- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 3D nyomtatás
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
üdv,
volna egy hd 6970 kártyám szeretném vizezni, blook is van, de a feteken van valami matrica azt leszedjem? -
törölt tag
Ezzel az a baj, hogy egy eléggé szűk és lassú rendszerbe próbálod meghajtani ezt a jó széles beömlővel rendelkező vackot. Elvileg van ezekhez szűkítő pont erre az esetre, de nem tudom amúgy mindhez kapni-e. Meg hogy ilyen átfolyás mellett ha leszűkíted egyáltalán működne-e.
-
rlazol
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
nem... soha nem játszom. max Mother of All Battle-t
olvasd el a cikkeimet a logouton - súlyos fokú kütyümániában szenvedek.
Tehát kell. Reális indokot ne kérj, nincs. Ha ilyen téren reálisan gondolkodnék, nem lenne mögöttem egy 3 év munkájával öszemoddolt vízhűtéses egyedi ház. Ha tudnád, mi minden felesleges bigyula van még benne.... 
szóval nem az a kérdés, hogy szükséges-e, hanem az, hogy miért nem működik?
Kipróbáltam önállóan, belefújtam, miközben rá volt kötve a monitor, úgy rendben volt. -
SkyS1gn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ugyan...
Raffaello
vagy "minden másra jó a Mastercard?" -
törölt tag
válasz
Csokiii
üzenetére
Mit? A fordulatkijelzőre gondolsz? Vagy lehet én nem ismerem elég jól a működésüket.
Milyen áramlásmérő az? Mert nem csak úgy le kell szűkíteni, hanem jó lenne ha a vízsugár al apátokra menne egyből, mert a szűkítéssel csak ott közvetlen lokálisan gyorsul a víz, összességében meg lassulni fog. Fél colos? Csak nem az amit Todynál is kapni lehet? Ahhoz van külön szűkítő izé ha jól emlékszem.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

-
rlazol
veterán
-
Csokiii
aktív tag
asetek lclc-be érdemes beleforrasztani a gnd-szálat?
-
rlazol
veterán
válasz
MrPetya19
üzenetére
időközben kész, feltöltve és próbanyomás alatt a rendszer. volt egy kis szivárgás, de azt megoldottam. 1,1 liter a teljes vízmennyiség, ez sok/kevés/átlagos?
A nagy bajom az áramlásmérő: nem pörög! pedig jó irányból kapja a vizet, külön leellenőríztem a feltöltés előtt. Egyáltalán nem pörög. Mi lehet az oka, hogy tudom beindítani? -
Matisz77
aktív tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Lapszabászaton vágattam le az anyagot 18 mm és nagy szerencsém volt mert az online megrendelő lapon elszámolták és csak 4500 Ft körül kellet fizetnem, 10 ezer helyett mert már levágták és más nem vitte volna el az én méreteim miatt mert egy már meglévő üveglaphoz szabattam le az anyagot! Zörögni egyáltalán nem zörög én csavart használtam méghozzá fekete gipszkarton csavart így nem látszik sehol, a képen viszont ragasztással készült nem akartam bíbelődni azzal! Gondolkodom hogy a teljes belső teret valamint az elejét léfóliázóm fekete 3D karbon fóliával!
-
Matisz77
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Az első ötlet onnan származik amit linkeltél de azt elvetettem mert nem akartam fémmel dolgozni! Persze elfér benne minden bőven igazából már most is használom csak még nagyon üres de ha minden jól megy meg lesz töltve 2-3 hónapon belül!
Ja és egy konfig lesz benne valamint az alaplap nálam a jobb oldalra kerül és nem két radiátor lesz a két szélén hanem az a Hexa amit linkeltem bal oldalt benne! -
Csokiii
aktív tag
milyen sorrendben érdemes bekötni egy asetek lclc-hez 2db 120as radit és egy tartályt?
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát dögöljek meg srácok de abba én azt látom hogy csak 1 gép fér bele
Bal oldalon látni a deszka meg a slotok helyét. A másikba talán egy Xbox vagy egy PS.
bakker 1999 dollár az kb 450.000. Még szép, hogy megy vissza ebayre, ennyiért biztos nem kéne.Matisz77 asztala fából van nem zörög kicsit nehezebb lesz majd költöztetni de lehet hogy 10ed annyiból kijött ???
Gratula hozzá... -
TESCO-Zsömle
titán
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És nyertél egyet?
(Csak kidobtad, mert te a kis házakat szereted?
) -
DigitXT
félisten
válasz
Matisz77
üzenetére
Ez nagyon nagy.
Anno én is gondolkodtam raja, hogy egy asztalba
kéne építeni a vízhűtés egy részét: az egész gép belemegy? Ötletes!TESCO-Zsömle: még sosem hallottam róla, de most, hogy mondod!
-
Satyricon
addikt
válasz
Matisz77
üzenetére
Persze, hogy tudja! Nekem 4 db 12-es van! 1 az előlapon, 3 meg megy a tripla radin... Lesz!
-------------------------------
Am az oldallapot nem akarom szétvagdalni, így is rengeteg meló lesz az új vizes rendszert összedobni! Plusz még a gépház tetejére kell hegeszteni a méhsejt rácsot, meg a többi... :S Egy hetes munka...Ha a tápot az 5,25-ös helyre tenném, akkor a táp helyére is kellene egy takaró lemez...Hát nem tudom... :S

Szerk.: Azért köszi mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
MrPetya19
üzenetére
Szállítanak ide is, szerinted Tody, Zsömi és a többiek hogyan hozatják be. Az Euróhoz meg megint semmi köze, mert Ukrajna meg Oroszország is ott van pl a listájukon. Az AT német és csak szimplán olyan sok nyelven érhető el az oldal, más országba nincsenek. Tudtommal.
-
Pista0001
addikt
válasz
MrPetya19
üzenetére
Az Aquatuning német mindenképp, csak a onlapnak vannak honosított verziói. Először én is azt hittem hogy milyen jó hogy van nálunk (Fr.o.) Aqua, aztán csak Németországból jött a cucc.
(#12047) Satyricon: Szerintem a sárgával szedett részen az oldallapokon vágj szellőzőket, akkor a radi felől jövő melegebb levegő nem fűti a gépházat, hanem elegánsan távozik. Ha mindkét oldalon vágsz lyukakat, akkor biztos elég nagy lesz a keresztmetszet hogy ne zajongjon.
-
törölt tag
válasz
echterion
üzenetére
Nem tudom, de a sok kicsinél valószínű, mivel azok a fő tápellátó részek, azok adják a kakaót a GPUnak, szóval azt ildomos mérnie. Az ami külön van valószínű a ramoknak adja a kalóriát. De nem tudom, nekem a 6870-en fordítva vannak a fetek és nekem 4 darab van a ramokhoz meg 4 van a GPUhoz is.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
-
Drizzt01
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
A cső mattulásától nem félek , acryl cső lesz .
Ezzel szemezgetek.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok , valami szép és jó narancssárga folyadékot tudnátok ajánlani ? Nem kritérium az UV.
-
echterion
nagyúr
válasz
üzenetére
Közvetlenül a vrm alá tettem egy 9 centis swif2-t (most még ott marad, mert kupi van a házban), és kemény 4 fokot csökkent.

Viszont az a kis különálló alkatrész, ami a gpu-tól balra fent van, ott nincs légáram, és a borda forró (max 2 mp után éget). Vajon ott méri a hőmérsékletet vagy a sok kicsinél? -
rlazol
veterán
válasz
geprombolo
üzenetére
köszi! ennek mi a neve és hol lehet kapni?
-
Satyricon
addikt
(#12040) MrPetya19
(#12041) TaaT
(#12042) WeareusJah, persze, értem. A push/pullon kívül gondoltam hogy basszus milyen más megoldás lehet még?

-------------------
Na egy kérdés, félig-meddig ezzel kapcsolatban! Már úgy is rég fel akartam Nektek tenni ezt a kérdést, csak anno kitöröltem, mert túl bonyolultan írtam le. Szóval...Adott egy Alphacool NeXxXos Xtreme 360-as radi. Ezt szendvicsbe vágom 2x3 ventivel, és a gépházam belsejének a tetejére megy úgy, ahogy alul 3db Arctic F12 PWM venti lesz, a tetején a radinak, hogy lehessen látni a gépház tetején, a 3db Enermax TB Vegas Duo lesz! Eddig oké a dolog... Na mármost... A helyzet az, hogy baromi halk gépet akarok összedobni. Hogy tegyem a ventiket? Kifelé, vagy befelé fújja a levegőt.
Ha kifelé fújja a levegőt, akkor lehet hangosabb lesz a gép, viszont az Enermax TB Vegas ledek csíkos világítását nem lehet majd látni. Magyarán ahogy a TB Vegast látni a képeken, nem úgy fog kinézni. Teljesen más, össze-visszaság látványa van.(hülyén fogalmazva
) Ami végülis nem csúnya, de a képeken is látható látvány szebb!Ha pedig befelé fújatom a levegőt, akkor az enermax ventik látványa olyan, mint a képeken is látható, viszont... Az én esetemben rohadt nagy szívás van! Itt egy kép, hogy miről is beszélek:
Sárgával szedtem azt a részt, ahol a levegő tud járni, na de hol távozik, ha nincs hová? Ugyanis a dvd írő és a tápegység között egy zárt rész van, amit direkt eltakartam, mert ott vezetékek is lesznek! Szóval... Ha ebből a szemszögből nézzük a gépem, akkor az első ventik ki tudják kifújni a gépház elején lévő rácsokon a levegőt. A középső ventik viszont nem igazán tudják hova, a hátsó ventik pedig szinte sehova, mert max 1, vagy 2 cm hely marad a tápegység teteje, és a ventilátor között. Nem tudom értitek-e, mi a probléma. Szeretném beleflé fújatni a levegőt, de a levegő sajna nem tud hova távozni. Arra gondoltam, hogy a DVDíró, és a tápegység közötti részen, ami teljesen be van burkolva lemezzel(home made
), az aljára teszem egy szellőzőt(zölddel szedtem), kb 8x8cm-es lyukat vágnék, és akkor meg lenne oldva a probléma. Szerintetek?
Vagy kellene akkor a hátsó ventiknek is valami levegő kijárat?
Mert ott szrabb a helyzet... Mindössze 1-2cm-es hely van a levegőnek...Remélem érthetően írtam le a problémát

-
törölt tag
-
echterion
nagyúr
-
Weareus
addikt
válasz
Satyricon
üzenetére
Szerintem itt a fújó és szívó elhelyezésre lehet gondolni, pl. ha a ház tetején van a radi, akkor rakhatod belülre a ventiket fújóra, ill. kívülre is mehetnek szívóra, ha pedig mindkét oldalra raksz ventiket, akkor tovább bővül a variációs lehetőség, de ha jó sok vized van és kellően nagy a radi, akkor venti nélkül is elvisz egy olyan konfigot, mint pl. az enyém és azért azt nem mondanám, hogy konfigom esetében nincs hőtermelés...
-
válasz
Satyricon
üzenetére
Ha pl 800d-d van, (vagy más nem csendes Corsaired), mint tirexinek volt, akkor ha felül kifele megy a levegő a radin, akkor a pull nem jó, mert a háztól nagyon süvítős hangja lesz, míg pushban a radi mérsékli ezt a hangot.
Persze lehet hogy téged nem zavar a süvítés.Valaki nem tudja, hogy a szlovák aquatuningból szállítanak-e kishazánkba?
Kéne a leendő rendszerhez két hosszú csati, és rádobnék 10-et a csatikra, hogy monsoon.ok legyenek, a venti vezérlőt meg megveszem később, ha lesz tőke, addig meg ha hangosak a ventik, akkor feljebb csavarom a zenét. -
Satyricon
addikt
válasz
MrPetya19
üzenetére
Venti elhelyezés a radin? Hogy lehet másképp elhelyezni a radin?

A TB Vegas Duo alapjáraton baromi halk. 10-15 centiről szinte nem is hallod. Bár a légszállítására nem emlékszem, mennyire jó alapon... Igazából meg se tudom nézni, mert az előlapon van a venti, nagyon közel a 2 winyóhoz, és oda nem ér be a kezem, hogy megnézzem. De sztem elég jónak mondható alapon is. Van még 3db ilyen TB Vegasom, de még ki se bontottam a dobozból. Majd csak ha meglesz minden az új vizes rendszerhez. Vagy ha nagyon fontos valakinek, szívesen kibontom a dobozából, és androidos progival(nem tudom mennyire valós értékeket mutatna
) lemérem hány db-t nyom 10-15 20, vagy 30 cm-ről. Magamtól lusta vagyok megnézni, de ha mondja valaki csináljam meg, erőt veszek magamon, és megcsinálom! -
Satyricon
addikt
válasz
geprombolo
üzenetére
Az se mindegy, hogy tekered ra a teflonszalagot... Simsonos korszakomba megtanultam a benzin csapnal, ha... A hollander ratekeresevel megegyezo iranyba tekered ra a teflon foliat, nem fog lelazulni, hanem inkabb raszorul!

-
geprombolo
őstag
válasz
rlazol
üzenetére
Van olyan, hogy teflon fólia (fehér, tekercsben), vízszerelők használják, azzal körbetekered a menetet egyszer-kétszer, aztán összeilleszted a cuccost, ahogy kell és ha szerencséd van (nem tolta a két menet fel a fenébe a teflont és maradt belőle a meneten is), akkor havajdizsinapszemcsi. Remélem segítettem.

-
Satyricon
addikt
válasz
Matisz77
üzenetére
Én [ezt] ajánlom figyelmedbe! A leírt adatok alapján is jobb az Enermax, még talán szebb is. Bár nekem a neten található képek alapján nagyon csicsás, de élőben lenyűgöző a látványa! Kellemeset csalódtam benne! Na meg a tartozékai is jól jönnek(4 db gumi felfogató, + 1 molex-3 vagy 4 pines venti átalakító).
Szerk.: Jah, arról nem is beszélve, ha megunod a piros ledet, át tudod váltani lilára, vagy kékre!
[link] -
Matisz77
aktív tag
Erről mi a véleményetek? [link]
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
következő gondom van: a minap megérkezett a fényezőtől a modom, így elkezdtem összerakni (ez még önmagában nem gond...
). Eljutottam oda, h elkezdtem beköltözi (ez se gond), és rárakni a vízhűtést, amit egyszer már összeraktam és teszteltem (minnyá itt a gond). De vmiért az áramlásmérőt kihagytam akkor a körből, most pedig nem szeretném, ahhoz viszont van két derékszögű csatlakozóm, amely rá kéne húznom a csövet és rögzítenem (ez a gond!). A csövem 9mm belső átmérőjű, a csatlakozó külső átmérője szintén 9 mm. De nem szorul, szivárog mellette. A meglévő menetes szorítóim túl nagyok (15,5 mm belső átm, 13,5 kéne ehhez) a csavaros szorítóbilinccsel meg nem bírom szivárgásmentesen megfogni.Mit csináljak?
Hol tudok venni megfelelő csavaros szorítót? vagy inkább keressek 8mm-es belsejű csövet (kéne kb 10+50 cm...)?
Esetleg van vkinek eladó olyan derékszögű csatlakozója, ami a 9-es csőhöz jó?A legnagyobb bajom, h a gép szétszedve, félig beköltözve én meg édesanyám masinájáról írok most...
köszönöm a segítséget!
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Amikor a AIR penetrátort írtam csak a Jobb nincs ha a pénz nem számít, és piros legyen...
Radira sose raknám. Mikor a srác postolta a nagy radit inkább a 22es 750-et forgóval lehetne próbálkozni.
-
válasz
Matisz77
üzenetére
Tessék.......de csak mert az ár nem számít.
IMIBOGYO:
Nagyon jól leírtad amire legtöbben szépen apránként rájövünk a mai magyar világban. A drága nem jelent sem prémium sem minőségi dolgot egyszerűen csak sok pénzt kell fizetni érte. Látom a hsz. a nagyon szép TH házzal van összefüggésben. Az egy nagyon szép ház, sok jó dolog van benne, de valahogy én sem tudnám rászánni a pénzt, hogy vegyek egyet. A ház oldalán én csak a marketing szöveget látom, hogy grafikus, filmvágás, építész, kreatív munkához ajánlják. Ma azért megnéznem, hogy ezen szakmát űzők melyike mondaná azt igen erre adok majd 1 hónapnyi fizetést.....Még1 gondolat: Pl ott vannak azon cuccok amikre rá van írva, hogy GAMER. Ezzel a szóval bármit el lehet adni, akármilyen szar is. Vagy én hasonlót látok a vízhűtéses csatikkal. A PC boltokban árul 1500-2000 forintos csatikhoz képest a 3-4-500 forintos szerelvényboltokban kapható. Persze más a színe, kicsit csúnyább, de itt a fórumon is építettek már belőle rendszereket.
közben láttam írtad a radit.
Rakjál rá kettőt ilyent és sose lesz gond.
-
Matisz77
aktív tag
Konkrétan erre kell 6 db! [link]
-
Matisz77
aktív tag
Köszönöm a válaszokat lehetséges lemondok a LED-ről, legalábbis elgondolkodom a lehetőségen! Igazából az arany középút kellene viszonylag nagy fordulat de kis db! Ebben az esetben melyik a legjobb?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MrPetya19
üzenetére
Persze. Ugyanakkor halk ventit nagy légnyomással nem találsz, ez vagy-vagy dolog. A nyomáshoz fordulatszám kell, ami zajforrás, a nagyobb nyomás nagyobb légáramot jelent, ami megint zajforrás a szélzaj végett.
Másrészt fontos, hogy piros és LED-es legyen. Nyilván nem véletlenül kért ilyet.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De tudtommal radinál fontos a magas légnyomás, vagy nem?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És ha két 25 miliset tesz egymásra az nem javítja? Még ha olyan erős nem is lesz, mint egy 50-es. Bár én már próbáltam és úgy vettem észre hangosodik, turbulens mindenfele a levegő.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jó a ledes megoldása, de a nyomása nem túl sok, bár a cair spqe-től csak kicsivel marad el.
-
Matisz77
aktív tag
Hali vízhűtéshez milyen ventit ajánlotok ami 12 cm-es, Red LED-es minél halkabb legyen ha lehet, ár nem számít?!
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ne haragudj, nem akartalak megbántani! Imobogyo kulturáltan megfogalmazta azt, amit mondani akartam.
-
imibogyo
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Tudom, hogy szőrszálhasogatás lesz a következő pár bekezdésem és most sokan elküldenek az anyámba, hogy mit kötözködöm, de akkor is leírom, ha már belekezdtem. OFF-ba is teszem, így ha valakit nem érdekel ne is olvassa el.

Kicsit vitatkoznék. Nekem valahogy fogalomzavar, ahogy itthon kezeljük a "prémium, luxus, drága" szavakat. A premium számomra (és szótár szerint is): minőséget, kiválóságot, osztályon felüliséget, jelent. A luxus pedig: fényűzést, pompát. A drága meg egyértelmű.

Szóval lehet valami marha drága és/vagy ritka, attól még nem válik prémium termékké, maximum luxussá, mert kevesen engedhetik meg maguknak, hogy elszórják rá a pénzüket. Ez a kettő nincs szoros összefüggésben. Lehet valami prémium minőségű, de elérhető, és lehet valami luxus, mert marha drága miközben hiányzik belőle a minőség (és sokszor a jóízlés is, lásd 60 millió forintos telefon).
Tehát ez a ház sem attól lesz premium, mert 200k feletti az ára és kevés embernek van. Ettől csak ritka és drága lesz. De attól, hogy kiemelkedően jó minőségű a gyártás, rengeteg hasznos szolgáltatása és tulajdonsága van a háznak amivel mások nem büszkélkedhetnek, egyedi de még ízléses a megjelenése, jól átgondolt, jól megtervezett eszköz, na ezektől tényleg prémium termék lesz. Csak egyszerűen ezt a premiumságot ne az árral és ritkaságával magyarázzuk már, az csak (jó esetben és ésszerű keretek között) a velejárója annak, hogy valami prémium termék.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát kell. Reális indokot ne kérj, nincs. Ha ilyen téren reálisan gondolkodnék, nem lenne mögöttem egy 3 év munkájával öszemoddolt vízhűtéses egyedi ház. Ha tudnád, mi minden felesleges bigyula van még benne.... 
Kipróbáltam önállóan, belefújtam, miközben rá volt kötve a monitor, úgy rendben volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gondolom radi, meg tartály függő hogy mennyi az átlagos 
Ja és egy konfig lesz benne valamint az alaplap nálam a jobb oldalra kerül és nem két radiátor lesz a két szélén hanem az a Hexa amit linkeltem bal oldalt benne!

Grózi