Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok!

    Elég régen jártam erre, de most akadt egy számomra érthetetlen hiba, a W7 hálózat kezelésében.
    Adott egy hálózat TP-LINK WR1043ND router mögött. A hálózatban egy média center, egy x86-os W7 Ultimate, és egy x64-es W7 Ultimate+SP1 rendszerrel telepített gép. A teljes hálózat csak a vezetékes kapcsolatot használja, és a Routerben minden gépnek fix IP cím kiosztva, a gépeken pedig teljesen automatikus minden hálózati protokoll.

    A gépek között az otthoni csoportot nem hoztam létre, mivel az bekavar a média centerrel való kommunikációba legalábbis nálam bizonytalanná vált, mikor létrehoztam.

    A két számítógép a hálózati kapcsolatok menüpontban tökéletesen látja egymást, mindkét gép hibátlanul kommunikál a média centerrel, vagyis a hálózat harmadik tagjával, ellenben egymás között valami nagy gond lehet, mivel amint adatot próbálok megmozdítani a két számítógép között az x64-es W7-el telepített gép abban a pillanatban csonttá fagy, és mindíg csak az, mindegy melyik gépről kezdeményezem az adat mozgatást. Ha az x64-es gépen a tartalék oprendszert (Win XP Proof) indítom, és úgy mozgatok adatot a gépek között akkor a hiba nem jelentkezik, így a hardveres problémát kizártam.

    Már lefuttattam az összes általam ismert tesztet, hibakeresőt, de egyik sem talált semmit. Átnéztem az eseménynaplót, de semmi erre a hibára utaló bejegyzést nem találtam, csak a gép fagyása utáni bejegyzést.

    Esetleg lenne valakinek ötlete merre keresgéljem a lehetséges megoldást?

Aktív témák