Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #17395 üzenetére
Amennyiben az anyag nem teljes képernyős (nem 16:9, fekete sávok nélkül), akkor maga a készülék igazítja a képernyőhöz, és ilyenkor fordul elő ez a jelenség, legalábbis DV esetében, Homatics-nál is volt ilyen, ott megoldották a problémát. Amennyiben 16:9-es, teljes képernyőt kitöltő (akár fekete sávokkal együtt) anyagot játszik le, akkor nem lesz ilyen gond.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #17396 üzenetére
Mivel nem az eszközök gyártói készítik a DV-t, hanem a Dolby és azt kapják meg egy zárt fájlban, így lényegtelen, hogy melyik lesz a végső megoldás, a lényeg, hogy jól működjön. Mindenkibek egyszerűbb lenne, ha némileg csökkennének a kompatibilitást jelentő problémák. Rengeteg profil, 2 különböző lejátszási mód, stb.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey #17394 üzenetére
Köszönöm szépen.azert ez érdekes...dolby arra törekszik hogy a player LED maradjon?
hol?a lejatszokon?vagy?maga a tv akkor csak tudni fogja a dv-t de nem ő állítja elő?
Nem az lenne az ésszerű ha én csinálok egy dv- képes tv-t akkor en állítom elő a dv képet, mert hát én tudom mi a jó a tv-mnek... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
szkutyi #17389 üzenetére
Azért ennél bonyolultabb a DV filmek lejátszása. Sok függ a kódólástól. Tegnap néztem a secre elsö részét tökéletes volt. Ugye nem TV LEDre van állítva a DV kompatibilitás ?
A zidoo semmiféle tömörítést nem alkalmaz.
Vlc-t itt sosem használtam.
Nem nagyság függő a lejátszás hanem kodoktól függ.
Ui a képek mind fekete. Semmit nem látok. -
szkutyi
addikt
Sziasztok.
Erre van valami megoldás?
Tcl c835 és zidoo z9x.
Egyik dolby vision tartalomnál gyakorlatilag mintha local dimming megszűnne, masiknál minden klappol...
Amelyiknél nem stimmel: secret invasion dovi-hdr h265 3.47gb
Ahol stimmel: interstellar IMAX hibrid remux dolby vision 63gb
Miert van ez?válogat a zidoo?vlc lejátszotta hibátlanul mindkettőt...
Linkelem a képeket...
Zidoo által a tömörített: [kép]
Vlc által a tömörített: [kép]
Zidoo által remux: [kép] [kép]
Köszi. -
sinci01
aktív tag
Sziasztok, tudja valaki hogyan tudnám a Z9X-re tükrözni a telefonomat? Miracast-al valamiért nem működik. Esetleg valami beállítást elnéztem?
-
gulyasa
őstag
válasz
szkutyi #17383 üzenetére
Bőven elég. Az USB 2.0 elméleti adatátviteli maximuma 480MBs.
Az nem mindegy, hogy az adathordozónak mekkora az olvasási sebessége.
Vagy ha az adathordozó és a lejátszó eszköz csak hálózaton (LAN vagy wifi) keresztül vannak kapcsolatban, van-e közben akármilyen lassú hálózati elem, ami lassítaná az adatátvitelt. -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Annyira nem értek át váltáshoz!!
Tudnátok segíteni?
Kérdés: usb2.0 elég a 4k hdrhez?igazi combos remux ahol van mondjuk 80-90k bitráta..
Köszi -
helgi
aktív tag
Onlinestreamtv -ben jártas e valaki LG tv és Zidoo z9 összefüggésében? LG tv-n ezt a free netes szolgáltatást használtam, ám utóbbi időben változott. Asztali gépen is ugyan az a helyzet. Fizetős lett? Sajna topikot nem találtam kifejezetten rá.
-
Beni2360
Topikgazda
-
Széna Tom
csendes tag
Rengeteg zeném van, ezért eddig nem is igazán tűnt fel, hogy hiányoznak előadók. Az összes fájl ugyanazon szisztéma szerint van elnevezve, ugyanúgy discogs.com által pontosítva és pl. ilyen, hogy Edda nincs meg.
Aki használja a music playert segítsen már legyen oly kedves, hogy mi lehet a bibi? -
Skynet258
veterán
válasz
sinci01 #17377 üzenetére
Itt találsz részletes leírást róla, nálam ha jól rémlik original van és minden okés.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
sinci01 #17377 üzenetére
Én régóta a Fitt használom. Pár éve volt 1-2 film aminél át kellet Full- ra állítani. De ez már nincs, ott valami kódolási gubanc lehetett.
Hogy a (DAR) mit takar azt sajnos nem tudom. Pár hónapja jelent meg a többi lehetőséggel ha jól emlékszem. Talán itt találsz útmutatót. -
sinci01
aktív tag
Üdv. A felbontás beállításokban a FIT (DAR) mit takar? Melyik beállítás jó alapértelmezettnek? Original, full, FIT, FIT (DAR)? Köszönöm
-
farkas-j
őstag
válasz
gulyasa #17353 üzenetére
LG szervizmenü.
Nyisd meg ezt a linket a TV böngészőjéből, pin kódnak add meg a 0413-at: https://webosapp.club/instart/ -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Van itt köztünk meg valaki aki tcl.c835-tvt néz?lenne pár kérdésem : -
Széna Tom
csendes tag
Az összefoglalóban található "z9x-hez videóm"
"Ezt a videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit"
Naggggyon szigorú a nagytestvér -
Beni2360
Topikgazda
Köszönöm a válaszokat, de marad így ahogyan van.
De jól felpörgött a topik. -
Skynet258
veterán
válasz
gulyasa #17353 üzenetére
Windowsra van ez a ColorControl progi, én azzal csináltam, így nem kellett sem infrás teló sem szerviz táv.
-
powerup2
addikt
válasz
blakey #17352 üzenetére
Más media lejátszót nem használtam még. Jelenleg is maradnék az új zidoo-nál majd. Apple tv-t nem láttam még mennyire alkalmas lejátszásra pl nasról illetve tud e blu ray menüt kezelni. Streaming része gondolom jól működik. Nvidia shild elvileg régen jó volt de az meg a frissitésekkel egyre rosszabb lett. Oppo meg olyan hogy már csak használtan lehet venni mert kiszálltak a piacról pedig a csúcson voltak ki érti ezt a döntésüket.
-
gulyasa
őstag
válasz
Beni2360 #17346 üzenetére
Ahogy írták, ahhoz a szervizmenühöz szervizes távirányító kell.
Vagy ha van olyan mobiltelefonod, amin van infra is, vagyis olyan, ami használható távirányítóként is. Le kell tölteni hozzá az anymote Smart Remote appot és azzal be lehet jutni.
A Play-en ne keresd, ott nem található meg, az APKMIrror-on van fent, a letöltött APK fájlból kell telepíteni.
Persze csak akkor van értelme, ha van infra a mobilodon.Én LG C1 (2021-es) OLED-hez használtam még az elején kíváncsiságból.
-
blakey
titán
válasz
powerup2 #17348 üzenetére
De amúgy ha LLDV-ét használ az ember akkor a tone mappinget nem a tv kezeli hanem a lejátszó ami nem feltétlenül jó max akkor ha tv a lejátszót használva van bekalibrálva. - viszont Zidoo esetében a tv-led hibás, először a Zidoo feldolgozza az RPU-t majd úgy küldi tovább a TV felé, ami megint feldolgozza, és így 2x kerül feldolgozásra.
-
Skynet258
veterán
válasz
powerup2 #17348 üzenetére
Köszi, de nemrég volt garis ügyintézésem (alaplapot kellett cserélni mert kikapcsolgatott a tévé, meghalt a proci - legalábbis a log szerint az dobta a hibákat). A srácot semennyire nem érdekelte mi van kikapcsolva a szerviz menüben, pedig ő is bement a szerviz menübe, ott nézegettük az error logokat.
De amúgy persze, egyértelmű, hogy mindenki saját felelősségre kapcsolgassa a dolgokat olyan menükben amikhez nem szabad a bejárás. -
powerup2
addikt
válasz
Skynet258 #17347 üzenetére
Csak mondom ezek garnacia vesztéssel járnak ha pl meghibásodik a tv és pl nem kapcsol be simán megnézhetik mit állitgattál. De amúgy mindenki megcsinálja ezt. De amúgy ha LLDV-ét használ az ember akkor a tone mappinget nem a tv kezeli hanem a lejátszó ami nem feltétlenül jó max akkor ha tv a lejátszót használva van bekalibrálva.
-
blakey
titán
válasz
Skynet258 #17344 üzenetére
Trónok harca ominózus éjszakai részéből kb semmi sem látszódik 2 perc után, annyira lemegy a fényerő. - nem megy le annyira, bőven jó és részletes, de minden oled leveszi a fényerőt, mértéke valóban változó. Most C2-esem van. Nem kapcsoltam ki semmit szervizmenüből és igen, ASBL néven fut, de az lldv ezt némileg felülírja, másképp viselkedik a TV.
Silo az most ment le nálam, így ott már bőven nem tűnt fel mert már régen kikapcsoltam az ASBL-t. - feltűnne, ha tudnád, hogy valójában milyen, de nem probléma, legalábbis nálam nem volt vele gond, csak írtam, hogy milyen sorozatoknál lehetne észrevenni. Mondjuk sötét jelenetnél mindenképp vissza kell venni a fényerőből, tehát valamennyire szükség van az ASBL-re, nem jó, ha teljesen ki van kapcsolva, C2-nél szerintem jól viselkedik, előtte a Philipsen nem ott bebukott a fekete. -
Skynet258
veterán
válasz
blakey #17343 üzenetére
Én ezt ASBL problémaként ismerem, emiatt már jó régen kikapcsoltam a szerviz menüben a TPC és GSR beállítást... De ez általános probléma az LG oledeknél, mindenki sorban kapcsolgatja ki. Állítólag a C2-es szériára jött frissítés nemrég és kevésbé agresszív az ASBL, de még mindig rosszabb mintha ki lenne kapcsolva. Trónok harca ominózus éjszakai részéből kb semmi sem látszódik 2 perc után, annyira lemegy a fényerő.
Silo az most ment le nálam, így ott már bőven nem tűnt fel mert már régen kikapcsoltam az ASBL-t.
-
blakey
titán
válasz
Skynet258 #17342 üzenetére
Alapvetően ez lenne az igazság, viszont a Zidoo (is) rosszul kezeli, tehát fals, (értsd kamu) tv-led módot alkalmaz, tehát az lldv mégis jobb ezen a készüléken.
Nézz meg pl. "A Siló", "Sárkányok háza" sötét jeleneteit és látni fogod, hogy egy bizonyos idő elteltével szépen lecsökken a fényerő, tv-led módban ugye a TV kezeli a kapott információkat és aszerint cselekszik, viszont, ha a lejátszó kezeli az adatokat, akkor kevésbé csökkenti a fényerőt, én ennyit vettem észre, ami elméletben azonnal fel kéne tűnjön.
-
blakey
titán
válasz
Skynet258 #17340 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen OLED-ed van, ha mindkét módot ismeri. Kevés azon készülékek száma, ami pontosan, szabvány szerint továbbítja a tv-led módot. A Zidoo is hibásan kezeli, azaz plusz felesleges konverzió lesz tv-led módban, így vagy elfogadod, hogy hibás, vagy használod a hibátlan player-led (lldv) módot, esetleg olyan készülékre cseréled, ami jól kezeli. A rosszabb, jobb minőséget, te miből látod, párhuzamosan nézed a két módot, vagy emlékezetből állapítod meg? Én használom az lldv-t egy Homatics boxon, amit én látok különbséget, az az, hogy lldv-ben, sötét jelenteknél nem csökken olyan gyorsan a fényerő, szín és egyéb dolgokban nincs akkora különbség és nem is nézem párhuzamosan a két módot.
A Dolby tervei szerint a tv-led mód kivezetésre kerül, szóval az lldv-re gyúrnak, ha minden igaz, ezt csak írták, hogy ez a terv, de nem tudom, hogy ebből mi igaz.
-
Skynet258
veterán
válasz
sebgutkopf #17339 üzenetére
Nekem LG Oledem van de nem kapcsolnám be az LLDV módot hisz rosszabb minőség mint a tv led... Így annyira nem látom ezt előnynek.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
gygabor1981 #17336 üzenetére
Gábor olvass kicsit vissza pont erről megy a diskurzus.
-
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek Z1000 pro-ról megéri Z2000 pro-ra váltani? -
sony89
tag
válasz
thomasvold #17334 üzenetére
Nálam is marad a Z10 Pro... talán majd a Z30 Pro egyszer ha lesz..tökéletes a Z10 Pro szinte mindenhez...streaminghez meg van egy Apple TV 2022 azon minden jön akár 4K ban is...
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Zidoo X9S-en lehet streamingelni? Ha igen milyen minőségben? A HDMI bemenetre ha egy Chromecastet dugok, akkor az megoldás lehet 1080p streamingre?
Nincs több kérdésem
Streamingelni szeretnék egy 1080p-s projektorral, és egy HDMI nélküli erősítővel. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
sebgutkopf #17331 üzenetére
És még kihagytad a 2. HDMI bemeneti csatlakozót kihagyták ahelyett, hogy egy audió ki menetre alakították volna. És ha jól látom a SATA port is lemaradt az oldaláról.
Szoftverileg azért van ott több újdonság is.
Pl: AV1. Sreaming, stb. De nem mindent tettek bele. -
sebgutkopf
őstag
válasz
sony89 #17325 üzenetére
Ahogy nézem ez egy ilyen frissített kiadás talán úgy érezték a z10pro régóta piacon van.
Ami talán érdekes a wifi 6, zenei stream, airplay, meg a +20% procierő és annak felhasználása. Cserébe meg levettek a készülékről 1 db usb 3 csatit és a hdd tálcát átették a másik oldalra. Nem fogunk z10pro tulajok sorokban kígyózni, de szerintem nem is nekünk szól. -
gygabor1981
csendes tag
És mi a véleményetek a Z1000 pro-ról a Z2000 pro-ra váltással kapcsolatban?
-
Beni2360
Topikgazda
Ugyan ez linkesítve.
Köszi az infot. -
csizo
aktív tag
Némi modell frissítés
https://www.zidoo.tv/Product/allProduct.html#Media%20Player -
tomej
aktív tag
válasz
Beni2360 #17319 üzenetére
Nem az volt a gond. Valóban zabálja az elemet, de csak akkor, ha nem kapcsolod ki a távirányító háttérvilágítását. Ha azt 'off' - ra rakod - és csak este tolod be, 4-5 hónapig simán megy. Ami gond volt: Alapfelállásban vannak alkalmazások - amik csatlakoznak a hálózathoz. Aki nem telepít + alkalmazást - alapban a 'Mediacenter' és a 'Posterwall' alkalmazásban nyitja meg a média-fájlokat. De a rendszer kizárólag a 'Mediacenter' - alkalmazásban menti el a hálózati jelszavakat... Ha ott nem lépsz be - a 'Posterwall' alkalmazás minden újraindításnál kéri az admin nevet és a password-ot. Aki ZDMC-t használ, annál nyilván más játék megy... Csak azt én azt nem szeretem. Ezeknél a lejátszóknál évente kell egy factory-reset. kb. A Dune - Base / Pro esetében is ez volt... Sajnos ez az oprendszer miatt van... Ez rendre egy android alapú rendszer. A NAS is hasonszőrű történet... Hiába kerül ma egy Z1000 Pro 214 000 Ft-ba - a rajta futó oprendszer nagyjából 2-3 évvel követi a lényeget. Ettől függetlenül ez egy igen jó kis lejátszó. Én rendre torrentezek - NAS-ra. Eddig még olyan anyagot nem tudtam leszedni, amivel 'nem birkózott volna meg'... Szó-szerint a 'mindent megeszik' kategória. Anno 10 évvel ezelőtt ugyanez volt a DUNE BASE 3.0... Csak akkor még nem volt sem 4K, sem HDR, sem DV... Ez mind megeszi... Megjegyzem 2,8 méterről minimum különbség van a 1080P és a 4K között... Pedig drága TV-m van... Sokkal nagyobb élmény a 1080P DLP projektor vászonra 3 m képátlóval, mint a 4K 55 col - LCD... Ott annyi a 'csúcs', hogyha leszedek 'demó' videókat - az üt...
-
Zsoly
tag
válasz
Széna Tom #17269 üzenetére
Szia, érdekes , én most cseréltem processzort és ugyanez a hiba Zidoo NEO S-en. Az összes digitális kimeneten csinálja és azt írja ki a processzor, hogy az 5.1-es hang PCM 2.0-ra változik a pause megnyomásakor. Rohadt idegesítő és nekem volt olyan is, hogy akkorát reccsent, hogy letiltotta a végerősítőt. Ha találtál esetleg beállítást szólj légy szíves
-
tomej
aktív tag
No - Zidoo Z 1000 Pro - az utóbbi időkben már nem reagált a távirányítóra - azaz készenléti módban - a távval nem lehetett 'életre kelteni' - rendre ki/be - kapcs... Most nyomtam egy 'factory-reset'-et - kivi leszek...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Széna Tom #17315 üzenetére
Hát evvel a beállítással, nálam egy sorozat van 720p a Borgiak (AVC H. 264) es ott 1080p-ben tolja. Valószínű ha a bitrata kevés akkor nem nyúl bele. Regebben az SD videókat sem jatszotta le ha fel volt telepitve a ZDMC ( az egy KODI fork) hanam avval jatszotta le.
A DV= DolbyVision.
Na talaltam egy masik sorit a Spartakuszt u20x404 23,o76 és 4K-ban tolja ki. Pedig csak 1,5 Mb/s de MP4. A Borgiak meg MKV. Talán itt van a kérdésre a válasz. -
Széna Tom
csendes tag
válasz
Beni2360 #17313 üzenetére
Na, jól emlékeztem. Megnéztem és nekem ez van alapból beállítva (jó eséllyel azért, mert itt ezt olvastam a kezdő lapon). Szóval ennek ellenére nem konvertál fel mindent. Én autodidakta módon tanulgatom ezeket, így a DV-t sem tudom mit is jelent, de lehet köze esetleg a H264, illetve H265-höz. Mintha a 265-öst hagyná úgy, ahogy van. (???)
-
Széna Tom
csendes tag
Lehet, hogy tök alap, de mitől függ a felskálázása egy filmnek? Van egy csomó 720-as felbontású mese, amit 2160 kimeneti forrásként mutat az info gomb megnyomására, van olyan, ami 720-as, de csak 1080-ra skálázza fel.
-
angyal59
csendes tag
Sikerült felrakni, play áruház is megvan . Netflix alkalmazást is fen van még úgy ahogyan de működik is de csak 1080 képfelbontás és azt nem is tudom állítani, legalább is én nem találtam meg hogyan kell. A Tidál is fel került csak nagyon furcsa nekem az egész kezelése
de a többi app is az Apple Tv az sokkal egyszerűbb bár a kép és a hang az Zidoo-nál kategóriával jobb. -
embe
nagyúr
válasz
angyal59 #17307 üzenetére
Igazán nincs mit!
De ha beütne a baj... csak hogy megnyugtassalak..akkor ez alapján helyre lehet állítani. Legalábbis nekem amikor gond volt sikerült. Általában másoknak is. Persze ha nem hardveres volt a hiba.
Itt gyakorlatilag egy régebbi fw.-t teszel fel ISO képfájlból, más módszerrel, de teljes gyalulással. Ebből az iso-ból is van Google változat, és anélküli.
Utána meg az előbb említett módszerrel frissítheted egy kedvedre való fw.-re.
Ajánlom az oldal, de még inkább az iso fájl lementését, legyen meg. Nehogy akkor ne működjön az oldal amikor szükség lesz rá! -
-
szkutyi
addikt
válasz
Széna Tom #17303 üzenetére
Én is láttam ilyet...azért rengeteg változat készül egy egy filmből, nehéz vele tartani az iramot kompatibilitás téren.
Amúgy elég egy 720as filmet leszedni, az is fenyévekkel jobb mint egy divx vagy nem is tudom már hogy írjak./nem kötekedésképp.
Igazából nem is értem miért azokat szedi...vagy ezek valami megmaradt filmek?már nem olyan világot élünk ahol 1giga film fél ejszaka.... -
Széna Tom
csendes tag
válasz
szkutyi #17302 üzenetére
Mondjuk ha elmegy a ferrari a tanyán, akkor miért ne? Azért a zidoo-nak visszafelé illene kompatibilisnek lenni. (De értem a mondanivalód, nem kötözködésből írom)
Amúgy pont pár hozzászolással korábban írtam, hogy nekem is lilás valamikor zöldes fátyollal indul egy hdr vision film (nem jöttem rá mitől függ, tök random) valamelyik színt elveszíti ilyenkor. -
szkutyi
addikt
válasz
mike784 #17286 üzenetére
Ne haragudj de zidooval nem ilyen formátumokat kellene hajtani....ez olyan mintha vennél egy ferrarit és tanyán hasznalnád.. szedj hozzá normális 1080p vagy 4k esetleg hdr-dolby vision filmeket, és kutya baja nem lessz! ....a zidoo kiemelkedően jól teljesít többi társához képest a lejátszott formátumok tekintetèben!
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest