Hirdetés

Aktív témák

• Воланд

titán

válasz vodika #33983 üzenetére

Ha az ms tényleg komolyan venné a saját licencelési szabályait, akkor oem-et csak a rendszerépítők/telepítők vásárolhatnának. Home user megveszi otthonra az oem változatot, össze-vissza telepítgeti, gépet cserél az os alatt, a support meg gond nélkül újraaktiválja. Úgyhogy elméletileg igaz, gyakorlatilag viszont nem, de egyszer gondol egyet az ms és beszünteti ezt a gyakorlatot, akkor sokan majd csak pislogni fognak, hogy miért nem lehet aktiválni az os-t. A dobozos verzió azért drágább, mert ott kap az ember egy supportot is a termék mellé amit oem esetén nem kaphatna, plusz korlátlan újratelepítési lehetőséget, persze mindig csak egy gépre. Tudtommal egy windows licenc csak a matricával/számlával együtt érvényes, ilyen letöltögetés csak az msdnaa-s licenceknél működőkepés, de ott is kell rendelkezni egy eredeti ms os-el, ahhoz, hogy legyen jogod használni. Szóval én a helyedben nem próbálkoznék az általad írt licenckulcs vétellel. Ha nem cserélsz sűrűn gépet, pontosabban alaplapot, akkor venni kell egy oem verziót, ha havonta más alaplapod van akkor meg rendes box-ot.

Szerk.: Ezt meg megint elfelejtettem. :W Meg linkeld lécives azt az oldalt ahol licencet lehet vásárolni, megnézném magamnak, mert én sem láttam még szerintem az összeset, sőt biztos, hogy nem.

Aktív témák