- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz fsb1000 #2818 üzenetére
Igen, lehet, hogy ezért nem terjedt el, bár minimális fémmunka tapasztalataim alapján, irtó költséges ilyen furatokra, 3 irányból beállítani a gépet, majd bepolírozni a furatokat. Ráadásul még olyanról sem hallottam, hogy rétegelt rézből lenne.
És a 10 deltaC az milyen értéknek számít?
-
AssAssynn
őstag
válasz fsb1000 #2670 üzenetére
Köszönöm a linket.
Ahogy nézem itthon ilyet nem is kapni.
Mondjuk még mindig nem mondtam le arról, hogy a 7600Gt bordáját ráfabrikálom, de a pontos tervet még forgatom a fejemben.potyi23: Ahol van a cső az a beömlő, s ahol nincs onnan szív a pumpa. Azért van így, hogy jobban mozogjon a víz. Keveredjen, s ezáltal is hűljön. Ha egy nagyobb tartályban nincs belső cső, akkor könnyen megesik, hogy csak ott alul kering a víz, s így felesleges a méret (a felső vízréteg alig mozdul). Persze ez kicsinél is megeshet, de ott nem olyan számottevő ez, hiszen alig van benne víz.
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz fsb1000 #2642 üzenetére
Egyszer mértem a bordát és egyszer beraktam egy másik szenzort a borda alá is, tehát egy az egyben rajta volt a chip tetején. A gond ugye ott volt, hogy mindkettő 90+ fokot jelzett.
Egy nagyobb borda szerinted nem vezetné el jobban a hőt onnan (hőcső)?
Egyébként köszönöm a segítséget!"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz fsb1000 #2621 üzenetére
Köszönöm a választ.
Viszont sajnos nekem nincs ilyen mérőeszközöm, úgyhogy nem tudom milyen melegek lehetnek. Eddig ugye majdnem felette volt egy ventilátor, s az biztos jól hűtötte, most viszont a házhűtésre van bízva.
A vRAM-ok amúgy szerintem jól elvannak most, eddig ugye nem volt rajtuk borda, csak a szellő érte őket (bár az sem semmi), most viszont kaptak egy 2*2*0,5cm-es bordát, ami még túl is lóg rajtuk, szóval abban bízom, ez elég nekik.
Tuningolni egyenlőre nem akarok, feszültségemeléssel meg végképp nem. A célom inkább a hosszú élettartam elősegítése.TaaT: VRM-en maradt a gyári borda. KÉP1; KÉP2; KÉP3
(A vRAM bordák méretét pedig ebben a hozzászólásomban feljebb láthatod.)"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
rybka3ctg
tag
válasz fsb1000 #2574 üzenetére
Ha nem lenne benne szivattyú egészen addig kellene várni a keringés megindulására még a víz nem melegszik meg és az anyag sűrűség miatt automatikusan nem indulna el felfelé (Gravitációs cirkuláció: meleg víz könnyebb mint a hideg ezért mindig felül helyezkedik el)
Egyébként Solar folyadék van a rendszerben (Buderus napkollektoraihoz való +glikol)
Azt nagyon megköszönném ha elmondanád hogyan kivitelezhető az hogy a gép mikor elindul az kapcsolja be a szivattyút
Egyébként a szivattyú utókeringet is tehát 15-25 sec mire a gép leállása után leáll. Intel Burn Test volt a program amivel néztük mit hoztunk össze de semmiféle probléma nem volt 47 fok főlé az istennek sem ment
Elég nagy Kedvezményekkel rendelkezünk ezért mindent elég olcsón meg tudunk venni
de magánszemélyként is 22500ft ez a szivattyú
Ez a rendszer 0.4 bar nyomás alatt üzemel ha a szivattyú elindul a tömegáramlás azonnal létrejön
Kérlek azt a lehetőséget mond el amivel a gép kapcsolná magát a wilo szivattyút és nem a termostat
Előre is köszi a választ[ Szerkesztve ]
-
válasz fsb1000 #2527 üzenetére
Így múlik el. Engem nagyon le tudott kötnia G80 Vmodolás. Tesóm GTX-én mai napig egy kapcsoló és kapja a plusz naftát a GPU aztán mehet. Kímélés miatt az utolsó egy évben kikapcsoltuk, ma már csak a polcon. Ha ma lenne a G80-as korszak kapna egy külön DDC 10-est, fagyállót + desztvizet a radi meg kint csücsülne az ablakban és megnézném mit megy, de már nem éri meg.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
niklebi
senior tag
válasz fsb1000 #2413 üzenetére
Igazad van abban, hogy ezek a folyamatok évek alatt alakulnak ki. Én csak arra próbáltam utalni, hogy a tisztításra használt ecet lehet az okozott lerakódás, kicsapódás okozója. Satyricom is azt írta, órákig keringettette a desztillált vízzel kevert ecetes folyadékot a rendszerében.
Ő legalább nem azt csinálta amit én. Amikor ajánlották ezt a fajta tisztítási módot én nem cseréltem le a folyadékot, hanem egyszerűen beleöntöttem az ecetet a már gépben lévő hűtővízbe, majd megfeledkeztem róla és csak amikor már nagyon zavaros volt kezdtem lecserélni. Nem is gondoltam, hogy milyen "munkát " végez az ecet a rendszerben. Ahogy írtam nálam minden rézből van vagy krómozott volt, mert mire szétszedtem már megmarta a króm felületeket is. Amikor ez kiderült úgy néz ki már hiába mostam át többször is csak és kizárólag ion cserélt vízzel nem segített. Amikor újra töltöttem napokon belül megjelent a kicsapódás. Ami érdekes volt a Shell fagyállót lecseréltem Preventre pont azért mert ami kivált az kék színű volt mint amilyen a Shell színe. A Prevent rózsa színű. Pár nap múlva mégis kék színű kicsapódás jelent meg, a rózsaszínű folyadék meg teljesen elvesztette a színét. Ha minden igaz a közeljövőben szétszedem és akkor meglátom mi történt. Az biztos, most nem csak tiszta desztillált vízzel hanem teszek a bele valami lúgosítót is és azzal mosom át az egészet. Remélem végre helyre áll a "rend" a gépben. Most már csak azt kell eldöntenem miből keverjek új hűtőfolyadékot. Mellesleg a leírtak után jól jönne egy kis segítség a döntésben. -
Satyricon
addikt
válasz fsb1000 #2332 üzenetére
Várjuk a képet, legalábbis én nagyon kivi vagyok rá!
DigitXT, ezt elsősorban Neked szánom, mivel volt XT-d: Ha megcsinálom a mod-ot, szeretném megtartani az áramlásjelzőt(remélem a radi mellett elfér majd). Szóval az érdekelne engem, mi méri az áramlást?(Az áramlásjelző propeller nem hiszem, mert azon csak a led miatt van vezeték. nem?) A másik kérdésem: A tartályba gyárilag bele van szerelve két fém tüske., gondolom az egyik a hőmérsékletet méri. Vagy mindkettő azt méri? Na ezeket az előlapi kijelzővel kapcsolatos mérőket szeretném megtartani. Vagyis beleépíteni valahogy a modba... Bár a 4 ventit akkor össze kéne kötni, és úgy rádugni az előlapi panelra, hogy lehessen őket egy potméterrel szabályozni. Ami lehet már kicsit sok lenne az XT-nek... Na mindegy, ez a ventis rész még jóval odébb van
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
DigitXT
nagyúr
-
Satyricon
addikt
válasz fsb1000 #2322 üzenetére
Hűteni kívánt hardverekPU(3magosított X2 550 BE), VGA(8800 Ultra), északi híd, hangkártya( ), és majd lehet, hogy később a Corsair Dominator memómra is veszek egy EK Dominator blokkot... Ezek közül a videokari, ami baromira termeli a hőt(2, vagy 300W-ot, nem emlékszem pontosan).
Az AeroEngine II házba tuti nem fér el a radi, mert moddoltam... Oda rejtettem el az összes vezetéket, és be is burkolttam teljesen a felső részt. Am én arra gondoltam, hogy kipakolok mindent az XT-ből ami csak létezik, és a belsejébe belemoddolok két dual radit. Az alját és az oldalát kiszedem az XT-nek, és a helyére méhsejt perforált lemezt teszek, hogy onnan szívja a friss levegőt. Csináltam is hozzá egy rajzot. Tudom anyagilag húzósabb lesz az ára, de nem akarom kidobni/eladni az XT-t! Ha látnátok élőben milyen jól mutat a fekete házam mellett a szintén fekete XT, szerintem Ti is nehezen válnátok meg tőle! Nekem nem tetszene az a megoldás, hogy felcsavarozom a gépre/gépbe a radit... Úgyhogy inkább a rajzos megoldásnál maradnék. Amúgy is imádok ilyenekkel pöcsölni. Persze csak akkor csinálom meg, ha befér mind a két radi az XT-be. Vélemény?
Am lehet vékonyabb radikat is kapni?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
addikt
válasz fsb1000 #2323 üzenetére
Nagyobb tételben vettünk a munkahelyemre, így kijött 8ezerből kettő darab, plusz lefogató kb 1.500,-., tartály 4.000 (a csövek 1000, illetve a gyorskötöző 200 huf ) Lehet légteleníteni, de két radiátorral beszerelve a házba fixen kissé nehézkes. Össze vissza forgattam, ráztam és úgy tűnt sikerült. De mikor ment pár napig a pumpa mindig szörcsögött egy bizonyos időközönként. Úgy döntöttem nem bénázok, veszek egy tartályt. Szimplán ez a hűtés volt olcsó, azért vettem ezt. És még maradt is egy darab szivattyú+blokk kombóm tartalékba, ha elromlana, mivel kettő szettet vettem.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
somasz
addikt
válasz fsb1000 #2251 üzenetére
Szerintem sem váltja ki, és tisztában vagyok a vízhűtés előnyeivel (elviszi a hőt, nagyobb felület, kisebb zaj, stb.).
Alapból valamilyen barkácsmegoldásra gondoltam, hiszen a lap csak abba a 300k-s házba(táppal együtt) fér be, így nem lenne gond gondolom a radiátorok fel-/elhelyezése sem.
Köszi a javaslatokat!
Ha ez a megagép lesz, valszeg marad a léghűtés...
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz fsb1000 #2248 üzenetére
Huhh, köszönöm a válaszokat!
Eddig egy kisebb renderfarm volt tervben (autótervező unokatestvéremnek), kb. 8 db i7-3770-t tartalmazó, különálló gépből. És valószínűleg az is marad a végén...
Csakhogy nézelődés közben rátaláltam ezekre az új alaplapokra, az E5-4xxx procikkal, valamint találtam ebayen olcsóbb, minőségi ES (QS) procikat és beindult a fantáziám, sajnálom.
Miután ezeket összeválogattam fejben, néztem házat, és csak a Supermicro saját háza az, amibe moddolásmentesen beférne, csak az 300.000Ft táppal együtt. És itt kezdtem el agyalni, hogyan lehetne beszabni egy átlagosabb házba, hogyan lehetne megoldani a hűtését(egyáltalán, elviselhető hangerő másodlagos), ilyesmi.
Nem állítom, hogy ez a megoldás lesz, de számolni vele, mint alternatíva, mindenképpen akartam. Körül kell járnom a lehetőségeket...Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Asszociációs játék. :)
- Delta Force (2024)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Egy korszak vége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Iqos cigaretta
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest