Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
valamikor réges régen (
) , a 4.0 idejében részt vettem egy vSphere tanfolyamon, utánna építettem egy kis labort, de aztán elsikkadt a dolog. Most hirtelen ötlettől vezérelve a PC-men VMware Workstation fölött összekattintgatnék egy tesztkörnyezetet. A cél az lenne, hogy a vSphere/ESXi 5.5 összes lényeges funkcióját (HA-SRM-DRS-FT-vMotion stb...) ki tudjam próbálni.Ehhez nyilván kell egy halom RAM meg SSD kapacitás.
2x FreeNAS - 2x1GB
2x W2K12R2 -2x2GB (domain controller+vCS)
Linux-Windows Kliensek GUI-val - mondjuk 3x2GB
ESXi overhead - 2x2GB //Ezt nem tudom mennyi mostanában, azt hallottama az 5.5-el növekedett a RAM igényeNos így máris 16GB-nál lennénk, bár ugye a VM-ek gondolom nem egyszerre fogják az összes ramot fekzabálni, illetve az ESXi kényszerítheti is őket swappelésre. Ráadásul nem feltétlenül kell az összes guestnek egyszerre futnia, illetve a Linuxok talán eldöcögnének 1GB-al.
1,
Szóval a kérdés az első kérdés az lenne, hogy van-e valakinek aktuális (ESXi 5.5) tapasztalata, hogy 16GB-RAM al mennyire lehet boldogulni?2,
250GB-os SSD mennyire lenne elegendő? Ha minden Windows/Linux Guest VM-re mondjuk 40GB-ot számolok (ami lehet overkill, hiszen ugye thin provisioningal kezdenék) a FreeNAS-ra 20GB-ot, akkor ez alapján a 250GB lehet nem lenne elég...
Van valakinek aktuális tapasztalata?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Milyen széket vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Probléma DVD/CD íróval
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest