Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klrt
tag
válasz
Beni2360 #19297 üzenetére
Amíg üzemel a 3D tv-m(habár már vagy 5 éve elkezdett csíkosodni a bal széle azóta is megy) kellett valami a hi media HD900B helyett. Az teljesen megadta magát(kifagy, újraindul).Aztán, ha a tv is bedöglik mehetek a "sok k-s filmek fele". Tv-t már biztos nem lehet találni.
Ezt találtam ami viszi a 3D-t és még jó lehet utána is a "sok k"-s filmekhez elvileg. Úgy gondoltam a tudása meg ér 27000 et.
Esetleg, ha tudsz valamit ami viszi a 3D-t és elfogadható árban van. Ne tartsd magadban. -
Beni2360
Topikgazda
A topik gazda akkori leírás:
Az IMG-módszer csak azt követeli meg, hogy a Bootloader sértetlen legyen. A Bootloader egy nagyon kicsi és egyszerű Flash Rom kód, amely csak az IMG fájlt olvassa be egyenes memóriaképként az SD-kártyáról vagy az USB-stickről. Betöltése/ellenőrzése után elkezdi futtatni az adott képet. A Bootloader akkor aktiválódik, ha a RESTORE gombot megnyomták (egy tű segítségével) a bekapcsolási rendszerindítás során.
Ennek a folyamatnak a használata implicit módon törli a teljes lejátszót: OS, Data, APP és Settings.A rendszerbetöltő visszaállítás mindaddig működik, amíg az adott kis kódrészlet érintetlen. Nem szükséges, hogy a lejátszó működő/bootolható/stabil operációs rendszerrel rendelkezzen. Még az sem mindegy, hogy elkészül-e a kép vagy sem. Így a futó operációs rendszert összeomló és/vagy megrongáló játékosok teljesen helyreállíthatók vele.
A keresztvillogás (idegen FW behelyezése) még a legközelebbi típusú (ugyanolyan vagy hasonló SOC-val rendelkező) lejátszó FW-jével valószínûleg kissé eltérõ bootloaderrel fog rendelkezni, és tönkreteheti a lejátszót. Soha ne próbálja ki ezt, mindig találkozik olyan emberekkel, akiket a végén többnyire nagyon csúnya meglepetés ér.
-
Beni2360
Topikgazda
Kihúztad a tápot?
Benyomva tartva a rezet gombot és utána a tápot bedúgni és várni sokáig nyomva tartani míg a telepítés el nem indul és csak a képen látható 2 db usb portba dugható. Jobb oldalt a 2 db usb 2.0
Semmi más ne legyen a pendrive csak az átnevezett fájl ami csakinstall.img
legyen. -
klrt
tag
válasz
Beni2360 #19290 üzenetére
Sajnos biztos! Kapkodtam és leszedtem ami volt linkelve és fel is ment!
Most néztem hogy x9s a készülék! (még csak két hete van nálam)
Már csorog lefelé. Mondjuk nem az ami a te linkednél van. Én a zidoo oldaláról
töltöttem le az ott levőt, de az más verziószámú: v1.4.12-201708181828
Amit én találtam az meg: v2.1.1-201808020940
Szerinted melyikkel próbáljam? -
klrt
tag
Sziasztok!
Sikerült hazavágnom a zidoo x9s emet. Tudtok valakit aki megpróbálna életetlehelni belé?
Az összefoglalóban levő flasht megcsináltam, elindul, de hibásan. Nem látja az usb portot, ha hálózatra teszem és bármit akarok indítani azt írja, hogy az alkalmazás állandóan leáll és nem indul el.
Köszönöm -
-
sinci01
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sinci01 #19279 üzenetére
Mondjuk szerintem ez pont termeszetes. Meleg feny, kis megvilágítás. A színekkel a filmekben érzéseket váltanak ki, van olyan szin ami nyomasztó, félelemkeltő, míg más szín vidámságot, szeretetet sugároz. Külön szakma van ami ezzel foglalkozik, és ezeket használják is a filmekben. Amelyik film nem tetszik azt nem kell nézni, ez a legegyszerubb megoldás.
Ha egy ilyen jelenet alapján elkezded állítgatni a tvt, hogy kékes legyen, akkor más film meg túl kékes vagy éppen zöldes lesz. Egy helyes beállítás van csak. Aztán onnantól kezdve meg ízlés kérdése hogy kinek melyik film kepvilaga jön be. Aláírom hogy, vannak nagyon elcseszett kép képvilágú filmek.
-
kokokka
addikt
-
sinci01
aktív tag
Az elmúlt 1-2 évben rengeteg filmet megnéztem, és a mostani filmrendezők félnek a fénytől? A mai filmek 80%-a éjszaka, sötétben, gyertyafénynél, barlangban, pincében stb. fekete helyeken játszódnak, hogy a néző még véletlen se élvezzen semmit a látványvilágból. Nem beszélve erről a mostanság divatos sárga szűrő alkalmazásáról is. Szinte semmi természetességet nem tartalmaznak a filmek. Remélem ez csak egy korszak a filmkészítők részéről, és egyszer elhagyják ezeket a sötét jeleneteket. Más is észre vette ezeket, vagy csak én vagyok ilyen?
-
sinci01
aktív tag
Teszt letudva, az erősítő a ludas, de alap beállítás módosítva, így már szinkronban a hang a képpel.
-
sinci01
aktív tag
Megint egy érdekességre lettem figyelmes a HDR filmekkel kapcsolatban. Onkyo házimozi erősítőn keresztül nézem a filmeket, és a hangot -0.100 s-al el kell tolnom, mert nincs szinkronban a kép a hanggal. Eddig ez nem volt tapasztalható, csak mióta megvan az új Hisense HDR TV, és elkezdtem HDR filmeket nézni. Érdekes.
-
atytoth1
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem ezeket a lejátszókat, és egy olcsóbb használtat kipróbálnék.
Full hd plazma mellé, nem kell 4k.
Jó lenne, ha tudna file szerverként működni, akár tükrözött adatmentéssel.
Kikapcsolt kijelző mellett zenét, online rádiót, apk-s youtube lejátszót futtani, torrent letöltést indítani (pl. android telefonnal), full hd-s filmeket lejátszani, esetleg nternetes böngészőt használni.
Milyen olcsóbb lejátszó tudhatja ezt, ami stabil és nincs vele gond? x9s, z9s, stb..?
Előre is köszi. -
cdl
senior tag
Sziasztok.
Média lejátszót keresgélek.
Egy SY nasról néznék különböző minőségü filmeket, sorozatokat.
Egy 65" Samsung tv a megjelenítő, szóval semmi extra.
Képbe került egy Zidoo Z9X Pro
Ajánlott vétel, vagy van jobb tőle hasonló ársávban?
Esetleg sima a Z9X ?
Bár árban alig lenne különbség.
Még a Dune tipusait nézegetem, de ott van vagy 20 féle lehetőség első ránézésre. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
sinci01 #19253 üzenetére
Én is így voltam az általad reklamált " Murder Mindfully" 1080 /25 FPS DV katyvasszal.
Elsőre indult, másnap már nem. Harmadnap csak ha váltottam a freki váltási módon. Negyed nap megint sehogy sem indult, erre kikapcsoltam a freki váltást és indult 4K/60 FPS . Aztán vissza állítottam az eredetire és indult. Két napja nem néztem. Amúgy se tetszik ez még durvább talán mint a Dexter.
Ez szerintem relase hiba és nem a lejátszóé.
Melyik Madness változatról van szó, mivel 3 változatot találtam. -
sinci01
aktív tag
Esetleg létezik olyan komplex beállítási segédlet, leírás, ami minden DV-hez és HDR-hez szükséges beállítást, egy helyen tartalmaz?
-
sinci01
aktív tag
Nem tudok zöld ágra vergődni a DV-vel és a HDR-el. Kölcsönzőből a Madness sorozat megvan normál 1080 és DV HDR 1080 verzióban is. Utóbbi van, hogy elindul, normál színekkel, amik jóval fakóbbak, mint a sima 1080 verzió, van, hogy az egész képernyő zöld, vagy kék háttér fényben úszik. Elképzelhető, hogy ezek a Netflixes DV HDR-ek nem az "igazi" kódolásúak, és hagyjam is a francba őket?
-
Sziasztok! Olvastam hogy lehet háttérképet rakni a zidoora. Esetleg valaki felrakna egy fotót hogy is kell ezt elképzelni? Mármint arra lennék kíváncsi ,hogy néz ki a felület egy saját képpel. Köszönöm szépen
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
sony89 #19247 üzenetére
Reggel óta senki nem járt erre mint én sem?
Letölt pendrive, bedug usb, frissítés app, masd választ usb frissítés, betellózás és indul a móka.
Figyelni, hogy jót töltsék le. A play áruház regisztrációja meg az ösz-be le van írva
Remélem már sikerült magad is rájönni. Sok sikert. -
sony89
tag
Sziasztok!
Z30 Pro-ra a legújabb G-s firmware-t hogy tudom feltenni mi a menete?
Köszi
-
sony89
tag
Egy Zidoo Z30 Pro -t is érdemes nagyobb, jobb teljesítményű külső táppal használni , mint amit adnak hozzá gyárilag?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
m165le3 #19238 üzenetére
A delikvens régies szó, jelentése bűnös, tettes. Napjainkban általában tréfás szóhasználatnak minősül. Átvitt értelemben olyan személyre is mondják, akire valamilyen kellemetlen, kínos dolog vár (pl. vizsgázóra vagy páciensre).
Forrás: https://lexiq.hu
Rá nézve az AVR árára nem böngésztem át de nyugodtan mehet át rajta minden videó és nem fog belenyúlni szvsz.
De írtam, hogy megoldható +1 HDMI kábellel a menü megjelenítése a TV-n.
Igen érdekes mivel a régi X10-n volt 2-2db usb. -
m165le3
tag
válasz
Beni2360 #19237 üzenetére
A "delikvens" most ért rá belépni és minden választ elolvasott, és köszöni szépen őket.
A válaszokkal kapcsolatban meg az a levont tanulság a számomra, hogy mivel AVR-X4500H az erösítő, számomra a szeparált HDMI kimenet nem ér +110 ezer forintot ami a Z30 pro és a Z3000 pro között van, bár a belső táp és a 2 USB3 csábító.
( mondjuk nem értem, hogy a Z30 pro -t hogy a fenébe lehetett kihozni egy USB3 porttal?)
Azért gondolkodtam a szeparált kimenetben, hogy a lejátszó és a tv között ne legyen egy erösítő az esetleges pluszban jelentkező video problémák miatt ami a közbeiktatott erösítő okoz.
Azomban a menü elvesztése lenne az igazi probléma, mert az erösítő kijelzője ahhoz túl egyszerű. -
Beni2360
Topikgazda
A delinkves tegnap este óta be sem lépett, mi meg nyomjuk a segítséget és találgatjuk milyen avr lehet neki.
-
Turbo73
tag
válasz
RockCNC #19223 üzenetére
Ha a régi erősítőn nincs legalább HDMI 2.0, akkor a 4k60p nem fog átmenni. A tévéken az optika az SPDIF digitális hang kimenet. Ha az erősítőd régi, akkor nincs szükséged eARC képes HDMI bemenetre, mert a régi erősítők úgy sem tudnak Dolby Atmost vagy DTS:X-et. Az optikán meg átmegy a sima Dolby Digital meg a DTS.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
m165le3 #19215 üzenetére
Rossz helyre küldtem a hsz-m , neked szólna .
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
RockCNC #19223 üzenetére
Leirnád a pontos megnevezését az AVR-nek?
Tudnia kell a 4k 60fps-t és DV átengedni.
Ha ezt nem támogatja akkor van szükséged a HDMI audio kimenetre. Egy 2,1 HDMI megy a TV egyik bemenetére, a másik audió kimenet megy az AVR-be. Ha az AVR menüt látni szeretnéd és miért ne, egy másik HDMI kábellel összekötöt a TV-vel és arra a kimenetre kapcsolva látod a menüt.
Kérdésedre a leirásból adódik, hogy nem megy át a 4K. A hangnsk ehhez semmi köze. Na meg egy régi AVR ami nem támogatja a 4K szvsz nincs is eARC kimenet rajta. -
gulyasa
őstag
válasz
RockCNC #19223 üzenetére
Az elmélet már ott megbukik, hogy az erősítőkön nincs optikai kimenet.
Pontosabban:
Az erősítőkön optikai bemenet van, ott csak digitális audio jelet fogad, kifelé nem továbbít semmit.
A tévéken pedig optikai kimenet van, amin csak digitális audio jel megy ki. Azon nem fogad semmit. -
djnice
veterán
válasz
RockCNC #19214 üzenetére
Ennyit írt Mark nekem:
"I don't suppose you or DMDReview know anything about how Dune fixed the sharpening bug? Zidoo devs are asking if I know any details and unfortunately I do not..."Szóval, még keresik a megoldást, a Dune nem fogja kiadni, hogy pontosan hogy javították ki ezt.
-
Turbo73
tag
válasz
m165le3 #19215 üzenetére
Az az értelme a szeparált Audio HDMI kimenetnek, hogy ha az erősítőd régebbi és pl. csak 1.3 HDMI-t tud, de neked már 4k-s tévéd van és a Zidoo-ról is 4k-t szeretnél nézni, akkor ne keljen lecserélni az amúgy jó erősítőt, amit szeretsz. Ilyenkor a Zidoo HDMI kimenete közvetlenül a tévébe megy, az Audio HDMI meg az erősítőbe. Abban igazad van, hogy ilyenkor elveszíted az erősítő OSD-jét a tévén, de minden erősítőnek van saját kijelzője is, vagy rádugod a tévé egy másik bemenetére.
-
m165le3
tag
Z3000 pro -t tervezgetek vásárolni, a külön audio hdmi kimenet és a belső táp miatt.
Felmerült bennem a kérdés, hogyha a video hdmi a tévébe megy az audio hdmi meg az erösítőbe , akkor az erösítő menürendszere hogy fog a tévén megjelenni az erösítő beállításához?
Ha meg nem jelenik meg, akkor mi értelme van a szeparált hdmi kimenetnek?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max