Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Erősítő ~11k, hangfal olyan ~9k, csak az a baj, hogy ilyen Akait biztos, hogy nem találsz. Videotonok meg Orionok vannak nagy mennyiségben, de azok nem szólnak ilyen jól. Valahol találtam nemrég egy 1985-ös tesztet 6 Videotonnal meg ezzel az egy Akai-val, de csak az Akaira mondták, hogy hallgatható kategória. Mint láthatod ez se megy nagyon mélyre (60Hz-20kHz +/-5dB) , de sokkal jobb, mint egy Z-2300 rockra és metálra (véleményem szerint inkább egy jó 50hz-200hz kell ilyen stílushoz ami pont nincs ilyen Logi szettek esetén). Ráadásul nem bass reflexes a doboz, egy 2000A több mélyet ad ki, mint ez, egy R1600T pedig a 2000A-nál még többet.
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Sziasztok! Szerintetek EZ hogy szól(hat)?
(#7191) PuMbA: van ilyen erőlködőm nekem is, a skálaizzó-cserén kívül más karbantartást nem igényelt az elmúlt 20 év alatt
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Nem tudjátok véletlenül valamelyik multi nem árulja a Creative T20 Series II -t, és ha igen mennyiért? Esetleg az árgépen szereplő boltokon kívül hol lehet kapni? /Bp., Miskolc/ Valamint mi a reális ára ennek, mert 27ezer /Chipland-ez van legközelebb/ az kicsit sok, vagy nem?
-
Deelay
csendes tag
Fórumon írták régebben h lesznek hamarosan. Meg elvileg az sp hf 2000 meg 3000 er helyett lesznek. Szal legalább olyanokat kéne csinálniuk.
20 nál többet meg nem igazán akarok rá költeni.Valahol azt olvastam h az Edifier nek usb csatlakozója van. Ez igaz ?
-
harry
veterán
-
Deelay
csendes tag
De mikor lesznek már új Genius 2.0 -ák ???? Már 2 hónapja erre tartogatom a lóvét.
Sőt már lassan elis költöm Remélem már nem kell sokat várni -
-
PuMbA
titán
Egy 27 éves elpusztíthatatlan [Videoton erősítő és Akai hangfalpár] kombó. Rock/metál számoknál én rendesen hallom a basszusgitárt és a lábdobot is. Szerintem egy Edifier jó lenne neked, de igazából csak meg kéne hallgatnod.
[ Szerkesztve ]
-
ZewaDeluxe
tag
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
Ezt nehéz megmondani, a PC-s 2.1-es rendszerek mélynyomói brummognak és dübörögnek, de pontos és feszes basszust nem bírnak kiadni. Nekem anno tetszett az ilyen mély, de mióta az új rendszerem van már szarnak tűnik. Hiába tud az Edifier "csak" ~65Hz-et (csak tippeltem, a specifikációban megadott 52Hz biztos nem igaz +/-3dB-re) azt biztos pontosan kiadja és filmek esetén szerintem jobb a pontos mély, mint a brummogó. Tuc-tuc zenénél tényleg mindegy, hogy milyen a mély - a lényeg minél több legyen. Egyébként mihez kell neked a mély?
Meghallgatni nem tudom, hogy hol tudod.
Kaltenpeti: a Bose Companion 3-ról ugyanolyanokat írnak Amazonon amit ránézésre meg lehet jósolni, jó mély és magas, de semmi közép.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Hallotta már valaki a Bose Companion 3-at?
www.danubiuslaptop.hu
-
-
PuMbA
titán
"Genius 1255A és Edifier R1600T között (árban és hangzásban) van valamilyen sztereó vagy 2.1 rendszer?"
Nincs.
"Továbbra is gondolkodom, hogy kell-e mélyláda a hangfalpár mellé..."
Az R1600T mélyebbre tud menni, mint a mostani rendszerem. Én Z-2300-ról váltottam aminek igencsak eltúlzott basszusa van, de nem hiányzik a mély. Van amikor még többnek tűnik a basszus hiszen a rendes hangszórókban van erő, míg a Z-2300 és hasonló szettek éppen hogy szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz berserk87 #7180 üzenetére
Jobb hangfal: [Genius SP-HF500A], de a mérete meg nem éppen kicsi. Ez alatt már csak sokkal rosszabb hangminőségű rendszert kapsz, szerintem ennél alább nem érdemes adni, ha nem számít a méret. Ha tényleg kicsi kell akkor elég 2-3000-ért venned bármilyen hangfalat, a hangjuk úgyis egyre megy.
pigsty: ha a faltól távolabb teszed a hangfalakat akkor nem lesz annyira brummogó a basszus
[ Szerkesztve ]
-
berserk87
csendes tag
Filmezéshez és játékokhoz kell leginkább a hangfal, Zenét is sokat hallgatok. Amúgy az év nagy részét kollégiumban töltöm és az én kollégiumomban nem szokás nagy zajt csapni vagyis itt általában csak átlagos hangerőn tudnám hallgatni.
Lehet, hogy elég lenne valami olcsóbb 2-3000 ft-os áron, de egy jobb hangfalért kiadnék 5-6000 ft-ot. Meg amit írtam korábban, hogy előnyös lenne számomra egy kisebb darab, hogy ha majd nyáron hazaviszem a gépet, ne legyen túl bonyolult a szállítása.
-
PuMbA
titán
Csak azt tudom mondani amit olvastam róla, hogy az árához képest nagyon jól szól. Vetélytársa nincs, ez a legjobb PC-s hangfal most.
Atapi: nem tudom, nekem kicsit gyanús annak ellenére, hogy jó rendszernek tűnik. Meg kéne hallgatni, de azt nem sok boltban engedik meg.
berserk87: milyen zenére kell?
[ Szerkesztve ]
-
berserk87
csendes tag
Sziasztok! Hangfalat szeretnék venni, de szükségem lenne segítségre hozzá. Nálam a kisebb méret előny, mert kollégiumba kellene. Lehetőleg 5000 Ft alatt.
A Logitech S220-ra gondoltam. Lehet, hogy elég lenne egy 2.0-ás hangfal. Tudtok ajánlani valamit vagy az S220-at válasszam?[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
szerintetek egy ilyet: modecom MC-2110 be lehet vállalni? nem sok infót találtam róla, egy logout bejegyzés szerint jó cucc, a hozzászólók sem szólják le... szóval a véleményeteket kérném.
köszönöm! -
pohár
félisten
és arról van valami infod, hogy hogy szól? elektronikus zene lenne rajta hallgatva 99%-ban, a maradék pedig játékok
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #7169 üzenetére
Majd a bassreflex nyílás betömése nélkül is teszteld.
pohár: egy pár kerül 22k-ba
pigsty: ha bejáródik még biztos javul a hangzása + hozzászoksz a hangjához
harry: 1800-at hagyd, nem sok értelme van 2 gyengébb hangszórónak. Rosszabbul szól, mint a többi Genius.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
-
sza.sa
tag
válasz dudika10 #7169 üzenetére
Szia!
Kíváncsi leszek a véleményedre az Edifier-el kapcsolatban. Nálunk a boltban volt már illetve van is. Pont egy hibás Genius 1255A helyett keresett valamit az egyik ügyfél, és akkor próbáltuk ki vele az Edifiert.
Egyértelmű volt az eredmény... kicsit szívta a fogát az ára miatt, de pár perc gondolkodás után elvitte.
Vannék saját részre is ilyet, csak várom hogy visszaessen az ára megint... (februárban 17k körül volt...)sza.sa
-
pigsty
aktív tag
Na, tegnap megvettem, ma beüzemeltem a 1255A-t!!
Hát, a korábban csatolt képeken látszó kis zajdobozhoz képest brutális a hangminőség, különbség! Kicsit az új basszusa nekem brummogó, erős. (EQ eddig kikapcs volt, hangszín csavargák közepesen állnak) sajnos sok mp3 van, de majd flac-kel is nekiesek, így is sokkal tisztább, sok részlet előjött a hangszerekből. (flac, keverőpultos jazz koncert is szépen szól!)
Idő lesz átállni csaknem 10 évnyi zajdobozolás után, kb 2001 óta ua. a hangszóróm volt, a nagy klasszikusokat mind azon ismertem meg. De a kicsin eljárt az idő, valahol a bal fal bemeneti részénél a kábel megtört, de nem volt kedvem javítgatni, mert a potik tekerésénél is recsegett. majd tartalékba talán jó lesz.
Pöttyet fura, még ennél a modellnél is megmaradt a - úgy tűnik tipikus, Genius védjegyévé vált - kék vakító power led. A réginek szolid zöld volt, no sebaj.
A design szép, néhány árnyalattal sötétebb a mostani asztalnál, sebaj, fa, természetes látvány.vicces, a használatiban pont a magyar résznél 1888A-t írnak típusnak, de csak ott, többi nyelvnél oké.
Egyelőre negyedhangerőn járatom be, dudika10 kb június táján írtad, Te fehér, meg talán rózsaszín zajjal járatod be az új hangfalakat.
bocs, tudom, google a barátom, meg a kalauz is, node mi ez a színes zaj, plusz a nem ajánlott barna zaj?Köszönet a sok tanácsért, segítségért, szerintem cca. 10000 HUF +25% ÁFA mellett megérte!
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
pohár
félisten
ebből az Edifierből egy pár kerül ennyibe, vagy egy darab hangfal?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Azt mondják, hogy jó, viszont általában nem ajánlják otthonra, mert stúdióhangfal és nem akkora élmény hallgatni, mint egy olyan rendszert ami kicsit színezi a hangot. Itt egy alternatíva: [Edifier R1600T Plus] Meg kéne hallgatnod őket, de az a baj, hogy ez szinte lehetetlen a boltokban.
Logi Z4-et hagyjuk, közép hang egy darab nem jön ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Don't Panic #7165 üzenetére
naigen, mióta vadászok már egy Z4i-re
-
Don't Panic
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
M Audio AV40-ről valakinek tapasztalat? úgy hallottam hogy ez a legszarabb az M Audiónál, hát nem tudom...
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz LordDarkness #7159 üzenetére
Genius SP-HF 1255A
Méret: 147x266x167 mm -
PuMbA
titán
válasz LordDarkness #7157 üzenetére
Fontos neked a 2.1? Mert ha nem annyira akkor 2.0-ás hangfalból sokkal jobb hangzásút tudsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Logitech X240 hangfalam van és ettől keresnék 2.1 ha lehet márkán belül jobbat.
Rock Katona
-
popp
aktív tag
Úgy rémlik sok panasz volt rá, hogy nagy hangerőn nem az igazi a Z3 szubja sem, a zárt kialakítása miatt. Mondjuk mi nem használtuk igazán hangosan a cuccost, de közepes hangerőn szvsz teljesen korrekt volt a mély (mondjuk nekem még minimumra tekerve is sok volt).
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
JX
csendes tag
Sziasztok !
3 hónapja vettem egy Logitech Z323-at szépen szól de a basszusal nem vagyok megelégedve nagyobb hangerőnél már nem valami tiszta most lehetőségem van egy Logitech Z3-ra persze használt de újszerű az állapota.
A lényeg Logitech Z3 jól szól, kérnék pár véleményt ???
Köszönöm ! -
popp
aktív tag
válasz neilszab #7152 üzenetére
A t20-nál 150cm a két hangfalat összekötő (fix) kábel. Jack-jack-ből meg olcsón csinálsz olyan hosszút amilyet akarsz, az amúgy is nagyon silány.
Az "A" szériás geniusok már sajnos fix kábelezésűek és ott is olyan másfél méter körüli lehet, de ezt nem tudom pontosan.
Szerintem egyértelműen jobb hangzásban a genius (legalábbis ami nekem van), de igazából egy vélemény nem vélemény, hisz még az is megeshet, hogy az én hallásommal van baj, de mindenesetre én ezt tapasztaltam. Azt viszont nem tudom, hogy a 1255A hogy viszonyul a 2000A/3000A-hoz hangzásban."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
neilszab
őstag
Hely van bőven...én inkább a kábelek hossza miatt aggódom. Garancia sem izgat annyira, mint a sistergő, pattogó alapzaj, mert azt meg nehezen viselem, szóval ha meg lehet moddolni, akko' én belenyúlnék... persze csak megbízható instrukciók alapján
Egyébként egyértelműen jobbak hangzásban/hangképben Genius-ok a T20-nál, vagy ez csak amolyan ízlés dolga? A most kapható 1255-ös széria nem olyan jó, mint a régi 2000A, 3000A? (a hozzászólásokból nekem legalábbis ez jön le...)
Köszi
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
popp
aktív tag
válasz neilszab #7150 üzenetére
Bizonyára, de még nem próbáltam. Viszont akkor a garancia egyből ugrik.
Igazából mérlegelni kell azt is, hogy mekkora hely van az elhelyezésre. A Geniusok ugyanis elég sok helyet elvesznek az asztalon és alapból jobb egy kicsit távolabb tenni egymástól a két dobozt. Jazz és blues zenére a t20 is elég jó, a rock meg egyiknek sem fekszik úgysem."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
neilszab
őstag
Szia... én is egy Creative vs. Genius választásban vívódom.
A nagy hangerő nem annyira fontos, mintsem a szép, tiszta hangzás. A dübörgő basszus sem a kedvencem, ellenben szeretem ha van "teste" a zenének és betölti a hangteret, ha érezhető melyik hangszer honnan szól. (elektronikus zenét nem annyira hallgatok, főleg rock, jazz, blues...)
Ahogy olvasom a hsz-eket hol ide, hol oda húzok...
A Geniusok problémáján (búgás, pattogás) lehet segíteni némi barkácsolással?
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
popp
aktív tag
válasz audi100td #7147 üzenetére
Hangminőségre szerintem jobb, legalábbis a 1250X-em biztosan, más egyébben rosszabb. Úgysmint az összeszerelés minősége, közelről hallható halk búgás (persze, ha nem m1 rajta semmi, de igazából nem vészes), lámpakapcsolásra pattogás (talán ez a legzavaróbb, legalábbis számomra biztosan). Ennek ellenére szvsz a genius kínálja a legjobb ár/teljesítményű hangfalakat a 10-15 ezres kategóriában, valamit valamiért.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
laptophoz kellene sztereo hangfalpar, most egy Creative T10-esem van, az arahoz kepest nem rossz, de valamivel komolyabbat szeretnek, mondjuk tul sokat nem szeretnek ra aldozni. Creative T20-ra gondoltam, esetleg meg valamit tudnatok ajanlani?
-
Mörk
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni venni, a laptophoz egy 2.1-es hangfalat, de nm tudok dönteni, logitech és genius között, az árkategória 10k körül logitechbe: z-323, geniusba sw-2.1v 1250 vagy sw-2.1j 1200. Kíváncsi lennék a tapasztalatokra ha van, meg ajánlatokra is ezen árkategóriában. A hangfal, film, zene, és játékhoz kellene. Előre is köszi
-
dudika10
veterán
Úgyis az lesz az első dolgom, hogy betömöm a basszusnyílást. Nem szeretem a hangját, meg hátul van az külön kellemetlenség mert figyelni kéne a faltól való távolságot...
Több mély pont nem kell, picit "testesebb" hangzásra vágyom, de ha hozza a T20 szintjét akkor már boldog leszek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz dudika10 #7138 üzenetére
Na kockáztattam és megrendeltem az Edifire R1600T-t.
Picit drága, meg kockázatos, de hátha nem fogok benne csalódni.
Sajnos a T20-at elvitték így azzal nem fogom tudni összehasonlítani, de majd 1 évet használtam, talán emlékszem még a hangjára, hogy tudjak írni róla egy szösszenetet.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #7136 üzenetére
"De a másik meg azt írja, hogy csak multifunkciós felhasználásra, aki picit audiophilabb hangzást keres az nézze meg a nagyobb testvéreket. Ez már elég eltántorító."
A Geniusok hangminőségét biztos hozza, viszont minőségibb (jó trafó szigetelés, külső hűtőborda, cserélhető kábeles megoldás a hangfalak között, "csak" 2x16W - a 2000A-t meg a 3000A-t sztem simán ki lehet nyírni ha felcsavarod a hangerőt fullra, elég megnézni pár YT videót) és van benne crossover is ( 2000A-ban nem láttam, csak össze volt drótozva a két hangszóró) és az egyik cikk végén meg az van odaírva, hogy 22k-ért nincs ennél jobb. Ha ennél többet nem akarsz rá költeni akkor sztem jobb cucc nincs.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Hááát, ezek se valami biztatóak.
Azt írja, hogy a basszus teteje ki van emelve, ez még hagyján, valószínűnek tartom, hogy meggyógyulna egy zoknitól a reflexnyílásba.
De a másik meg azt írja, hogy csak multifunkciós felhasználásra, aki picit audiophilabb hangzást keres az nézze meg a nagyobb testvéreket. Ez már elég eltántorító.
Az orosszal nem tudtam mit kezdeni, a másik kettőt kösz.Hát még rágódom egy picit.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #7134 üzenetére
Én sem tudok németül, csak Google keresés közben megláttam a véleménybe a T20-at és nyomtam rá a Google Translate-et
"Edifire R1600 is szimpatikus"
Épp ezt akartam írni már az előző hsz-be is, hogy az még egy opció. [review] [review 2]
[review 3] -
dudika10
veterán
Na ha tudnék németül akkor ezt is megtaláltam volna.
Nem hangzik túl jól.
Na mind1, azért megpróbálom meghallgatni.
Pont a T20-at kívántam lecserélni.Még a végén kénytelen leszek megvárni az újabb szériát a Geniustól.
Van még egy-két ötletem amiket nem hallottam még, csak mindig rizikós olyat venni amit még nem hallott az ember, mert mi van ha nem tetszik...Edifire R1600 is szimpatikus, de azt nem tudom meghallgatni és csak 1 vélemény van róla a német amazonon.
mindenképp valami olyat akarok amit még nem hallottam, de attól meg félek. Hülye egy helyzet.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #7132 üzenetére
Egy német Amazonos [vélemény] szerint nem jobb a T20-nál.
-
dudika10
veterán
Na lehet beszerzek egy Scythe Kro Craft -ot meg a hozzá tartozó kis erősítőt.
Egész jókat olvasgattam meg hallottam a hangfalról is meg az erősítőről is.
Kegyetlenül birizgálja a fantáziám, nagyon igényesnek tűnik, de sajnos meghallgatni sehol nem tudom.Valaki olvasott róla valami negatívat vagy van róla tapasztalata?
Ha valaki valami negatívumot tud róla ne tartsa magában.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
pigsty
aktív tag
na, nagyon gondolkozom egy 1255A beszerzésén. vagy legyen 1250A? Melyik a jobb?
Olvasom a tapasztalatokat, keresővel. Ára is elfogadható, és ha látszik a fentebbi képeimen, nagyjából a kb. cseresznyefa-színű bútorzathoz is passzol. Az fura, még most sincs a magyar oldalon kint. Remélem beválik nálam.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Meza
tag
Pxs: én hallottam szólni ezt az Altec Lansinget, de sztem a Z-2300 tisztábban adta vissza a magasakat, meg a mély is brutálabb volt annál, bár ez utóbbit Te is írtad. Így én is a Logitech mellett döntöttem, és azok népes táborát erősítem, akik szerint 2.1-ben valószínűleg a Z-2300 a legjobb. (Ez persze hangkártyától is függ nyilván.) Persze az MX5021 is iszonyat jó, nem lehet azzal se melléfogni!
"Olvashatatlan aláírás"
-
dudika10
veterán
Nyilván nem ugyan az a minőség. Nem fognak ugyan úgy szólni a frontok mint egy rendes sztereo rendszer.
A teljesítmény nagyon szép csak nem mond el semmit az adott rendszer hangjáról.
Ha tervben vannak nagyobb számban az 5.1-es filmek akkor van értelme, de ha 700megás netről töltött filmeket néztek sztereo hangsávval akkor nincs.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
grunge
addikt
filmre nagyon jó az a fadobozos, ha megfelelően el tudod helyezni cimbinek pont oylan van mint a képen, eléggé korrektül szól a szobájában. Nekem egy logi z5300 van pont erre a célra, hsználtan jutaottam hozzá 25k-ért. jó vétel lehet valami hasonló dolog is
159 SW 1.9 jtdm <3
-
harry
veterán
Oh, remek... köszi.
Illetve azon gondolkodtam még, hogy 19-21k körül kehet kapni teljesítményben ~azonos 5.1 rendszereket is (genius fadoboz), akkor azért csak jobb lehet, nem? Főleg, ha esetleg később jobban ráállunk a filmezésre, vagy nem is tudom... Pl: [link] -> [link]
Mármint, ha az adott hangszórók (front+sub) ugyanolyan jól szólnak (bár ezt csak a megadott teljesítményből gondolom +ua. a márka), akkor csak pár ezer ft a különbség, de kapok még 3 hangfalat, nem?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
grunge
addikt
Köszönöm a választ! Nem rossz ez a genius, bár a hely ahová lenne eléggé kicsi, valószínű hogy nemigen férne el. Az igényekhez talán túl jó is lenne Tényleg arra kellene a cucc csak, hogy valami szóljon ha éppen nem akarom a Sennheisert a fejemre tenni. efféle dolgot kaptam kölcsönbe, valami hasonló teljesítnényű szett elég is lesz. Azért ránézek még a tippedre, probálok valamely boltban utána járni h mekkora is valójában
Amúgy megvan még az Aud4-ed? csak kíváncsiságból
159 SW 1.9 jtdm <3
-
PuMbA
titán
"Ha jól látom ez a Genius most 15-17k között van, már, ahol még lehet kapni. Hasonló árban/minőségben van még esetleg javaslat?"
Nincs hasonló 2.1-es rendszer (aminek normálisabb közepe és magasa van).
"Szeteró szettek közül mik vannak min. ilyen hangminőségben, hasonló árban?"
Genius SP-HF 1255A 11-12k körül, Edifier R1600T Plus 22k-ért. A kettő között jelenleg nincs semmilyen sztereó rendszer tudomásom szerint. Az Edifier minőségibbnek néz ki a Geniusnál, mágnesesen árnyékolt, mélyebbre lemegy valamint cserélhető kábeles megoldás van a két hangfal között.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Lehet idővel nekünk is esélyes lesz egy 2.1 rendszer beszerzése. Többnyire zenéhez, néha filmekhez. Stílus hard rock/metal, ahol én igen szeretem a mélyeket is (lábdob, bass gitár), ezért gondolkodom inkább a mélyládás rendszerekben.
Illetve egy notebookra lesz kötve, amihez nem terveznék külön hangkártyát venni.Ha jól látom ez a Genius most 15-17k között van, már, ahol még lehet kapni. Hasonló árban/minőségben van még esetleg javaslat?
Szeteró szettek közül mik vannak min. ilyen hangminőségben, hasonló árban?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
pigsty
aktív tag
most készült kép:
3 hete votlam ismerősnél, Genius 2.0 volt neki, fekete csillogó borítás volt, egy nagy, és egy kis membrán volt rajta, vakító kék leddel, sajnos tipusát nem néztem, talán valami 200-as?
Az jól szólt, legalábbis ami eddig nekem volt, nem sercegett, lámpakapcsolásra is alig volt érzékeny. Persze gondolom kategórián, márkán belül is nagy szórás van.t20
T20 kinézetre furcsán karcsú, elnyúltan hosszúkás, attól még jól tud szólni? De inkább látszatra érdekes.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
popp
aktív tag
válasz David89 #7115 üzenetére
Ha inkább 2.1-ben gondolkodsz, akkor Genius SW-HF2.1 3000 hangfalrendszert venném a legolcsóbb xonarral (DS), bár azt nem tudom, hogy a alc890-es integráltad mennyire gyenge. Mindenesetre ez így 27-28k-ból kijön. A z2300-at biztos nem venném meg 40-ért. De ha mégis inkább 2.0, akkor is van olcsóbb alternatíva az M-audio-nál, pl. genius sp-hf 1255A, ami biztosan gyengébb minőségű, mint az av40, de harmad-negyedannyiba kerül, viszont nem 3x-4x rosszabb. De pl. a Edifier Studio R1600T-re is nagyon kíváncsi lennék mit tudhat.
-
pigsty
aktív tag
Nos, csendélet, annyi változott, scanner nincs az asztalon, külső vinyót is földre raktam, a képernyőt kicsit középre került. Búgás szerintem nem zavarna, eddig minden hangszóróm valamennyi hangot kiadott bekapcsolt üresjáratban, már majdnem megszoktam.
Hangminőség előbbre való, biztos tudnék helyet szorítani, valami valamiért.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
vassago32
csendes tag
Megvettem a Genius SP-HF 2.0 2000A-t... végre Fantasztikusan szól teljesen meg vagyok vele elégedve, jó választás volt aki tud ilyet szerezni, annak ajánlani tudom
-
David89
tag
üdv!
hangfalakat szeretnék venni a gépemhez és ehhez kérnék tanácsot. Többhelyen utána olvastam, h az integrált hangkártya nem biztos h elég, asrock x58 extreme alaplapom van. Hangkártyának az Asus Xonar DXet néztem ki, de ez is eléggé drága önmagában, 18 ezer.
Hangfalnak egy 2.1es rendszert szeretnék, szép hangzással egy 10m2 szobába, de alkalom adtán a nappaliba is kivinném. Ezek közül a Logitech z523 (18k) vagy a drágább z2300at néztem ki(39k) vagy esetleg az M-AUDIO Studiophile AV40et.
Az utóbbikkal az lenne a kérdésem, h egy integrált rendszer ki tudja ezeket a hangfalakat hajtani rendesen? Mert a plusz hangkártya már sok lenne. Maximum 40 ezer magasságig milyen kombót érdemes lenne választani, univerzális használatra?válaszotokat előre is köszönöm
-
PuMbA
titán
Nem hallottam egyiket se, de mindkettőre azt írják, hogy dobozhangja van (árgépen egy x140-et cserélt le valaki Genius 360x-re, mert már az is jobban szól nála). Ha mindenképp 10k alatt akkor szerintem [Genius SP-HF 1201A]
Még az előzőhöz: a Genius általában nem trükközik, tehát ha a másik hangfal drágább pár ezerrel akkor az tényleg jobb szokott lenni (kivétel ez alól az 1800A). A végső döntés persze a tiétek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz mrbig25 #7108 üzenetére
1255A-nak a jel-zaj aránya elvileg 10dB-lel jobb, valamint selyemdóm a magassugárzója. Szerintem ilyen kicsi összegnél simán megér +3k-t azt nézve, hogy anno a 2000A és 3000A között is kb. ennyi volt az árkülönbség és a 3000A hallhatóan jobban szólt. PC-s hangfalaknál a meghallgatás elég nehézkes.
[ Szerkesztve ]
-
grunge
addikt
Sziasztok! másodhegedűs hangszóróra lenne szükség (olcsóra). eddig két opció áll fenn, mégpedig a logi x-140, logi LS21. hallotta már valaki ezeket, esetleg mindkettőt egyszerre? mindenképp 10k alatt kell megállni, szóval nem nagyágyúra van most szükség. két régi genius műaynag dobozt kéne leváltani üdv!
159 SW 1.9 jtdm <3
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek ha vennék egy ilyet a Z-2300 szatelitjei helyett, az milyen lenne?
Őszintén megmondom, ez a márka nem sok mindent mond nekem.
9k lenne a kettő, 2 utas hangfal, bár a csatlakozást meg kell bütykölnöm de menni fog.
A technikai adatokat nézve, vinni fogja a Z-2300 erősítője? Érezhető javulást érnék el?
Mint írtam főleg az volt a baj, hogy a Z szatelitjei feles hangerő felett erősen torzított, 3/4-en meg recsegni kezdett ének alatt. Ezt szeretném elkerülni ezekkel.
Nos?
Ha esetleg van jobb 5lete valakinek, ne tartsa vissza!
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Értem, köszi.
Még nem jutottam elhatározásra, bár az 1201A ára és a külseje szimpatikusabb.
Igazából jó lenne meghallgatni mind a kettőt [1201A és 1255A], hogy tudjam megér-e 3k pluszt az 1255A, mert kicsi szobába kell, szóval nem az a fontos, hogy az 1255A 10W-al erősebb, hanem, hogy szebben szól-e a 1201A-nál...
Mert,ha szebben szól a 1255A, akkor nem probléma, hogy 3000Ft-al drágább.[ Szerkesztve ]
...
-
popp
aktív tag
Én viszont 4 hónapig éltem együtt napi szinten egy T40-nel, illetve tesómnak a T20-a elé is odakeveredek alkalomadtán. A 1250X-em egyértelműen jobb hangminőségre. És egyáltalán nem a genius hájpolása beszél belőlem, a hi-fi minőségtől az is messze van, csak a saját meglátásom írom, de döntse el mindenki maga, hogy neki melyik a jobb.
-
AMDFan
addikt
Azért nem tenném rá a gatyámat, hogy a Genius jobb hangminőségben mint a T20. Szerintem pont fordítva van, bár a T20at csak egyszer hallottam. Asztalra kis helyre sztereóban a T20-nál szerintem nem nagyon van jobb választás. A Genius viszont hangerőben sokkal többet tud.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Genius SP-HF1201A -val kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata? 8k körüli áron jó vételnek számít?
...
-
popp
aktív tag
Ebben az esetben inkább nem foglalnék állást egyik mellett sem. Hangminőségben a genius a jobb, a t20 viszont kisebb így kényelmesebben elférne az asztalodon, valamint búgni biztos nem fog ellentétben a geniussal (mondjuk általában csak közelről hallható, ha nem szól rajta semmi). Ha szellősebb lenne a hely, akkor a 1255A-t választanám, így viszont nem tudom.
-
pigsty
aktív tag
Kösz!
Akko' előszőr, másodszor, senki többet, legyen T20 , ha 2.0-ban keresek valami megfizethető minőséget? vagy általad írt a 1250A és az újabb 1255A? Vagy utóbbi kettő....?
bár S*Tom* Geniust javasolt, na akkor inkább azt?
az bisszos' nem várok mikulásig se!
Jó, ha nincs nagyon doboz, torz hangja, T20 is megfelel, előzményekben raktam képet az asztalról, hát 30cm esnél nagyobb kiterjedés (bármelyik irányba) nem lenne jó, amúgy nem szeretem nagyon bömböltetni, sőt, talán kb 40%-ig megyek a hangszóró hangerejénél, ott is jól teljesít a T20?
Pop, diszkó, sok basszus, dob hangzás nem, Vangelis, különféle mozifilmek (ott sem akció), dokumentumfilmek, mindenféle hangsávban igen, hátha számít. Szóval levegő és tüdő remegtető hangerő nem elsődleges[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest