Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
®abstract®
üzenetére
Én a Lenovo Miix mellé egy rapoo-t (MM-ból) használok, problémamentesen.
-
Ez egész jó árnak tűnik, ha valaki Lenovo Miix 300 - 10-et keres...
-
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Modern app-ot nem, én fbreader-t telepítettem, de az x86-os.
-
Figyelgettem a Lenovo miix 10.1 fogyasztását (win 10, 50% képernyő fényerő)
20:41 - 20:44: 94%-ról indulva 1% csökkent (hátralevő idő változása ezen 3 perc alatt: 5ó56p, 7ó4p, 15ó24p, 6ó34p
)
22:52 - 00:07: 89%-ról 81%-ra csökkent, de a képernyőt folyamatosan babráltam, hogy ne aludjon el (hátralevő idő 5 óra 15 percről 17ó2p-re ment fel, aztán 13ó59 a vége)
Ezután hagytam pihenni 01:45-ig addig 80%-ra ment le (11ó1p marad)
Sok szerencsét a következtetések levonásához, reggel én is megpróbálom átgondolni
most hirtelen annyit tűnik biztosnak, hogy bő 1,5 óra alatt kb 1%-ot esett a töltöttség... reggel még ránézek (ha nem felejtem el). -
+1. Amikor mediacreationtools win10 telepítést csináltam, használhatatlanná vált. Factory restore után folyamatosan hagytam, hogy frissítse magát win 8.1, win 10-ig, most elégedett vagyok, minden jó (azért mindjárt megnézem a hangot, nem pont egy legújabb frissítés okoz galibát...)

-
Lenovo Miix 10.1 windows 10: úgy tűnik mintha nem akarná 51-53 %-nál jobban feltölteni az aksit....

(5:56 perc van még hátra állítása szerint és 3:15 perc múlva lesz teljesen feltöltve, ha bedugom a töltőt)
Meglátjuk... másvalaki nem tapasztalt hasonlót?
Egyébként elégedett vagyok vele
-
Ma reggelre elnyerte végleges (remélem) állapotát a Miix. Windows 10 feltelepült, rendben működik. Én hagytam, hogy mindent a kütyü intézzen, lassabb, de nyugodtabb volt. Valószínűleg a mediacreatortool-os első próbálkozásnál is rendbe lehetett volna rakni a driver-ekkel...

Nagyon tetszik ez a masina, főleg ennyiért
-
válasz
koncsik
üzenetére
Miix 10.1: Kicsit hosszabb útat választottam, nem biztos, hogy jó lesz (lenovo fórum/support-ot olvasgatva döntöttem így)... minden frissítést ráengedtem a 8-ra (több mint 1 GB), jelenleg a 8.1-et szedi a store-ból... aztán majd haladunk tovább, ha lehet (microsoft support oldalon olvastam, hogy a 2014-es intel grafikus driver hiánya jelenthet gátat csak a Get Windows 10-hez eljutáshoz)... legfeljebb jön a lenovo recovery, aztán marad a 8 vagy 8.1... nem volt azzal se különösebb bajom, de talán jobb lenne a 10.

-
-
válasz
koncsik
üzenetére
Feltelepült a win10, leszedte az Intel Graphics Acceleratort, de...
- Edge nem volt a taskbar-on, kikerestem, pin to taskbar, de nem indul el...
- Postát telepíteni kellett a store-ból, de így se találom
- csempék egyáltalán nincsenek, windows gomb nem működik (egér bal gombbal rákattintva sem, jobb gombbal az jön fel, ami kell - amúgy is mintha csak a jobb gomb működne az egéren...), ha a touch screen-en érintem kék lesz, hosszan érintve, mint a jobb katt)
- a jobb oldalról sem jön be a nem tudom mi (bocs
)
Egy példa: (BT egérrel a szövegbuborék fölé megyek, megjelenik "új értesítések", bal katt-ra semmi, jobb katt-ra megjelenik: "műveletközpont megnyitása / nyugalmi időszak bekapcsolása" - de ezekre már nem tudok kattintani...
Ez így nem az igazi...
Lehet az a baj, hogy billentyűzetben dokkolva frissítettem? -
Szóval ez a tuti módszer? Most bontanám frissíteném... McAfee-t is le kell szedni (itt írta valaki...)
Semmi mást nem kelle csinálni?
Már van MeciaCreationTools-al csinált win10-em, 2-3 hete csináltam (de az archos cesium 80-on nem volt szerencsém vele), van azóta újabb build? MEg ekllene néznem ez melyik, megtalálom valahol a win10 pendrive-on?
NAGYON KÖSZI előre a segítséget. -
Archos 80 Cesium (1/16) Windows 10-re frissítve: 4,1 GB szabad hely (+ régi Win könyvtár 4,17 GB).
Hivatalos úton zajlott... Először 13GB plusz helyet kért, amire elfogadta bent levő SD kártyát, de ekkor még Windows Insider Preview-t akart telepíteni
Kikapcsolás után tértem vissza, ekkor már csak 9GB helyet akart, de közölte, hogy a C-n is kell neki még 1 GB. Nosza leszedtem minden csempét, amit engedett (uninstall). Újraindítás után felrakta szépen (ahogy tegnap a Pipo X7-re, gond nélkül).
Képernyőforgatás rendben (Rotation Lock kikapcsolása után...
), csempék nem szaggatnak, eddig minden szép és jó... 
Aggodalomra ad okot, hogy ahogy nézem, úgy tűnik el a szabad hely (semmit sem telepítek), most 2,78 GB...
Ki-Bekapcs után 3,51 GB... ez vicces lesz, de az old.windows-t lehet törölni (ugye?)
Nekem tetszik a tablet mode is, főleg, hogy ki-be kapcsolható.
Bekapcsolás egyértelműen gyorsabb, mint 8.1 volt, egyenlőre használat közben is gyors, nem szaggat. Nekem olyan érzésem is van, mintha az érintést pontosabban érzékelné...
Remélem megoldják, hogy 16 C:-hez hozzá lehessen merge-lni a 64 GB SD kártyát...
Még azon töprengek, a jó öreg Acer Aspire One 752-re ráengedjem-e a 10-est a 64 bites 7-es helyére...

-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Képernyő jó, anyagminőség is megfelelő. 1/16 azonban ügyeskedés nélkül (wimboot) igénytől függően kevés lehet. Én ismerkedésképpen vettem, 64GB sd card-ot, bluetooth egeret használok hozzá és x86 programokat, nem metro app-okat. Egyenlőre nem használtam wimbootot, meglátjuk mi lesz Win10 telepítés után.
-
bisti79 is: pipo x7 és archos 80 cesium esetében is ott van már a "get win10" - pipox7-en magától jelent meg, az archosra az ebben a fórumban leírtak alapján jelenítettem meg.
Viszont ez a wimboot dolog nagyon érdekel, az archoson nagy hasznát venném pár szabad gigának, köszi az info-t, nyaralás után kipróbálom. -
válasz
bisti79
üzenetére
Jogos kérdés, én is ezen gondolkodtam, a szűkös hely miatt (ugyebár
) a recommended frissítéseket nem engedem rá, csak az important-eket. (Azt hittem majd ügyesen összemountolgatom a saját SD-t a belerakott 64GB micro SD-vel, de a neten talált módszerek nem váltak be (az eddig kipróbáltak legalábbis), úgyhogy MS Office is kuka, azokat a programokat használom, amiket a micro SD-re lehet telepíteni). Egyébként nem rossz, meglepően gyors böngészés, filmnézés VLC-vel, olvasgatásra jó.
Kézzel hogyan lehet elővarázsolni azt a bizonyos ikont?
-
válasz
Kavinton75
üzenetére
megnyugtató, köszi

-
Pipo X7 aszongya "Windows 10 ready - get started" - lehet telepíteni? Vagy ez csak "technical preview"?
Update: mire begépelgettem, eltűnt...
-
Win 7-es öreg acer netbookra és a Pipo X7-re (win 8.1 with Bing, 2/32) is megjött a "felajánlás" win10 kapcsán, de a "jó kis" 1/16 Archos 80 Titaniumra még nem... várjak türelemmel vagy a szűkös tárhely miatt ne is számítsak rá? Köszi

-
válasz
zoltan6
üzenetére
+1, ugyanez, de a csempékből is van, ami tetszik (időjárás). De nem is lehetne másképp, mert 1/16-os. Igaz van benne egy 64GB microSD "rendes" programokra (VLC, TC, LibreOffice...) és tartalomra. Van androidos tablet is, iPad Air is, de valamiért nekem bejött a kis "vacak". Amint rájövök miért, megírom

Azért szoktam tapizni is.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Én pont a szintén 16GB iPad air (céges) mellé vettem a 16/1 win8.1 archost, mert időnként nagyon idegesít az almás gép (meg azon McAfee távfelügyelet van, ami nem teljesen megnyugtató privát dolgokra). Egy Pipo X7 van otthon (2/32), az nagyon tetszik, ezért kezdtem érdeklődni a win8.1 tabletek iránt.
Szerintem nem érdemes összevetni őket (iPad és archos), teljesen más kategória. Mindenesetre arra, hogy 1-2 pdf magazint elolvassak, 720p-s sorozatot megnézzek elég az archos... ami nagyon fontos, hogy a beledugott 64GB miatt nem kell várnom, amíg akár LTE-n is letölti a magazint az iPad a felhőből (100MB) vagy aggódni a tárhely miatt a sorozatoknál, nem kapom állandóan azt, hogy a tárhely majdnem megtelt...
Nekem eddig tetszik, akciósan 25k-t megért, keresem a megoldást az app-ok microsd-re telepítésére, még nem volt időm kipróbálni amiket találtam, de a minimális metro app használat miatt, nem érzem sürgetőnek. Pl. a kindle app (is) siralmas, a Kindle for PC simán felment, jól működik és oda telepítem, ahová akarom, csakúgy mint a vlc-t meg a tc-t (de ezt már írtam, azt hiszem). És böngészés közben is minden szépen megy, a google chrome struktúra is gond nélkül használható.
Persze én elég beteg vagyok, egy raspberry pi2 is várja, hogy kipróbáljam, biztos az is tetszeni fog, mert én ilyen kütyübuzi vagyok, ahogy szeretteim kedvesen jellemeznek
(a chromebook-omat is szeretem (ill. az a feleségemé, el ne felejtsem), de másképp, muhaha)
Tisztelt Bíróság, kérem az ítélet enyhítését az elmondottak alapján.
-
válasz
dr.laci1
üzenetére
Te is az edidzsitálnál vetted akciósan...
Én is rákérdeztem, itt talán van 1-2 lehetőség.
Első bekapcsolás után letiltottam a frissítéseket, most van majdnem 5 GB szabad hely rajta. VLC, totalcommander ment fel rá, beleraktam 64GB microSD-t és reménykedem, hogy valamelyik leírt módszer működik. Akkor majd elengedem a win8.1-et garázdálkodni.
Sajnos a céges almás kütyüim (16GB) már hozzászoktattak a sűrű install/törlésre. Valamint rendkívűl idegesítőek tudnak lenni (pl. sem chrome-ból, sem safari-ból nem tudtam hozzászólni itt a fórumban, mindig kidobott, akkor döntöttem el, hogy kipróbálok egy ilyet - mondjuk nem kizárt, hogy fórummotor hiba volt, de jó indok mindenképpen
)
Ezzel együtt nekem tetszik, amire vettem (böngészés, esetleg filmnézés, minimális játék, sz.e. olvasás) megfelel, a tartalmat majd az SD-re pakolom.
És persze surface 3 pro-ról álmodozok...
-
Jó feltételezés, köszi a válaszokat.
Közben találtam nem tökéletes megoldásokat: (elvileg Microsoft support engineer-ek által)
Registry Tweak , de az frissítések nem fognak menni és a visszajelzések sem bíztatóak első blikkre
A másik 3 fajta lehetőséget is kínál
Illetve mégegy máshonnan...
Nem ástam még bele magam a linkelt infok-ba, de ha megtettem kipróbálom melyik műxik (vagy nem) és visszajelzek.
Mégegyszer kösz.
-
Sziasztok! Hogyan lehet win 8.1 tablet-et rábírni, hogy az SD kártyára telepítse az app-okat? Előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Jövedelem
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
most hirtelen annyit tűnik biztosnak, hogy bő 1,5 óra alatt kb 1%-ot esett a töltöttség... reggel még ránézek (ha nem felejtem el).

azt hiszem visszamegyek 8-ra és újra nekifutok...