Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #18897 üzenetére
Mivel mindkét tábor hajlamos az erős túlzásokra így némi kiegészítés szükséges,
Tehát, ha van egy kábel, ami működik, azaz minden kép- és hangformátum átmegy, akkor az jó és teljesen mindegy, hogy 1000 vagy 100 000 Ft. Az olcsóbb és a drágább között nem lesz képi és hangbéli különbség, ennek oka az, hogy mindkét kábel minden szempontból megfelel a szabványnak, jó az árnyékolásuk, jó a vezetékezés és a csatlakozók is, és semmit nem jelent, hogy kígyóbőr borítású, 24 karátos aranyból készült és gyémánt berakások vannak a csatlakozón, vagy csak egyszerű műanyag a borítás, ergo, "ami jó, az jó". -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solution73 #18896 üzenetére
Szerinted van, ez a szubjektív vélemény.
Gyakorlatilag meg nincs, műszerrel sem lehet mérni, ez az objektív.
Ismerni kell a protokolt, ott is le van írva minden, és minden világos lesz, hogy miért nem lehet különbség. Vagy működik egy kábel vagy nem, ha nem működik képhibák lesznek, esetleg eldobálja a jelet. -
Solution73
csendes tag
válasz
Vhiktor #18895 üzenetére
Szerintem meg van jelentősége. És ha lehet, ne álljunk meg az "egyesek meg nullák", mint adat szintjén! Árnyékolás (mint passzív zajszűrés) és anyagminőségnek is van jelentősége! Mellesleg nem kell többszázezres tétel ehhez..
Ha mégis kiváncsi vagy a hatására, akkor, letét ellenében személyesen elhozod a boltból, vagy, ha messze van, akkor megrendeled neten, ha nem tetszik, indoklás nélkül visszaküldöd.Ezért írtam, hogy használt piacon is kell nézelődni, vagy akciókat keresni...Nemsokára itt a feketepéntek is....
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solution73 #18894 üzenetére
Itt nem erről volt szó, nem kell feltétlenül megjelenítő egy media lejátszó képének rendes teszteléséhez -> objektív teszteléséhez, ahhoz ott van a hdmi capture card, majd az így megszerzett video streamet lehet pixelenként tökéletesen elemezni amegelelő szoftverekkel, atom biztos eredménnyel.
Hdmi kábelnek nincs amúgy sem jelentősége, vagy átmegy rajta a jel vagy nem, de az képhibában jelentkezik, nem színekben vagy kontrasztban. Legangyobb hülyeség több 100 ezret hdmi kábelre költeni, semmi hatása nincs a képre, placebó.
-
Solution73
csendes tag
-
embe
nagyúr
válasz
Beni2360 #18889 üzenetére
Köszi!
De persze így próbáltam ... sokadik Zidoom. De nem működött. Úgy hogy az egyiket levettem, amivel működött, a következővel nem.
És ahogy írtam a Windows szolgáltatások között kellett az SMB szolgálttást újra tenni. Pedig ez be volt kapcsolva, hisz akkor korábban nem működött volna.
-
embe
nagyúr
Torrent megoldva az McBluna.net -s alkalmazással. Ki lehet jelölni a hasába behelyezett vinyót is letöltési helynek, illetve ip cím alapján pl. laposról lehet vezérelni.
Viszont mint hálózati meghajtót a Windowssal még mindig nem tudom kezelni.
-
embe
nagyúr
Z20Pro, Z2000Pro-ra van valami jól működő torrent, ami kezeli a hasába helyezett vinyót?
A Zeta működött szépen a Z10Pro és a Z1000Pro-val is. Nem kellett bohóckodni, megvolt az engedély hogy írjon a lemezre. Itt telepítésnél rákérdez, engedélyezem, de mégsem lehet írni rá, és ezt közli is szép piros betűkkel.A másik nyűgöm: Samba beállítások rendben vannak, de az amítógéppel nem tudok rácsatlakozni. Viszont az ámítógépről a zeta torrentet látja.
Mit nézhettem be? -
Beni2360
Topikgazda
Kedves fórumozók, maradjunk a szakmai részeknél és a sérelmeket meg kéretik pü-ben megbeszélni.
Köszönöm szépen. -
szepi0808
senior tag
-
djnice
veterán
Kicsit bővebben erről a "túlélesítés" bug-ról, akit érdekel: [link]
-
djnice
veterán
válasz
szepi0808 #18870 üzenetére
HDMI capture, ahogy Vhiktor is írta, ott nincs tévesztés és mellébeszélés, teljesen objektív módszer, bitről-bitre mérhető a stream, megjelenítőtől függetlenül.
Akár 10 percet is lehetett volna nálam a lejátszó, az is elég lett volna.Itt a példa a képzajra: [link]
Én elfogadom ha te nem látod a te megjelenítődön, de ne írj olyant, hogy nem létezik. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
szepi0808 #18872 üzenetére
Nem hozzád szóltam, hanem a témához (ez egy nyílvános topik, nem a Te és nem az én saját topikom). Leírtam, hogy mi a módszer.
A Te előző állításaidhoz, észrevételeidhez és véleményeidhez semmit nem szóltam és nem is fogok. Nem is vitattam és vitatom egyiket sem. (A saját topikodba se fogok írni soha semmit)Csakis szakmai szempontból szóltam hozzá és leírtam, hogy tesztelte djnice, hogy ne legyen belőle félreértés, ennyi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szepi0808 #18870 üzenetére
Teljesen lényegtelen milyen megjelenítő, mert capture cardot használt, ami azt jelenti, hogy a lejátszó hdmi kimenetén ami kijön jel azt elemzi, ha ott már van bármiféle eltérés az eredeti forráshoz képest, akár tripletben (rgb vagy yuv kód) akár élességben, akár fekete vagy fehér szintben, akkor az ott egyértelműen kiderül. Pixelenként szépen össze lehet hasonlítani az eredeti forrással. Így a legapróbb eltérések is kiderülnek, akár még olyanok is amik nem láthatóak.
-
djnice
veterán
válasz
szepi0808 #18867 üzenetére
Igen, volt nálam pár napig tesztre, akkor ellenőriztem le a képét HDMI capture-rel, hogy ugyanaz-e mint a Dune 8K modellé. És 100%-ig megegyezett vele. A Dune azóta kiadott erre a túlélesítés problémára egy patch-et a tesztelőknek és beszéltem erről Markswift-tel is, aki a Zidoo csapat fejlesztőit koordinálja. Most éppen a natív TV-Led módon dolgoznak, de utána rákanyarodnak erre ők is. Ez természetesen nem homályosítás ez, hanem a felesleges post-processing kikapcsolása, ami a képzajt is felerősíti.
Amúgy azt nem is értem miért gondolod, hogy "úgy olvastam", hiszen írtam már, hogy az összehasonlító képeket is én készítettem, de ha követed a munkásságunkat DMDReview-vel, láthatod, hogy mennyi képminőség elemzést végzünk, részrehajlás nélkül.
-
szepi0808
senior tag
válasz
djnice #18860 üzenetére
Amúgy te használsz Z3000-ret? Vagy csak úgy "olvastam valahol"ból indulsz ki?
Már jó pár napja használom, de semmi "túlélesítést" nem látok rajta, sőt ezt csak elrontani lehetne. Ha a képzajokat nem erősíti és nem erősíti fel, akkor tökre rendben van, ha éles és részletgazdag a kép, mint itt a Z3000-nél is.
Tehát nagyon jó kép és remélem nem rontják el hogy "homályosítanak" rajta vagy nem tudom mit lehet a te megfogalmazásoddal csinálni. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
djnice #18865 üzenetére
Kijelzőknél jobban tudom ennek a menetét. Ott elég ha van isf képmód, az biztosítja, a kalibráláshoz szükséges összes dolgot és nem kell ennek a képmódnak alapértelmezettnek lennie, a lényeg, hogy legyen benne. Sok projektornál és tv-nél is az isf képmód zárolva van és csak speciális kóddal lehet elérhetővé tenni. Nyílván fizetni is kell érte, hiába teljesíti valaki a követelményeket, ha nem fizet érte.
De rákérdezek Joel-nél, én is kiváncsi vagyok.
-
djnice
veterán
válasz
szepi0808 #18857 üzenetére
Szerintem teljesen elbeszélünk egymás mellett.
- Kérdezte valaki, hogy mi a helyzet az Amlogic képminőségével, én válaszoltam neki, hogy jobb mint a Realtek, de egyelőre túlélesít.
- Erre te jöttél azzal, hogy 136"-on ezt nem látod és kapcsoljam ki az AI-t
- Én válaszoltam, hogy kikapcsolt AI mellett is ez megvan ez a jelenség, bizonyítva két összehasonlítássalEzt te teljesen személyes sértésnek vetted, mintha én azt mondtam volna hogy te vak vagy és vegyél új szemüveget.
-
szepi0808
senior tag
válasz
djnice #18851 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy tiszteljük egymás véleményét, amit te nem értesz és ez a hiba, amit nem veszel észre magadban. Leírtad 100x, mindenki felfogta, hogy te így látod, de van, amikor már a sokból is elég. Lehet te nem projektorozol és nem 136" méretben, a kis TV képernyőn meg máshogy mutat, de te nyomod, nem számít semmi...
Sokan ezért hagyták abba a mozis topikjukat, vagy töröltették, mert az ilyen nyomulósok nyomták tele minden sz@rral és beleuntak valamit is írni, ami a rendszerükbe, szobájukba került fejlesztésként, díszként, átalakításként, stb. Van téma, ott le lehet írni az eszköz, márkával a tapasztalatokat, de ott is van az a határ, amikor már valamiből elég, főleg a társaddal szembe erőszakosan nyomni a te meglátásodat!
Bocs az offért. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
djnice #18849 üzenetére
Az a lejátszó ami mesterségesen belenyúl a képbe és ezt nem lehet kikapcsolni (akinek tetszik használja azzal semmi baj nincs), na az kukába való. Igaz ez arra is ha nem bit perfect, valamint belenyúl a színekbe, kontrasztba, fekete és fehér szintbe, stb (khmmm zappiti csodái
). Az a jó lejátszó ami teljesen érintetlenűl tudja továbbítani a tartalmat. Ha ez a minimális dolog megvan akkor lehet hozzáadogatni egyéb csilli villi fícsöröket, de csak úgy ha ezek ki is kapcsolhatóak.
Az orosz youtube csatornán lesz róla tartalom?
-
szkutyi
addikt
-
szepi0808
senior tag
válasz
djnice #18849 üzenetére
Beleállni te álltál bele a véleményembe, aztán megállás nélkül hajtod a magadét. Nem esik le?
Nem tiltott, de ott írtam egy saját összefoglalót, vitatkozni meg szerintem nem ott illik, ha neked az kell, akkor itt nyomjad a magadét, de már szerintem itt is sok, de hajtsad csak, én már figyelmen kívül hagyom, mert az ilyennel mást nem lehet. -
djnice
veterán
válasz
pontyos #18846 üzenetére
Markswift-tel tartom a kapcsolatot, aki a Zidoo fejlesztőknek segít. Most éppen a valós TV-Led módon dolgoznak Dolby Vision esetén, utána rákanyarodnak a P7 FEL normális kezelésére, de úgy néz ki a Minix a CoreELEC csapat segítségével beelőzi őket. Ha minden igaz az 5.4-es kernelben van egy bug, ami nem kezeli jól a második dekódert.
-
-
szepi0808
senior tag
válasz
djnice #18843 üzenetére
Most belém akarod beszélni, a te meggyőződésed?
Ha élesít is, szerinem tökre rendben van, de túl nem élesít, sőt még talán AI PQ low módban, ahol nincs a megjelenítőn túl tolva képjavító, szerintem még az is elmegy, vagy a kettőt variálni, abból visszavenni és úgy bekapcsolni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
hatesz #18838 üzenetére
A ZDMC-ben van egy kapcsoló ha azt nem kapcsolod el akkor a zidoo player fog indulni. Vagyis teljesen felesleges arra átkapcsolnod indithatod egyből a zidoo-ból. Évekkel ezelőtt már próbálkoztak a kodival de a zdmc a zidoora van kihegyezve.
A frissítés leállítását meg a KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok - Fototrend Hozzászólások kérdezd. -
hatesz
tag
válasz
djnice #18818 üzenetére
Na kipróbáltam, de annyira nem győzött meg, így meghagyom mellé a KODIt is, mert ott már csomó mindent beállítottam és jópár kiegészítő is van már benne. Max ha egy video minősége nem tetszik, akkor majd használom a ZDMC-t.
De sajnos még azt nem tudtam meg, hogy hogy akadályozzam meg, hogy a KODIt 20.5-ről 21-re frissítse automatikusan a rendszer -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Van tapasztalat valakinél Realtek vs Amlogic ügyben?
Esetleg a Z10 Pro-t cserélném Z30ra -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gajdzsin84 #18830 üzenetére
Az ösz-ben ott van a kép beállítása.
Teljesen mindegy milyen tv, mert a box lekéri a tv EDID-jét és a szerint küldi ki a képet.
Nem szabad fixálni, hiszen akkor elvész az automatikus sebesség váltás.
Beáll> kijelző> felbontás> Automatikusra. Majd a következő beapcsolásnálmérzékeli a tv EDID-jét és arra áll be.( 3840x2160 60p 60Hz )
Lejátszás: Autó kép sebesség > képkocka sebesség> Autó képsebesség. A tv intézi a többit.
A további kép beállítást megtalálod az öszben de ez a Zidoo kép továbbítására van. A TV már másik asztal. -
szepi0808
senior tag
válasz
Gajdzsin84 #18828 üzenetére
Nekem tegnap jött meg és a simán frissített rögtön. Aztán a beta-t is kipipálva rögtön ment az is fel az is. Szerintem a saját lejátszójuk jó, soha nem használtam külső lejátszót, így a G fw-nek sem látom semmi értelmét.
[link] -
Gajdzsin84
csendes tag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gajdzsin84 #18828 üzenetére
Az nem a Zidoo bűne volt hanem a relaseé.
Én még nem találtam jobb lejátszót a zidoon mint a sajátja. Pont arra van kihegyezve. Most is volt egy DV videó ahol át kellett állítani a képsebesség beállítást. És úgy maradt most a HDR sorozatot meg 60 fps tolta ki a 24-st. Vissza kellett állítani.
Nem ismerem mi változott az új rendszerbe, de próbálj a kinti topikban kutakodni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gajdzsin84 #18826 üzenetére
Milyen fw van rajta? G vagy sima?
Remélem nem bontod ki a tömörített fájlt?
Egy az egybe kell betallózni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gajdzsin84 #18823 üzenetére
A saját fórumon találtam a hivatalos letőltési oldalon még semmi sincs, még a box sem.
Link -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gajdzsin84 #18819 üzenetére
-
Gajdzsin84
csendes tag
Sziasztok.
Van egy új Zidoo Z3000 pro-m. Egy olyan probléma merült fel, hogy nem tudom frissiteni a sofware- ét. Gyárilag a 1.1.38 van rajta és nem megy fel rá a 1.1.42 sem pedig az 1.1.47. Probáltam letöltött file-ból és online is. Mindkettőnél azt írja ki, hogy
" Verifying failed, please check you package"
Rossz lehet a file, hogy nem tudja ellenőrizni? Járt már igy valaki? -
Zsoly
tag
Sziasztok, Zidoo-n lehet valahol állítani a munkacsoport (workgroup) nevét?
-
hatesz
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jópár éve használok már egy Zidoo X9S-et, nagyon meg vagyok vele elégedve. KODI-val nézek rajta filmeket/sorozatokat, most éppen a 20.5-ös verzió van rajta. De már 2x is előfordult, hogy a KODI frissítette magát a 21-re, viszont nekem jobban bejött a 20.5, a kiegészítők egy része jobban működött pl. azzal. Tudnátok segíteni, hogy hol tudnám kikapcsolni az automata frissítést? Nem a KODIn belüli automatikus kiegészítő frissítésre gondolok, hanem maga a KODI frissítését szeretném elkerülni.
Köszönöm előre is! -
Skyhunter
őstag
Betettem másik topicba is a felvetésemet, de nem válaszolták rá.
Kérdésem hi-fi zenehallgatás, amely Zidoo médialejátszóhoz is kapcsolódik.
Tidal-t jelenleg úgy hallgatok, hogy az asztali PC USB-n keresztül kapcsolódik egy Cambridge Audio DAC 200-hoz. Szeretném a streamelést függetleníteni a PC-től.
Amire gondoltam :
Az új Zidoo Z30-ban már van Tidal Connect. Azaz, ha jól gondolom, a telefonról a jelet a Zidoo-ra küldöm, onnan az meg USB-n a DAC-ra.
Másik verzió : egy "igazi" streamer, nevezetesen a Cambridge CXN100-at néztem. (ennek van belső DAC-ja is)
A Z30 180k, a dedikált streamer CA 400k-ba került.
Ár/értékben a Zidoo a nyerő, de vajon mit bukok hangminőség terén? -
djnice
veterán
Ehhez nem tudom mit fog szólni a Zidoo, olyan mintha a HT-t klónozták volna: [link]
-
bonat
senior tag
Kezdem tesztelgetni az új z9x 8k-t.
A hangsávval kapcsolatban lenne kérdésem....
A "mozi" filmek esetén a hang erősség jó, de azoknál a videóknál, amiket én saját utazásokból vágtam meg, azoknál kb 40% a hangerő és a TV-t 3x olyan hangerőre kell feltolnom, mint a "mozis" filmek esetén.
Filmek esetén 10-20-ig mondjuk...
Családi utazós videók esetén 50-60-ra.......
PC-n és a TV saját lejátszójával ugyanaz a hangerősség, ott nem kell ekkorát felfele tolnom a hengerőt.
A Zidoo-ban van valahol valami hangerősség bepipálás erre?
Ezt abból gondolom, hogy pl. a NOVA player-ben van ilyen lehetőség, hogy alapból az egészet felhangosítja valamilyen szinttel..... -
Beni2360
Topikgazda
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
djnice #18801 üzenetére
értem.
én nagy sigma-s voltam, nagyon sokáig. sosem akartam realtek-et.. de alapvetően -mind az előző dune hd max 4k-m, mind ez a zidoo - a realtek procijukkal én kellemesen csalódtam. lehet, hogy azért, mert mindkettő mögött normálisabb táp volt, nem tudom.a CoreELEC-hez -ha jól gondolom- pc kell. vagy htpc.. azt meg nem akarok
egyszer volt, jó volt, akkor el is jutottam a mad vr-ig, de már nem akarom. meg kodi-t sem akarok
csak célhardvert
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest