Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Azt hiszem valami gond van. 😓
2 napja néztem egy filmet, majd egyszer csak megállt...
Mondom mi a fene...
Nézem, erre eltűnt a rádugott HDD.
Most éppen másolok a Zidoo-ba dugott pendrive-ról a szintén Zidoo-n lévő külső HDD-re, erre leállt a másolás, mert eltűnt a HDD.Ez mitől lehet?
Ha áramtalanítom, utána látja a HDD-t.
De egyszer meg csak úgy eltűnik.Találkozott már valaki ilyen problémával?
Zidoo Z9X
A Zidoo romlott el? -
gulyasa
őstag
válasz
Laszlo733 #18495 üzenetére
Léteznek rá példák, hogy a pár éve környezetvédelmi és egyéb okokból ólommentes forraszanyagra áttérés miatt tönkremennek az áramkörök.
Esetleg kiszáradt kondenzátor miatt "néma".
Vagy a táp is tönkremehetett.
Elsőként ezeket nézetném meg egy műszerésszel vagy olyan ismerőssel, aki otthon van az elektronikában. -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Z9S lejátszóm, amit már rég nem használtam. A készülék teljesen ki volt kapcsolva. Ma ismét szerettem volna használni, de se a készülék kijelzőjén, se a tv készüléken nem jelenik meg semmi. Magán a készüléken a kis led sem világít, hogy áram alatt lenne az eszköz. Próbáltam másik adatapterrel, de arra sem reagál. Kuka a készülék, vagy lehet vele valamit kezdeni? Köszönöm.
-
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet bezöldül a képernyő-eddig ezt nem csinálta.
-
Beni2360
Topikgazda
Bocs egy kicsit félre értettem, tegnap jöttem ki a kórházból. A plakát beállitásoknál keresd a megoldást. Nálam is volt ilyen szitu de, hogy hogyan oldottam meg már nem tudom.
De az biztos, hogy minden változtatás ha több beállítások változtatták ki kell lépni és törölni a ClearManagerrel mindent és újból indítani a változáshoz. Ha több évad létezik akkor szokta kiírni, hogy első évad. Ha már egy részt bemásolsz a 2.évadból rögtön változik. Ez volt régebben. Most is van több egy évados sorozatom pl 1923 és rendesen kiírja. A plakát referenciák oldalon keresgélj. -
Zsoly
tag
Sziasztok, az mitől lehet ,hogy jópár egyévados sorozatnál nem a címet írja ki hanem azt, hogy 1. évad (2.évad, 6.évad)? Ha rematch-elem akkor kiírja a nevet, de az első frissítésnél visszaáll ugyanúgy . Átállítom számítógépen ugyanez. A file szerkezet ugyanolyan mint más egyévados sorozatoknál ahol nem jelentkezik ez
-
tomyka74
senior tag
Sziasztok.
Z10 pro-t érdemes cserélni Z20 pro-ra?
Speci alapján vajmi a külömbség, gondoltam hátha valaki a csoportból meglépte már ezt a cserét.
köszi válaszokat. -
blakey
titán
válasz
Gemini1 #18478 üzenetére
Addig, amíg nem vagy képben a technikával, ne magyarázd azt, ami számokkal bizonyított. a 720x576 pixel 4:3-as képarány, abba lett betömörítve (torzítva) egy 16:9-es anyag, amit megfelelő beállításokkal normális képarányban nézhető. az, hogy a Popcornon automatikusan ó volt, azért lehetett, mert az régi és még 4:3-as megjelenítőkhöz is tartalmazott némi "tudást".
Amúgy ne magadnak válaszolj, hanem annak, akihez címezed.
Egyébként Yello: Touch (nem Tousch) -
blakey
titán
válasz
Gemini1 #18477 üzenetére
Ez egy olyan anyag, amit 4:3-ba "csomagolt" 16:9-re nyújtható képet tartalmaz. Ez még speciálisan készült a 4:3-as készülékekhez. Azokon a készülékeken alul-felül lett 1-1 fekete sáv. Nagyítás funkciókat (TV és/vagy lejátszó) használd, de ennél többször már nem tudom leírni.
-
Gemini1
csendes tag
Akkor most lefényképezem neked a Yellot.és ha ezt a képet Te természetesnek látod-lelked rajta......nézzd meg milyen hosszú a feje
-
blakey
titán
válasz
Gemini1 #18473 üzenetére
Az anyag 4:3-as, nem 16:9-es. 720x576 sehogy sem 16:9. Már írtam, ez akkor lesz 16:9-ben ha TV-n vagy a lejátszón (lejátszás közben) használod a Nagyítás (Zoom) funkciót és kiválasztod a számodra megfelelőt. Egyébként meg nem kéne, hogy zavarjon a két oldalán lévő fekete sáv, mert így kapod az anyagnak megfelelő tökéletes méretet, nincs torzítás, levágás.
-
Gemini1
csendes tag
Nem tudom melyik gomb az kínai írásjelek vannak rajta.
Amelyiken ház jel van azzal nem az jön elő.
Sok dolgott megoldottam már,de ez nagyon nem egyértelmű.....
A felbontás most 1920x1080.
Az is egyértelmű,hogy az anyag 16:9
Ez például a Yello-Tousch lemeze:
Качество : DVD5
Формат: DVD video
Видео кодек: MPEG2
Аудио кодек: AC3, LPCM
Видео: PAL 16:9 (720x576), VBR (Bitrate: 7.68Mbps; Frame rate: 25.00)
Аудио: English AC3 448Kbps 5.1, English LPCM 2304Kbps Stereo
Nyílvánvaló,hogy 16:9-es és nem jeleníti meg csak a 2 fekete sáv oldalt.
Biztos egyszerű a megoldás,csak nem jutok oda.... -
Beni2360
Topikgazda
-
kakofónia
csendes újonc
válasz
fireisti #18448 üzenetére
Azért a fizikai adathordozók (bluray filmek) gyűjtői között ez a készülék volt a referencia szint. Többek között én is vágytam egy ilyen készülékre, de akkor még nem tudtam megvenni magamnak. ( ha most lenne ilyen lehetőség, azonnal élnék vele) Sajnos a fizikai adathordozók kora lassan lejár. Ezért kell váltanom egy médialejátszóra, hogy a lemezeken nem elérhető filmek meglegyenek a gyűjteményemben.
-
Gemini1
csendes tag
Valamit biztos nem jól állítottam be,mert most néztem a családi fotókat is úgy jeleníti meg
-
Gemini1
csendes tag
Melyik a Pop menü? Nem nagyon ismerem még ezt a lejátszót.
-
Gemini1
csendes tag
-
Gemini1
csendes tag
Ez pedig a Zidooval
-
Gemini1
csendes tag
-
Gemini1
csendes tag
Valamiért nem ment el.....újra próbálom
-
Gemini1
csendes tag
Ez a Popival
-
Gemini1
csendes tag
No akkor ahogy iggértem visszakötöttem a Popit csináltam képeket,így lehet,hogy érthetőbb,hogy mire gondoltam:
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gemini1 #18451 üzenetére
Ha 16:9 és igen az akkor ha el inditottad a filmet utána a POP menüben lehet állítani a megjelenést fit, stb és már az új fw-ben van külön képarány választási lehetőség. Ott van valami el állítva. Volt pár éve nálam is, hogy az egyik relasénál át kellett állítani aztán vissza.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Vhiktor #18455 üzenetére
Kicsit érinteném a témát a kérdésemmel.
Cinemascope (2.35:1 vásznat használok, projektor előtti lencsével. A projektorral függőlegesen széthúzom a képet, a lencsével pedig vízszintben. Így a szélesvásznú filmek vetítésekor a fekete csíkok eltűnnek.) esetén probléma mentesen lehet használni egy ilyen, vagy hasonló médialejátszót? Értem ezalatt, hogy a lejátszóban be lehet állítani, hogy alul-felül fekete csíkok legyenek a menürendszerben??
Elkaptam youtube-on egy Zidoo-s bemutatót, ahol egy pillanatra látni, hogy a Display menüpontban van Ratio testreszabhatóság, viszont az már nem látszik, mi van a menüponton belül.
[kép] -
Gemini1
csendes tag
Akkor délután visszakötöm a Popcornt és még benne van a másik vinyó és csinálok
képet -
blakey
titán
válasz
Gemini1 #18453 üzenetére
16:9-es megjelenítőn a 4:3-as anyagot a következőképpen lehet megjeleníteni, normálisan, nyújtottan, belenagyítva, vagy a két szélén széthúzva. Ezeket a módokat többnyire a TV-n lehet kiválasztani, kivéve, amikor lejátszás közben a lejátszó rendelkezik "Zoom" funkcióval és annak segítségével ki lehet választani a kívánt módot. A lejátszók alapesetben mindig a natív képarányt küldik tovább.
-
Gemini1
csendes tag
Mert a képernyő 2 oldalán sötétcsík van,simán lejátszotta a Popi 16:9 ben torzítás mentesen
A Yello-Tousch lemeze ugyanígy járt azt is 4:3 ban játsza
A Pink Floyd Wembley-ben lévő koncertje ,no az volt 4:3 ban -
Gemini1
csendes tag
Érdekes módon a Popcorn 410 letudta játszani
Lorenna Mckennitnek az Alhambra DVD je
Качество: DVD9
Формат: DVD Video
Видео кодек: MPEG2
Аудио кодек: AC3
Видео: 720х576
Аудио: DD2.0 / DD5.1
A lejátszón kellene a képfelbontást állítani szerintem,16:9 van-de hiába -
fireisti
csendes tag
válasz
kakofónia #18442 üzenetére
Azért akadnak kivételek néha.....Oppo 205 kifutó ár kb. 620e.ft, mostani használt piaci eladási ár közel 1milla vagy felette egy picivel.... Nekem is két lejátszóm van,jelenleg vissza kötöttem az Oppo-105D-t a rendszerbe és fantasztikus képet és hangot produkál filmeken ( LG C3 és Epson 9300 megjelenítők)valamint sztereóban egyaránt. Egy készüléken belül igen csak zsebbe kellene nyúlni,hogy megverje egy öszvér média lejátszó. Persze ez csak a saját tapasztalatom,ami ugyanazon rendszeren belüli érzékeléseimre alapozom!
-
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
Megvettema zidoox9-et,nagyjából boldogulok vele,viszont a video fájlokat 4:3-ban jeleníti
meg,hol tudnám beállítani,hogy rendesen 16:9 ben jöjjön? Az mkv fájl rendesen jön.
A TV-nél ok előtte egy másik lejátszóval ment,előre is köszönöm. -
kakofónia
csendes újonc
válasz
Beni2360 #18443 üzenetére
Én minden, eddig tulajdonomban levő készüléket veszteségesen adtam el. Pontosan az általam megfogalmazott okok miatt. Így mindenki jól járt. Az új tulajdonos és én. Lehet nagyon furcsának találod ezt a felfogást, de ez még működőképesnek bizonyult az én esetemben. Nem szeretnék sok készüléket otthon a dobozában tárolni ( már így is sok felesleges van.) Külön egy a sztereó rendszernek és külön egy az 5.1-nek.
-
Beni2360
Topikgazda
Olvasgatom itt a pro és kontra véleményeket a régebbi és új soc között. De mi lesz kb 2 év múlva ha magára marad pl a z9x és társai a fejlesztésben? Ugyan úgy nagyot fog esni az ára mint most a z9s boxoknak.
-
dell600
csendes tag
csak ugye a software az nagyon nem mind1 az 1000pro kiforrott és kb mindenre elég. Én az 5000 gondolkodtam, de nagyon elégedett vagyok a 3000 el és szvsz nem mindenkinek sikerül modell váltással jobbat építenie, a 2000 és 3000 között pl érezhető volt a fellépés.
-
gulyasa
őstag
válasz
kakofónia #18435 üzenetére
A neten fellelhető leírások alapján (nekem nincs) Z1000 Pro vs Z2000 Pro (a RAM-on kívül):
Android 9 vs 11
BT 4.2 vs 5.2
WiFi már tudja az "ax" protokollt is
HDMI out 2.0a vs 2.1
HDMI in vs nincs HDMI in
Hátlapra került egy IR receiver csatlakozó is
Viszont a távirányítóról nem találtam meg, hogy az is bluetooth-os és van-e háttérvilágítása a gomboknak...? -
kakofónia
csendes újonc
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata az új Zidoo Z2000pro-val kapcsolatban? Azonkívül, hogy újabb a chipset, nagyobb a RAM méret? Köszi a válaszokat.
-
Gemini1
csendes tag
Ok, köszönöm van persze USB bemenet a AC-on.
-
Gemini1
csendes tag
Köszönöm a kiegészítést
-
Gemini1
csendes tag
Állítólag optikaival szól 5.1- ben.
Most hátul és balról jobbra egy Gigabit Ethernet port található a helyi hálózat vezetékes csatlakozásához, egy HDMI kimenet, egy HDMI bemenet, egy SPDIF optikai kimenet (csak 5,1 csatornás), egy 3,5 mm-es AV kimenet, egy 3,5 mm-es RS232 port a vezérléshez, a tápcsatlakozóval és a mellette lévő tápkapcsolóval együtt.
https://h-m-entertainment.com/zidoo-z9x-review
-
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
Egy zidoo z9x vásárlás előtt állok,jobbára zenehallgatásra használnám külső DAC segítségével,mivel csak optikai hangkimenet van a lejátszón azzal használnám....igen ám de azt írja,csak 5.1 szól vele,Flac és Wav fájlokat hallgatnék sztereóban.Lehetséges? -
djnice
veterán
Jah, reszelik a semmit...
Az új Zappiti is nyomja természetesen, mert jobb lesz a kép, a tápegységben ezek szerint AI dolgozik:
"The picture looks cleaner and more stable. There is less noise in the deep blacks resulting in 3D effect with better respect of the color grading especially in the dark parts of the picture. Film grain looks less artificial and the image shows less motion blur."
[link] -
RockCNC
őstag
válasz
Beni2360 #18414 üzenetére
Igazad van, viszont a műszaki cikkek tekintetében ha kiadnak egy új terméket (telefon, tv, óra stb) az lenyomja az előző generáció árát, amig kifutott termék nem lesz.
Zidoo esetében nem ezt látom, -lehet mert uralja a piacot, vagy ennyire kapós?
Ha kijön egy új termék az nyilván drágább mint 3 éve, ezzel nincs is gond.
Igaz a piaci árakat mindig a kereslet-kinálat szabja meg -
RockCNC
őstag
válasz
kakofónia #18407 üzenetére
Akkor a Zidook még drágábak lesznek?
Igy is piszkosul elszáltak az árak sajnos, a régebbi tipusú lejátszónak is az árai nem lefele mennek mint a legtöbb műszaki cikkeknél, hanem felfelé...
Az árukereső árdiagramjai szépen kimutatja...
Pl. a Zidoo 1000 pro 2020-ban indult 154E-ért most négy év után 215E -
djnice
veterán
válasz
Vhiktor #18410 üzenetére
Elhitték a marketing szöveget plusz ugye drágák voltak a készülékek, ami azt sugallta egyeseknek, hogy biztos jó minőségűek...
A 4K HDR szériájukon a Zidoo motorját használták a lejátszáshoz (engedély nélkül), a DV szériájuk pedig Dune klónok, Dune firmware-rel, ahogy a mostani PlayerOne készülékeik is azok. -
kakofónia
csendes újonc
Sziasztok. Azt tudtátok, hogy a Zidoo lejátszók egyik vetélytársa lehúzta rolót az év első hónapjaiban? https://www.audioholics.com/av-news/zappiti-calls-it-quits.
-
Tibiajax
nagyúr
lett egy Rotel rsx-1550 avr erősítőm. hdmi van rajta, hd-mozihangokat tudja.
most először akartam összekötni hdmi-vel az erősőt és a zidoo-t és az van, hogy csak sima 5.1 dd és dts hangot kapok a hdmi bemeneten.
zidoo-n minden raw-on van értelemszerűen, a hang-beállítások szekcióban. a lekonvertálások is ki vannak kapcsolva
a rotel-en sok variáció nincs, hdmi bemenet, hdmi hang-gal beállítva.
és nincs hd mozihang, hiába az szól a filmen.
ami még zavar, vagy idegesít, hogy a zidoo - ha nyomok egy audio-sáv gombot - sima "dts 5.1 48kHz" angol sávot ír ki a listában - ahol ugye kiválasztod a hangsávot, menet közben.. miért nem dts master-t ír ki? ugyanakkor, a nagy info ablak, ha azt végiglapozod, ott már írja, hogy dts hd master a sávom , amit épp játszik.de ettől persze lehet még a rotel is hibás. bár nem tudom.. megszólal, tehát a hdmi bemenet megy. de csak sima 5.1-ek..
van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch