-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thorus
aktív tag
A véleményetek kéne nekem egy proci hűtő kapcsán. Erről a Barrow termékről van valakinek valami tapasztalata vagy bármi? A lefogatót nézegetem és semmi rugós leszorítás meg backplate a merevítés érdekében.
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
válasz rup1u5 #48096 üzenetére
Jah, kb. ennyi: c-sav, ecet és forró víz. Nagyon mással nem lehet mosni. Esetleg alkohol, ha valami színes víznek a lerakódása, mert azt nekem ecet sem szedte ki.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Leon77
őstag
Sziasztok.
Új házam lesz és a teljes rendszert átépítem. Merev csöves, de most van benne egy rövidebb lágy csöves szakasz két kuplunggal és így könnyen ki tudom venni ezt a szűrőt. Már 3 nap után rengeteg szennyet összeszedett. Tele van vele a rendszer, valamelyik radiból jön. (mindent használtan vettem, apró fehér lerakódások, régi folyadék, esetleg vízkő).
Az a tervem, hogy átmosom a rendszert, sőt, egy éjjelre benne hagyom a löttyöt, majd egy egész kád vízzel átmosom, hátha így nem marad semmi benne. (felengedem a kádat és bemenő oldalon egy szűrővel szűrve áttolom a rendszeren a kád vizet)
A kérdésem az lenne, hogy mi lenne az az anyag, amit az áztatáshoz használjak, ami nem bánt semmit (réz meg nikkelezett réz van csak illetve egy dcp 4.0 pumpa meg akril cső), de azért remekül oldja a vízkövet és a szennyeződéseket?
Hasból az ecet jutott eszembe, de mintha valaki említette volna, hogy az kikezdi a rezet is...
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
válasz kemszi #48092 üzenetére
na eméééészááám!
"Nem jó a topic"
***** (tetszőleges Klingon káromkodás) nem jó. EZ A JÓ TOPIK!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kemszi
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne milyen vízhűtést ajánlanátok AM3+ (most még ez van), AM4 (erre fogok váltani valamikor) foglalathoz?
-
Leon77
őstag
válasz DigitXT #48089 üzenetére
Tudom, árulnak is ilyen folyadékot, de én biztosan nem tennék egy rendszerbe rezet, meg alut.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
DigitXT
nagyúr
válasz Leon77 #48088 üzenetére
Akkor megszólal a rendszer: "Nikkel, nikkel, pisilni kell!"
Majd aki félig jegyezte meg: "Bronz, bronz, beszartam!"ON: léteznek alut is tartalmazó megoldások, nem csak
noném kínai gyártó esetén: szokták felületkezelni őket.
Nyilván az is megsérülhet, tehát a kockázat létezik! De
megfelelő hűtőfolyadék választásával csökkenthető.
(Ha nem így volna, seperc alatt kilyukadna az összes...) -
Leon77
őstag
válasz Thorus #48087 üzenetére
Nem tudom, hogy a pumpa rotorja milyen anyagból van, illetve, hogy a csatlakozók milyenek, mert a triton (első vizem pont ilyen játékvíz volt) radija az alu , a blokk nem tudom miből van, de az elvileg nikkelezett. Szerintem, ha később bővítésben gondolkodsz, akkor az alu alkatrészeket kukázzad, mert a rézzel nem haverok. (és szinte minden csatlakozó rézből van, ha nikkelezett is, és, ha picit sérül a nikkel...)
-
Thorus
aktív tag
válasz F e Z o #48086 üzenetére
A cső az amit nem most vettem hanem vagy 2 évvel ezelőtt mikor a zuhanycsövet cseréltem azt 15 méterből maradt még és hát akkor erre felhasználom.
A következő verzió úgyis merev csöves lesz 10/12-es mérettel, ami ha jól mennek a dolgok még ebben az évben meg is valósul.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
F e Z o
veterán
válasz Thorus #48083 üzenetére
Vehettél volna alin normális 9,5/12,7-es vagy 10/13-as csöveket is, nem hiszem, hogy tétel lett volna. 1k/m Így a mostani 7-es belsős cső nem biztos, hogy jó választás.
Tartályom ugyanilyen, ugyaninnen, csak én 9dodoért vettem, semmi gond nincs vele.(#48077) BandiT85 : Telefonos vagy facebook-os suppport nincs náluk?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Grózi
Topikgazda
-
Thorus
aktív tag
válasz #65675776 #48082 üzenetére
Nem magas inkább kezd eltűnni az ingyenes. Ha a tritont kiveszem össz árból akkor csak 21k volt, igaz rendelnem kéne még hűtőt meg proci blokkot, ami majd egy későbbi verziónál lesz és merev csövezéssel. A pumpának volt a legmagasabb postaköltsége 12euróval és úgy volt 50 euró, a tartályt akcióban vettem 4euróért és ingyen postával a maradék meg a csatlakozók.
-
Laraxior
titán
válasz BandiT85 #48080 üzenetére
KFA2 GTX 980Ti Hall of Fame 8pack approved edition.
Olyasmi baja volt, a CLUval veszett össze össze a GPU.
De szépen letakarítottam, kapott új pasztát, bent van a vitrinben.
Szépen mutat, de azért csak rápróbálnék arra, hogy elküldjem, hátha cserélik, vagy valami.
De eddig még nem sikerült válaszolni.
Egyébként az overclockers.co.uk-ről van, tehát nem is kis forbafingó boltocska, nem mintha az EK az lenne*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Laraxior
titán
válasz BandiT85 #48077 üzenetére
Ne aggódj másnál sem megy gördülékenyen a dolog... Csak addig jó az ember amíg vesz, visszafelé már lassabban megy a dolog.
Tudom, mert én is benne vagyok egy 450GBP-s videokártyával. Csak én még nem jutottam el addig, hogy vissza is írjanak*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Thorus
aktív tag
A mai napon megjött aliról az utolsó két komponens az első vízhűtésemhez.
D5 PWM pumpa, 190x50-es tartály, 8db 9.5x12.7mm hollanderes csati, 2db záró és egy komplett triton vízhűtés összesen 31k volt. A tritonból lett a cpu blokk mert az ahogy sok embernek nálam is elrepedt de szerencsére még a dobozában. A csövek meg tiszta szilikon csövek 7x11mm mérettel. Lehet kicsi a csövek átmérője de csak egy i5-2400 procit kell majd hűtenie a rendszernek amihez elég lesz ez is.
Igen tudom, hogy egy ilyen alap procihoz a víz tök felesleges de eddig soha nem volt vizes hűtéssel dolgom és még élőben se láttam egy működő verziót, így egyszerűen a kíváncsiság és tapasztalatszerzés miatt csinálom.[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz proci985 #48076 üzenetére
Írtam nekik nagy vonalakban azt hogy: lesz@arom hogy mit mond, nem fogom szétropogtatni a videokártyámat ezzel a hibás sz@rral. Vagy cseréljék ki egy egyenesre, vagy intézzék a visszáruzást, aztán pénz vissza.
Amúgy közvetlenül az EK-tól vettem, nem varázslóéktól, mivel múltkor azok is szívóztak, hogy miért töltöttem fel folyadékkal a radit mielőtt betettem... Biztos el kellett volna áztatni a többszárezres gépet...
Szóval gondoltam hogy közvetlenül az EK-tól vett termékkel gördülékeny a garanciális ügyintézés. Nem az. Minden nap válaszolnak egyszer, olyan 15 óra körül, és a következő mailre 24 órát kell várni. Vajon mikor lesz nekem másik blokkom?
Gondolkodom rajta hogy beülök a kocsiba, irány Szlovénia, és rájuk borítom az asztalt.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BandiT85 #48074 üzenetére
akkor szerintem lojj meg egy kepet a supportnak, hogy itt a kartya, itt a blokk, es egy centi kulonbseg van. esetleg lojj meg egy kepet a masodik kartyatol, hogy ennek igy kene kineznie.
hol vetted, bolton keresztul vissza tudod kuldeni defektes termekkent?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
BandiT85
aktív tag
válasz proci985 #48073 üzenetére
Próbáltam felrakni, de mikor megláttam hogy kb egy centi rés van a kártya meg a blokk vége közt, akkor abbahagytam, nem akartam meghajlítani a 150 K-s kártyát, azt hiszem ez érthető.
Főleg úgy hogy használok egy ugyanilyen kártyát, ugyanilyen blokkal egy éve és az tök egyenes...
-
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok, ez volt a válasza az EKWB supportnak a képekre:
Thank you for the pictures.
I see, you are asking about the water block being bent. That is not a problem at all and it is somewhat normal and nothing to worry about.
You can mount the GPU onto it without any fear and it will work.Just install it and when you tighten the screws, start in the middle, around the processor area and proceed to the outer screws.
Na most mit csináljak?
-
Walter_White
senior tag
válasz Gold90 #48064 üzenetére
Én is most kezdtem nemréga vizezést, és 100eFt-ból bőven. Én újonnan vettem 13eFt-os Magicool DCP450-es Pumpát, Radi 3x140-es 40- áramlásmérő 4500 - Blokk 20 - csövek 4000 - Fitting 8db 10e
1800X-et még passzívan is elvitte. Leghangosabb a gépben az Idle VGA volt R290, de arra már nem akartam költeni blokkra (25k-t)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ez a beszéd! Általában vizet azért épít az ember, mert jó hűtést akar, csendesen:
ekkor viszont utána kell járni a témának, mert kis hőleadó felülettel nem megy.
Az lehet, hogy hűt, de jó hangosan, esetleg halk, de nem hűt jól... A kettő együtt
akkor szokott működni (és most nem a hangos, és nem hűtre gondolok), HA egy
megfelelő méretű hőleadó van a rendszerben. Egy 240-es "slim" radiátor nem az:
egy ilyen radival max. a dizájnt kapod meg, a többi előnyt nem élvezheted...[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
tudod szabalyozni? ha igen en az 1200ast vennem. jellemzoen 400 szokott az also hatar lenni mind a 800as mind az 1200as ventiknel, es ha beutne a 40 fok nem art, ha van tartalek.
dupla +tripla eleg lesz csendben.
ja igen: pumpanak D5 2000rpm korul kb ha nem akarod hogy az legyen a leghangosabb.
-
syC
addikt
Hali
Adott egy dupla és egy tripla 45mm vastag radi. Pull-ra rakott ventikkel kellene hűteni saccra 200-250W-nyi gépvasat (ezt most csak betippeltem, megrántott i7 2600k + R9 290, vagy Fury ), a lehető leghalkabban. Korábban már kérdeztem a ventiket, el is döntöttem, hogy eLoop-ok fognak csücsülni a radikon. Fix rpm-eset szeretnék, nekem úgy egyszerűbb, csak az a kérdés hogy elegendő lesz-e a 800as ( kissé szkeptikus vagyok azzal a 7.83 dB-es zajszinttel, de ha tényleg annyi akkor az brutál) , vagy kell-e rá az 1300-as, tábla:
Utóbbi kb 1.5x annyit tud légköbméterben. Egyébként hangosabb lesz a venti, ha közvetlenül a rádin csücsül (mámint a gyári megadott értéknél)?
•
-
seniman
veterán
250EUR az már 220K HUF? Na ez a tipikus magyar rablógazdaság,hát felőlem éhendögölhet az összes kötschög magyar webshop.Inkább rendelek ebayen Kínából vagy a világ végéről,minthogy ezeknek a férgeknek a zsebét tömjem.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Gold90
tag
válasz DigitXT #48014 üzenetére
Csak szimpla véleményeket akartam hallani mert nem vagyok otthon a témában.Ezért gondoltam informálodok.Akkor probálok válaszolni a kérdésekre.
A csendes,halk üzem lenne a lényeg és persze dízájnból.Nyílván szeretném hogy hatásos legyen ha játszók.A konfigurációt tuning nélkül használom.Sajnos a vga elég hangos és zavaró
Azért linkeltem ezt a szettet mert ezt találtam!De én attól csak boldog vagyok ha azt mondod hogy 100e ft környékén már normálisat is össze lehet rakni!Volt számítógépes bolt aki 220e mondot rá -
Weareus
addikt
Sziasztok!
Hd 7970 full cover waterblock kompatibilitási listát hol találok?
Itt próbáltam, de...
Sovány.
A supportnak most technikai okok miatt nem tudok írni![ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
válasz DigitXT #48054 üzenetére
Sőt, a dobozon belül meghajlította gondolattal
Tényleg bele kell verni a buksiba, hogy más világ van. Ha minőségi munkát akarsz csináld magad. Apámnak mondtam erre, hogy faja, csak te mondjuk 10 év alatt tanultál meg így hegeszteni mindennel. Nekem ha most kéne alut hegeszteni akkor ez így nehéz lesz, mire 50 leszek meg örülök, ha a seggemet leteszem a székbe
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
BandiT85
aktív tag
Biztos hogy nem a posta miatt hajlott meg, annyira merev ez a műanyag, hogy egy mm-t nem lehet hajtani rajta. Sérülés a dobozon nem volt.
Minőségellenőrzés szerintem nincs, pressure test meg pláne, okulva az utóbbi két EK termékből, amit vettem. Amúgy biztos hogy én EK-t soha többet, még egy csatit se.
-
CMST2015
tag
A csajok izombol huzzák meg a tetőt ek-nál ?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz BandiT85 #48052 üzenetére
Mint a 20k-s D5 tetőm agyig sorjával, de az legalább megoldható.
Szomorú tényleg, hogy a gépműhely ilyeneket kienged, még szomorúbb, hogy az EK ezt átengedi a minőségellenőrzésen. Ha van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
Az EK termékeiről szeretnék megosztani egy kis tapasztalatot.
Régóta nagy megelégedéssel használom a kis szlovén gyártó termékeit, mind újonan, mind az apróról beszerezve nagyon jó minőségű és teljesítményű termékekkel találkoztam. Ez sajnos idén megváltozott...
Lehet emlékeztek még kb másfél hónapja varázslóéktól rendelt EK Coolstream we 360 (2×180)- ra. Ez volt az ami gyárilag meg volt csavarodva, viszont legalább eresztett... Nos ezt kicserélték egy kevésbé csavarodott példányra, de az legalább nem folyt.
Nemrég szert tettem még egy Evga 1070-re, melyre rendeltem most közvetlenül az EK-tól egy ugyanolyan blokkot, mint ami a másik karimon van, melyet használok már több mint egy éve, nagy megelégedéssel.
Tegnap megjött a kari, meg az FC blokk is egyszerre, gép leereszt, 1070 szétszed, gap-padok fel. Minden ok, ráteszem a vieokarit, nézem valami nem stimmel, billeg a kari. Aztán rátettem a blokkok egy sík felületre:
Bocs a képminőségért, teló.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz velizare #48047 üzenetére
És ebből most mit tudtunk meg? Ha a GPU 75 fokos, visszavesz a fűtésből?
Okés! És? Egy normálisabb víznél a GPU 50 fokot alig lépi át ("fázik"), mert a
vízhőmérséklet bőven alacsony neki (<40 fok): a picike radi hatékonyságát lehet
növelni elengedve a vízhőfokot 5-10-15 fokkal magasabbra... A kártya kibírja! Az
tuti... Aminek gondja lehet, az mondjuk a szivattyú, ha már 60 fokos a víz, ja és
egy ilyen körbe NEM nagyon kellene CPU blokkot betolni, mert 60+hőlépcsők...Aztán jön a pofára esés, meg a sürgősségi. (Otthon a lábával toppantott...)
Szóval az, hogy egy picuri hőleadó felülettel le lehet hűteni egy VGA-t, akár még
nem is oltári hangosan (tekintve, hogy ha mi vagyunk a gyártók, akár hagyhatjuk
ugyanolyan melegnek lenni, mint léggel is, a gari idő végéig csak kibírja jeligére),
nem jelenti, hogy EZ a megoldás jó lenne egy egykörös CPU + VGA rendszerbe.Márpedig amiről most beszélgettünk az valami ilyesmi... Nem az a baj, hogy alu!
Nem is az a baj, hogy slim, s nem az a baj, hogy csak 240-es. Sőt még csak az
sem baj (magában), hogy 1 kör! Az egész együtt... Ráadásul kicsit combos áron.Na az a baj...
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #48049 üzenetére
Ha újra építenék vízkört tuti h házon kívüli radiátor lenne 2 kuplunggal a hőleadó, MORA3 vagy hasonló megoldás, házon belül nagy csodát nem lehet varázsolni síri csendben
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz velizare #48040 üzenetére
Viccet félretéve ezt annó egyCorsair H55 tudta 290X-en húzva Az a szomorú a mostani FC block és a 360 meg 240-es radi is csak pár fokkal tud jobbat
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
nagyúr
válasz DigitXT #48042 üzenetére
az amd gyári vizes megoldásai temp targettel működnek. ha elérik a 75 fokot, a driver csökkenti a gpu órajelét.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
hash99
senior tag
Nem lenne baj ezekkel az alu rendszerekkel ha lenne választék a komponensekből illetve ha jóval olcsóbb lenne.
A jelen formájában hogy annyiba kerül mint a réz nem látom a létjogosultságát. Ha fele annyi lenne még jó alternatíva is lehetne egy budget hűtésre.
-
mpierre
veterán
válasz rup1u5 #48043 üzenetére
Azért ahhoz bővíteni kéne a termékskálát. Alu csati, blokkok, stb. Úgy már érdekes lehetne, ha bővítési lehetőség adott. Nem volt korábban egy ilyen hír az EK-ről? Megmunkálni nem nagy etvasz az alut.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
rup1u5
nagyúr
válasz #65675776 #48037 üzenetére
Nem hinném, hogy rosszúl gondolod! Megnézném ugyan azt a tesztet egy 360/45-ös alu radival.
Remélem bővítik később a kínálatot nagyobb alu radikkal mert szerintem van létjogosultsága a dolognak.
Én biztos beneveznék egyre ha most építenék! A FC blokkokat pl én pont a horror áruk miatt kerülöm, így meg elérhető azoknak is akik nem akarnak ennyit költeni.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
DigitXT
nagyúr
válasz velizare #48040 üzenetére
Jaja, főleg terhelés nélkül. Mondjuk megnéznék egy full load vízhőfokot. És azt,
ha ugyanabba a körbe bekötsz még egy CPU blokkot is, mennyire hűvös a proci.Amúgy van egy slim (H60) radim, meg egy "ipari" 38-as ventim. Kipróbáljam?
Valószínűleg nem lenne jobb, halkabb a hűtés, mint a Mo-Ra 3-mal, de ki tudja?Ui: annyira nem lehet rossz jeligére. Nem hát! A Reserator XT sem volt az, áá...
-
Weareus
addikt
A 240 - főleg hogy slim - sokkal inkább probléma a csendes cpu+gpu hűtés szempontjából, mint az, hogy alumínium. Mivel az egész rendszer alu, még élhető is lenne valóban, de nem ezzel a radimérettel. Az általam linkelt mérésnél - mivel 4790k volt a tesztben - felmerül még a cpu-kupak kérdése is.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
proci985
MODERÁTOR
EKk azert jellemzoen rendben vannak. a galvanbevonat egyebkent annyira nem gaz, a gpublokkjaim nekem nikkelezettek de a CPU blokkom sima rez es nalam nem szmortyisedett el a rendszer.
Alphacool, Aquatuning, esetleg aproban nezz korbe, par eves blokkokat ki lehet fogni olcsobban. ameddig meg nincs elrepedve meg microfines addig igazabol majdnem mindegy melyiket veszed.
---
ami a problema itt, hogy az uj alu egybezivukkel lehet meg ordenare meretu szivas a tulajoknak. mondjuk ebben sincs ujdonsag, a zalman reseratorok is aluk voltak.
-
törölt tag
válasz Weareus #48034 üzenetére
Én gondolom rosszul, vagy annak a rendszernek tényleg nem az alumínium, hanem a 240-es radiátor a szűk keresztmetszete?
proci: Valami "aftermarket" (értem ez alatt, hogy nem a nagy ismert márkáktól származó) blokkot nem tudsz esetleg ajánlani, amit érdemes lehet megnézni? Ahogy itt is látom az EK minőségét mindenki szapulja, főleg a galvánbevonatot illetően, mégis ajánlgatják ennek ellenére.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #65675776 #48027 üzenetére
silentpcreview pl hiheto volt, betonstabil metodikaval, de ok egy eve hallgatnak.
(#48033) TESCO-Zsömle: nem is kell nagyon kozmetika, nekem anno egy 3napos benchpados tesztet tett tonkre egy nyitott ajto.
meg amikor messzemeno kovetkezteteseket vonnak le 2%os diffbol, ami meresi hiba kb.
aztan van ennek a kombinacioja, hazas topikban egy idoben egy forumtars aki ontotta magabol a "teszt"eket, kb a confounding variables figyelmen kivul hagyasaval, rezgo construct validityvel es mind az internal, mind az external validityn belul eleg sulyos hianyossagokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Dobnám is a kukába a cuccost, ha egy verébfing cpu-z teszt alatt molyfing 4.6-on 70 fokokat dobna a cpu, de lehet, hogy ez az én betegségem. Ez esetben így jártam. (Amúgy az én cpu-m (4790k, mint a linkelt tesztben is) speciel már 50 fok felett sem nagyon szereti, ettől függetlenül értelmes hűtéssel 24/7-ben lehet vele karistolni "konkrétabb" órajeleken).
Alkalmasint meg lehet nézni a többi hűtőhöz viszonyított rangsort, talán egy blikkre érdemes is: [link][ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz rup1u5 #48032 üzenetére
Nem is neked címeztem az oldalt, hanem a kollégának, aki megbízható teszteket keresett. A laboratórium egy olyan hely, ahol kontrollárt körülmények között lehet vizsgálatokat végezni. A labor-jellegű teszt annyit tesz, hogy ha most megmérsz valamit, aztán fél év múlva valami mást, a kapott két eredmény összevethető marad, mert nem változott a tesztelt hűtls alatt a proci, a ház, a VGA, az alaplap és nem tekerted máshova a klímát.
Arról ne is beszéljünk, hogy egyes oldalak kozmetikázzák is az eredményeket, mert ha esetleg 1-2 terméket túl rossz színben tüntetnek fel, akkor a gyártó legközelebb nem küld tesztpéldányt.
BTW ezért van a legtöbb nagy, neves oldalon csak 80-90% fölötti értékelés minden AAA játékra...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
rup1u5
nagyúr
Linkeltem őt is korábban de Jay meg azért "hülye" errefelé mert alaplapokat furkál. Hiába no! Kevés dolog van ami az itteni topiklakók kifinomult izlésének megfelel. Magasan képzett úri közönség kéremszépen!
(#48028) TESCO-Zsömle:
Bábárábuppi! Na az meg a lónak már a másik oldala. Legalább is nekem már túl tudományos. Én bőven megelégszem ha azonos konfigon összehasonlítják a különböző cuccokat.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
KAMELOT
titán
válasz Weareus #48030 üzenetére
Másik meg az, hogy ez az alumínium 240euro. Ha még hozzáteszem a VGA blokkot ami réz / nikkel ötvözetből van akkor 350 euronál vagyok. Úgymond egy saját magam összerakott egyedi vízhűtést kapok jó hatásfokkal. Ez amit itt reklámoznak az olyan 100eu, csak annyiért meg nem adhatják.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48029 üzenetére
+1
Ezeknek a vizeknek - ahogy DigitXT is írta - kb. annyi értelme van, hogy elmondhasd: "épített" vized van, sajna még ez sem igaz teljesen, kb. olyan mint egy lego: jó, jó össze kell rakni, de kb. ennyi.
Most így felmerült bennem a kérdés, hogy tkp. mik lehetnek azok a reális (nem racionális!) okok, ami miatt vizet épít valaki.
A teljesség igénye nélkül:1. Jobb hűtés.
2. Csendesebb üzem.
3. Tuning, magasabb órajel.
4. Barkácsolási, kísérletező kedv.
5. Hardver-élettartam növelés.
6. Dizájn. (? )A jelen szóban forgó stuff ~ 70k-ért ebből mit fog megadni egy jobbfajta léghez képest (Pl. Noctua NH D14)?
Figyelembe vehetjük azt is, hogy: jó, jó, de ott a vga-hűtés.
A mai vga-król viszont azt rebesgetik, hogy alacsonyabb tdp, kisebb hőtermelés, csendesebb üzem.Na, itt kezd okafogyottá válni számomra egy ilyen dolog és nem csak azért, mert alumíniumból van, hanem mert ezen túlmenően is az olcsóság süt róla minden porcikájában.
Alu vs. réz hővezetési tényezője között közel kétszeres szorzó van a réz javára, ez is nyilván meg fog mutatkozni valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ez van, sokkal meredekebb ellenkampányt tol pár fanboy évek óta a fórumon, nekem hadd legyen meg az a kicsi örömöm, hogy a tisztán önérdekből alkotott és reklámmal felpumpált vackok helyett kicsit mederben maradjon a dolog. Ha 2 szett nem lesz eladva, már örülök. Ugyanez igaz az RGB-vel eladott dolgokra.
A párhuzamokat meg ha cáfolod vagy bizonyítod, hogy nincs igazam, bármikor befejezem. Bár így lenne, sokkal boldogabb lennék én, a pénztárcám és a lelkem is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kinek lehet hinni akkor?
CoolingTechnique. - olaszok és eléggé labor-jellegű méréseket folytatnak. Nem rig-ekre dobálnak összeszerelt vizeket, hanem adott komponensekre vannak teszt-rendszereik, amik minden mérésnél állandóak. Tőlük szoktam radiátor-teszteket is linkelgetni, mert nagyon jól látszanak az összefüggések.
Az nem teszt, hogy fognak 30 blokkot és mindegyikkel fél órán át járatják az IBT-t. Teszt az, mikor fogják a blokkot és megküldik egy 300W-ot fűtőmodullal mondjuk 100W-tól felfele 50-es lépcsőkben, miközben mérik a bemenő/kimenő vízhőfokokat és a fűtőmodul hőmérsékletét.
sz: Ja, és persze mindig meg kell várni, hogy a rendszer egyensúlyba kerüljön.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
proci985
MODERÁTOR
válasz seniman #48013 üzenetére
guru3dre hőfokokra én minimum 10et rászámolnék. nem tudom, hogy mennyire a klíma hideglevegőjével van telibetolva a testbenchük, de érzésre eléggé.
szuper a hőkamrájuk, de irreálisan alacsonyak a hőfokaik az összes tesztnél.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #65675776 #48017 üzenetére
Nem bánt, nem kedvező az áruk, nem akarom hallani a brutális vernyákolást bővítésnél, nem szeretem a marketinges shit mögé rakott olcsítást. Mikor Veér István, hobbi vizes megindul és berak még valami új blokkot vagy cserél és kiderül, hogy az nem gémer ultralájtvét hanem klasszik réz akkor beindul valami nagyon mély, nagyon szép folyamat. Ugyanez igaz a ventiknél is, amik szerintem lassan az RGB gyártót is hamarabb megtalálom, mint az adatlapokat.
Aki szeretné, vegye meg. Aki megerősítést akar, menjen templomba.
Ez megy amoda is. "Hát szerintem pedig ez egy jó gép!" Akkor főnök irány a bolt, költsd el szemétre, hadd legyen még nagyobb szám a hulladék mezőben, az lesz a következő is, a részvényesek tombolnak, te pedig 2 évente veszed az újat, mert széthullik. Akkor meg lehet vennél minőségibbet, csak nem lesz, mert mindenkinek ontania kell a sz@rt a piacra. A kör bezárul és tessék, oda jutunk, hogy egy 10 éves Fuji monitor talpát sírva szedtem szét a minap, egy műalkotás. Bocs, csak ezek mindig felhúznak. Suliban is, mikor marketingből vizsgáztam rendesen szedett szét az ideg.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Frenky89
addikt
A overclockers.co.uk vagy caseking.de webshop-ok valamelyikébe nincs esetleg valakinek kedvezménye/kuponja?
-
Weareus
addikt
válasz Gold90 #48009 üzenetére
Hogy spirituális szinten is megkapd a választ:
"Nem lehet ez olyan rossz."
Persze, a jó és rossz valójában nem létezik, azt mindig csak a gondolat teszi hozzá.
Kérdés, hogy te mit fogsz majd gondolni, amikor load alatt lobogó hajjal ülsz a gép mellett, erősen bekorlátozott bővítési lehetőségekkel.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Gold90 #48009 üzenetére
De most mi a cél? Minket meggyőzni, hogy a 240-es slim radi bőven elegendő a
CPU+VGA párosnak (főleg, ha mindkettő magas TDP-jű jószág), vagy magadat?Bocsi, hogy telóról nem láttam egyértelműen a linket. Nos, látom és itt olvasom,
hogy 1070/1080-hoz adnak hozzá pillekönnyű alublokkot: ez még nem lenne baj.A baj az, hogy jó 40 fokos vízzel hűteni egy tuningolt procit már nem az igazi.
És nagyon valószínű, hogy ezt a teljesítményt sem néma csendben hozza.
Akkor meg minek? Csak, hogy elmondhassuk, hogy "vízhűtésünk" van? Oké, ez
is egy szempont. De 110K környékén akkor már lehetne csinálni "normálisan" is.Viszont továbbra sem értem, hogy milyen lefogatókat akarsz hozzá venni: ha ezt
a szettet veszed, akkor ez egyben van (bár nyilván fel kell szerelni). Aztán ennyi!És tényleg ennyi, mivel full alu az egész, tehát a későbbiekben, ha mondjuk más
GPU-t szeretnél hűteni, vagy bővíteni szeretnéd a hűtőfelületet, mert mondjuk azt
tapasztalod, hogy az a 2 Vardar csak hangosan tud normális hőfokot tartani, nos,
akkor leszel bajban, mert jellemzően réz alkatrészekkel dolgoznak a gyártók. És
az álmoskönyv szerint sem jó ötlet réz + alu keveréket összepakolni egy körbe... -
-
Csillag01
aktív tag
Koszi a valaszokat. Egybehangzo velemenyre apellalva eladom.
[ Szerkesztve ]
S24
-
DigitXT
nagyúr
válasz Gold90 #48006 üzenetére
Privátban ne szakmázzunk, ha lehet. Igen, biztosan kicsi a hőleadó felület.
A VGA mondjuk pont nem sülne meg*, de a procinak necces lehet a vízhő.
És/vagy hangos ventikkel kell üzemeltetni. Ráadásul annyiért drága lenne!*: mihez is adnak blokkot? Gondolom univerzális: azzal lehetnek gondok...
-
Tikakukac
titán
válasz Gold90 #48006 üzenetére
Kevesen használnak ilyenben hűtést, mert egyfelől új, másfelől akkor már építés van többnyire, harmadjára alumánium, ami helyi rejtett erőforrások szerint is remek dolog, más kérdés, hogy nagyon tartalmas beszélgetést kéne letolnia a szakembernek aki megmagyarázza, hogy azért lett csak ebből, mert valóban tutibb, nem azért mert drága a réz.
-
Csillag01
aktív tag
Sziasztok
Teljesen amator vagyok a temaban ezert jottem ide hozzatok verprofikhoz!
Van egy XSPC X2O 750 Dual Bayres/Pump V4 cuccom.
Az lenne a kerdesem vagy keresem hogy egy koltseghatekony, legolcsobban kihozhato arlistat ehez ha vki osze pakolna nekem megkoszonnem. Szal egy proci hutesre hasznalnam, egy intel lga 1155 proci hutesre.
Szal ha jol tudom egy radiator, csovek, csatlakozok, huto folyadek, meg procihuto blokk kell ha jol tudom.
Szal vmi linket ahol egybe megtudnam venni a legolcsobban es mitis kell pontosan vasarolnom hogy eletre keltsem, olyasmit szeretnek.
A lenyeg hogy olcso legyen ha lehetseges.
Elore is koszi.[ Szerkesztve ]
S24
-
Tikakukac
titán
válasz rup1u5 #48000 üzenetére
Jobb esetben csak ventiket, rosszabb esetben picit többet is tudó előlapi panelek. Volt abból is mindenem Aquaero előtt. Mióta megvan víz nincs fölötte és mögötte is nagyon messze. Ezt bizony nem öli meg semmiféle szivárgás
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler ELADVA-FIZETVE-CSOMAGKÜLDÉS FOLYAMATBAN
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black ELADVA-FIZETVE-ÉRTÉKELÉSRE VÁR
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
- Thermaltake Floe Riing 280 TT premium edition processzor hűtő
- Be quiet vizhütő Képen látható állapotban