- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
őstag
válasz pincehely #788 üzenetére
Helló
Ahogy nézegetem a házadról a videókat, reméltem hogy felülre talán van hely egy radinak.
Felül van ugye 2*14es helyed amire simán lehetne a dupla 14es radiátort rakni.
Egy akkor radiátor bármilyen húzott procival megbirkózik, esetleg alapórajelen egy proci és egy közepesen melegedő videó-kártya.De sajnos tévedtem épp csak a két ventilátornak van hely odafent.
Nagy kérdés hogy mit szeretnél ?
/ Csend, hatékonyság, helytakarékosság/"házon belül férjen el" -- csak kettőt lehet választani /És hogy mennyi pénz van a megvalósításra ?
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
-
lori80
tag
válasz SimonYana #792 üzenetére
Jani!
Nem mondod komolyan,hogy kifogytal az otletekbol
Hat eggyet tudnek ajanlani A vilag legjobb haza a Silverstone Raven[ Szerkesztve ]
Vannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
SimonYana
addikt
Srácok!
Tippeket kérek!
Tudom ez nem HÁZ topick , de én vizet akarok bele szerelni és ablakos szép házat akarok. Radi helyre nincs szükségem mert Mo-Ra3 kívül van elhelyezve!
Előre is köszönöm!® SimonYana ®
-
lori80
tag
válasz pincehely #788 üzenetére
Szia.
Szinte minden hazban kivitelezheto,a tiedben is,de kerdes,hogy mennyit akarsz raszanni,es milyen elvarasod van a hofokokkal kapcsolatban
A legegyszerubb a Corsair H70,vagy a H100,de kb egy jo leghuto szintjet hozzak..
Ha komolyabbra vagysz akkor erdemes lenne bevonni a korbe a vga-t,de onnan kezdve,mar nem olcso mulatsag[ Szerkesztve ]
Vannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
nagyúr
.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Erősen elgondolkodtam, hogy vízre váltok.(CPU)
A kérdésem az, hogy a házamban kivitelezhető-e.
Cubitek XL-tank.Kérlek nézzétek meg, és írjátok le, hogy ha igen, akkor mit és hol, és milyet!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
http://kefetemap.deviantart.com/
-
SimonYana
addikt
Látom nem csak én vagyok így vele! Mi csórók megpróbálunk a leg jobb , drágább dolgokat megvenni , mert ha nincs lé akkor én is a gépemhez nyúlok azonnal! Sajnos ez így van már régóta! Leszoktam a cigiről és annak az árát most ebbe tolom. Ha nagyobb öszeg kell akkor még féláron is nagy léhez jutok!
15-ért nem sok egy VGA block ami még nem évült el.
Nekem egy Koolance GTX590-em van eladó féláron vagy egy éve , de eladhatatlan sajnos. Majd veszünk hozzá lassan egy GTX590-et.® SimonYana ®
-
-
lori80
tag
En is azt hasznalok,es 2 honap utan meg semmi gond a Valvoline-al.
Amugy jartam en is hasonloan,mint fenebb irtad,de nallam a felfutott viztol nott meg a nyomas amikor legeloszor osszeraktam a vizhutest,semmi segitseg,meg felkeszules nelkul, es az volt az erdekes,hogy nem elso nap,hanem masnap kezdett 2 helyen is szivarogni a viz.
Hamar rajottem,hogy mi is lehet a gond,es azota olyan modszert hasznalok,hogy feltoltes utan nem zarom le a tartalyt,hanem fel oran keresztul futom a vizet a Prime-al,es melette fut 2x15 percig a FurMark,es amikor mar tovabb nem emelkedik a homerseklet akkor zarom le a tartalyt.
Mindig igy csinalom,ha szerelgetek,es soha nem volt tobb szivargas seholVannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
nagyúr
Akkor még nem volt pénzhiány
Mostanában meg amúgy sem volt időm játszani, így most legkönnyebben ebből tudok pénzt csinálni.
VGA. Blokk, és a Driving Force GT fog menni, egy kis időre, aztán majd ha lesz ősszel megint szabadidőm, akkor majd beújítok egy másik vga-t és blokkot.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
beluschi
tag
Itt egy hirdetés, pont ilyen blokkot keresnek.
Engem is érdekelt volna, de elvileg már úton van egy ugyanilyen nekem.
Homeworld forever
-
nagyúr
Sziasztok.
Rég nem jártam erre
Előre elnézést kérek a reklámért, de mivel elég kevés ember keres vízhűtéses dolgokat, talán itt hamarabb célt érek, mint az aprón.
Szóval eladásra került a ref 6950-em, és most a blokk is felesleges lett.
A blokk egy EK-FC6970 Acetal + Nickel. Dobozában, minden tartozékával. Kb 1.5 éves.
Akit esetleg érdekelne, az dobjon egy pm-et, és megbeszéljük az árat.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
-
SimonYana
addikt
Mivel volt feltöltve a rendszer! Biztos vagyok benne , hogy nem sima vizzel! Próbálom megfejteni , mert túlnyomás nincs csak a magyas hő esetén amire mondtad nem volt. Pumpának nincs nyomása csak pici.
Akkor még több info: a túlnyomás álló állapotban is jelen volt.
Nagy volt a tartály és sok víz és magasan volt a tartály?
Esetleg a padláson?[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
blasko92
őstag
Valahol volt egy dugulás Vagy feltöltésnél nem tudott hol kijönni a levegő a rendszerből, és az okozott túlnyomást.
TXT ha normális folyadékot használsz, akkor nem fog oxidálódni a réz. Volt egy jópár éves 3870-es FC blokkom, de patyolat tiszta volt, pedig a gazdája nem pucolta ki.
[ Szerkesztve ]
-
OC
őstag
válasz planbmokus #760 üzenetére
Nos nekem volt egy érdekes esetem...
A csövet nyomta le a hollandis (!!!) csatiról a túlnyomás!
A rendszer nem volt tele töltve, a vízhőmérséklet sem szaladhatott el nagyon.
Egyetlen teóriám van, de azért kíváncsi vagyok, hogy ki, mire tippelne.
-
TXT
őstag
Létezik az, hogy blokkok kapcsán, amelyik rézből készült az oxidálódni fog vízhűtés kapcsán???
Azért kérdezem, mert vkitől ilyen infót kaptam, hogy nála zöld és fekete színe lett a vga blokknak, amit utána réztisztítóval szedett le róla és ezért vett inkább nikkelezettet!
Furának tartom, hisz sok gyártó árul "sima" réz felületű blokkokat úgy is, hogy az nincs nikkelezve. -
SimonYana
addikt
-
ThodEE
őstag
válasz SimonYana #749 üzenetére
Hűtés szempontjából ez biztosan a legelőnyösebb de ha nézzük a pumpa élet tartalmát, szerintem jobban érzi magát ha hűvösebb a folyadék benne és nem olyan vészes ha a proci előtt egy "10W" ot ráfűtt
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
SimonYana
addikt
® SimonYana ®
-
poli27
veterán
Erre milyen blokkot lehet feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
chosa91
aktív tag
válasz Razermazer #732 üzenetére
Tudnál konkrét linket adni mely típusút (nevűt) is használod? Megtetszett az ötlet!
"Find something boring, and make it funny!"
-
SimonYana
addikt
{{{{{ Ne aggódj! Én még mindég ott tartok ahol TE csak 42 évesen!
Semmi értelmét nem látom a mai világban ! Nincsenek közös érdekek csak időszakosan! Kicsit kifordult a világ és éhezők tömkelege és milliárdosok vacsorája van!
Irigylem és becsülöm azokat akik ma feltudnak nevelni 1-2 gyereket becsülettel és nem tartoznak a kissebséghez! Ma mikor fizetés sincs nem hogy segély , vagy gyereknevelési juttatás! Pfff! Vicc ez a világ! }}}}}® SimonYana ®
-
-
lori80
tag
En sorozatokat soha nem neztem,kiveve a Dallas-t gyerekkoromban
Amiota a fiam megszuletett,jatszani sincs idom,esetleg este,ha elalszik idoben,megnezunk asszonnyal 1 filmet
Sokszor meg a gepet sem kapcsolom be,hanem telefonrol netezekVannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
Sky D.
tag
én épp most néztem az Scifi.com - ot
elszomorító a felhozatal ... egyre gagyibb a társaság ....
Néha 1-2 fil besikeredik nekik , de a sorozataik .... ÁÁÁÁ hajam tépem ...Mi ez a faszság hogy "13. raktárépület" .... meg "cél igazság"
Sorozatoknál a nivó a béka segge alatt... és ezen csámcsog a Jónép ?
Mint a "lost" na az volt még egy elveszett film ... azt is csak húzták halasztották .... talán 2 részt sikerült végignéznem belőle .... pedig SCI-FI rajongó vagyok ..Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
-
lori80
tag
válasz HUfantom #731 üzenetére
Holnap,ha lessz idom,felugyelet alatt ki is probalom,hogy mi tortenne,ha leall a pumpa
Kivancsi vagyok,hany percig lessz elfogadhato homerseklet
Igen amiota masfel perc alatt le tudok tolteni egy filmet,es 5 perc alatt vissza is toltom,azota nem hagyom non-stop uzemmodban a gepet
Meg,hat valsag van,a vilanyszamla sem mokas amikor kijon igy is havi 15-17ezer
Asszony-nak ezert vettem laptopot,hogy ne az en gepemet hasznalja,mert nem gyozom kifizetni a villanyszamlatVannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
Razermazer
őstag
válasz SimonYana #733 üzenetére
Hát ez az amit sose veszek már meg, teljesen jó nincs ezzel semmi gond, csak ez már nálam ilyen mérőeszközök terén, túlmutat azon a bizonyos anyagi határon. .
Inkább egy fullcoverblokk a lapomra.
Ha lenne egy jó melóm nem mint most apránként beszerezném.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
SimonYana
addikt
4 Way SLI GTX 580 Liquid SR2 Xeon 5680s TheÜberSystem
Még ezt is elviszi 1 db Mo-Ra3® SimonYana ®
-
SimonYana
addikt
válasz HUfantom #731 üzenetére
Itt van srácok minden egyben!
Ez mindent jelez vezérel mutat , meg amit akarsz! Csajokat , kávét , ebédet ez sem tud!® SimonYana ®
-
Razermazer
őstag
Hát így olvasva a dolgot, én ezért vettem egy nast 1 lemezeset az megy 7/24 10wattos fogyasztással 2 terra vinyóval, vége van már azoknak az időknek hogy a monstrum gépet járassam csak letöltéshez. Most nézek éppen egy másikat itt apróba, 2 lemezest 35k-ért nem hiszem hogy kihagyom.
Még linux rejtelmek se kellenek hozzá, mert a Synology nasoknak rendkívül fejlett már az oprendszere.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
Nem gondoltam volna, hogy ennyire felbojdítom a topicot.
Elsőnek elmondanám, hogy a célom a következő volt...
---Ha megáll a pumpa akkor nem azonnal földbe áll a gép és tönkremegy a X * 100.000 Forintos géped. Azon mondjuk pont meglepődtem hogy 90 fok felett még simán működik a az I7esem.lori80
---Valamilyen szinten passzív hőcserélővé alakul a rendszer. A víznem álló helyzetben sokkal rosszabban hűti a processzort mint ha forgatja a pumpa.--- 100% -ban én voltam a hibás a lustaságom miatt.
- Van a pumpán visszajelző funkció
-Van ilyen átfolyásmérő jelző : Nem ír értéket gyakorlatilag egy kislapát amit a víz forgat és 3 pines csatira jelez.
-Van a klasszikus biosos beállítás, hogy X fok CPUnál álljon le a gép.Én egyiket sem állítottam be...
Ilyen többet nemlesz...lori80
Mi van akkor,ha ugy hagyod a gepet,mondjuk toltogetni,es nyugodtan alszol
Regen a gepem soha nem volt kikapcsolva.Volt olyan idoszak,hogy tobb mint 2 even at,csak ujrainditva volt,ha belassult
Alvás közben sosem megy a gép. Egyetemista elsősként egyeztünk meg / 4-en laktunk egy szobában és éjjel nappal mentek a gépek / abban, hogy alvó ember mellett nem lehet bekapcsolva hagyni a gépet. //Ha használod az más de csak úgy töltögetni nemlehet.Mindig otthon szoktam hagyni teljesen nyugodtan a gépet. Távolról bármikor rá tudok nézni az internet korában. 2Dben a mora2 elvitte volna elég még sokáig szerintem.
[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TaaT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #728 üzenetére
"Kell egy elektronika"
az ilyenhez kevés vagyok...
"Második/harmadik védvonalnak meg tényleg ott a BIOS."
én azt venném elsőnek, így nem kell elektronika
Give them hell Ukraine!
-
lori80
tag
A sima 4870 semmi ehez kepest,mert volt olyanom
Gyari hutessel uj pasztazassal,ga-pad cserevel a Vrm 125c,magok 110c FurMark alatt 3 perc utan
Szerintem nincs a vilagon ilyen forrofeju kartya mint ez a huzott verzio
Egyedul vizhutessel lehet kordaban tartani a homersekletet,mert most fel ora FurMark utan,a Vrm 95c,magok 53-55cbeluschi.igen ez valoban jo otlet
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
de +1 pumpa sem hülyeség csak "drága" de legfőképpen "hangos"...
Nem feltétlenül.
Kell egy elektronika, ami a 30 rongyos primer szivattyún figyeli a fordulatszám-jelet, meg kell egy akármilyen kis szar szivattyú, ami arra elég, hogy minimális keringést biztosítson.
Nem hangos, mert nem megy, és nem is drága, mivel másodlagosnak akármilyen filléres szivattyú megteszi.
Második/harmadik védvonalnak meg tényleg ott a BIOS.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
beluschi
tag
Ki kell tesztelni, mennyi a max hőfok, amit használat közben elér a proci és csak pár fokkal felé tenni a kikapcsolási hőfokot. Ha leáll a pumpa azt gyorsan eléri. A VGA amúgy is bír 90-100 fokot is, minimum 30-40 fokot kell ehhez emelkedni, ez majd csak tovább tart, mint a procinak mondjuk 5 fok.
Homeworld forever
-
lori80
tag
Hat igen,idaig meg soha eszembe sem jutott,hogy a procinak beallitsak homersekletet,de,ha mondjuk beallitiok 70c amire a proci eleri,addig megsul az msi4870x2 oc kartya
De mindenkepp beallitok ezek utan valami homersekletet,hogy,ha baj van mentsuk ami mentheto
Mondjuk,ha jo aron talalnek meg egy ilyen EK dcp 2.2-es pumpat,biztos bekotnem azt is,mert annyira halk,hogy a 20-as ventik amik a radin vannak hangosabbakVannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...
-
lori80
tag
válasz HUfantom #719 üzenetére
Hat,erdekes tapasztalat
Mi van akkor,ha ugy hagyod a gepet,mondjuk toltogetni,es nyugodtan alszol
Regen a gepem soha nem volt kikapcsolva.Volt olyan idoszak,hogy tobb mint 2 even at,csak ujrainditva volt,ha belassult
Most mar nem mernem ezt eljatszani,mert mi van,ha megall a pumpa
Igy jobban belegondolva,lehet berakok meg egy ugyanilyen pumpat a rendszerbe a biztonsag kedveertJani,ha megall a pumpa nem szamit a Mora,mert nem lessz keringes a rendszerben,es onmagat felfozi
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz HUfantom #719 üzenetére
Én már szoptam ezzel a k@rva molexel ilyet!
Nem igaz , hogy egy évtized kevés volt egy normális minőséget összehozni , az meg a másik , hogy egy 30 roncsos pumpa nem érdemel meg csak abból is a létező legrosszabb minőségű molexet! Vicc ez az egész!
Szerencsére nálam passzívan sem megy 65 fok felé a mora 3-as!® SimonYana ®
-
őstag
Új tapasztalattal lettem gazdagabb a mai napon....
Máma reggel elindult a gép ment minden viszont mikor nekiláttam a barátokkal egy kicsit WorldOfTanks játszani furcsa dologra lettem figyelmes. 8-9 néha 13 FPS....
Aki tudja milyen gépen van nézem WTF ????Nézzünk egy AIDA64et
CPU 85 fok magonként 98fok....
Speedfan -7 fok CPU....Akkor ujjas teszt. Megfogom a CPU blokkot rögzítő fém keretet megégette az ujjam.
Na azonnal gép leáll, hát nem indult el a pumpa. És nem állítottam be UEFI-t hogy hőmérsékletre álljon be...Átdugtam másik molexre és elindult, fogtam kézzel éreztem hogy rezgeti a gumit megy.
Azonnal esett a rendszer hőmérséklete 60 fokot. Majdnem 100ról lezuhant 30ra. Szépen lassan felkuszott 35re.....Érdekes tapasztalat volt.................
//Pumpa, tető, tartály kombó...“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
poli27
veterán
Szerintetek ha veszek egy ilyen házat[link] : hogyan lehetne faszán belehegeszteni egy vizet?
-
Sky D.
tag
akkor megnyugodtam , Istvánnak van 1 hete becsomagoltam a visszárut de még eddig nem volt időm feladni a postán (2 átfolyás jelző , és pár csati..)
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
csavar és csavarra l kell a hatalmas réz tömböket is oda erősíteni a HDD-khez ... közé pasztát és 5W/mk osthermal padot tettem.( sajna nem eleget, amennyi volt maradta ..)
a régieket a mosfetek alól, és a megmaradt új darabkákat, amik kimaradtak a mosfet alatti pad cseréből.
Így az egyik oldala pasztázva lett , a másik thermal pad ozva ..nekem még rev1-es van(de a Sata simán belemegy), így 2-2 pöcköt ki kellet egyenesítenem (a két szlot közöttit), hogy bemenjen ..
ja és lecseréltem az erdeit hátsó csövezést HF+-os csonkra és csőre.
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
ThodEE
őstag
Csak a feltöltés idejéig szükséges hogy a tartály magasabban legyen de ezt a ház döntésével arra az időre megtudod tenni.
A sorrend "111" mert elméletileg a folyadék elég gyorsan körbeér így mindenhol ugyan annyi a hőmérséklet amit a valóság kicsit cáfol.Javasolt: tartály->pumpa->cpu->chipset->vga->radi->tartály
nekem ment már a tartályból vgaba onnan pumpa másik vga aztán cpu és radi, nem éreztem semmi hátrányt az ajánlotthoz képest
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.