Hirdetés
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #20455 üzenetére
A TNDB azért jó mert több nyelven fel lehet tölteni infót és így pl ha van magyar nyelvű fent akkor azt tölti nekünk le. És reg után te is tudsz adatbázist feltölteni, le ellenőrzik és ha jóváhagyták el érhető lesz.
Az IMDB meg csak angol nyelvű ha jól tudom. Nem ismerem az oldalt. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #20412 üzenetére
Be mész a PW-ban ahol hozzá adtad a mappákat és azon a soron ahol gondod van frissítést hajtasz végre.
De hogyan törőlted a posztert?
Ha a MC-ben törölted akkor frissítésre vissza rakja. Ha az egész filmet akkor még a szemetesben recycle van.
Én is frissitettem a PW és egy újonnan letöltött filmet " The Revenant" vagy negyedszerre ismerte fel. Kellett neki idő míg befészkelte magára a rendszerbe.
Előzetes videó még mindig nincs. -
Pierre75
senior tag
válasz
Tibiajax #20400 üzenetére
Az z9x-hez ad linket, nem a pro-hoz.
Itt volt olyan hsz, amelyik a nem frissített licenszjoggal magyarázza a hibát. Előbb olvasni,mint írni olyan jótanács amit te is megszívlelhetnél. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #20378 üzenetére
Mit nem talál?
Pontos ott leírt címet kérek, feltöltő nélkül.
Ellenőrizted, hogy tmdb fent van?
A jálózati elérés nem az internet elérését hanem a HDD elérését jelenti. Helyi hálózat elérése.
A napokban írtam a fulcrum- feltöltö szarságait nem találj át kellett mindent neveznem. -
szepi0808
senior tag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18937 üzenetére
Bocs de erre szokták mondani, hogy sufni tuning. Veszek egy 130-165 e Ft gépet de nem veszek pár dodoért adaptert hanem bújok a polc alá, szedem szét, cserélgetek rakom össze ahelyett, hogy egy mozdulattal kiveszem és cseréltem benne a hdd-t.
. Milyen sebességgel másolsz a gépeden?
Mert én hálózaton olyan 80 Mb/s másolok. -
a347
aktív tag
-
Beni2360
Topikgazda
-
Skynet258
veterán
válasz
Tibiajax #18794 üzenetére
Ennél a frissítésnél sajnos túl kell esni rajta.
Én szerencsére csak 3 mappabol adom be a dolgokat egy NAS-rol, utána elszorakozik magában amíg letolti a boritokat meg mindent. Lehet ha csinálsz backup-ot a HT-rol akkor azt vissza tudja tenni de nem próbáltam, frissítettem és ment vissza gyarira, majd újra "belaktam".
-
djnice
veterán
válasz
Tibiajax #18751 üzenetére
Ha lesz időm csinálok. Alapjában véve (banding, clipping) az Amlogic képe jobb, mindig is jobb volt. Felskálázásban az új S928X már egész jó, de sajnos natív képmódban is túlélesít. A Dune egyelőre nem adta ki a 8K-s modellek device tree forrását, így a CoreELEC nem fut rajta, pedig azzal meg lehetne nézni hogy ezt a túlélesítést mi okozza. Ugoos S928X-hez már van CE, de olyan készülékem nincs jelenleg.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18713 üzenetére
Erről a bejegyzésről nekem Az utolsó cserkész film ugrott be.
Most az összes-poszter oldalon a biritókép nagyság váltásárol van szó? Mert nálam eddig működött. Voltak olyan beállítások amihez ki kellett lépni a HT-ból, hogy meg tudja változtatni de az a fő oldara vonatkozott. -
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18661 üzenetére
8 évvel ezelőtt az X8 sem támogatta, és nem is fogja. Erre ne is várjál. Mai gépekkel nem gond átkonvertálni. Vagy vegyél egy amlogic boxot 13-15 e közt és egy SD kártyára felteszem egy CoreElec rendszert ami egy KODI és DV lívül mindent lejátszók. Nekem van 3 db a Z1000 pro mellett. Sorozatokra azt használom hétközben.
-
-
peter60kettő
csendes tag
válasz
Tibiajax #18567 üzenetére
A raspberry hardver-volumio szoftver stream egy igen jól működtethető duó szerintem (már amennyire én a témában az évek során összeolvasgattam.)
Én egyáltalán nem használok stream-et - tudom, ez képtelenül a anakronisztikusnak hathat manapság,
de én egy relatíve vén fószer vagyok;ha meg akarok szerezni egy filmet, zenét vagy bármiféle anyagot, akkor megkeresem, hogy honnan tölthetem le (jellemzően egyszer s mindenkorra), és ráteszem egy 4 GB-os HDD-re (amit majd hamarosan egy SSD-re cserélek),
és úgy, ill. onnan nézem/hallgatom, tehát engem a Zidoo stream praktikuma és minősége egyáltalán nem érint.A sztereó kontra multi, avagy ha úgy tetszik, a 2.0 - 5.1/9.1, vagy egy harmadik közelítésben
a DTS-HD Master
és
a DSD/MQA nálam valóban teljesen külön válik
hardverben (erősítő, hangfalak, és a kábelek tekintetében is).
és kvázi szoftverben is.Szerintem egészen más jelleg, igény és tech háttér a kettő;
amire az egyik fenomenális, arra a másik többnyire max. középszerű (s nyilván nem is annyira a - komolyabb - hangfalak, inkább az erősítők terén). Oké, elektronice eleve másra tervezték őket.És aza egyetlen 'közös pont' az én jelenlegi esetemben a Zidoo, mint ún. forrás vagy lejátszó.
Lehet;
ha kissé megburzsujosodom... ill. -nék (ez a mából nézve nem túl sanszos), akkor talán megtartanám a Zidoo-t csakis mozira,
és a digit futómű funkciót, azaz a 2.0 'forrásigényét' kiváltanám, mondjuk, egy jobbféle Auralic-ra, például.Ám ahhoz, hogy egy efféle csoda összejöhessen, azt hiszem, már túl régóta vagyok a bolygón - ezzel a (mostani) személyiség készlettel már aligha keresek annyi pénzt meg, mint amennyit pl. 30-40-es éveim idején tehettem.
De nem baj ez;
nem sava' szőlő, és nem is sirámnak szánom, amit írok, mert a lényeg, hogy volt-megvolt az az időszak, amikor azzal a gondolattal ébredtem, hogy nem kívánhatok többet - úgy en bloc.(Ez viszont a mai körülmények között olyan etikai és mentalitásbeli kompromisszumokra kényszerítene, amiket már nem vállalnék be - és amúgy még húsz-harminc éve se volt muszáj, ha volt némi tartás az emberben tudod; szemkontakt a tükörrel, meg efféle, elavult La Manca-s lájf romantikák.)
De nagyon elkanyarodtam, elnézést mindenkitől.
Köszönöm a velem megosztott tapasztalatodat és gondolataidat.
-
peter60kettő
csendes tag
válasz
Tibiajax #18561 üzenetére
...és itt egy részletes, mégis
viszonylag rövid,
gyorsan áttekinthető táblázat az általad megemlített, korábbi Zidoo modellek és az 5000-es közötti különbségekről - ezek közül számomra (csak egy hozzávetőleges arányt mondok) 10-ből 9 fontos plusz, például, hogy a 'multisága' mellett pl. afféle digit futóműként is megfelelő minőséget adhasson
(mert világszerte igen szuper kis digit futóműveket kapni már a Zidoo 5000-es áráért - pláne egy ilyen a 'modifikált' árú példányért -, csakhogy ők csupán audiót tudnak - igaz, abból egyértelműen magasabb szintű a produkciójuk, mint a Z.5000-esé, de hát, valamit valamiért, ugye).Szóval, a link:
https://www.futureland.fr/lecteur-multimedia-nas/45299-164944-zidoo-uhd5000.html#/1-couleurs-noir -
peter60kettő
csendes tag
válasz
Tibiajax #18561 üzenetére
Kedves Tibiajax,
kösz a keresetlen szavakat!
A 18560-as, Vhiktornak írt válaszom jó része feléd is válasz - azzal a plusszal, hogy a búgságosságban van sajna, igazságod.
(Még?) nem jött elő annyi nyűg talán, mint amennyiről te írsz, de ez lehet részben azért is, mert még csak nemrég érkezett meg a gép.Az új sorozatú ESS dac chip egyébként nekem jobban bejönni látszik, mint az AKM (legalábbis, ami az Oppo 203-asomban van), de dac ügyben némileg én is másképp gondolkodom,
ezért idővel (talán ősszel) egy jófajta 'chi-fi' dac-cal váltom le a Zidoo (egyébként ilyen környezetben nagyon nem rossz) ESS chipjét.Egy "létra" dac lesz az utód (R2R), a Musician Audio Pegasus II.-es modellje, hozzá rittyentve terv szerint egy Lyngdorf TDAI3400-as 2.0-ás erősítőt - tehát az ő spéci 'dán' dac-ja se igen jut majd gyakran szóhoz a Pegasus mellett.
Nekem tehát a legtöbb dologban eléggé más volt az elvárásom, mint a tiéd;
az analóg, ill. audió rész volt a fontos, hogy erős legyen - méltó a hangfalakhoz, meg a Lyngdorfhoz (s persze, a Pegasushoz, hogy ne már egy rakás híg fost konvertálgasson egy ilyen szuper dac, ugye).Meg az volt még döntő szempont, hogy legyen a gépnek egy komolyan vehető XLR kimenete,
tudjon natív DSD 64-től 512-ig, és MQA-val is dolgozni - és mindebben is a fentiekhez méltó minőségben.
Az egész bemadzagozás pedig Nordost Heimdall 2-es, ez a sorozat nálam nagyon bevált, meg egy AQ1200-as tápszűrővel.Még nincs tehát itt a Lyngdorf, "csak" egy 8-as sorozatú Marantz 2.0-ás, 70 wattos erősítőhöz kötődik a Zidoo, de engem ámulatba ejtett, hogy mi jön ki a rendszer végén egy
combosabb méretűjobb minőségű felvételt elindítva.Szóval, az igen sanszos, hogy nem egy az egyben kaptam maradéktalanul minden euró centért a legjobb ár/érték arányt, de a nekem fontos paraméterek - és a végeredmény - szempontjából egyelőre több mint elégedett vagyok.
A bugokkal viszont - és itt abszolút él a te igazad - tutira a gép vagy a magam élete végéig meg kell majd időnként küzdenem, de ez most (még?
) úgy tűnik, nekem belefér.
Köszönöm, hogy írtál nekem, és azt is, amit.
-
peter60kettő
csendes tag
válasz
Tibiajax #18558 üzenetére
...nem, semmi kardba dőlés nincs tervben;
ha ez az általad említett 'feleslegesség' derülne ki - márpedig ha így van, akkor derüljön is ki! - azon esetben fogom, és eladom a holmit, s veszek egy, a saját elképzeléseimnek megfelelőbb vasat. Neked, nektek pedig megköszönöm majd a segítséget.
Szóval, kérlek is benneteket;
nyugodtan toljátok arcba nekem - közérthetően megfogalmazott érvekkel -, ha ökörséget csináltam vagy szimplán csak hibát vétettem ezzel a vétellel, mert szerintetek van jobb alternatíva. Nem fogom védeni hozzá nem értésem (hülyeségem) mundérbecsületét.Elég részletesen leírtam lentebb;
- milyen környezethez,
- milyen célra és
- miféle megfontolások alapján választottam épp azt, amit.
Ha van jobb ötlete bárkinek, azt köszönettel fogadom majd, nem pedig hőzöngő seggfejséggel - saját elvárásom szerint legalábbis (amúgy meg ezt diktálná az ésszerűség és önnön érdekem is). -
embe
nagyúr
válasz
Tibiajax #18326 üzenetére
És megvan hogy honnan ismerős "Nils Holgersson"
Most néztem/hallgattam a Bruce Springsteen & The E Street Band London Calling Live In Hyde Park koncertfilmet, ott vigyorog a vinyón.
És pl. ebben a "jelenetben jó az alakítása" . A jelenet második felében.
Első perctől ismerős volt a név, de ugye itt én "csak" Bruce Springsteen-re koncentráltam. -
-
embe
nagyúr
válasz
Tibiajax #18316 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, egyáltalán nem hisz a Te pénzeddel nem szeretnék játszani
, de én sokszor flasheltem, semmi gond nem volt. A stabil nagyon ritka. És az is hogy a béta rosszabb. legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Amikor megvettem a Z10pro-t megszokásból az előző Z9X fw-t tettem rá. Rá is ment, csak a kijelző mutatott minden ákombákomot. Egy gyors flash és helyreállt a rend.De a lényeg hogy már most hozza az elvártat neked. Jó szórakozást hozzá, használd megelégedéssel!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18284 üzenetére
Nem tudom olvastad-e ezt a blogot? Ez a wind böngésző ablakban jobbra fent található a topikunkban. Hátha találsz valami útmutatót benne. Ehhez nem értek.
-
szelroli
csendes tag
válasz
Tibiajax #18267 üzenetére
Nem akarok bele avatkozni. Esetleg rosszat ajánlani. Mivel láttam hogy Beni nem ajánlja a flasht. Nem tudom.. Nekem z20 pro van. Én sem tudtam régebbi verziót telepiteni. Visszafelé nem engedte. A gyári visszaállítás pedig csak az alkalmazásokat és a beállításokat illetve az adataimat állitotta vissza. A fireware verziót nem. Ezért írjak illetve hozták létre a recovery flash. Én haszntam és azzal álllitottam vissza.
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo/zidoo-z2600-recovery-image-v1-0-52/
Nyilván ez a te dolgod. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18261 üzenetére
Mint irtam töltse le a letőltő oldalról az utolsó nem beta fw-t és avval probálkozzál. Vagyis ha jól látom a Z2600-nak csak egy fw van fent azt töltsd le.
A Flash-t meg ne akard az a tégla újjá szuletesere van. De ha nem megy a régebbi akkor mentés HT adarok és a beállításokból a gyári visszaállítás.
Flash-al ledaral mindent és egy új rendszert tesz fel. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Tibiajax #18241 üzenetére
Meg kérnélek. hogy a
trágár szavakat
mellőzd a topikban mert törölni fogom a hsz-t.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest