-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ratkaics #5793 üzenetére
Itt a két cucc, egy NUC-hoz kellett gyártanom, szóval a community NIC (Realtek és újabb Intel) és NVME driverek mentek bele. (Windows 10-en futtattam, PS 5.x és PowerCLI modulok kellenek neki)
https://flings.vmware.com/community-networking-driver-for-esxi#instructions
https://flings.vmware.com/community-nvme-driver-for-esxi#Generate a new custom ISO with community network and nvme drivers injected
$esxiOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\VMware-ESXi-7.0U3f-20036589-depot.zip"
$intelNicOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\Net-Community-Driver_1.2.7.0-1vmw.700.1.0.15843807_19480755.zip"
$NVMeOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\nvme-community-driver_1.0.1.0-3vmw.700.1.0.15843807-component-18902434.zip"
$newImageProfileName = "ESXi-7.0U3f-IntelNUC11"
Add-EsxSoftwareDepot $esxiOfflineBundle
Add-EsxSoftwareDepot $intelNicOfflineBundle
Add-EsxSoftwareDepot $NVMeOfflineBundle
$esxiImageProfileName = "ESXi-7.0U3f-20036589-standard"
$NETcommunity = Get-EsxSoftwarePackage | where {$_.name -eq "net-community"}
$NVMEcommunity = Get-EsxSoftwarePackage | where {$_.name -eq "nvme-community"}
New-EsxImageProfile -AcceptanceLevel CommunitySupported -CloneProfile $esxiImageProfileName -Name $newImageProfileName -Vendor YourCompanyName
Add-EsxSoftwarePackage -ImageProfile $newImageProfileName -SoftwarePackage $NETcommunity
Add-EsxSoftwarePackage -ImageProfile $newImageProfileName -SoftwarePackage $NVMEcommunity
# ISO
Export-EsxImageProfile -ImageProfile $newImageProfileName -ExportToIso -FilePath "C:\scripts\ESX\ESXi-7.0U3f-IntelNUC11.ISO" -
-
[Newman]
tag
válasz
ratkaics #5267 üzenetére
Az hogy lassabb mint mondjuk RAID nélkül vagy RAID 0/1/10 az adottság. AiRLAC kolléga említette, hogy ez éppen a belépő kontroller, szóval lehet egy másikkal ennél többet tudna az adott számú és fajtájú SSD R5-ben. A paritásnak ára van, amit R5-nél és R6-nál még jobban megfizetsz.
-
kraftxld
félisten
válasz
ratkaics #5189 üzenetére
Kicsi helyeken ezt szoktam:
VMware Essentials Licensz
Két szerver, mindegyikben local storage
Az elsődleges szervereken futnak a prod VM-ek
A másodlagos szerveren fut a VCSA meg a Veeam VM
Veeam VM-ben fut egy community edition, és azzal vannak replikálva az elsődleges szerverről a másodlagosra a VM-ek. -
TheProb
veterán
válasz
ratkaics #5189 üzenetére
vSphere Essentials Plus Kit adds features such as vSphere vMotion, vSphere HA and vSphere Data Protection™ to vSphere Essentials to enable always-on IT for the small environment. This kit is ideal for small businesses that, in addition to hardware and operational cost savings, are looking for maximization of application availability and business continuity with a low upfront investment. SnS for vSphere Essentials Plus is sold separately. A minimum of one year of SnS is required.
-
TheProb
veterán
válasz
ratkaics #5183 üzenetére
Szerintem felesleges erre apellálni. RAID5-nél kapsz papíron 4x-es read speed-et, 0 write-ot. Szóval amit max buksz, az a HW RAID miatti overhead, de szerintem az nem kéne, hogy jelentékeny legyen. Ha annyira IO intenzív workload kell, akkor se ez a kérdés, hogy direkt disk vagy sem. legyen akkor NVME és/vagy RAID10 pl. Nyilván ott az 5 disk-kel valamit csinálni kell. vagy kevesebb vagy több kell, kevesebb lesz a nettó storage, stb.,stb.
-
-
válasz
ratkaics #5169 üzenetére
Melyik a jobb, ha 5 SSD egyszerre dolgozik vagy ha 1? Értelemszerűen minden VM nem fog egyszerre 100% I/Ot kérni szóval nagyobb teljesítményt (iops, troughput, latency) lehet szétosztani az éppen aktívak között. Na és erre jön még a RAID controller esetleges gyorsítása (cache).
-
kraftxld
félisten
válasz
ratkaics #5167 üzenetére
Egy raid tömb, virtualizációnál nincs értelme így szétszedni. A VHD-t nem tudom értelmezni VMware kontextusban
Ezt a soros port témát meg úgy szoktuk általában megoldani, hogy ezeknek a konvertereknek van vmi szoftvere amin beállítod, hogy melyik IP címen van az eszköz és azt melyik helyi soros portra csattintsa rá. -
TheProb
veterán
válasz
ratkaics #5159 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, license kérdésben sose voltam otthon (főleg VMware esetében). Valahogy mindig daedalon-ért kell nyúlnom, ha license-elni kell.
Amúgy én a Hyper-V Server-re gondoltam, az ingyenes, teljes funkcionalitással (szinte), annyit hátránnyal, hogy nincs GUI. Míg ESXi esetében az ingyenes, tényleg fapad. Se bkp, se. semmi.
#5161ratkaics: Erre így nehéz válaszolni látatlanban, de nyilván ha a guest hw limites, attól még a hypervisor szotyizhat. Bár gondolom próbáltál adni plusz erőforrást a VM-nek.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
ratkaics #5148 üzenetére
Az ESXi-t ezer éve azzal a koncepcióval fejlesztik, hogy ott van felette a vCenter és azon keresztül történik a menedzsment. Persze lehet mókolni vCenter nélkül is, de nem arra találták ki. Egy-két host-hoz meg vCenter-t telepíteni elég luxus (égeted a licencet, meg az erőforrásokat, a munkaóráidat, stb.).
Én azt gondolom, hogy egy VMware infra legnagyobb előnye az MS-el szemben a menedzsment. De ez csak akkor tud kijönni, ha egy nagyobbacska környezetről van szó.
Hypervisor-ként ma már a Hyper-V is van annyira stabil és megbízható, mint egy ESXi. Ha nincs Failover Cluster meg SCVMM és stb. felette, akkor nagyon nehéz kirúgni alóla a talajt. És talán eme puritánsága miatt mondom azt, hogy kisvállalati környezetbe jobb választásnak tartom. Összedobsz két Windows Server-t Hyper-V-vel, köztük max. Hyper-V Replica és kb. örökös, mint a nyomor. Amíg a vas vagy a hálózat ki nem hullik alóla, addig az menni fog.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
ratkaics #5138 üzenetére
1.: VMware Converter. 99%-ban tökéletesen működik. A maradék 1%-ban meg a Windows VSS kakkantja össze magát.
2.: https://partnerlocator.vmware.com/#sort=relevancy&f:@sfaccountcountryc=[HUNGARY]
3.: ESXi-t csak olyan gépre rakj, ami rajta van a HCL-en. HPE, Dell ízlés szerint. Support legyen rá.
A helyedben én maradnék Hyper-V-n. WS2016/2019 azért ég és föld a 2012-hez képest.
-
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics #967 üzenetére
Az elso kepen amikor megyomod, hogy "add" ott az gepben levo osszes fizikai halokartya fel kellene, hogy jojjon, es kivalsztani azt amit nem akarsz,hogy a virtual gepek hasznaljanak.
Problad meg a vmware serverben, rakattintani a host -ra, jobb oldalon "refresh network list".
Majd menj vissza a netwok manager-be, es nezd meg megint, hogy az "add" gomb megnyomasa most felhozza e a halokartyakat.
Mas otletem nincs. -
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics #959 üzenetére
Szuper.
Kapcsold ki a virtualis gepet.
Menj megint a manage virtual networks hoz, az automatic bridging fulon, exclude mezobe tedd bele azt a kartyat amit nem akarsz hogy hasznaljon.->ok!
Vmware server host, jobb oldalon refresh network list.
Kapcsold be a virtualis gepet.
-
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics #955 üzenetére
Most megneztem, hogy nalam hogy nez ki.
A fizikalis gepben 2 halokartyam vam, mind a ketto ki lett adva a vm-nek.
A vm fut jelenleg, mind a ket kartya allapota connected.
Mind a ket kartyan bepipalva a connect at power on opcio, es mind a ket kartyanal allithato a network conncetion: (bridged, host only,nat)Nekem ez egy win 2000 szerver, de mivel igazabol mar eleg 1 halokartya is, ezert magaban a win 2000-ben az egyik halokartyat letiltottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest