- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafy12
aktív tag
válasz
Beni2360 #20894 üzenetére
Az ilyen fulcrum szerű problémákat megoldom az nem gond, most az "Így neveld a sárkányodat" az élőszereplőset nem ismeri fel, semilyen találatot nem ad, mondjuk a régit sem dobja be találatnak és a Trónok harcát nem tudom normálisan rendszerezni, mert talán két évadot talál meg. Rendesen megtisztítom a sallangoktól a címet és így sem találja meg. Volt több film amit leszedtem ezeken kívül, azokat gond nélkül rendszerezte.
-
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20852 üzenetére
Átmenetileg a hangot erősítem, de a párbeszéd és vele minden hang erősödik, volt olyan progim ahol a szinkront meg a forced feliratot lehetett variálni, de olyat nem használtam még amivel a külön hangokat lehet erősíteni.
Volt mikor betettem a feliratot de akkor végig feliratban nyomta, akkor is mikor nem kéne, úgy meg zavaró -
jézusom
addikt
válasz
Beni2360 #20738 üzenetére
Arra jöttem rá, igazábol nem is értem csak beolvastam a filmjeimet amik egy mappában voltak, de hogyan kerül ez a mozi ikon alá? Jó van egy videos mappám kirakva, de érdekes a sorozatokat be tudta tenni a "TV-sorozat" alá... De ugye nekem a szürke videos mappában is borító nélkül vannak a filmek.
-
jézusom
addikt
válasz
Beni2360 #20725 üzenetére
Engedélyeztem is, de az nem a saját magát osztja meg?
Meg is adtam a jelszót, a szerver jelszóval van megosztva. Bár azt nem tudom milyen smb verzió kell, lehet ezen variálok valamit, minden esetre zidooban ezt nem találtam.
File kezelő részen is próbáltam, meg telo appban is. Amúgy meg más eszközzel tudok csatlakozni.A távirányÍtóra meg végülis van amit fel tudtam tanÍtani. Egy ezer éves yamaha erősÍtőt nem azt még megértem, de egy elég új LG tévét se...
-
escorial
csendes tag
válasz
Beni2360 #20719 üzenetére
Szia!
Az alkalmazáskezelőben a telepített .apk neve= Plakátok 5.0
Igen, jót raktam fel (Zidoo Home Theater v4.3.52 (RTD1619BPD).Értem, hogy nem meghajtót kell hozzáadni, de:
1. A nas-ban két darab hdd található. Az első hdd-nek legyen a neve média 1, a másodiknak média 2. Mind a két háttértáron külön kategóriákba vannak rendezve a filmek. (Pl.: 1080p, 2160p, BD25, stb.). A média 1 nevű hdd-t meghajtóként adtam hozzá és 143-ból 131 filmet és a hozzátartozó plakátot felismerte egy éjszaka leforgása alatt. Tehát úgyis működött a szkennelés, hogy meghajtóként adtam hozzá a hdd 1-et. (Média1).
2. A második számú hdd (Média 2) hozzáadása meghajtóként már valóban nem szkennelhető. Tehát úgy van ahogy te mondtad. (jelenleg így csinálom és működik, bár nem értem, az 1. Hdd-nél miért lehetett meghajtóként)A hálózatban nincs ütközés. Mostanában annyi változás történt, hogy mivel a szolgáltatótól kapott routerben (modemrouter - telekom -) elfogytak a portok (ethernet) így bekerült a rendszerbe egy 8 portos menedzselhető switch.
Olyan hálózati hibát tapasztaltam ezzel a switch-el (TP-link) kapcsolatban, hogy a rákötött telekomos android tv is sokkal később bootol be róla, mintha a szolgáltatótól kapott saját routerbe lenne bedugva. Nem feltétlenül ide tartozik (sőt, totál nem ide tartozik), de tudni kell ezekről az új telekomos android tv-kről, hogy csak a saját telekomos hálózati eszközökről (modemrouter)tud üzemelni ( wifin, vezeték nélkül; szaggatás, akadozás nélkül) normálisan, mert az összes többi gyár terméke nem viszi át (hibátlanul) a multicast-ot.
De a plakátoknál nem gondolnám, hogy a switch a hibás, mert ha visszadugom az utp-t a telekomos modemrouterbe, akkor sem lesz gyorsabb a scan.
Most itt ülök és nézem a folyamatot, 10 film fél óra. De eddig mindet megtalálta legalább.
-
pontyos
senior tag
válasz
Beni2360 #20708 üzenetére
Nem ez a gond, ez mind megvan, rajta vannak a filmek a vinyón! Berakom a Z10 be, és amig a pw rendesen működött, a pw jobb felső menüben meghajtó scan-nelés után szépen megtalálja a 250 filmet. Kész, működik, ok.
Jelen ugyanez a helyzet, de semmi nincs full scan, "kézzel" egyesével szépen megtalálja, de olyan mintha nem csatlakozna a netre, mert ahogy írtam, a jobb oldali menüben az infó részen sem jön be semmi. Pl fotók a szereplőkről, csak a film cím és a szürke képernyő alul a média adatok. Azért kérdeztem, hogy találtam egy újabb verziótÉs itt a hiba a fórumon is, nálam ugyanez , didas nevű felhasználó írja
[link]
-
pontyos
senior tag
-
pontyos
senior tag
válasz
Beni2360 #20702 üzenetére
Persze, normálisan van! Előtte is rajta volt a közel 250 film, csak vinyót cseréltem. Régebben ha bármi újat ráraktam, magától is scan-nelt, és írta is, hogy frissen hozzáadott. Ezzel a verzióval sem teszi meg. Láttam mintha lenne újabb verzió, azt próbálta már valaki?
-
-
geno2018
csendes tag
válasz
Beni2360 #20673 üzenetére
Köszönöm!
A plakát frissítés megcsinálom, bár még nem raktam fel Apk fájlt.
You tube on gondolom fenn van.
Az fps, és a felbonás váltás az előző verziónál egy, másfél másodperc alatt megvolt.
Azért tudom mert Hdmi kábelt cseréltem kettesről, kettő pont egyre. És szinte azonnal bejött a kép. Frissített a Zido és rosszabb lett. Remélem a következő frissítéssel megoldódik.
Illetve nem látja a számítógép a Zido- ban a vinyot (hálozati megosztásnál)
Majd valamelyik nap jön egy barátom aztán ránéz, lehet a számitógép frissűlt és az nem jó, és nem a frissítés miatt van. -
geno2018
csendes tag
válasz
Beni2360 #20667 üzenetére
Szia!
Megnőtt a HDMI- kézfogás ideje. Eddig szinte azonnal bejött, most 6mp kb ( Sony proji)
Ha megáltam egy filmnél, menet közben és két nap mulva folytatnám, akkor előlről kezdi. Ha beletekerek akkor müködik.
A Tidal alkalmazás elindul, de random számokat nem játszik le, ki is kapcsol és ujraindul.
A plakátokat nem tölti be, minden az egyéb mappába köt ki.
Egy sorozatnál tőbb résznél elsötétült a kép egy pillanatra.
A plakátoknál, valami dereng, hogy le kéne tölteni valami fájlt? Ebbe is tudnál segíteni, hogy kell?
És megnéztem tényleg van rendszeradat törlés. Frissítés után mindig csináljam meg?
Köszönöm. -
Tuto
aktív tag
-
Tuto
aktív tag
válasz
Beni2360 #20624 üzenetére
Köszönöm, azt hittem a Zidoo jobban támogatott mint a Dune, de ezekből nem úgy látom.
Mondjuk a Realtek-re ott is minth a 2024.06 havi körül volt az utolsó fw.
Nem értem miért nem jönn rá újabb fw, amikor csúcsmodellekben (és még forgalmazott eszkben) is van ilyen processzor.
Amlogic miveé jobb? -
jézusom
addikt
válasz
Beni2360 #20582 üzenetére
Háth.
abban reménykedtem pozÍtÍv megerősÍtésre találok, de már megvettem
nagyon jó vétel volt, a 8k kb duplája lenne igaz még nem ért ide. A másik topicban szenvedtem a jelenlegi lejátszómmal, most kÍváncsi vagyok erre.
Sehol nem találtam erre vonatkozót, hogy a 8k több formátumot tudnaazon kÍvül, hogy a nyilván nagyobb felbontást viszi.
Igazábol a szoftverre is nagyon kiváncsi vagyok, mert főleg smb érdekel, a mostani lejátszom meg tele van rakva sztrimes hülyeségekkel (amazon)
Meg amúgy az új amlogictol is tartottam picit hogy nem tudnak rá szoftvert Íni.
Apropó, a zidoonál van létjogosultséga a coreelecnek/kodinak? -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Beni2360 #20454 üzenetére
..de ez a TMDB is úgy gagyi, ahogy van..
azt soha nem értettem pontosan, miért ezt a szrt erőltetik a mediaplayer-gyártók. miért nem az IMDB-vel vannak ezek az adatbázisok összekötve?
még a pontszámok is pontatlanok.. ott van a Remény rabjai is,pl.. a lejátszó 8.9 pontot ír, közben meg 9.3 az imdb-n, és official világ legjobb filmje
de poszterben meg képben is jóvan nagyobb tárházva van nekik, sztem -
-
gboszi
senior tag
válasz
Beni2360 #20372 üzenetére
Ok. Nekem szerintem nincs ilyen, nem találtam. De ahogy olvasom nekem egy igen régi lejátszóm van.
Én a (most megnéztem) media centerből indítom el a filmeket amik a NAS-on vannak. Nem így kellene?
Mivel tud(na) többet a HT?
Fordítás: Rendszer szinten nem magyar a cucc! De elengedtem -
blakey
titán
válasz
Beni2360 #20389 üzenetére
A MH Audo Converter app szépen átalakítja a fájlokat, mka-hoz meg ott a másik. Rendszeresen használom az előzőt, mindent rendbe tesz, a cue fájl egy "híd" a lejátszandó anyag és a lejátszó között, pl. ha a lemez egy fájlba van mentve és a cue mellékelve, amiben minden szám címe és egyéb adatai címkézve vannak, akkor a lejátszó aszerint játssza le, az MH Audio Converter meg aszerint választja szét fájlokra és menti el a megfelelő adatokkal. Lemezre való írás esetén is ez történik, mivel oda is át kell alakítani a megfelelő formátumra.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Beni2360 #20379 üzenetére
fent van, persze.. de mindegy mit írsz be, dracula éppen vagy akármi, no results.
érdekes, mert egy tizedmásodpercre mintha akarna valamit találni...de aztán mégis semmi
eddig sosem volt gond. ha nem is talált elsőre, újraazonosítás, aztán mehet ez, majd ez, és akkor ott vannak a találatok. de most semmi -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Beni2360 #20376 üzenetére
igen. de mint írtam, az elmúlt 2 évben tökéletesen működött, két napja viszont nem. semmilyen filmet nem talál, ezen a ponton bukok (bukik) el minden. a baloldali találatok helyett, semmit nem talál
franc kivan már vele.már ujraindítottam a routert is. hálózat pedig jól megy, tidal, play áruház is megy szépen -
gboszi
senior tag
válasz
Beni2360 #20351 üzenetére
Na most utána néztem hogy mi az a HT
ha jol értem olyan mint a Plex. Na nekem olyan nincs, nem is kell. Nasra jönnek le a filmek onnan játszom le őket.
Felirat gond megoldodott, nyomtam egy nagy resetet s megy mint régen.
viszont a beálltásokban hiába állítom be a a magyar nyelvet a zidoora nem lesz magyar. Bármelyik másik nyelvre rögtön át áll. Mindegy hagyom -
arcitec
addikt
válasz
Beni2360 #20367 üzenetére
Ezt már írtam, hogy nem értelek. Miféle munkát? Blu-ray-en van ilyen név? (oszt még csak ott is lehetne akármi néven.) Nem jött még le, hogy kódolva van? Nevezd át mint ahogy írták is. Most nem azért de nem hiszem el ezt a már már os@got.
U,I: Amúgy a Total Commander tud csoportos átnevezést is.. -
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20359 üzenetére
Van amikor az avast is kiír ilyeneket:
Valaki figyeli önt!
Látják az IP címét!
Háát egészségére!
Banki adatot nem fog látni az tuti, mert semmi ilyet nem csinálok a neten! Sosem adok meg kártyaadatot neten! A bankom még velem sem kommunikál sem telefonon, sem neten. Van felülete a banknak de én nem kértem. -
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20359 üzenetére
Akkor sem jó, itt szerintem tűzfal probléma lesz
Mindegy most SSD-ről megy, de hamarosan ha nem változik veszek egy nagyobb tárat...
Külső tárakkal eddig sosem volt probléma.
Van amikor ráfrissítek és megy
Az a baj, hogy a win továbbra is a biztonságra hajaz mint régen is, igen sokszor sok mindent kitárgyaltunk, és ez a baj, hogy nagyon sokrétű ez a beállítás, de még ez sem elég, holott lehetne sokkal egyszerűbb!Lassan 1 helikopter beállítása + adatait kell megadni, holott a biztonság is csak addig él míg fel nem törik azt
Pedig csak egy alap filmnézésről beszéltem otthoni hálózaton...
Mindegy, ha nem megy, megy külső tárról, nem húzom az időt a be enged nem enged hülyeségeivel... -
kokokka
addikt
válasz
Beni2360 #20344 üzenetére
Ízlések. Nekem nagyon tetszik és biztos, hogy még marad is egy darabig. Csak az eArc hiányzik róla, de az annyira nem érdekel. Jóval kisebb tudású, csatlakozású erősítők mennek ma ár érték arányban arany áron ahhoz kepest, mint amikor ezt vettem, 200k-ért (igaz, akciósan). Nekem van deck-em, két bakelit lemezjátszó, CD írom: kellenek a csatlakozók. A mai közép kategóriában "üres" az összes hátulja, szinte csak HDMI-k vannak.
-
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20335 üzenetére
Lehet az lesz, hogy végül bedugom az erősítőbe a tv helyett, csak azt nem tudom mi legyen a régi Zidooval
#20336 arcitec ehhez a lejátszónak nincs köze és az ARC-nak sem. Ezt hogy érted? Miért ne lenne? A régi Zidoom azon keresztül kommunikál a lejátszó>>erősítő>>TV
Voltam alkalmas topikban de ez is az, mivel a Zidoo a fő téma, azt kell megfelelő eszközzel összehozni
Át fogom dugni a tévéből az erősítőbeAz meg, hogy melyik erősítőnek milyen a hangja, azt neked kell hallani, el kell menni bemutatótermekbe és hallgatózni.
Nálam nem így volt, megvettem és kész, nem sz@rakodtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest