Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Szerviz topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Azt hogy csináljam meg, hogy boot után ne legyen a felhasználómnak bejelentkező képernyő, hanem azonnan induljon a win?
-
pzstm
titán
Ha a többit nem is tudjátok, legalább a figyelmeztetést szeretném kikapcsolni néhány pajzsos programnál.
Vedd ki a programból az auto indulást.
Indítsd el a Task Schedulert
Create a new task
Run only when user is logged on, bepipálod: Run with highest privileges
Triggers tab->New, At logon, Any user, ha akarsz megadhatsz pár s delayt
Actions tab->New, Start a program, megadod a rivatuner.exe-t
Ha így indítod nem fog nyavajogni.Más megoldást nem tudok...csak ha kikapcsolod UAC-t, de azt meg nem javasolom

-
-
Pá
addikt
Azt hogy csináljam meg, hogy boot után ne legyen a felhasználómnak bejelentkező képernyő, hanem azonnan induljon a win?
Az első pár restarnál még jó volt, de most már rá kell kattintsak az ikonomra és csak uána lép be a windowsba.
Egyedüli felhasználó vagyok a gépen és a vendégek is le vannak tiltva szóval tök fölösleges. Jelszó sincs megadva.1657-re válasz valaki?
Ha a többit nem is tudjátok, legalább a figyelmeztetést szeretném kikapcsolni néhány pajzsos programnál. -
Clemi
veterán
válasz
volvoguy
üzenetére
CCleaner, Wise Disk és Registry Cleaner.... használhatom őket nyugodtan, vagy vmire figyeljek, mielőtt nekiállok törölgetni?
Arra figyelj, hogy legyen a rendszeredről egy teljes mentés, amiből vissza tudod állítani, mert miután nagy nagy gondossággal kipucoltad a rendszered, észre fogod venni, hogy olyan jól sikerült, hogy ejha! Persze attól fogva napi két három rinyád lesz a fórumon, hogy ez se működik, az se működik bla bla bla...
Szóval pucolj, takaríts, és rájössz, hogy semmit nem értél el vele, viszont jó alaposan meg fogod tanulni, ráadásul gyakorlod a rendszer visszaállítást lemezképből. A jó pap is holtig tanul
UI: A CCCleaner "felesleges" fájl pucolóját használd nyugodtan, azzal nagy bajt nem csinálsz... de azért ott se árt megsasolni, mit akar letörölni.
2.UI: Tudom miről beszélek, én is kipucoltam jó alaposan a rendszert, meg a registrációs adatbázist (naná hogy én is okoska voltam), és másnap pánikszerűen tettem fel a mentett lemezképet.
-
Geller72
veterán
Egy szóval sem írtam, hogy adott ki. Azon sem ment már, tehát már ahhoz sem volt driver. Az idegesít, hogy nem egy százéves soros vagy párhuzamos portos szarokról van szó. A D-Link Dwl-520+ az egyik. Ez egy wifi pci-kártya.
A Scannerem egy USB-s scanner, a tuner az meg egy PVR2-es külső USB-s cucc. Az nvidia kariról meg ne is beszéljek. A PCI-os userek le vannak szarva?? Egyszerűen azt a gépet már nem akarom fejleszteni, mert egyrész nem is régi, nem is gyenge, elég a teljesítménye, amire összeraktam, és az egész hóbelevancot nem fogom kicserélni egy rossz support miatt. A pci-os vga kell az alacsony fogyi miatt is. Most tegyem rá vissza a 6 éve vett XP Home-ot? Nem igazán hat ösztönzően.#1684: Megsasolom.

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jobb klikkk az eszközkezelőben a legfelső eszközön ami a géped neve ott lesz az.
(#1684) herrLeon
Azért mindent nem visz, nekem egy régi pci os pinnacle tv tunert sehogyan sem sikerült felismertetnem a win7el. igaz 9 éves körüli a kártya.
-
-
Geller72
veterán
Valaki #1647-re?
-
polonic
félisten
válasz
volvoguy
üzenetére
A biosban kapcsold be a cnq-t és annyi. Az oprendszerben nem kell semmit bekapcsolni tudtommal. Az energiasémáknál lehet állítani a processzor teljesítményét. De alapból kiegyensúlyozott sémán van, és ott úgy van beállítva, hogy ha nem kell, akkor leveszi a processzor az órajelét.
-
volvoguy
addikt
üdv. CCleaner, Wise Disk és Registry Cleaner....ezeket a "pucoló" programokat biztonsággal használtam XP-n....természetesen a legfrisebbek vannak fenn a gépen belőlük..használhatom őket nyugodtan, vagy vmire figyeljek, mielőtt nekiállok törölgetni?
-
SOAD19
addikt
Hello!
Az a problémám, h mikor egy ablakot kihúzom a képernyő jobb oldalára nem teszi ki fél képernyőre. Mi lehet az oka?

Köszi!
-
volvoguy
addikt
üdv.
"We were surprised to see that there are none available on the AMD site. That's because Windows Vista has built-in power management features that do no require additional drivers."igen, az XP-hez hasonlóan szerettem volna a CnQ-t feltenni a Win7re, de seho lnem találok belőle friss verziót, mivel a leírás szerint a frissebb Oprendszereknek van beépített energiaellátás menedzsmentjük....ez mit jelent?
Integrálva van a CnQ driver a Win7-be....vagy nincs, csupáncsak kezeli a technológiát? és hogyan tudom alkalmazni? BIOS-ban is be kell állítanom?
Ha felrakok egy Vista-s CnQ processzordrivert, azzal is jó?
-
SaGaIn
senior tag
Hm müködik a rearm de valahogy mégse úgy ahogy kéne mert hiába csinálja végig a procedúrát mindíg azt írja hogy ma kell aktiválnom és nem kapom vissza a 30 napot
Pedig követtem az utasításokat. Lehet tegnap kellett volna reszetelni, vagy egyszerüen ebben a verzióban már nem működik ez a módszer
-
modflow
veterán
Itt a W7-ben az USB-t hogy lehet eltávolítani, hogy az jó is legyen?
Mert kiírja hogy már biztonságosan eltávolítható, de ugyanúgy villog.Ez még nem is érdekelne, de az MP4 lejátszóm csak úgy tölthető fel, ha rádugom, ekkor lemezként kezeli, majd ha rákattintok a biztonságos eltávolításra, és rajtahagyom, akkor kezdi el tölteni.
Na ez meg nem tölt semmit. És TC-ben is ugyanúgy ott van mellesleg.
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
A feladatkezelőben // vagy általában // hogyan lehet beállítani egy folyamatnál, hogy bármikor indul is el, akkor az előre beállított prioritással fusson? Gondolok itt arra például, hogy netezés közben nekifutásból a böngésző eszi a legtöbb memóriát, és néha még a processzort is, főleg ha sok oldal van egyszerre megnyitva, nos, ha ilyenkor filmet nézek, a lejátszónál a prioritást magasra állítom, így nem szaggat be soha, (mint ahogy egyéb esetben elő szokott fordulni..).
Azt szeretném beállítani, hogy ez így is maradjon, egyébként mindig normál prioritással indulnak a dolgok. Van 2 giga ramom, és egy egymagos 2,66 ghz-s procim, nem értem, hogy egyébként miért nem "bírja el" egyszerre ezeket a dolgokat (XP-nél nem volt gond), bár a rendszer és az adatok (jelen esetben filmek) külön vinyón vannak, esetleg ez is okozhatja a "problémát" ?
Meg lehet ezt oldani valahogy?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Pá
addikt
Sziasztok, sikerült telepíteni végül, de lenne pár kérdésem.
1. Van egy két progi, amit megbízhatatlannak minősít (tesz egy pajzsot az ikonjára). Hogy lehetne megcsinálni, hogy ne kukorékoljon állandóan miattuk minden indításnál?
2. A hangerőszabályzót szeretném feltuningolni. XPnél, közvetlenül tudtam állítani a mély-magas hangokat stb-t az equalizerbőé, itt viszont kóvályogni kell hozzá a menüben elég sokat, ami zavaró mert viszonylag gyakran állítgatom. Hogy lehetne ezeket kitenni a hangerőszabályzó panelre?
3. Nah ez elég hülye probléma, de ez zavar a leginkább.
Létrehoztam egy video library-t. 4 mappát tartalmaz. Amikor megcsinálom, akkor szépen külön 4 oszlopba rendezi a 4 mappa elemeit, de egy idő után összekeveri, mintha egy mappában lenne az összes file.
De nekem úgy kéne, ahogy az elején volt, tehát 4 külön oszlopban.
A zenéknél, képeknél stb is 2-2 mappát adtam meg, de ott nem keveri össze, hanem külön oszlopokban van, mappánként. Hmm, ez így érthető?
-
Sziasztok!
Mivel úgy nagyjából most lett kész a gépem (alaplap,proci.winyó,memória,vidkari...stb)
így úgy gondoltam használni szeretném a Win7-et de úgy hogy mellé fel van téve pluszba az xp is! UGyan is azért szeretném ezt mert van egy ismerős aki Win7et használ és a Vnetrilo 2.1.4 ki fagy neki állandóan én meg naponta használom ezt a programot!Tehát a kérdés: Win7+WinXp Prof menni fog együtt?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tűzfal, Defender kikapcsol, ha más programot használsz.
Az írószoftver tartok tőle, hogy nem foglal sem sok helyet, sem állandó erőforrást.
Egyébként a 120-asnál is tökindegy, tartok tőle.
-
volvoguy
addikt
üdv. írtátok, hogy felelsleges felrakni meg driverek után kutatni, mert a Win7 tartalmaz sokat, vagyis tartalmazza őket, de azt is írták, írátátok, hogy WinUpdate leszedi a legfrisebbet...
az SG.hu-n azt írták7: Windows Update-val nezd meg talal e frissebbet.
Hogyan tudom megnézni ezt WinUpdate-ben? megnyitom a WinUpdate-t, és a Keresésbe beírom a driver nevét, vagy hogyan? Mit írjak be, ha pl. az alaplapom Chipset-jéhez keresek drivert?
-
MR. Razer
csendes tag
még várok kicsit aztán felpattintom a win7et... most vista van és nagyon jó de kíváncsi vagyok a 7re nagyon... amúgy van akinek mac osx van fennt mert amerikába nagyon sokan azt használják...
-
Geller72
veterán
Háj.
Seven 64 bit vásárláson töröma fejem, de sajnos egy csomó hardverem nem megy alatta. A hw gyártó nem biztosít drivert az eszközeimhez.
-dlink wifi pci card
-usb-s scanner
-Hauppage usb-s tuner card
-Nvidia quadro 64Mb PCIOlvastam az egyik hsz-ben egy másik topikban, hogy lehet az xp drivereit integrálni a sevenbe. Erről kellene nekem valami komolyabb info.
XP mód kilőve, nem akarok drágább csomagot választani, hanem csak az alapot.
Köcce
Geller
-
Gabás
addikt
ha visszaállíttod a rendszeridőt, akkor persze működni fog ugyanúgy
és a másikban is igazság vagyon, ugyanúgy egy rendszerleíró kulcs tárolja, mennyiszer volt használva a rearm parancs, és egyszer még visszaállíthatók a lehetőségek. Persze ez már túlnyúlik a hivatalos lehetőségek határain -
BOBO6
aktív tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Most már világos, hogy miért válik aktívvá egy sokadik partíció.

-
Ziog
aktív tag
Win 7 prof-ot használok. Angol nyelvű. Felraktam egy Visual Studio 2008-at, amivel együtt felkerült egy Microsoft SQL Server is. Ehhez lenne egy frissítés, de valamiért nem tudja telepíteni. Se frissítéssel, se pedig kikapcsolással, hogy akkor frissítse be cuccot.
Mi lehet a gond?
-
Speeedfire
félisten
ami megmókolja a rendszert az már crack
ha ennyire bővíteni akarod akkor keress a neten egy neked megfelelő "progit"
Morden24: nekem pl csak 120as van a notimban de 2 giga miatt ...
viszont a szolgáltatásokban még mindig nem értek veletek egyet
pl én nero-t használok és nekem nincs szükségem a beépített cd-dvd íróra
indexelés sem
tűzfal defender sem érdekel mert saját programokat használok rá -
SaGaIn
senior tag
Azt tudom hogy ez a hivatalos álláspont, de valahol csak eltárolja hogy hányszor lett használva illetve hogy mennyi van vissza a 30 napból nem? Ha valaki tud valait megírhatja privátban is ha nyíltan nem akarja
másik gondolatom hogy 3. használatnál valami olyat változtat amitől 4 edszerre nem futtatható le és hibát jelez. Ergó csak vissza kell állítani a telepítési állapotot valahogy.
Illetve kérdés még ha viszaállítom a rendszeridőt úgy nyerhetek e pár napot vagy esélytelen. és mindenképp megdoglik rendszer ha nem aktiválom valami aktivátorral
-
Morden24
nagyúr
válasz
mbencem
üzenetére
miért van az ho ha felrakom a win7-t akkor játék alatt drasztikus fps/teljesítmény csökkenés van?
Mert egy kretén által házilag tákolt lopott oprendszert használsz, ellenben szerencsére ráfér egy cd-re. Szerintem megérte a csere, használd egészséggel, és figyeld a torrentoldalakat, mikor jelenik meg a legújabb Gamer Performance Lite Edition.
-
SaGaIn
senior tag
Hello Segítséget szeretnék kérni !
A probléma a következő Win 7 x64 ultimate RTM -em van és ma járt le az utolsó nap az aktivációig, és letiltja a rearm paracsot mert már 3 szor használtam.
Szeretném még egyszer használni vagy az ackivációig hátralévő időt reszetelni mert már úton van jogtiszta kb 1-2 két és megérkezik és addig sem szeretnék oprendszer nélkül maradni / ujratelepíteni. Szóval a kérdés / kérés a következő lenne nincs valami regisztry buhera amivel vissza lehet állítani az aktivációig visszalévő időt?a válaszokat előre is köszönöm.
-
Morden24
nagyúr
válasz
MrTurner
üzenetére
nem kell nekem 10 gigás windows mappa, csak van vmi szar amit sose használ az ember mégis ott van?!
Többek között azért indul el szinte minden appod, nem csak az, amin kurvanagy Windows 7 ready matrica van, mert ott az a 10 gigás szar, amit sosem használsz.
Egyébként most nem azért, de nekem a kis pöcs notebookomban van egy 320-as vinyó. Ha akartam volna, sem nagyon tudtam volna kisebbet venni. Most őszintén, állati jó lesz neked ilyen vinyóméretek mellett, ha házi hegesztéssel lehúzod a 10 gigát mondjuk 8-ra? Ne nevettessük már egymást

Nah nekem olyanok nem kellenek.
Kezdjük ott, hogy milyen Windows-od van. Pl. nem kell Ultimate, hanem totál elég egy Home Premium is. Ez egy alapvető kiindulási pont.
Aztán folytassuk azzal, hogy a start menu-be beírod, hogy Windows Features, és a kis táblázatban kilövöldözheted, ami nem kell neked.Services-nél nem tudom mit érdemes kikapcsolni mit nem
Szerintem pl. semmit nem érdemes kikapcsolni. És mivel fingom nincsen róla, hogy neked mire van szükséged, ezért tanácsot sem fogok - nem is tudok - adni. De jobbat mondok, ha nem tudod, hogy mire való, akkor te sem tudod, hogy mit érdemes kikapcsolni.
Erre azt tudom tanácsolni, hogy olvass utána a service-eknek, és akkor majd tudni fogod, hogy kell-e or not. -
mbencem
tag
csináltak egy win7 lite verziót ami ráfér egy cd-re.am miért van az ho ha felrakom a win7-t akkor játék alatt drasztikus fps/teljesítmény csökkenés van?
asus p4p800s-x
intel celeron 2.26~3.4
1280mb ddr-400
256mb ati x1650pro ddr3 AGPvalaki valami megoldást?
-
mbencem
tag
valaki nem tudja mi a cd-s win7 verziónak a neve?
előre is thx -
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehet a tálca mellől bizonyos ikonokat eltüntetni?
Értem itt pl az antivirust amibe bevan kapcsolva a gyerekvédelem,
mert rafkósak a gyerekek és kitudják kapcsolni az egész vírusírtót.
Én azt az ikont szeretném eltüntetni. Esetemben az AVIRA és a KASPY
két külön rendszeren vannak. De csak a win7-ből kellene kivennem.A rendszerikonok elrejtése vagy megjelenítése semmit se ér amit az óra melletti
jobbklikkel/tulajdonságokkal előlehet hozni. Mindig ugyanott maradnak a dolgok. -
MrTurner
csendes tag
hát nekem érezhetően gyorsabb a rendszer, miután pucolgatok... msconfig startup az alap, hogy minden ki van lőve. Services-nél nem tudom mit érdemes kikapcsolni mit nem, igy azt hagytam. Ebben a ti segítségetek kéne. Disc- és registry defragment, disc cleanup, registry pucolás, ezeket is megcsinálom kb havonta. És most oda jutottam, hogy nem kell nekem 10 gigás windows mappa, csak van vmi szar amit sose használ az ember mégis ott van?! Nah nekem olyanok nem kellenek.
-
EmberXY
veterán
A DOS alatt is fut az Aero? Mert akkor engem is érdekel...

Egyébként én tegnap tettem a gépbe egy nagyobb videokarit, és gyorsabb lett tőle, az "élményindex" is javult.. Szerintem sem a helyfelszabadítás a gyorsítás titka...
Szerk: Egyébként volt egy furcsa élményem a win7-tel, ugyanis vezeték nélküli egeret és bill-t használok, de az egér összes funkciója nem működött, ezért felraktam a drivert is (Logitech). A windows-nak nem tetszett a progi, és nem is működött rendesen, leszedtem, ezután az egér és a billenytűzet is az összes plusz funkciójával együtt működik...
Mintha csak "kilopta volna, ami kell"... na ez hogy van?
Vannak azért paranormális dolgok...
-
Clemi
veterán
válasz
MrTurner
üzenetére
Laptopról nyomom, ahol minden apró helyfelszabadítás a rendszer gyorsulását vonja maga után (általában).
Hallottam már marhaságokat, de ekkorát még nem

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni

Ha meg annyita puritán rendszert akarsz, meg tutkó állatgyorsat, tudom neked ajánlani a DOS 6.22 és a WIN 3.1 párosítást. Egyszerűen verhetetlen sebességbajnok.
-
Morden24
nagyúr
válasz
MrTurner
üzenetére
Ha magadtól nem tudod, mit lehet törölni, akkor miért törölgetsz?
Te tényleg elhiszed, hogy ha pl. 100 megát törölsz, akkor gyorsabb lesz a rendszer? Ezt a hülyeséget azért ne reklámozd.
A Windows Features ablak segíthet a neked nem kellő fícsörök törlésében, az msconfig meg a Startup kipucolásában.
Minden egyébre egy dos-os bootlemezt és a format c: parancsot javaslom.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Bocs, csak azért mert már irtam én is és miután elküldtem láttam hogy irtad te is a dolgot, nem szoktam mások hszeiből kiszedni a linket hoyg belinkeljem én is, csak mielőtt elküldtem még néztem pár dolgot meg rohangálok egy laptop és az asztalim között igy nem 1 percig irtam a hasz-t hanem tovább, és igy te küldted el előbb.
Ha jól láttam egyébként te is utolag szerkesztetted a hszedbe a linket először nem volt benne mikor irtam az én haszemet, ha látom hoyg valaki már linkelt valamit nem rakom be én is mert felesleges.
-
MrTurner
csendes tag
üdv!
Windows 7 oprendszerem van. Megszállott rendszer pucoló vagyok
Az érdekelne, hogy a windows mappából miket lehet törölni anélkül, hogy a rendszer instabillá válna? Laptopról nyomom, ahol minden apró helyfelszabadítás a rendszer gyorsulását vonja maga után (általában). Tehát várom a tippeket/ötleteket, miket tudnék törölni/kikapcsolni win7 alatt, hogy a rendszer a lehető leggyorsabb legyen! -
Speeedfire
félisten
válasz
dokesz007
üzenetére
őszintén?
nem tudom, azt sem h miért annak ismeri fel, esetleg ha manuálisan rakod fel a drivert, tehát úgy tallózod be akkor van rá esély h annak ismeri fel amihaver notija pl nem akarta felismerni a gyári drivert, mire nagy nehezen everesttel kiolvastam az infót, letöltöttem a gyártó oldaláról de akkor sem ismerte fel
be kellett neki tallózni a drivert és csak úgy volt hajlandó elfogadni, ráadásul mégcsak nemis azt a drivert fogadta el amit az everest kiírt
ANOMÁLIAmondjuk arra még nem jöttem rá h egyesek miértnem töltik le a friss drivereket
én havi szinten lesem h jött-e ki valami újdonság
nézem a bios-t is
meg a programok frissebb verzióit is
nincs nagy netem de kibírom míg lejön az a 20-60 mb-os file
(ex)Cat: gugli első tíz találatából [link]
mellesleg ha nyomatsz a szegélyekre egy kis pirosat vagy zöldet majd beraksz valami karácsonyi hátteret ugyan itt vagy
1500 nagyon jó kis karácsonyi háttér -
(ex)Cat
senior tag
Kicsit talán OFF, de lehet valahol vmi normális karácsonyi témát találni Win7-hez? Próbáltam keresni, de nem leltem sehol semmi értelmeset.
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Oksa...
csak még kérdeztem vmit...ha tudsz válaszolj rá légyszives..
Köszi
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. TV-m nincs, onnan megy (ment eddig XP alatt, ghost backupom van azért..