.1-ben) hol kezdődik árban?
-
mohow
tag
Ahoj!
A tegnap vásárolt 1255A-val a következő problémám akadt: Alacsony hangerőn észrevehetően hangosabb az erősítő nélküli hangfal. Magasabb hangerőn helyreáll, de egy picit bosszantó.
Másnak is volt/van ilyen tapasztalata?
Van házi megoldás vagy rögtön garanciális?
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok mondani nekem max 20k-ig 5.1est vagy 2.1est amelyik jobban megéri ebből az árból. Valami szebb darabot ez az egy kritérium van. A többit rátok bízom
. Thx.
-
luw2win
őstag
Na megjott kb 15perce a T20, kijelentem hogy kis szobaba nagyon faszan szol, otthon Z4em volt, persze az 2.1es, azzal meg voltam elegedve, most kis lightos zenelesre nagyon jo. Annyira jol esik eskuszom hallgatni zenet, nem tudom szavakba kifejteni mennyire jo laptop hangszoro utan. Mely az megvan nem sok de arra pont jo. Magas hangok nagyon szepek. En is azt tudom mondani mint sokan hogy megerte, es teljesen meg vagyok vele elegedve. A kek ledre meg nem panaszkodok mert mar mindenbe van....
Koszonom hogy ezt javasoltatok
Ha valaki kerdez szivesen valaszolok, de szerintem nem vagyok valami egyedi tag hogy T20am vanMindenesetre cool nagyon
-
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteke szeretném kérdezni, hogy az Edifier HCS 2330 és a Lgoitech Z2300 között filózok, melyiket lenne érdemesebb megvenni...Melyik szól szebben, ill dinamikusabban?
olvastam, hogy nagyon jó kis teszt sikerült róla, a és minden hang ott van ahol kell lennie, a mély az nem puffog hanem szép...
nem tudok dönteni! jó lenne ha érvekkel tudnátok segíteni, melyik mellet döntsek
köszi!
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni a KORG SP - 250-s zongorámhoz hangfalat. Az egyetlen egy kritérium, hogy ne legyen 25.000Ft-nál több, és minél szebben szóljon!
Ötleteiteket előre is köszönöm,
zsambek` -
koma106
senior tag
FUJITSU-SIEMENS DS S2100 vs. Edifier E3300
Ugyanaz a termék, csak más márka alatt?
Ma rendeltem meg az Edifier-t a PCGEAR-nél. Sokkal olcsóbb, mint máshol. Remélem nem kamu...
-
CHIPman
nagyúr
Az 1255A-ra valaki tudna mondani egy pontos méretet? Polcra szeretném rakni, és sehol nem találok méretet. Esetleg valaki tudna linket küldeni PÜ-ben egy olcsó boltra? ip*non 10k körül van, ennél olcsóbb kéne.
-
Képzelt beszélgetés egy amerikai marketingessel:
- ...
- Oké, csak küldj fotókat, meg a termék nevét.
- ...
- Oké, meglesz. Csak most és csak neked 2000 USD, ha a jövő hónapban is kapunk egy hasonló megbízást.
- ...
- Ne aggódj, holnapra kint is van a cikk, csak bírjátok raktárkészlettel! -
-
AMDFan
addikt
válasz
Ibituba #8716 üzenetére
Ráadásul a használt sok esetben nem azt jelenti, hogy 10-20 éves cuccokról van szó. Nagyon sokan eladnak pár hónapos hangfalakat is az új ár 60-70%-áért. Az utolsó két hangfalamat én is így vettem, és gyakorlatilag olyanok voltak mint az újak, csak olcsóbban. Mindkettőnek gondos gazdája volt, ez általában igaz a hifistákra. Vigyáznak a cuccaikra.
-
CHIPman
nagyúr
Erre valaki? Vagy én is vegyem a feljebb említett Genius 1255A-t? Nem lesz az sok 8nm-re?
-
válasz
Ibituba #8713 üzenetére
Ha rám hallgatsz, ennyi pénzért egy stúdiómonitort választasz. Yamahát, Fostexet, KRK-t, Alesist. Ideális a 6,5" esetleg a 8"-os mélyközép.
Ha kipróbált, jól zenélő stúdió monitort keresel, akkor ajánlom a Fostex PM1-t (140-150k/pár). Most vettem melléjük egy sokkal drágább HIFI rendszert, amihez használtan jutottam 150k-ért, és aminek a bolti ára 300k felé kacsintgat, de "hifisták" szerint még úgy is különlegesen jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Na az eredmény az lett, hogy ezzel is csak egy picit sikerült előrelépnem. Szóval most még nem állítanám, hogy megérte a befektetést
Eddig csak szerettem a Fostex hangját, de fogalmam sem volt, hova tehető a HIFI vonalon. Korábban nem mertem, de most már bátran ajánlom a stúdió monitorokat.
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8716 üzenetére
A hasznaltan 100k-s kategória hangfalból és erősítőből is újonnan a többszörösébe került anno. Nem spórolták ki belőle az anyagot. Egyébként ilyenkor az a jó, hogy elég nagy az esély rá, hogy meg tudod hallgatni, ha picit nyílt vagy rá akkor biztos (érdemes is szerintem vásárlás előtt meghallgatni, azért itt már nem 1000 forintokról van szó). AVX fórumán vannak inkább jó használtak, de itt már annyira nem vagyok otthon. Itt vannak olyanok akik fejből tudják oda-vissza a használtpiacot.
A befürdés esélye meglehetősen kicsi, ezek azért kultúrált körülmények közt vannak használva. Ha meg hozzájutsz értékének negyedéért egy potméterhibás erősítőhöz, amiben utána 10 perc alatt kicseréled a potmétert és 1000 forintodba se kerül akkor meg a lehető legjobban jártál.Ez már off, meg lehet nem is vagy rá annyira vevő, de szerintem külön élmény régebbi hangfalak és erősítők helyrepofozása, esztétikailag és elektronikailag is, ehhez persze hozzáértés és idő kell ami (főleg utóbbi) manapság problémás, de külön jó érzéssel tölti el az mebert ha a saját keze munkájában gyönyörködhet. Szerintem.
Na de félre ne értsd, a használt az nem ezt jelenti, csak van ilyen része is. -
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8713 üzenetére
Nyugi, azok a Yamahák azok még nem igazán stúdió felszerelések.
Én rábeszéllek a használtra.
Nagyon jó kis monitorokat kapsz 100k körül és a maradékból vehetsz egy nagyon jó sztereo erősítőt. Olyanokat amik régen a többszörösébe kerültek.
Ha veszel újonnan egy 400k-s hangfalpárt és egy 300k-s erősítőt akkor arra vigyázni fogsz mint a szemed fényére, nem? Ezek nem olyanok amiket házibuliban széthajtanak.
Menj át a hifi topicba szerintem. (És nézd meg, hogy ott szinte mindenki használtan jutott a rendszeréhez és meg van vele elégedve.)
Ne zárkózz el a használttól, van ahol nem feltétlenül előnyös a használt de itt kifejezetten csak nyerhetsz vele.Pl.: egy egész olcsó: Sound Art W2 és elviszed a hivoxhoz tuningoltatni. A pár így megvan 60k-ból. De ha többet szánsz rá biztos kapsz jobbat is. schawo fórumtársunk most vett AS Mini-t 100k-ért a párt. Ha pl olyat találsz az is igen jó választás lehet.
-
Ibituba
aktív tag
Ez? [link]
-
Ibituba
aktív tag
az a baj nem hibák megállapitására kellenének a yamaha studio monitorok. tehát inkább maradna a hifi. élvezni szeretném a zenét.1pár jó fajta passziv hangfallal lehetőleg yamaha méretű max ,ami még elfér monitor mellett meg egy szintén jófajta sztereo erősitő. 5.1 nem érdekel! használt műszaki dolgokkal sosem szimpatizáltam. lehet fóbia de nem akarok használtat. legyen 150-200k a határ. ötletek?
-
Kephamos
addikt
Akkor valszeg ez lesz a nyerő. Ránézésre elég szimpatikus és remélhetőleg lehet Miskolcon kapni emberi áron valahol.
Feltételezem hangminőségben, hangzásban van olyan jó, mint egy hasonló árú 2.1-es rendszer. -
harry
veterán
-
Kephamos
addikt
Üdv!
10K körül kellene nekem hangfal(ak). Főként filmnézésre, zenére, játékra kéne. Annyi kikötésem van, hogy legyen rajta hangszóró kimenet, hogy gyorsan, egyszerűen tudjak váltani fülesre, ha szobatársam zavarja a zenebona.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. 8-10k körül milyen 2.1-est vegyek? Anno kaptam egy Labtec Pulse 485-öt, de valami módon nem került át az én szobámba. Azért írtam, mert azzal teljesen meg vagyok elégedve, olyan hangzású kéne most is.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest