-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt01
őstag
válasz Jakab66[hun] #2894 üzenetére
A szimpla nem a szőnyegen van , hanem a táp tetején és az is átszív rajta a táp belseje felé . A prociból a radiátorba megy . Az a cső a chipsetből jön .
Az a furcs , hogy elindítottam a linx-et és a procim alapon megy .
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
mcwolf79
veterán
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok , a hőfokok kapcsán csináltam 1 tesztet . Szerintem kicsit magasak az értékek Aida-val .
A 77 fokot egy kicsit sokallom úgy , hogy nincs húzva az i5-ös . Tody féle blokk van rajta és egy dupla radi hűti . Ráadásul a gép csak a szőnyegen van összerakva egyenlőre . A szoba 28.2 fokosLehet pasztáznom kell újra?
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
TaaT
nagyúr
válasz Jakab66[hun] #2888 üzenetére
nekem is ennyi fokos volt anno az asus G92-es karim
Give them hell Ukraine!
-
sestertius
őstag
válasz AssAssynn #2886 üzenetére
Köszönet a kimerítő válaszért, rápróbálok!
EK-Supreme LTX blokk, Koolance vga blokk, egy 60 mm vastag Phobya 240-es radi és egy 30 mm-es 280-as Magicool radi van a rendszerben, Laing 18W-os szivattyú, 150-es EK tartály. A proci alig húzva - 4 GHz. A ventikkel sem szabadna gondnak lenni, 2 Noctua NF-P12 és kettő 140-es XAF Xigmatek venti hajt. Esetleg megpróbálok befelé fújni, hogy friss levegőt nyomjon a radira. Habár... na majd dilemmázok rajta még.
1, 2.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
AssAssynn
őstag
válasz sestertius #2877 üzenetére
Szia.
A bekötés rendben van, tekintve azt, hogy az ilyen rendszerekben a víz hőmérséklete bárhol mérve is majdnem egyforma. Persze a VGA kicsit melegít a vízen, ami utána a CPU blokkba megy, viszont ez elenyésző, ha azt vesszük, hogy alig van a víz a blokkban, mivel akkora az áramlási sebesség.
Az i7 TDP-je 95W alapbeállításokon, míg az 590-é 365W. Ez a kettő nem kevés, 460W! S akkor még nem is tudom, hogy az i7-t mennyire tuningolod. Nem tudom milyen dupla radiátoraid vannak, de ez már a hőleadásuk határán lehet. Nem azt mondom, hogy már kevesek, de a ventilátorok állítgatásával/cseréjével, vagy pedig nagyobb radiátorral úgy gondolom javulhatnak az értékek. (Persze ez függ attól, hogy milyen blokkjaid vannak, meg minden.)
Esetleg csinálj egy hosszú tesztet, amin több órán keresztül terhelsz CPU-t, VGA-t. Ha a hőfokok elkezdenek "szépen" felkúszni pár óra múlva, akkor a radiátor nem elég, viszont, ha kb. azonos hőfokokat mutat 2 óra után is, mint 15 perc után, vagy csak -mondjuk- öttel többet, akkor viszont még elegek a hőleadók.Lacza_26: Még nincs, de akkor majd csinálok.
Jakab66[hun]: Milyen VGA-d van? Amúgy FurMark alatt 66 fok egyes radiátorral nem rossz szerintem.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Madn!ght
addikt
válasz Jakab66[hun] #2884 üzenetére
Szvsz egy single radival ezek tűrhető hőfokok.
A furmark egyébként is elég szélsőséges terhelést produkál. Játék közben gondolom jóval az említett hőfokok alatt marad.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Ha egész éjszakás Idle (torrentezés) után 45okos a vga-m, furmarkal meg 66fokra megy fel, akkor az tűrhető?
Gyári órajelek:
650/972/1625
Nálam:
783/1102/1944A teszt alatt végig a tuning órajeleken volt.
Az a 21 fok eltérés belefér? Egy single radis halk rendszer...
Gipsz Jakab
-
Madn!ght
addikt
válasz Jakab66[hun] #2882 üzenetére
2 millából lehet is.
-
sestertius
őstag
Végre valahára összeraktam a vga hűtést is...
Két dupla radi van a rendszerben. Tartály-pumpa-egy dupla radi-vga-cpu-másik dupla radi. Ilyen esetben normális akkora hőkülönbség game alatt, hogy cpu kicsit 60 fölött, vga meg 49/52 /két mag, GTX 590/? Ha nem szóljatok, mert akkor a cpu-hoz hozzá kell babrálnom, vagy az elrendezésen változtatni... amin nem nagyon szeretnék, mert így kevés csővel kulturáltan meg lehetett oldani. Holnap rakok fel képet.
Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Alu
senior tag
válasz AssAssynn #2871 üzenetére
Ház az bírja.
Elvileg estére jönnek a ventik, most próbágatom fizikailag is összerakni a rendszert, de nem nagyon sikerül.. úgy tűnik, hogy ráfáztam ezekkel az egyenes csatikkal, mert túl hosszú és megtörik a cső..
Holnap rendelek pár 45 fokos csatit vagy 45 fokos átalakítót meg a cpu blokkot. Ha minden igaz, hétfőre meg lesz..Látod Madn!ght, nekem se 1 hét f@szán összerakni mindent. Bár erősen bíztam benne..
λŁƯ™
-
AssAssynn
őstag
Attól függ, hogy hogy akarod odarögzíteni. Ha például egy hosszú csavarral, akkor a ventilátorok elbírnák, hiszen csak támasztaniuk kellene, viszont a gépháznak nem biztos, hogy tetszene, de ez persze az anyagvastagságtól függ.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
apollo12
veterán
hát érdemes
nekem anno egy twin frozer hűtő volt rajta és 30cfokos szobában idle 45-50cfok volt load meg 75Cfok között, amióta fullcover van rajta, azóta idle 36-38cfok load 48-50cfok +50mvoltos feszen
nálam a második van bekötve, és tökéletesen megy, tartály-pumpa-cpu-gpu-radi-radi és újra tartály
-
Destructo
senior tag
válasz gainwardgs #2863 üzenetére
Köszi! Számomra már nagyon HIGH-END a cucc..és nem csak számomra!
Gratula a szép konfighoz! : D
-
Alu
senior tag
válasz AssAssynn #2859 üzenetére
Wáo. Szép eredmények, lehet beruházok egy blokkot a 480 -ra, léggel nyalogatja a 91 fokot..
Hogy lenne érdemesebb bekötni a rendszert?
1. Tartály - Radi - Pumpa - Cpu Blokk - Radi - Tartály
2. Tartály - Pumpa - Blokk - Radi - Radi - Tartáy1. -nél mind két radi bent lenne a hátban, az egyik fent, a másik lent.
2. -nál csak az egyik radi lenne bent felül, a másik hátul lógna kint a hátoldalon.Szerintetek melyik megoldás lenne a jobb?
λŁƯ™
-
Destructo
senior tag
válasz gainwardgs #2861 üzenetére
Tetszik! Tudnál még pár képet feltenni más beállításból?
-
ZetorGumi
addikt
válasz Cybertrone #2857 üzenetére
Úgyúgy! Nagyon jól szolgál, és még mindig van benne egy kis tartalék a procit illetően.
Vigyázok reá, mint a szememre.
Köszönöm.(#2858) Destructo: Köszi.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
AssAssynn
őstag
Magamat idézem, mert nem találtam meg a másik témában a hozzászólásomat:
"Sziasztok!
A mostani hozzászólásomban egy k.mamut által készített GPU blokkról szeretnék beszámolni, ami egy Gigabyte GTX 460 1Gb-on látja el a feladatát.
A gyári hőmérsékletek (fok):
Alaphelyzet: 33
Netezés (erepublik): 38-40
Skyrim: 70-74
FurMark (5 perc): 86Vízhűtéssel: quad radiátor, +CPU blokk; (fok, mögötte zárójelben a javulás a gyárihoz képest):
Alaphelyzet: 27 (-6)
Netezés (erepublik): 30-31 (-8(-9))
Skyrim: 48 (-22(-26))
FurMark (5 perc): 58 (-28)Az értékek úgy gondolom magukért beszélnek.
S nem mellesleg a blokk kinézetre is szép, s a gyártó/eladó is korrekt, segítőkész, kedves ember.""Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
ZetorGumi
addikt
-
N3zyke
csendes tag
Sziasztok.
Egy olcsóbb vízhűtés szeretnék tenni a procimra és ebben kérnék segítséget.
Az a lényeg hogy legyen benne minden alkatrész amire szükség van és legyen "olcsó".
A proci amúgy egy i7-870-es a ház pedig Cooler Master Elite 370.
Köszönöm előre is a segítséget.N3zyke
-
SkyS1gn
félisten
sziasztok EK 6970 EN nikkel plexi blokk mennyit ér?
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
ZetorGumi
addikt
Destructo: Köszönöm. Már csak erre várok.
Alu: Csak a CPU blokk az, nem a legjobb, de amíg ez van, ez is megteszi. Következőleg csöveket akarok cserélni, aztán egy Tody-féle blokkot, vagy egy D-Tek Fusion V2-t néztem ki a helyére.
A RAM Blokk Tody remekműve, a MB Blokk egy Rampage 2 Gene-re faragott Fusionblokk, MIPS Gyártmány.[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
Nagyméretű fejlesztésbe kezdtem. Már csak a VGA-t várom, hogy nálam legyen blokkal együtt, és beköthessem.
Csatlakozókból, és csövekből milyet javasoltok, mert a következő fejlesztés az lesz, hogy kicserélem a csöveket.
Lehetőleg olyan csatik kellenének, amik kinézetre egyformák, és van belőlük 90-45-és egyenes, és lehetőleg HF legyen.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
mcwolf79
veterán
THX all
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Sky D.
tag
válasz mcwolf79 #2843 üzenetére
vagy lehet venni tisztító vegyszert amit higgasztani kell , és azzal futtatni a rendszert pár órán keresztül, vagy ecet ... citromsav ...
vagy szétkapni darabokra, és fogkefével
Viszont Én folyadék csere közben tisztítanám ki a rendszert
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
mcwolf79
veterán
Kérdésem továbbra is fennáll:
Foyladékcsere előtt mivel érdemes kitisztítani a rendszert?
ThxIntel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Jakab66[hun] #2841 üzenetére
Ha postáznak Magyarországra, akkor tudok segíteni, ha nem, nos, olyan közvetítőt én is keresek már egy ideje...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Jakab66[hun]
senior tag
Egy kis off:
Nem tudtok véletlen valakit, aki segítene a német ebay-ről cuccot behozatni nekem?
(nem tudok németül, és sosem csináltam még ilyet..)
Bocsi az offért!
Gipsz Jakab
-
jones965
Modder
A saját apróhirdetésen kívül fórumon tilos a hirdetés. Kérek mindenkit, ezt tartsátok be!
-
CHaooSS
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van olyan block ami passzol egy 6870X2-höz ?
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Alu
senior tag
EK Supreme LTX Acetal és EK Supreme LTX Acetal+EN között mi a különbség?
Melyiket érdemesebb venni?
A plexi mennyire megbízható? Érdemesebb esetleg azt venni?[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
Sky D.
tag
-
Sky D.
tag
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
A mo-ra3 LT És mo-ra3 Pro között mi a különbség? Szélesség ,anyaga vastagság?
miben más? -
tajcsi
őstag
Fiuk, kéne nekem egy két pikcsör. Méghozzá ilyesmiről, hogy rendszer amiben mondjuk 16/10-es és egy másik ahol 16/13-as csatik vannak, szeretném látni hogyan is néz ki a kettő "élesben".
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
gainwardgs
veterán
Na H100 beszerelve, swif ventik kifelé fújásra állítva, egyelőre hőfökok normálisak
-
Formaster
addikt
válasz fsb1000 #2818 üzenetére
Igen, lehet, hogy ezért nem terjedt el, bár minimális fémmunka tapasztalataim alapján, irtó költséges ilyen furatokra, 3 irányból beállítani a gépet, majd bepolírozni a furatokat. Ráadásul még olyanról sem hallottam, hogy rétegelt rézből lenne.
És a 10 deltaC az milyen értéknek számít?
-
fsb1000
nagyúr
válasz Formaster #2810 üzenetére
Ez a fajta blokk kiképzés elég ritka.... vagyis más blokkok nem ilyenek.
Viszont sac/kb más blokkoknál is vannak ilyen szűk "járatok, de azok pont fordítva tüskékből alakulnak kis és a tüskék között áramlik a hűtőfolyadék.Azt gondolom nem csúcstechnológia, mert a legtöbb gyártó nem ebbe az írányba fejleszt.
Viszont egy TT kigyósnál biztos jobb lehet, főleg ha igaz amit az oldalon írnak:
Hőellenállás 0,07-0,1 K/W azaz 100W-ot 10 deltaC-vel tud. Vagyis ha a hűtőfolyadék 25 fokos akkor a blokk talpa 35 fokos lesz.
CPU felülete talán 38-40 a magok meg 65-70 fok körül lesznek teljes terhelésen.A blokk ellenálásáról nincs szó, meglepetés talán csak itt érhet, ha kissé lefojtja a rendszered, de amig nincs kipróbálva addig max annyit lehet mondani: Talán nem jobban mint a modern blokkok..
----
A tesztben elért nagyon gyenge eredményt nem a blokknak, hanem a kicsi radinak tudnám be. Ha ettől jobb nem lesz, akkor inkább egy léghűtőre szavaznék.
Pl. Hyper 212+.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Hát skacok nagyon beindultam ezzel az eloxálós témával... Kigondoltam, hogy eloxáltatom a plexitartály alu részeit kék színűre, a 10/8-os csatikat pedig lekrómoztatom, mert némelyik már elég ramaty állapotban van. Az eloxálás, és az újra krómozás mennyire tartós? nem sérül meg rajta a bevonat, ha villás kulccsal meghúzom a csatikat?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
lori80
tag
-
AssAssynn
őstag
válasz Formaster #2813 üzenetére
Jó, de az 5770-en milyen blokk van, az is kérdés, meg, hogy milyen radiátorral használja.
A linkelt teszt 7. oldalán vannak táblázatok, ahol az látható, hogy nem sokkal tér el az F64 Pro-tól.
Kérdés, hogy mennyiért tudod megvenni, de előtte nézd meg, hogy a hasonló árkategóriába tartozó léghűtések mit tudnak."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Formaster
addikt
válasz AssAssynn #2812 üzenetére
Igen, pont itt láttam én is, de nagyon vacillálok. A tesztet lefordítva nagyon egyedi fejlesztésnek mondják.
Rétegelt, forrasz nélküli hegesztett darab. Az örvénygenerációnak köszönhetően pedig a víz örvényszerűen körkörösen jár és elvileg minél nagyobb felületen érintkezik a rézzel, annál nagyobb a hőátadás is.
Érdekes, még én is kétkedve nézem nagyon. A tulaj azt állítja, hogy egy i7 930-at és egy radeon 5770-et full loadon 60 fok alatt tart 45 perc stressz teszt után is. Félelmetesen hangzik
-
AssAssynn
őstag
válasz Jakab66[hun] #2808 üzenetére
S miért foglalkozol azzal, hogy más mit gondol róla? Nem az a fontos, hanem, hogy jól működjön, s neked tetsszen, főleg, hogy ilyen szép eredményeket produkál a rendszer.
euzsolt: Ilyet itt apróban is szoktak árulni, s ha jól emlékszem nem is olyan drágán.
Mondjuk abban a vékony blokkban nem tudom mekkora lehet az ellenállás, de ránézésre nem egy HF. Tapasztalatom viszont nincsen vele kapcsolatban. Várjál még, hátha ír valaki, aki viszont már próbálta."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
blasko92
őstag
válasz Formaster #2810 üzenetére
A híres 478-as Cool Whisper.
Az a baj, hogy a blokkról többet sehol nem lehet találni. Régebben én is szemezgettem vele. De túl kicsi a radiátora. Igaz lehet moddolni a csövezését, meg a radit is, de az már pénzkidobás.
Inkább akkor már egy Asatek kompakt hűtő. Olcsóbb is ennél.
-
Formaster
addikt
Igen, a lenézéstől most én is félek, de azért kérdezek, mint új figura ebben a topikban.
Egy i7-860-at szeretnék lehűteni és találtam valamit. Engem leginkább a réz radiátor és a rézblokkban elhelyezett furatok gerjesztettek be a leginkább, ugyanis ezek szerintem örvénykeltő furatok, amihez hasonlót eddig még nem láttam.
Link a hűtőről, teljes leírás, noha csak a képek vannak magyarul
-
blasko92
őstag
válasz Jakab66[hun] #2808 üzenetére
Nem nézzük le
Az eredmény akkor is eredmény, ha egy 10K-s rendszer hozza.
Destructo bringa az most nekem is jól jönne
[ Szerkesztve ]
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz AssAssynn #2806 üzenetére
Azért írtam offban, mert ezt a rendszert itt nem sokba nézik. Nem DDC, nem EK réz blokk, nem tripla extreme radi, és hasonló méregdrága cuccok.
Ez csak ilyen saját kis szerkesztés, olcsóból, kis házba.
idle 40fok, 100%load max56fok. (780/1100/1950)
Gyári léggel közel 80fokos volt alacsonyabb órajeleken.
Gipsz Jakab
-
AssAssynn
őstag
válasz Jakab66[hun] #2799 üzenetére
Miért OFF-ba írsz? Ez a vízhűtéses téma. (:
Amúgy 57-ről 40 az korrekt , de ez nem a "load"?
-
GNKING
tag
Igen erre gondoltam.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
blasko92
őstag
válasz TESCO-Zsömle #2803 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy akinek u.a.ilyen kártyája van, az nem adná-é kölcsön a mérés idejére.
De semmi sem biztos, csak a halál.
-
GNKING
tag
válasz TESCO-Zsömle #2801 üzenetére
Postázási procedúrával csak az a baj hogy addig pc nélkül maradok.
Árat még nem tudott mondani, mert nem tudja pontosan menyi az anyagszükséglet.
Kellene neki a kártya hogy letudja venni a pontos méreteket, vagy pontos méretek kellenének neki a kártyáról.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest