Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Érintőceruzás varázspálca jár a Redmi Pad 2 Pro Harry Potter Edition mellé
- Meglepő, de részben hangtalan a Colorful új, kompakt VGA-ja
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
Lenry
félisten
nekem is lehalt mindkettő...
körülnézek, hátha írnak róla valamit -
sfdrakex
nagyúr
válasz
DrGonzo22
üzenetére
ha ugyan olyat adna névnek a köztesnek ami már van sorszám csak a végére irni még számot vagy betűt akkor tudna betenni közé így is, azt meg gondolom megtudja tanulni, tudom időseknek nehezebben megy, de csak az elnevezést kell használni úgy hogy ami után akarja annak a filenak a nevét írja be esetleg - jellel egy szám vagy betű még., akkor abc rendbe rakva is okés lesz ahogy szeretné.
-
RootRulez
félisten
Nekem meg a Időjárásos gadget nem egy

Lehet ez is az RC lejártának közeledte miatt van?
-
Lenry
félisten
másnak sem megy a valutaváltós gadget?
-
DrGonzo22
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
TotalCommander esélytelen, örülök, hogy az intézőt tudja valamilyen szinten kezelni
Az egy dolog, hogy bizonyos időközönként egy délután alatt rendbe rakom, de napi szinten nem tudok ezzel foglalkozni, őt is csak idegesítené, hogy minden egyes fájl berakásához szükség lenne valaki másra. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
DrGonzo22
üzenetére
Miért nem teszi külön mappákba városonként? Úgy egyszerübb lenne és esetleg külső képek lennének 101 102 stb 201 202 stb a belső 301 302 stb a freskó ? Csoportos átnevezést pediga total commander is tud fájlokat kijelölöd majd ctrl+m. ha meg jön ujabb fájl hoyg a sorrend maradjon lehetne 202B vagy A esetleg 202,1 vagy simán 2021. Total commanderrel sorszámozni is tudsz átnevezésnél szal ha pl kiskunbütykös 12-18 az akarod tolni át állítod hogy melyik legyen az első szám. XNview képnéző tud csoportos átméretezész mentést, szóval ha formátum se egyforma de ugy akarod azt megcsinálja.
-
DrGonzo22
őstag
Nem csodálom, hogy nem érted
Arról van szó, hogy Apám 6 év alatt összehozott egy kb. 15ezer képből álló gyűjteményt templomokról. Eddig XP-t használt, amin kézzel-lábban alakított ki egy sorrendet az egyes mappákban (ez sosem működött rendesen, amint át lett másolva egy másik gépre, rögtön borult a sorrend, de azon a gépen, amin 6 évig ugyanaz az XP futott újratelepítés nélkül, mégis működött). Most átállt win7-re, és felborult az egyes mappákban a fájlok sorrendje, most épp azzal szöszölök, próbálok valami rendet rakni, mert ahány kép, annyi formátum, valami egységesítés ráférne az egészre.A súlyosabb probléma, az az, hogy amikor újabb képekkel bővíti a gyűjteményét, akkor próbálja ezt tematikusan csinálni. Pl. van egy x településen egy templom, akkor azokat a képeket elnevezi mondjuk Léka01-Léka-15-ig, ahol mondjuk 01-07 tartományban vannak a külső fotók, 08-11 tartományban a belső fotók, 12-15 tartományban pedig a freskók közel képei. És, ha lesz egy új képe a lékai templom külsejéről, akkor azt nem Léka16 néven akarja berakni a gyűjteménybe, hanem Léka08-ként, érthetően a fenti okokból. Ez XP alatt nem is volt gond, mert manuálisan bedobta az ember az új, akármilyen nevű képet a Léka01-15 sor 8. helyére, majd az egészet kijelölte, és csoportosan átnevezte. De win7 alatt nem lehet "dobni" az egyes képeket (ami nekem is csak most tűnt fel).
A másik probléma, és ugyanebből adódik, pl. a jobb minőségű képeket akarja előbbre hozni a sorban Léka01-et ezért meg akarja cserélni a Léka03-al, ezt is manuálisan lehetett rendezni XP alatt, majd rákérni a sorra egy átnevezést, mivel win7 alatt nem tudok manuálisan rendezni, ezért iszonyúan időigényessé vált a fenti két művelet. Erre kéne tehát valamiféle megoldás. A legjobb lenne, ha lehetne manuálisan mozgatni a fájlokat egy mappában, csakúgy, mint az XP-ben, hiszen ezt szokta meg a 6 év alatt, de persze egy másfajta (csak a manuális rendezéshez hasonlóan gyors) eljárás is megtenné. -
-
kiki_32
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki megoldást a problémára?
Adott egy MSI notebook windows7-tel. Egy pár napig csatlakozott az otthoni wireless hálózatra automatikusan, kezdettől fogva nem kellett beállítani semmit (nyílt hálózat). Legutolsó alkalommal a laptop tetejét lehajtottam, másnap reggel már nem csatlakozik, csak UTP kábellel. Nem látja a wireless hálózatot. Megnéztem másik két laptoppal, egyiken vista, másikon xp és nincs gond, működik. Próbáltam a hálózati központon keresztül javítani a a problémát (hálózat keresése, illesztőprogram frissítése, stb.), de így sem találja a hálót.
Előre is köszönök minden infót! -
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
belefutottam egy olyan problémába, hogy a Windows Intézőben egy adott mappában kellene szabadon (kézzel) rendezni a fájlokat, majd átnevezni őket. Pl.: vannak képek 1-15-ig számozva, és ezek közé akarok berakni 4. és 5. közé egy újabb képfájlt, majd a manuálisan, az odahelyezett fájllal együtt, úgy, hogy az az 5. helyen marad 1-16-ig átnevezni a teljes sort. Vagy hasonló probléma, hogy a 13-as fájlt akarom cserélni a 7-essel, stb.
Előre is köszi.
-
-
xzeebyt
tag
Hát az utolsó reményem az az lesz a Win Update... Ha az se akkor tehet 1 szívességet a microsoft.... Mert mindenhol átnéztem teszteltem minden a gépet és vinnie kéne szépen a Win7-et... De nem

-
Morden24
nagyúr
válasz
ne_nezze
üzenetére
És sokat gyorsult tőle a gép?
Egyébként nem azt mondom, hogy nem lehet bizonyos dolgokat kikapcsolni ha értesz hozzá, hogy mit csinálsz. A "mit kapcsoljak ki" már kezdésnek is rossz. Ez ugyanaz, mintha valaki aszondja: "mit bütyköljek meg az autómon, hogy gyorsabban menjen?"
Arról nem is beszélve, hogy pár service kiütögetése lehet, hogy placebóhatásként működik, de a valós erőforrásmanagement szempontjából lófittyet sem számít, hogy nyersz (jó esetben) pár tucat mega memóriát.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
kíváncsi vagyok miket lehet állítgatni hogy jobb legyen a win
Felesleges.
Ha sok neked az Ultimate, miért olyat használsz?Egyébként nincsen szignifikáns rendszererőforrásigény a kiadások között (legalábbis egy HP-Pro-Ulti között semmiképpen).
Az ilyen ezt meg azt a service-t kapcsold ki leírásokat és honlapokat a helyedben messzire elkerülném.
-
Djuree
félisten
válasz
Morden24
üzenetére
nem mondanám. csak ebben az ultimate-ben annyi minden van, kíváncsi vagyok miket lehet állítgatni hogy jobb legyen a win
konkrét bajom nincs vele. hálistennek nem olyan mint a vista. azzal még ma is annyi bajom van hogy hihetetlen, az valami nagyon nagy baklövés volt az MS részéről 
-
Djuree
félisten
nincs valami tippek-trükkök akármi oldal win7-hez, hogy hogyan lehet gyorsítani, memóhasználatot csökkenteni, lapozófájlt állítani, rendszerbackupot kilőni, stb. stb.?
xp-hez volt sok, de win7-hez nem lelek...
-
xzeebyt
tag
Nforce3-as chipsetet nemtud vki Win7 64bit-re v Win Vista 64bit-re?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Semmi köze nincsen hozzá, a WU nem kulcsfüggő. Ha "rossz" kulcsot adsz meg, akkor nem aktivál, ha jó kulcsot adsz meg, akkor aktivál, de mindkét esetben megy a WU.
Ha meg blacklistelik a kulcsodat, akkor kiütik az aktivációt, és mehetsz telefonálni (illetve ingyenélők esetében lopni egy újat), de a WU továbbra is működik.
És igen, ez már pl. XP alatt is így volt, csak a sok warezos seggfej erről nem tud, és ezért peccseletlenül hagyja a gépét egész addig, ameddig a kedvenc warezcsapata nem adja ki a legújabb integrált akármit.
-
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Semmi nincs. Nekem is annyit ír az index a vinyóra. Sz@rni rá.
-
Palesz191
aktív tag
Ti milyen minialkalmazásokat használtok? Képeket pls, akinek van jó és hasznos és stb.
-
negyedes
addikt
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Majd ha feketelistara kerul a kulcs akkor lehet szivas.
-
-
lala42
őstag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Én sem és mégis frissít

-
-
Hi.
Élményindex írta.
Figyelmeztetés: A WinSAT lemezellenőrzés eredménye alapján az feltételezhető, hogy a rendszermeghajtó bizonyos mértékű terhelések mellett magasabb válaszidőt mutat.
5,8 pontot kapott a winyó, ez lett a legkisebb pontszám.
A HD Sentinel szerint nincs probléma.
Ilyenkor mivan?
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy korábban felajánlotta, de most friss telepítésnél már nem ajánlja fel az MS Office-hoz a Windows Update a legújabb frissítéseket? -
band1103
őstag
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha a gépemre a meglévő Win XP pro 32 bit operációs rendszer mellé egy másik meghajtóra feltelepítem a Win 7 pro 64 bit op. rendszert, akkor a gépem lévő védelmi szoftverek (nod 32, agnitum outpost pro tűzfal) 64 bites verzióját is fel kell telepítenem. Az megoldható, hogy a géphez csatlakozó 2 nyomtató mindkét op. rendszer alatt használható legyen? Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek. Üdv

-
válasz
virkir
üzenetére
Én ezt nem értem... Már egyszer kivettem a hálókártyánál, hogy felébreszthesse a gépet, de visszaállt! Viszont így sem akarja az igazságot. A hálókábelt is kihúztam, hálókártyát letiltottam, de semmi. A többi eszközt is átnéztem megint, ott sincs sehol engedélyezve, hogy felébreszthesse a gépet!
Érdekességképpen:
- Ha visszateszem a SATA vezérlőt RAID módba, akkor minden oké... Én ezt nem értem!
- Az alvó állapot viszont működik rendesenA hibernálás kikapcs, hiberfil.sys 100%-ra, hibernálás újraengedélyezése megvolt.
-
Hunter2
addikt
És azt megoldani hogy az alkalmazást közvetlenül a másodlagos kijelzőn indítsa el?
-
Hunter2
addikt
meg lehet valahogy jegyeztetni az adot programra érvényes UAC beállítást?
Például everest illetve CPU-z esetében is állandóan kérdez, ki lehet ezt valahogy küszöbölni? -
hagyma8
csendes tag
-
Nemrég álltam át egy 2*320-as RAID0 tömbről egy 1TB-os WD Green-re AHCI módban. A következő problémáim vannak:
1, Alvó állapotból való bekapcsoláskor a gép egy 0xf4 BSOD-val fogad (Ez megoldva)
2, A hibernálás viszont még mindíg nem működik: Ahogy rányomok a hibernálás gombra, a képernyő elsötétül, majd azonnal vissza is kapcsol. Erre tud valaki valamit??? -
hagyma8
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
kipróbáltam már korábban. most egyelőre nem fagy, mert direkt nem a C meghajtóra töltök. bazz, vszeg akkor szar a vinyóm. egyelőre úgytűnik hogy ha arra töltök akkor szarozik. meg annaka winchesternek a másik particiójára. viszont 300 gigát csak ugy lementeni és ujraformázni nem olyan egyszerű főleg ha meg-megáll másolás közben is. na mindegy.
-
Biriboyka
senior tag
Szeretnék egy helyi hálózatot létrehozni Win7 ultimate ( laptop ) és az asztali gépem köszött ( Win Xp pro ). Ezt hogy tudom megtenni mert sehogy sem akar összejönni.
Az Xp-n már megcsináltam és ki is jelöltem azokat a könyvtárakat amiket meg szeretnék osztani a másik géppel, de win7 alatt sehogy nem tudom ezt megtenni.
A két gép egy D-Link routerrel kapcsolódik a nethez és ezen keresztül is akarom a megosztást. ( laptop -> wi-fi, asztali->kábel )
Ha tudtok segíteni azt megköszönném, de kérlek benneteket ne így, hogy kattints erre meg erre hanem mint egy "hülyének" kellene elmagyarázni.
-
ImpIon
csendes tag
Hali!
Nálatok előfordult már, hogy a képernyővédő közben monitor kikapcsolása elött bevillan egy kis időre a desktop? Tehát nem egyből kapcsol ki, hanem egy pillanatra visszajön a desktop, és utána kapcsol ki a monitor.
Neke állandóan ezt csinálja. minden driver legújabb, friss w7 telepítés.Köszi!
-
hagyma8
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
memtest már ment, semmi baja nem volt. az a fagyás olyan ritka mint a fehér holló, és xp alatt is volt ennyi. játék közben volt h egyszer egyszer megállt, de ez játékfüggő volt nagyon, szóval sztem annak is a hibája. nyilván semmi köze ahhoz hogy megy a torrent meg a mozilla akkor 5 percen belül megáll 1 percre, aztán megint.
-
hagyma8
csendes tag
kipróbáltam mindenféle drivert, de nemjó.
-
hagyma8
csendes tag
köszi a segítségeket, már találtam drivert, legújabbat, remélem jó lesz. csak keresőbe kellett írni, nem dobta ki magától

amúgy stabil a gép, néha nagy ritkán megfagy, de akkor játék közben. csak igy magától nem. kékhalál nincs. -
Morden24
nagyúr
válasz
regvoltrossz
üzenetére
ATi Catalyst topikban kérdezd meg, hogy pontosan melyik Catalyst verzió kell a kártyád alá. AGP-kkel évek óta gond van.
-
virkir
veterán
válasz
regvoltrossz
üzenetére
Egy próbát megér, hogy kipróbáld.
1. Win kártya eltávolít úgy hogy a drivert is törölje (eszközkezelőben bepipálod)
2. Restart csökkentett módban majd Driver Cleaner-el lepucolod teljesen.
3. Restart normál módban és feltelepíted a kártyához való legfrissebb catalys-ot.
Az ATI driverek néhol tudnak érdekes dolgokat produkálni.
Ja megnéztem a 9.11-es a legutolsó használható a kártyádhoz.Mika1227
A normálisan megírt 32 bites játékokkal nem szokott gond lenni lásd pl. Starcraft. -
Mika1227
őstag
Mire számíthatok a programok illetve a játékok terén most váltok XP-ről Win 7-re? Mennyire kompatibilis a dolog sok olyan játék lesz ami nem fog futni régebbi is 3-5 éves?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
regvoltrossz
üzenetére
Próbáltad kompatibilitási módban ?
-
regvoltrossz
aktív tag
Vásároltam az aprón egy agp-s radeon x1650 videókártyát. Az eddigi 9200-ashoz képest hatalmas ugrás,
Ámde a win7 valahogy roszul kezeli le vagy nem tudom, mert azóta sok régebbi egyszerűbb játék mint például a [link]Sparkle vagy a Beyond Good et Evil nem akar működni. Elindul, majd egyszercsak fehér képernyő és forog a karika. Ha bármely billentyűt, vagy egérgombot megnyomom ekkor, a program nem válaszol üzenet jön be. Próbáltam ugye először azzal a driverrel, amit automatice letöltött, majd letöltöttem a Catalistot, próbáltam újjátelepíteni a játékokat, de a probléma ugyanúgy fennáll.
XP alatt viszont semmi gond nincs, minden játék hasít ezerrel az uj videókártyával. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
hagyma8
üzenetére
Nem azt kell rátenni amit kapsz cd/dvd-n hanem gyártó oldaláról a legújabbat ha van újabb mint amit a win felrak.
Vanmaikor jó az alap amit a w7 felrak, de van akinek az újabb oldotta meg a problémát, ne csak az alaplap gyártó oldlaán hanem a chipset gyártó oldalán is nézz szét amelyik ujabb azt tedd fel.
-
hagyma8
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
pont hogy tegnap szedtem le , mert azt mondták h a win7 felismeri alapból ezeket és ha rárakom a gyártótól kapottat akkor probléma lehet. videókarinál meg hálókarinál csináltam. de sztem hálónál ugyanazt tette vissza. amúgy asztali géptől van szó. itt a profilomba le is van írva, h milyen.
Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Új Asus TUF Gaming 15.6 FHD 144Hz Ryzen9 AI 8945H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont az új képek berakása továbbra is problémás lesz