- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Venz v12 ultra Firmware hiba
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Flipper Zero
- Digitalizáló- / rajztábla tapasztalatok, tanácsok stb.
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
Ehhez bármi tanács? [link]
-
mpierre
veterán
válasz
Terrorista
üzenetére
- Hajlítod csövet. Nem para a merev cső.
- Jó fittinggel nincs semmi gond, akármennyi lehet.
- 13/10 Alphacool-t használtam. Az tökéletes. (EK-HDC lesz majd, de még nem tartok ott)
- A jelzett házba inkább slim, vagy max 45 mm vtg radi fér el szépen, tehát azt mondanám 280 előre és egy 240 felülre.
- Teljesen jó az EK-XRES D5 140mm. (A kis tartályból könnyebben szív levegőt a D5, tehát 3/4-ig legyen tele a tartály kb mindig. A feltöltés kis tartállyal küzdelmes.)
- Az adott gyártó (itt EK) ad róla pontos infókat a termék júzergájdjában, hogy hogyan szerelhető be.
- Van olyan EK blokk, pl r9 390 msi, aminél odaírta az EK, hogy dobd fel a hátlapot a saját csavarjaival. Tehát blokkja válogatja.
- Mayhems pastel nem rossz, de egy év után ajánlatos cserélni. (Az is fontos, hogy a radik alaposan legyenek kimosva. A gyártók elég sok retket hagynak benne.)@BMW001: Az újrapasztázás valóban "nehézkes". Inkább azt mondanám, hogy a hardverelemek cseréje kimondottan copás kategóriába ugranak merev csövezés esetében.

-
Atmil
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Tovabbra sem ertem, otthoni kornyezetben mi jelentosege a merev csonek. Egy ujrapasztazas is remalom lesz..."
Talán az esztétika.
Mire újra kell pasztázni akkor már folyadékot is kell cserélni, vegyis leengedni, akkor már nem kerül semmibe leszedni a cpu blokkot. Sőt pasztázni kevesebszer kell, mint folyadékot cserélni.Persze igazad van mindenképpen munka, amit meg kell csinálni.
Ez a vízhűtés már csak ilyen, ha hobby, akkor szórakozás ha nem hobby akkor minek...

-
MPowerPH
félisten
válasz
Terrorista
üzenetére
Tovabbra sem ertem, otthoni kornyezetben mi jelentosege a merev csonek. Egy ujrapasztazas is remalom lesz...
Egyebkent a radiator mennyiseg nem lesz eleg. A tartaly merete mindegy, mert a feltoltesnel van egyedul nagyobb jelentosege. Minel nagyobb, annal egyszerubb a muvelet.
A feher pastel az egyik legrosszabb, de lerakodassal meg nem talalkoztam. Csovet beszinezi. Hasznalj akril csovezest, akkor nem lesz ilyen problema.
-
Atmil
aktív tag
válasz
Terrorista
üzenetére
A radiátor biztos kevés. A 1080ti 300w + Ryzen 2700x 100w legaláb 40 fokos idle víz hőmérséklet lesz.
A 280/86-as monsta + 120/86-as monsta már elég lehet. A tartály nagyságán sem érdemes spórolni, mert segít a hőátadásban. Ezt majd a többiek megerősítik, vagy cáfolják.Ha elhatároztad, hogy merev csövezés lesz, akkor csináld, mert később sokba kerül a merev csőre való váltás.
Spórolni úgy lehet a fittingeken, hogy hajlítod a merev csövet, ahova derékszögű fittinget tennél. Persze először kétszer annyi merev csövet kell venni a tanulás miatt, ha még nem csináltad. Viszont még így is jóval olcsóbb, mint ha fittingel csinálnád. -
mackosajt
addikt
válasz
Terrorista
üzenetére
Kérdéseidre sorban a saját válaszaim
1. Ne használj merev csövet. Vagy hajlítsd a merevet. Első bálozóként előbbivel egyszerűbb.
2. Több csatlakozás, több hiba lehetőség.
3. A többiek majd megmondják, ha ragaszkodsz a merev csőhöz.
4. Sokkal halkabb nem lesz, de éppen elég lehet.
5. Egyszerűbb, de bizonyos kompromisszumokat hordoz a kombó.
6. Lehet.
7. Némi alátét az esetleg túl hosszú csavaroknak szokott segíteni. Nem 100%, hogy kell saját bp. Jó páran a vga sajátját használjuk.
8. Vegyes tapasztalatokat lehet olvasni. Neked lesz szívás, ha lerakodik.A többiek majd vagy cáfolnak, vagy egyetértenek
-
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy ötlet, ami alapján megépíteném az első vizes rendszeremet NZXT H400 házba. Tetszik a merevcsöves megoldás viszont kicsit sok fittinget használt hozzá a pali.

A pumpa a ház alsó "rekeszében" található.
Állítása szerint 400 dollárnyi fittinget szánt a loopra, viszont én ezt sokallom első építésre. Idővel persze nyilván nekem is lenne ilyen összegben fittingem, de a cél most az, hogy a nem szükséges megoldásokat, dolgokat mellőzzem (pl. áramlásjelző).
Szóval az alábbiakra szeretnék választ kapni a lehetőségekhez mérten
:-Hol lehetne spórolni a fittingeken?
-Egyáltalán a sok fitting mennyire teszi nem biztonságossá a loopot?
-Mely gyártó fittingjeit ajánljátok nyugodt szívvel? (EK, Alpha, Bitspower). Varázslónál egyelőre szűkös a készlet
-Kb. 300-350W (1080 TI, Ryzen 2600x/2700x) hűtésére elég lehet-e egy 280mm és egy 120mm radiátor?
-Szükséges-e ekkora tartályt (150mm) használni vagy egy tartály kombós szivattyúval (pl. EK-XRES D5 140mm) jobban járnék (olcsóbb, kevesebb fitting)?
-A pumpát lehet fektetve használni vagy mindenképp álló mód a preferált?
-Ha FC VGA blokkot használok (EK 1080Ti FE réz-akril) akkor kártyám gyári backplatejét továbbra is használhatom vagy vennem kell a blokkhoz tartozó készletből egy másik backplatet?
-Fehér pasztel színű folyadék mennyire rakódik le? Olvastam, hogy bizonyos színű-állagú folyadékok csak 1-2 napra vagy hétre használhatóak. Mivel a loop és az egész PC színvilága fekete/fehér, ezért mindenképp valamilyen fehéres/világos szürke színű folyadékot vagy festéket keresek.Köszönöm a figyelmet!

-
HUN_Szuh
tag
válasz
Demo07
üzenetére
Igazság szerint eddig nem votl vele probléma, bár az igaz, h eddig másfél hónapot vártam a vidi karimra, mert az is gariban volt. Szal sanszos h csak én vagyok ilyen szerencsétlen
Nem nagyon tapasztaltam olyat, h egy kicsit is el lenne bármi tömődve, szal kétlem.
A merlines rendelések ugyan úgy külföldről jönnek és általában, ha vlmihez odaírják h 4-7 napm ott én számolok 10zel, mert azt még postázni is kell. -
Demo07
aktív tag
válasz
HUN_Szuh
üzenetére
Tudtommal ki lehet még mosni a radikat citromsavval(oldja a lerakodást) ha színes folyadék volt, de majd nálam sokkal jártasabbak megírják a tuti módszert!
Amúgy amikor láttam a buildet, és kiderül, hogy D5 revo, akkor kicsit bennem is megállt a cucc, pont ilyet vettem én is,de még nem tudtam nekiállni építeni.
Bízok benne, hogy nálad megoldódik a dolog hamar, és hogy a 100-ból az az 1 szerencsétlen eset volt ami a tiéddel történt.
Amúgy a radikat beépítés előtt átmostad valamivel, nem maradhatott benne valami a gyártásból és az akaszthatta meg a pumpát?
Én a jobb félni mint megijedni elv alapján rendeltem egy szűrőt is, biztos ami biztos, főleg, hogy első víz lesz
------------
OFF: Amúgy Merlin Hardveres rendelésnél ha olyan 18-20 napot ígérnek a beszerzésre, akkor mennyire tartják azt, gondolok itt arra, hogy netalán előbb is megjöhet a cucc? (már csak azok a dolgok hiányoznak)
(Vagy inkább biztosra mennek, és több időt mondanak, bebiztosítva magukat? Így lenne logikus..) -
Pakmara
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Tudom, végig olvastam a beépítés story-ját (ill. megnéztem a neten az összes buildet Define C-be amit találtam
). Így alakult, ezen már nem változtatnék. Közben egy harmadik verzió is eszembe jutott. Talán az lenne a leg- esztétikusabb/kényelmesebb: Ha a piros vonalon jönne be a víz és a zölden menne ki: ehhez persze két PCI-E-s "bassz" kellene.... -
anubis6
aktív tag
válasz
HUN_Szuh
üzenetére
Próbáltad már, hogy csak levegőt adsz neki egy fölső ponton a körben, valamelyik csatlakozás lazításával? (készülj eresztésre ha véletlen megindul) Még nem láttam ilyet, hogy ennyire visszafogja a kört a torlódás, de egy próbát megér szétszedés előtt és a pumpa nyomásmentes teszt is pipa

-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az első épített vizemhez. Egy erre nem túl alkalmas (kicsit) házzal rendelkezem, (Fractal Define C TG) így már az elején eldőlt, hogy külső radi/szívattyú lesz a rendszerben. A házba egy ilyenen keresztül menne be/ki a víz [link] 10/16-os lágy csőröl beszélünk. Elsőre csak a CPU-t hűtenám de (nagyon
) tervben van a GPU FC blokk is. Ezért úgy szeretném megcsinálni, hogy ha lesz gpu hűtés is akkor ne kelljen teljesen átrendeznem.A kérdés az, hogy hol lenne jobb helye a pci-e slotos adapternek?
Piros verzió: GPU felett be ->CPU-> GPU-ból felfelé ki és így vissza a slot felé (ide gondolom kellene egy 90-es könyök. Talán ez azért lenne jobb mert nem kellene a gpu-t megkerülni a bejövő ággal, viszont kicsit szűkös.
Zöld verzió: Legalsó sloton be, GPU-t megkerülve CPU-ba majd értelem szerűen vissza.
Rajzoltam egy Móricka ábrát is: (nem az én gépem)

Köszönöm, Pakmara
-
-
Dobrika
tag
válasz
HUN_Szuh
üzenetére
A hangja alapján nem előpédnék meg, ha a mágnes elforogna a forgórészen vagy valami hasonló gondja lenne. Írtad utána, hogy komótosan ürült a tartály, de egy D5 maximális fordulaton, kb egy másodperc alatt kiszippantja normális esetben. Ha garanciális a pumpa szerintem ne szedd szét, hanem bontsd ki és küldd vissza.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
proci985
üzenetére
Megmondom az őszintét, garis cuccot nem szívesen babrálok
Pláne, h annyi pumpa nem volt a kezembe, h azt mondhassam rá, igen ott a baj. Nyilván ki kell kötni meg minden, akkor belenézek, h hátha van e benne vlmi nem oda való, de ezek után nem hiszem.
Az átmosáshoz elég az ionizált víz? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
HUN_Szuh
üzenetére

ha tudod szedd szet a pumpat es nezd meg. lehet a radiatorbol belement valami kosz ha elotte nem volt rendesen atmosva.
illetve nezz ra, hogy biztos 12Vn megy e / max pwm fordulatot kap-e. hang alapjan ebben nem vagyok biztos.
max fordulaton kb orvenyt kene csinalni a D5nek.
sajnalatos a dolog, a topikban szerintem kb a Tied az elso DoA D5 amire emlekszem, es eleg elterjedt, plusz a 10+ ev tapasztalat alapjan eleg megbizhato (nekem is van ketto itthon).
-
-
HUN_Szuh
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Huh, köszi mindenkinek... valszeg akkor a pumpa lesz.
BMW001: Komótosan ürült ki a tartály
mpierre: igen, erre én is gyanakodtam, de többen írták, h egy d5ös pumpának át kéne tudni tolnia
F e Z o: sajna csak ez a rendszerem van, de úgy tűnik, h ide nem kell teszt
Grózi: úgy tűnik sajnos
Gari van rá, szal probléma sztem nem lesz vele. Csak eddig a vidi kari volt gariban

-
HUN_Szuh
tag
Igen. A 7végén másodszor töltöm fel. Egy darabig ezt csinálta: [link]
Most már csak akkor forog, ha a hátára fordítom a gépet. Írtam közben a merlinhardvernek is... hátha. -
HUN_Szuh
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Elfektettem mind2 nagy oldalára, felemeltem és úgy is forgattam 90°okat és hallom h lötyög vlmi, ami valszeg nem a tartály. Kezdek gyanakodni h a pumpával lesz vlmi. A rendszert simán feltöltötte és amikor csak egy proci blokk, ill egy 240 es radi volt rákötve korrektül ment. Mióta a 2 360 as van, nem akarja az igazit.
-
-
Analog79
kezdő
Tudna nekem segíteni valaki hogy a Aquasuite program mért nem játja a Aida64 progit ?
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
HUN_Szuh
üzenetére
nalam egy black ice 280 gtsre van felfogatva a pumpa, annal rosszabb nem lehet a helyzet.
ha forog az aramlasmero akkor valami tortenik. mi tortenik ha rendesen megdontogeted minden iranyba, illetve ha megrazod a hazat?
ha lehetoleg ilyenkor legyen egy ponton nyitva a rendszer, konnyebben atmennek a tartalyba a buborekok. ha van feltolto/leereszto port az segit
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Megpucoltam a gépet a kék lötyitől (még1szer köszi a tippeket
), beszereltem az új dolgokat a vízhűtésbe, viszont nincs áramlás. Szerintem nem a pumpa a probléma, mert különösebb fennakadások nélkül, feltöltötte a rendszert... Próbálom légteleníteni (szerintem az a hiba), viszont az lehet baj, h a gép elején lévő radiátornak a csatlakozói lent vannak?
Előre is köszi a segítséget! -
MPowerPH
félisten
válasz
Pakmara
üzenetére
Nem a sorjan voltam kiakadva, nem olyen alkatreszek jottek most. De maga ez a D5 Next szep es jo meg minden, mellette viszont torekeny muanyag az elektronika vaza, rezgescsillapitas gyenge, a felfogatas pocsek es gyenge. A homerseklet szenzoruk kis lehelletre is szetesik, az aramlas merok pedig kover aramlasnal bizony zorognek.
-
tomcat78
őstag
Ez a sorja dolog lassan olyan lesz itt,mint sorosozni az utcán...

-
Tikakukac
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sorjáztam 30k-s D5 tetőt én is, nyugalom. DigiXT-vel birtokoljuk szerintem a teljes AQ kínálatot 10 évre visszamenőleg, tudnánk róla mesélni.
Apró különbség, hogy itt legalább a support sosem mondta, hogy hajtogassam rá a blokkot a kártyámra vagy, hogy mindenki hülye, mert nem xy vizet használ a rendszerében és azért tűnik el a nikkel. Vagy ha pont xy volt a víz, akkor meg nem áldatta meg egy pappal, azért hulladék.
Ezért nem bánom

-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan probléma merült fel, h a tartály feltöltésekor kilöttyent egy kis folyadék (kék ek-cryofuel), pár helyen nem vettem észre és odaszáradt. Festett fém felületről van szó és nem nagyon akar feljönni vizes szivacssal v akár nitro hígítóval. Van erre megoldás?
A segítséget előre is köszi! -
F e Z o
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Egy szóval nem állítottam, hogy rossz, volt 980Ti Poseidonom, a monitorom is Asus, van EK GPU blokkom, igaz az is régebbi, nincs velük semmi baj, csak szerintem túl vannak "sztárolva", némi felárral. Én elégedett vagyok a konfigommal, pedig majdnem mindenem használt vagy kínai, s végülis ez számít, az, hogy Ő nem hiszi el a hőfokokat, legyen az Ő baja...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Milyen szinten is foglalkozol a notebook javitassal?
BGA -ztam, meg mondjuk par SMD nem jelent problemat, de sajnos az allomasom rossz, es nem szandekozok most ujat venni. De nyakot egyebkent sem nem tudok javitani. Te tudsz? Johet privatban is.
Mert kaptam egy notit, ahol a user ugy gondolta, ki tudja cserelni a hibas SMD -ket. Nem tudta, es sajnos annyira csunyan szetforrasztott az erintett reszen mindent, hogy en nem tudtam megcsinalni, es egy erre szakosodott szerviz sem. De nyakot ok sem tudtak javitani. Pedig szerintem lehetseges, anno az R3E -n is siman megcsinaltak a nyakon a vezetekeket, amik a ram -oktol a cpu -ba mentek, mert valaki csunyan szetnyomta oket egy ferden felrakott hutovel.
Ha mas nem, akkor le kell kapni a laprol a cpu -t es a gpu -t, mert azok meg jok, es azokat meg el lehet adni, de ehhez is kellene az allomas, ami most nincs. -
Tikakukac
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Utolsó és tényleg utolsó: én heti szinten tucatjával bontom a notikat. Elhiszem, hogy a te gépednél nem volt semmilyen kontakt vagy átrágás. Elég soknál már volt.
Hogy mit csinálsz és hogyan, nyilván a te felelősséged. Csak 1-2 példából kiindulva ne bátorodj fel nagyon, mert qrva sokba tud kerülni egy ilyen sztori. Tudom, mert rengeteg olyan típus van, amihez nem kapsz alkatrészt csak szervizpartneren keresztül és itt másképp fog a cerka.
Na jó kenegetést, OFF end. -
Dobrika
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na igen. Gondoltam arra is, hogy szar a blokk és nagyon elkerüli a lapka feletti fésűt a víz (nálam legalábbis), de az sem valószínű, mert előtte a 1060 is 50°C volt sima GPU blokkal és ehhez képest a 1070 54°C-os hőmérséklete kb. stimmel is a nagyobb hőtermelés mellett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
"Hoigy van az, hogy nálam például 9 fokkal hidegebb kimenő víz mellett 10 fokkal volt melegebb a lapka?"
Na erre akartam es akarok en is magyarazatot talalni. Lathatod, hogy mennyi a bemeno-kimeno vizhofok, es leirtam a tartalynal levo vizhofokot is. A bemeno ag csalhat, tobbet mutat, szerintem, mert a D5 Next vagy nem jol mer, vagy a pumpa igy okadja ki a meleget azon a ponton. Sajnos spur voltam, es nem raktam kozvetlen a bemeno agra egy-egy hofokmerot. Megfogom tenni nemsokara, mert az a biztos.
Ha valaki akar Caseking -rol, vagy Aquatuningrol rendelni, akkor szivesen beszallnek, es felezhetjuk a PK-t.
-
Dobrika
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért nem olyan simán hozhatóak, ahhoz orkán erejű szél kell, míg víz mellett, nálam például 8-900rpm között megy 3db 120-as ventilátor az 54-55°C mellett, a radiátoraim meg aztán lófüttyök babbal és a processzor is vizen van ugye.
Először én is csak a processzort vizeztem, de értelme nem sok volt, mert előtte is csendben volt nagy bordával, míg a VGA lefújta a legyeket a falról.
Épp a kártya TDP-je miatt hihetetlenek ezek az értékek, az adott vízhőmérséklet mellett. Hoigy van az, hogy nálam például 9 fokkal hidegebb kimenő víz mellett 10 fokkal volt melegebb a lapka?

-
MPowerPH
félisten
válasz
Dobrika
üzenetére
A par ember altal felvazolt magasabb ertekekkel az a baj, hogy azok siman hozhatoak egy custom leghutessel. 60 fokos gpu azert kemeny igy vizzel.
Es azert meglehet nezni a TDP -jet a kartyamnak. Tudna tobbet is, de mar itt is beleszol a TDP neha-neha. Mar filoztam rajta, hogy belepiszkalok a bios -ba, es kitolom en magam. -
MPowerPH
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mar vegig van.
Irtam azt is, hogy a sajatom mar tobb mint 4 eve a CLU -val van kezelve. (azt hiszem 4 eve, regen volt mar az elso delidem) Most bontottam nemreg szet, mert cpu -t csereltem a notiban, es a hutovel minden rendben volt. Annyi, hogy most mar Condoctonaut ment fel. -
Tikakukac
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem nikkelen hagy, nem kicsit. De ha tényleg vége ennek a fürdős projektnek akkor majd keresek horror képeket.
Ezért mondtam, hogy még mielőtt annyira végigkennéd a baráti kör összes notiját ilyesmivel kétszer gondold át, mert baromi drága bír egyes gépekhez lenni egy hűtés. És hordozható cuccokban nincs nikkel, egy gramm se. -
Legfontosabb: köszönöm szépen a felajánlásokat az idomra, amit kértem. Igazán rendes tőletek.

No, bent a pumpa. Előtte szétszedtem, és nem tett kimondottan jó benyomást. A belső kompletten jóval kisebb, mint mondjuk az EK DDC-je. Persze az max 1000 litert tud, ez meg 500-at, szóval érthető. A hátsó bordához semennyire nem ér hozzá a motor, így az inkább csak dísz, hogy még jobban másolja az EK-t, de arra azért jó, hogy elnyomja az esetleges vibrációt. Egyébként az egész ház alumínium, csak a tető plexi. Szóval némi bizonytalansággal építettem be ezek után.
Szerencsére nagyon meggyőző. A legfontosabb, hogy abszolút hangtalan, illetve semennyire nem vibrál. Jelenleg maxon megy, és így is zéró. A ventik 600-on mennek, eddig a pumpa bugása volt a legzajosabb, de most totális csend honol. Messze a legcsendesebb pumpa, amivel eddig találkoztam.
Érzésre hozza az 500 l/h körüli értéket, az előző pumpa 600-at tudott, ez nagyon minimálisan lehet alatta.
Az egyetlen nehézség a beépítés volt, ha az ember nem ragasztani akar, akkor vagy cseréli a gyári csavarokat valahogy, vagy fúr lyukakat, azokba pedig menetet. Én utóbbit csináltam.
Megnéztem, 8e-ért vettem az Ebayen, 7e az Alin. Szerintem egyértelműen best buy, persze nincsenek hosszú távú tapasztalatok.Végre megépítettem amúgy a tartály nélküli rendszert is. Fúrtam egy lyukat a ház tetejére, oda került egy (re)fill port. Feltöltésnél csak belement egy 1/4-es csati egy darab csővel és egy tölcsérrel, és szépen jött fel a levegő, a víz meg le.
-
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Az rengeteg. Na, tolok en is egy Superpositiont. Nalam ugyis mind1, mert a cpu nem futi a gpu kort.
mod: Bar a Superposition nem pont erre valo.

Tikakukac: Annyira nem, hutos tema, vizhuteshez tartozik, mit raksz a blokk ala. Es azert a nikkelezett blokkokon semmi nyomot nem hagy, csak le kell torolni alkoholos kendovel.

-
válasz
F e Z o
üzenetére
Ez a Superposition nem valami jo teszt egyebkent ,mert a cpu-t nem terheli , igy nyilvan nem melegszik annyira a loop.
Nalam 22,8C viz megy a cpu > VGA -ba . A VGA pedig 46C -ig melegedett itt , tobb oras jatek kozben viszont elmegy 60ig is a gpu 1-2C vel melegebb vizhovel.Szerencses vagy ,hogy ilyen tukorsima a vga blokkod alja es /vagy tokeletes lett a pasztazas. Nevetsegesen alacsony 5-6C DT a viz es a komponens kozott . Nalam 35 DT van

-
Tikakukac
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Hát, ilyen az, amikor az ember nem a szokványos dolgokból építkezik

BMW001: Remélem azért tájékoztattad őket, mielőtt belefogtatok, hogy mivel jár a dolog. Nem egy és nem kettő ügyfélnek lett nagyon csúnya számla kinyomtatva azért, mert megette a hűtőt a paszta. Ennél csak az a jobb, amikor hőragasztóval raknak fel valamit.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tonkre tudja. Azert kell lefujni ilyen muanyag szigetelovel.
En meg nem talalkoztam anomaliaval, mindig okes volt a hoatadas, es ez sem farad el. Szoval notinal egyszer kell megcsinalni. Ismerosok, akik hoztak hozzam a notit pucolni, mert nagyon melegedett, mindegyiknek T1000-est raktam bele.
Viszont tiszteletben tartom a velemenyedet!
abridabri: Most nekem is 3l korul lehet benne. Ugy nez ki, veszek egy Mora 420 -at, a melle kell majd meg egy. Kigondoltam egy upgrade -et.

-
Tikakukac
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
1. Marha könnyen kukára tudod tenni a gépet vele.
2. Teljesen érdekes anomáliákat tud kihozni egyes hűtőknél.Van, aki 1 fokos diffiért eladná a családi ezüstöt is. Ezen emberek nem azok akiknek a racionális érvek bármit is jelentenének. Én aztán tényleg elborultam a dolgokkal, faragok és tuningolok laptop hűtőket is, asztalim ugye önmagában mutatja, hogy elmentek itthonról, de fémes pasztát fel nem kennék emiatt.
6600k-val szívtam. Főtt, volt 100 fokos. Nem paszta kellett, hanem csere Ryzenre. Max 75-76 fokos az egész, alap MX2-vel. Csókolom. Ez volt a probléma megoldása, nem a több radi, még jobb blokk vagy csodapaszta
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Venz v12 ultra Firmware hiba
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Temu
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- GARIS/GYÖNÖYRŰ/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!LCD!! 360R (RGB)
- Új Arctic Liquid Freezer III. 360 Pro A-RGB eladó ventik nélkül, 6 év garancia!
- Lian Li HydroShift LCD 360R és LCD 360 Fanless fekete eladó
- Phobya Supernova 1260 + ventillátorok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

:
Nem nagyon tapasztaltam olyat, h egy kicsit is el lenne bármi tömődve, szal kétlem.

)
Senki nem vette meg eszre? Vagy csak siman nem hasznaljatok ezt a brandet...
Gondolom Neked csak az Asus meg az EK létezik...

Nekem csak 3L-t nyelt be ,pedig 2 tartaly +3 db 400 as radi van.
Grózi