Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
qwertly
üzenetére
EVent viewer-ben meg tudod nézni az eseményeket, de alapban azt kellene, hogy advanced system settings-ben a startup and recovery-ben, hogy BSOD esetén ne restartoljon.
Akkor simán el tudod majd olvasni a kék képernyőt, és lehet, hogy alapban választ ad a kérdésedre.
A differens ram-modulok lazán okozhatnak problémát amúgy. -
qwertly
addikt
Sziasztok mostanában rendszeresen csinálja a win7,hogy kék halált.Volt már akkor is amikor a gép előtt ültem de jó párszor akkor is amikor nem vagyok a gépe előtt csak megy a gép és később látom történt egy újra indulás mert egy másik op töltődött be.Ami érdekes a gépben,hogy 4gb ram van benne de eböl 2gb 800mhz 2gb 667mhz de a rendszer felismerte és hosszú ideig nem volt semmi jele,hogy ez zavarná a win7.Így az a kérdésem,hogy a win7 logolja valahol a miért is történt kék halál?
-
Atos23
senior tag
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Igen megvan, erre jo pelda egy kis osregi program Dips a neve az ikonok helyet rogziti az Asztalon, egy exe es egy dll az egesz. A Registry-be irja be az ikonok poziciojat na arra akarmilyen csuszka allasnal sem reagal az UAC. Nem azt akarom mondani hogy kapcsoljak ki az emberek az UAC-ot csak azt hogy aki nem ert a rendszerhez hamis illluzioban el es ezert felbatorodik hiszen van virusirto, malware irto, UAC, es akkor mar mindehova elmehet a neten, vedve van.
-
bobalazs
nagyúr
Először is bebootol win7 lemezről, majd javitás, partició v bootloader javítás.
Aztán bootmanager telepitése ha bebootolt a 7. -
Lenry
félisten
pedig van ám egy csodálatos és nagyszerű kereső a bal felső sarokban, ami átbogarássza helyetted...
de akár a google-be bepötyögött varázsszavak is sokat segíthetnek
na mindegy.a lényeg, hogy azért nem indul a Win7, mert az XP (régebbi rendszer lévén) nem ismerte azt fel, és az indítóját felülírta.
ezt egy Win7 telepítőDVD javítás menüpontja orvosolja.
máskor pedig először az XP-t, és utána a Win7-et telepítsd, így az újabb megismeri a régit és szépen rendszerválasztó menüt készít -
N03L
csendes tag
Szaiszatok!
Egy olyan kérdésem lenne, h ha nekem fönt van egy Win 7(Ultimate x64) első merelemez1 particion meg egy XP (professioal x32) első merevlemez 2. particióján akkor hogyan tudom változtatni h meliyket bootolja? A Win 7-et használom a hétköznapokban, csak van egy pár játék ami csak XP-n fut és ezért tettem azt fel, viszont amióta fent van az XP nem tudom "bootoltatni" a 7-et
Köszi!(sry ha volt már ilyen kérdés, de nem szívesen bogarásznék át ennyi HSZ-t)
-
mhorvat
senior tag
Windows 7 alatt nincsen Windows Media Player eszköztár a tálcára? Erre gondolok:

Ha jól tudom, már Vista alatt sem volt, neten nem találtam megoldást rá, Ti sem tudtok? Miért vesznek ki ilyen hasznos fícsört?

-
pincehely
addikt
válasz
Scooter86101
üzenetére
Akkor win7 64 bit.
-
St3venson
tag
Sziasztok!
Először is bocsánat, hogy ne olvasok vissza 11 ezer hsz-t, de sürgősen meg kellene oldanom hogy a 7-es lássa a winyót. A történet röviden:
Feltettem egy x64-es ultimate-et, és a telepítés után a WD 640-es vinyómat látom a merevlemezek között. A device managerben ott van, de nincs semmilyen meghajtó jel mellette. Nincs felparticionálva, egyben van az egész. Eddig egy RC változatot használtam, de mivel közeledik a febr 15, ezért beszereztem egy gyárit. Eddig az RC-ben láttam, és használtam is, de itt nem tudom.
Ha valakinek van valamilyen ötlete szívesen fogatnám.Előre is köszönöm.

-
bobalazs
nagyúr
Aiptek Slim3000 fényképezőgép/webkamera eszközömhöz nincs windows 7 driver.
Windows xphez van driver, de az meg nem működik.
Felraktam windows xp módot, de nem működött.
Most felraktam xp-t Virtualboxban, még mindig nem müködik.
Nem is látja.
Hozzáadtam virtualboxban, usb eszköz szürőként hogy automaticer induljon az usbs eszköz mégsem látja.
win7 forumban kaptam a tippet hogy mükődnek azok az eszközök vboxban ill. vmwareben amik
alapban nem működnek windows 7ben. Most akkor ez bógusz info volt? -
pincehely
addikt
válasz
Scooter86101
üzenetére
Nem érdemes a 64 bites XP-vel kínlódnod. Ha jól emlékszem, ez elsősorban inkább szerverekhez készült.
Mikor 4g ramom lett, ezt tettem fel először, 2. restartig bírta, onnan random kékhalál.
Ment is fel a Vista. -
Scooter86101
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
jó bocsánat, de írtam azt is hogy főképpen magyar nincs mert amúgy nincs is magyar
oké van értelmes de szerintem én azzal fogok kínlódni ? 
-
Psychonaut
veterán
válasz
Scooter86101
üzenetére
Egyszerűen csak fájt a hozzászólásod azon része, hogy mivel értelmes 64 bites Xp nincs.
-
Scooter86101
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
de ez szerinted magyar ??
hogy lehet ezt letölteni szerinted?letölteni? ezt szerintem hanyagold a fórumunkon a közeljövőben.
[ Módosította: I_Am ]
-
Psychonaut
veterán
válasz
Scooter86101
üzenetére
Lol, már hogyne lenne 64bites XP.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Scooter86101
üzenetére
Ilyenkor szoktam én elgondolkodni rajta, h biztos, h szükségem van neekm erre?
Win7-re gondolok. Meg úgy a mai oprendszer fejlődési irányára, hová tartunk, honnan jöttünk.
Xp alatt nem voltak ilyen gondjaink, azt "csak" használtuk. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez számomra ilyen urban legendnek hat.

Sosem láttam még ilyet élőben.Mondjuk én szeretem elbagatelizálni a biztonság kérdését, van UAC-om, vannak az alapértelmezett windows-os védelmeim, van egy ingyenes vírus ölőm, h azért mégiscsak legyen vmi, meg spyware ellen is egy ingyenes megoldás (mert még crackhez is lusta vagyok). A többi nem érdekel. Jah meg van router, router jó, routert szeressük
HA nagyon érdekelne, akkor nem is lenne hálóra kötve a windows... Vírus... Mi az? 
-
Scooter86101
tag
Sziasztok az szerintetek miért lehet hogy rosszalkodik a jogosultság ha az asztalra szeretnék menteni, egy felhasználói fiók van ami rendszergazdai jogosultsággal bír, és mégis mikor a firefoxal letöltenék az asztalra egy képet : ezt a felugró ablakot kapom :
Deee mikor rámegyek hogy OK eltünik aztán mentem még egyszer hibátlanul lementi

Vajon ennek mi oka lehet ??
Válaszokat előre is KÖSZI -
Teasüti
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Igen, és? Miben függ össze a két dolog? Miért ne akarhatnék kivétel listát? Amit megbízhatónak ítélek, azt lehet automatizálni is, fölös minden alkalommal megkérdezni. Csak új dolgok esetén látom értelmét a felhasználó baszogatásának. Ez már így működik jobb fajta rendszereknél időtlen idők óta.
Tűzfal is csak egyszer kérdez. Mert ha nem, akkor gondoskodunk róla, h mégis.

De magyarázzam ezt pont egy tapasztalt embernek?
MÁS: nem működik az avirám! És most döbbentem rá, h nincs aktív védelmem. Egyszerűen nem tudom bekapcsolni a védelmet, mert nem történik semmi sem!
Turn on, "biztos benne, h megbízható a kiadó?", igen, UAC megerősítés, igen. És nem történik semmi sem!
Defendert kiiktattam, mert ezt írták először (google: "cant activate avira guard"), de így se megy. Bakker, ez nekem új. Friss win7 van fent, másik gépen megy ugyanez a konfiguráció gond nélkül. 
Van vmi ötlete vkinek?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Arra gondoltam hoyg rendesen ha rendszergazdaként inditod a tc-t is jelez, szóval ha fertőzve inditod rendszergazdaként akkor is jelez, és akkor is ha nem fertőzött nem? Szóval ha elinditod leokézod ha fertőzött is mert ne mtudod mi miatt kérdez fertőzés miatt vagy csak mert rendszergazdaként inditod. én erre gondoltam. Lehet rosszul gondolom.
-
bobsys
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Teasüti: hogy teged idezzelek: "amúgy észrevételem szerint pont az átlag júzerek szokták kikapcsolni, mert nem érik fel ésszel, h mire is lenne jó és mégsem teljesen hasztalan"
Steelmanus: Egy regmodositassal meg az ablakot sem dobja fel
az ugye megvan hogy a registry modositasnal is jelez az uac? -
virkir
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Úgytom UAC deaktiváláshoz is engedélyt kell adni.

De én csak felhasználó vagyok... Nem értek hozzá mélységeiben.szerk: jah meg úgy tudom, h manapság aki rendes vírust ír, az nem a népet fogja támadni elsősorban...
-
polonic
félisten
válasz
sfdrakex
üzenetére
Most te miről írsz? Ne haragudj de annyira érthetetlen.
Mi ez a másik programot indít el meg tc-t meg ilyenek? Én ilyenről nem írtam.Kikapcsolt uac mellet megfertőzi egy vírus egy program (tökmindegy, hogy tc vagy nem, egy program és kész) indítófájlját és te elindítod, semmit nem jelez. De ha be van kapcsolva uac akkor jelez.
-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Azert eleg erdekes megkozelites ez az UAC. Mindig csak az MS oldalarol vitatkozunk kozben aki rendes virust ir az olyan konnyeden keruli ki az UAC-ot hogy orom nezni. Egy regmodositassal meg az ablakot sem dobja fel es siman kilehet kapcsolni az UAC-t virnyaval ugy hogy az user eszre sem veszi. Kozben abban a tudatban el hogy mennyire vedve van.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Nemtom, lehet config.ini-t (vagy mit, telepítéskor...) rossz helyre böktem.
Vagy lehet azért, mert buherált, pluginekkel televágott verzióm van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ilyen Total cma pack, vagy mitököm.szerk: mi lenne? Szopás. Meg hát a te felelősséged
, mert végső soron te adtál engedélyt a futásra. 
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Ha azt bekapcsolt uacal inditod el és kijelzi indul pl a total commander leokézod és megy, holott akkor megy a virus is mivel a tc exejében van benne. Nem másik programot indit el hanem a tc.exe a fertőzött. Persze ha még valamit el akar inditani akkor azt foghatná, de ha onnan fertőz ahol van akkor mind1.
-
polonic
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
És akkor mivan, ha mondjuk a program indítófájlját megfertőzi valami, amit a vírusirtó sem ismer fel, aztán te elindítod kiakpcsolt uac mellett?
Egyébként meg TC nálam soha nem kér rendszergazdai engedélyt indításnál, csakis akkor ha program files-ba, windows, ilyesm mappákba másolok. Érdekes, hogy nálad igen. -
belaazallat
addikt
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a lassan lejáró 7100-as Win7-emet egy teljes verziósra. Meg tudom azt csinálni, hogy ne keljen az új rendszer telepítésekor mindent beállítani, a régi beállításokat használni? Ha igen hogyan? Köszi!
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a vga második kimenetére a tv van csatlakoztatva, akkor az asztal kiterjesztését ki lehet-e kapcsolni valahogy? Vagy egyáltalán ha nem használom, akkor zabálja a vga erőforrását? Mert ha össze van dugva és a tv-t átnyomom, akkor ott a kiterjesztett asztal háttere. Az Xp-nél ezt ki lehetett kapcsolni.
Már semmi. Catalystben ki tudtam kapcsolni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Ettől még az UAC nem balfaszoknak kell, hanem annak, aki nem áldoz fel egy fontos védelmi vonalat csak azért, mert 2 hetente valami szar app aktuális frissítése puppol neki egy secure desktopot, és kell plusz egy okét nyomni...

Háháhááá minden alkalommal kell nekem, amikor játszani akarok, vagy csak a Total commander-em akarom indítani.

Engem főként ezért zavar, de ha nem intelligens eléggé egy kivétel listához, hát ez van.

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Sok nagyon alap usert láttam akik kértek túzfalat meg vírusirtot a gépre meg spyware kergetőt trojai vadászt, de amint bármelyik kérdezett nyomták az okét és használták a gépet mig teli nem lett sok virussal spyal trojaival a gépük. Tényleg sokszor azok lövik ki akiknek hasznos lenne, de sokan mivel sok program angolul irt meg nem értenek hozzá el se olvassák mit kérdezne ka progik okéznak, én elszoktam olvasni, hazsnáltam vistát uacal csak az általam inditott progiknálrinyált mert nem szedtem be fertőzést igy ne mvolt miért másért rinyálásra oka. W7 en se volt még semmi fertőzésem uacnélkül sem. Átszoktam nézetni a gépet sok programmal rendszeresen nem találnak semmit. Egyébként hasznos dolog az uac csak tényleg az a baj hoyg akinek hasznos lenne nem használja vagy leokézza mindig, akinek meg nem feltétlen hasznos mert nem klikkel mindenre az használja, de nem jönnek be neki kérdések olyanra mi veszélyes.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
Átlag júzer ide vagy oda, azért néha elolvasod, h milyen progi kér engedélyt, ugye?

Persze, ha ikonra kattintás után rögtön buzerál, akkor abban a pillanatban eléggé valószínűtlen, h nem az a program jelenik meg UAC ablakban, amit ténylegesen indítottál...
De ha spontán begerjed, akkor ott már vmi gyanus.

szerk: amúgy észrevételem szerint pont az átlag júzerek szokták kikapcsolni, mert nem érik fel ésszel, h mire is lenne jó és mégsem teljesen hasztalan.
-
sfdrakex
nagyúr
Tegyük fel átlag user vagyok, uac kérdez, nyomok rá egy okét, innentől mitől véd? Semmitől? Tegyük fel nem átlag user vagyok, UACot kikapcsolom, teszek fel vírus írtót, és néha esetleg átnézetem a gépet pár írtó programmal és megnézem azt is mik indulnak és mik futnak. Vírusaim évek óta nincsenek, vistán is kilőttem az uacot, zavart hogy kérdezett. Akit nem zavar használja kait zavar kikapcsolja, védeni szerintem sokat nem véd, a fent leirtak miatt.
-
Lenry
félisten
válasz
kashuk
üzenetére
mi köze a memóriamennyiségnek a hanghoz?
UAC: kapcsoljátok. egy védelmi vonal, amit kb 3 hetente egyszer vennél észre... 2 napja beszéltünk erről ugyanebben a topikban, olvassátok el az érveket, innentől lefelé
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
killer1203
üzenetére
Nem baj, csak így nem látod mik akarnak rendszergazda joggal indulni, bár a probléma az hoyg szerintem akiknél a legnagyobb a veszély ha be is van kapcsolva csak leokézzák, és ők szivják meg a vírusokat, aki ésszel netezik, időnként több programmal átnézi a gépét, annál nem lehet baj kikapcsolt UACal se.
-
Teasüti
nagyúr

Kár érte. Be kell nyújtani petíciót M$-hez, h implementáljanak bele egy kivétel listát, ha megbízható a program...
Silent mode az mire is jó nekem? Vista alatt lehetett vmi ilyesmit bütykölni registryben. Elvileg továbbra is aktív maradt, de nem buzerált annyit, vagy mi. De mit jelenthet az az "annyit"? -
kashuk
csendes tag
Sziasztok! Sajnos az a probléma még mindig fent áll hogy elmegy néha a hang a win 7 alatt.Több memot tegyek bele esetleg? Vagy mit tegyek?
-
pincehely
addikt
Én kikapcsolom az UAC-ot, ellenben ha tanítható lenne, akkor használnám.
-
Teasüti
nagyúr
Volt már arról szó, h hogyan leeht UAC-nak "megtanítani", h ne gerjedjen vmely programra?
Nem szeretném kikapcsolni, viszont zavar, h már egy sima total commander indításánál is megerősítást kér.
Vagy egy játéknál.
Van ennek vmi fehér listája/kivételek?
Hol?
Erre a problémára nem találtam még precedenst, csak olyannal foglalkoztak, h "Run as administrator", iylesmik. De ez nem megoldás, mert ugyanúgy basztat a megerősítéssel.
Köszönöm!
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
A számítógépemen 2 merevlemez van, egy 500 GB -os Samsung és egy 120 GB-os Seagate (már 7 éves) 405 és 77 GB szabad hellyel. Az új vinyó berakása után, úgy látom hogy mindkét lemezen rajta van a Win XP Pro op. rendszer. Ha fel szeretnék telepíteni egy Win 7 pro 64 bit op. rendszert, akkor melyik meghajtóra telepítsem fel, és melyikről távolítsam el az xp-t. Ugyanis egy xp-t meg szeretnék tartani a gépen. Előre is köszönöm a választ. Üdv -
coqito
tag
Sziasztok!
Van nékem egy sapphire HD 3450 -es agp videokártyám, milyen drivert rakjak föl hozzá Win7-hez?
Előre is köszönöm a választ!
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Vettem egy usbs hangkártyát a notimhoz, c-media cm6206 alapú elvileg. Logitech x-530-al próbálom összehozni, de sehogy sem sikerül rendesen beállítani, akárhogy próbálgattam már a hangfalakat összevissza szólalnak meg. Szisztematikusan kipróbáltam minden lehetőséget, nem tudom már mit lehetne csinálni vele, az asztalival szintén 7 mellett rendesen működik.
-
pajinka
tag
Régi játékok futtatását a következő hibaüzenettel utasítja el a 64bites W7:
„This application can be launched whith a release version of Microsoft Windows ..." és itt felsorolja a korábbiakat az XP-vel bezárólag. Kompatibilitási mód nem látszik megoldani a gondot, fen van az XP-mód, az sem. Egyéb ötlet? -
lala42
őstag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Nem a RAM húzza ott le, hanem a vinyó. Nézd meg az adatlapomat, abban a konfigban a vinyó lett az 5,9-es leggyengébb láncszem.
De ki nem xarja le az élményindexet, ha a legújabb játékok fullon futnak?

Tehetsz ugyan még bele memóriát, de ott a konfigodnál a videokari lesz szük. Tehát ergo ha játtszol is, akkor nem érdemes belefeccölni több rúpiát, ha csak nem cserélsz videokarit is. Az AERO élményt, meg ne nézd, mert bjáték közben, de más munka közben úgy sem nagyon látod az asztalt.
-
Mr.Grincs
veterán
Nah feltettem a legújabb catalystot. Működik az aero fainul. Még azt hiszem veszek + 2*1 GB ramot a gépbe és akkor nem lesz vele gond egy szál sem. 5,5 pontot adott rá a rendszer a ram nagyon lehúzza sajnos.
-
westz
tag
Sziasztok!
Win7 64 bit Ultimate telepítettem, shutdown után nem áll le a gép, a monitort és gondolom a videokártyát kikapcsolja, de az alaplapot nem.
Kikapcsoló gombbal tudom leállítani.
Láttam, már több embernek volt itt hasonló problémája, de megoldást nem találtam.
Ha valaki tud megoldást előre is köszi.
-
westz
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére

-
killer1203
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Eltudnád küldeni ezt az ini fájlt? TC be nekemis angol, de máshol is, meg a start menübe a kellékek stb. is. Ettől lehet a rejtett fájlos dolog is?
-
Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Meg nem kell jelszó egy progi futtatásához a hétköznapokban. Ha már fent van, akkor olajozottan működik.

Tehát valahogy meg kell oldanom ezt azt apró hibát
Defendert kiiktattam, mert ezt írták először (google: "cant activate avira guard"), de így se megy. Bakker, ez nekem új. Friss win7 van fent, másik gépen megy ugyanez a konfiguráció gond nélkül. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)