- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
Nagyon rég jártam erre, üdv mindenkinek!
Félig off a téma:
Van köztetek olyan, akinek van otthon akváriuma, és használ DDC pumpát vízforgatóként? Barkácsolni akarok egyet, ha már van egy felesleges DDC Plus-om, nikkelezett phobya tetővel. Mivel nem idevaló a téma, örülnék, ha valaki adna ezzel kapcsolatban tanácsot, hogyan valósítható meg.
Szerk.: Ötletem van hogy lehetne megvalósítani, csak az a kérdés, hogy fog e úgy működni.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szükségem lenne egy plexi tartályra. Nincs valakinek elfekvőben 1 db? Adtam fel hirdetést pár napja, de nem kaptam ajánlatot. Ha van valakinek, írjon már privátban, köszönöm.
-
Satyricon
addikt
sziasztok.
Honnan tudnék ddc hez zsírúj forgórészt szerezni?
-
Satyricon
addikt
Na sziasztok!
Elvégeztem a nagy takarítást a rendszerben. ecetes vízzel megjárattam, majd jól kiöblítettem az egészet! A csöveket kívülről szilikon sprayvel lefújtam és letöröltem. A végeredmény gyönyörű lett! Tiszta a rendszer! Mondhatni patyolat tiszta! Egyébként a szilikon spray jótékony hatására akkor jöttem rá, mikor a nyáron lefújtam a12 évvel ez előtt vásárolt, akkori 45.000 Ft-ért vásárolt bringámat és úgy nézett ki, mintha most hoztam volna ki a bicikliboltból! Szóval csodálatos lett! A csövekkel is ezt művelte: Az apróbb mikro karcokat lefedte, és magasfényű bevonatot képezett rajta!
Szerk.:
Viszont lenne kérdésem: Feltűnt gép szereléskor, hogy a DDC forgórésze egy helyen elkezdett rozsdásodni. A kérdésem az, hogy honnan tudnék szerezni vadiújan?[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #43358 üzenetére
Ja, de már siettem a takarítással és későn válaszoltak!
Köszi mindenkinek!
-
Satyricon
addikt
MEG NE PRÓBÁLJÁTOK A SZAPPANOS TAKARÍTÁST!
Legalábbis Dove szappannal még véletlenül se!
Elcsesztem a vízhűtéses rendszeremmel: Kimosásra szappanos vizet használtam, úgy gondoltam, majd a lúgos hatása miatt szépen kitakarítja a blokkokat. Ehelyett zsíros mattos lett minden tőle, hiába mostam át többször ioncserélt vízzel. A kérdésem az lenne, milyen folyadékot ajánlotok, ami eltávolítja ezt a zsíros képződményt a blokkokból és a csövekről? A csövek is matt színűek lettek!
Ekkora szopást még nem látott a világegyetem! Valaki ajánljon már valami löttyöt, mert már beleve... a ...mat az egész vizes rendszerbe! Kezdem feladni a küzdelmet, Unom már ezt a havonta gép szétszedéses játékot!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz seniman #43352 üzenetére
Dehogyis... Nem olyan töménységű szappanos vízre gondoltam! Egyébként más késő: Kipróbáltam, és azt kell hogy mondjam, szépen kitakarította a rendszert! A FrozenQ Liquid Fusion tartályomra olyan nano bevonatot képzett a szappanos víz, hogy besz*ráás!
Most már tiszta vízzel mosatom. Be akartam üzemelni a másik DDC-met, de megszívtam, ugyanis gumitömítés nincs benne, na meg 5-ös csavarokat is lusta vagyok keresni hozzá...
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
A víz nem annyira csúszós, mint a szappan. Legelőször úgy próbáltam, de kb szrt se ért!
---------------------------------------------------------------
Am most a tartály és a pumpa közé beiktattam egy vödör meleg vizet Hagy mossa ki a szemcséket a víz. Kb 90-95%ban tiszták a blokkok, rohadtul nincs kedvem és időm darabokra szedni mindent, hogy patyolat tiszták legyenek! Emiatt kérdezném, hogy szerintetek mennyire szar ötlet a vödör vízbe egy kis szappant tenni? Nem folyékonyra gondoltam, hanem hagyományosra! Állítólag a blokkoknak jót tesz a szappanos takarítás...?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Merev csőhöz milyen kenőanyagot használtok, hogy a cső könnyebben belecsússzon a HDC csatlakozóba? Olaj, meg zsír meg ilyenek nem hiszem hogy jó ötlet, mert belekerülhet a rendszerbe.
SoS! Most szerelem a gépem.
-
Satyricon
addikt
válasz spanglee001 #43029 üzenetére
Köszi az infot
Akkor milyen hűtőfolyadékot ajánlasz/ajánlotok?
A neten rendeltem EK Ekoolant cleart, de 3-5 napot írtak szállításra, de ebből már 5 eltelt! Mindenhonnan jópár munkanapra ígérik!
Szóval valami neon zöld/sárga, vagy clear kellene. Sztem mégegyszer megpróbálok valami színes löttyöt. Remélem legközelebb nem lesz gondom vele
-
Satyricon
addikt
Üdv mindenkinek!
Használt már valaki 98%-os isopropyl alkoholt hűtőfolyadéknak? Ha igen, mik a vélemények róla? Le kellett engednem az Ekoolant UV lime folyadékot, ugyanis azt vettem észre, hogy egy hónap elteltével csökkent a nyomás a rendszerben. Szétszedtem darabokra, majd az összes blokkot megvizsgáltam, és hát a probléma a déli híd blokkban volt:
1 óra takarítás után kiderült, hogy a blokk felületét megmarta ez a cucc, apró kis lyukakat véltem felfedezni nagyítóval. És ez egy gyári lötty... Am érdekes, hogy 3 évig jó volt a kék színű EK lötty, a zölddel pedig max hónapot bírt a rendszer!
Ha az isopropyl alkoholt nem ajánljátok vízhűtős rendszerbe, akkor helyette esetleg valami mást tudtok ajánlani? EK cleart rendeltem, de ha snassznak taálom, úgy is lecserélem valami színesre! Ebben kérném a segítségeteket és tapasztalatotokat, hogy nektek melyik típusú lötty vált be!
Köszi előre is!
Szerk.: DigitXT most biztosan fogni fogja a fejét! Remélem nem kezdődik az egész galiba újra előlről...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
A kuplungos csati azért jó, mert 1: Más nincs A gyári műanyag szrt sem ér, állítólag eltörött, így ezzel van megoldva a csatlakozása.
(B)#42449) Leon77(/B)
Hátha ezen megáll az O gyűrű, akkor kutya legyek és a nyúlat zavarjam!Úgy veti rá magát a menetről a hatlapra, ahogy illik! Ha nem húzom meg kicsit sem, akkor azért folyik, ha meg meghúzom egy kicsit is, akkor meg ráugrik a hatlapra!Bár lehet többféle fajtájú 1/4-es "sr" közcsavar létezik...
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #42435 üzenetére
Óóó de az már rég volt, 2011-2012-ben! Az óta már 4-5 építkezésen túl vagyok! Am 3 évig így nézett ki a gépem, nem is nyúltam hozzá! Gyári EK lötty keringett 3 éven keresztül benne, 0 trutyisodással és kristálytiszta folyadékkal! [link] - Szóval őt kaptam szét, és ebből lett az, amit mot csináltam!
És köszönöm Neked is a dícsérő szavakat! Hiába, már én is rég kinőttem a Reserator XT-s játékokból! Azon agyaltam, hogy rendbe kéne rakni, és elpasszolni a francba, mert csak a helyet foglalja! Vajon mennyit érhet egy jó állapotú Reserato XT?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz jones965 #42411 üzenetére
Szia
Köszi szépen Neked és mindenkinek a dicsérő szavakat! Szptam vele rendesen, de legalább meglett az eredménye!
A plexitető + közcsavarral és az o gyűrűvel az a helyzet, hogy a közcsavarnak nincsen pereme, és emiatt ha betekered a közcsavart,ledobja az o gyűrűt Te ezt hogy oldottad meg? Valamilyen alátéttel?
Am az ebayen a 2x480 + EK SLI-t amcsiból hoznák. Mennyi lehet úgy a postaköltség? Vámmal + mindennel együtt?
Am lehet hagyom a francba, mert így is tele van minden jóval szerencsétlen AeroEngine kettő házam...
-
Satyricon
addikt
Ebayen lattam 2x gtx480at slibe, ugyanolyan sli blokkal, mint amit keresek, csak 48000 ft az egesz, de sztem durvan megvamolnak!
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #42376 üzenetére
Basszus de jó hogy említetted a tápcsatit! Hát ezaz! Akkor max nem dugom be a tápcsatiját! Am nem fog akkor sípolni a vga speaker? Mert anno a 8800 Utlrán a speaker sípolt, ha elfelejtettem a tápcsatit rádugni!
Nade akkor bemutatnám a gépet, amit most lett kész, pár napja. Merevcsöveztem, és egy két újdonságot is belevittem! az egyik legnagyobb újítáom a merevcsövezésen kívül, hogy a régi Zalman blokkot a hangkártyáról leműtöttem, és mostmár azon is EK blokk van! Szóval 100%-ban EK blokkok vannak a gépben!
Na de nem szaporítom tovább a szót, íme:
A gépet én töltöttem, és a művészi fotókat a kedvesem csinálta, szóval azért lettek jók! Am nem tudom mondtam-e vagy csak akartam, de a képen látható DDC akril tető elrepedt, és csöpögött a csatiknál! Úgyhogy aki hasonlót akar művelni, mint pl én(teflon szalag a közcsavarra), az felejtse el, mert az egész szrt sem ér! Ha sokat tekersz az a baj, mert akkor elreped az akril tető és csöpög a víz, ha keveset meg akkor azért csöpög a víz! Szóval akril tető + közcsavar felejtős!
Szerk.: A gépezet még nincs teljesen kész, csak kb 98%-ban
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #42366 üzenetére
Nézz az adatlapomra, hogy miket vizezek. Áhh, inkább képet lövök holnap!
Csak Annyit mondok hogy afeteket, eszaki hidat, a delit, a procit a memoriat vgat vizezem. Ebbol a vga es a memoria blobb volt kompatibilis, a tobbit raapplikaltam a hutendo feluletekre!pl amd procira intel blokkot tettem, hangkartyara szinten ek blokkot... Nem is.erek lehetetlent!
Szoval amiket mondtal, 3 eve tul vagyyok rajta! Mar csak sli kell!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Laraxior #42357 üzenetére
Köszi srácok, igazából azért 285-re gondoltam, mert ugye 1 már van, meg szerintem elég lenne az 500-as Be Quiet tápom hozzá! Nem akarom még azt is cserélni, mert akkor aztán tényleg felesleges pénzkidobás lenne!
Szóval nekem max gtx 480 jöhet szóba, én nem költök karira 15k-20-nál többet darabjára.
A másik kérdés: Szerintetek egy afrikai fecske elbír két félkilős tökö.. Izéé.. Az 500-as be quiet táp elbír 2x285-öt, vagy 2x 480-at? (A konfigom az aláírásban)
DigitXT: Félre ne értsd, nem rossz indulatból írom, de kinek mi a pénzkidobás. Természetesen aki gamerkedik, annak mindegy a pénz, főleg ha van miből költekezni. más szemszögből az is pénzkidobás(pl az enyémből). Amúgy is, szerintem kevesebbet bukok rajta, ha 2x 285-öt, vagy 2x 480-at teszek a gépbe, mintha 1080-at vizetnék kettőt, plusz táp. Mert netezni ellehet bármilyen vga-val, nekem meg jóformán csak arra kell!
Am nincs valakinek elfekvőben ilyen EK Sli blokkja? vevő lennék rá, de csak ha acetal
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
De azért írtam, hogy nem a teljesítmény miatt, hanem a kinézet miatt kell az sli! Engem nem érdekela teljesítmény! Maga az Sli látványa miatt és az EK felíratos Sli blokk miatt kellene ez az egész!
Le...rom én magasról az 1080-at, mivel úgy sem használom ki!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Elkapott a gépszíj, és szeretnék sli-s lapot a gépembe, + 2 vizes vga-t hozzá. A kérdés: Minek a függvénye az, hogy milyen sli blokkot teszek a gépbe? Alaplap, vagy vga? Kizárólag EK jöhet szóba, méghozzá pont ez a típus: [link]
Mivel évek óta nem vagyok gamer, csak a kinézet miatt csinosítom-vizezem a gépet, nem kell atom brutál GTX 1080-as kari, megelégednék bőven valami olcsóbb karival is, pl 2xGTX 285-re fel lehet cuppantani egy ilyet? H
-
Satyricon
addikt
válasz rup1u5 #42325 üzenetére
A nikkel blokk ha retkes, rákötöd egy fakanálra, majd forrásban lévő vízbe teszed, a fakanalat pedig keresztbe az edényen. Ez arra kell, hogy ne érjen a blokk az edény falához. Kb fél -1perc után kiveszed, és kifő belőle a retek!
Szerk: természetesen az acetal tető nélkül kell végrehajtani!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Jim Tonic #42285 üzenetére
Dehogy szándékos! Akkoris két hónap kellett az akkori vizes gépem megépítéséhez, és az utolsó 1-2 napban a buzelálási ingerem mínuszba ment át! Szóval ennek köszönhető a malőr, és a szerencsének, hogy nem kezdett el csöpögni akkor... Most vettem észre, mikor a z előző DDC akril tetőmet akartam rátenni!
Az új pedig nagyon patent, amit ez úton is köszönök Tody-nak! És a 8as tésztát is!
Visszatérve az új akril tetőre: újabb a dizájn, másabb kicsit a kialakítás, nagyobb a lyukátmérő a tetőben, a csavarok is minőségibb a régitől... Viszont ami nagyon feltűnt: az az, hogy a tömítő O gyűrű nagyobb, és nem fekszik bele a ddc vájatába!. Szerencsére a régi még jó volt, így azt tettem vissza. Am szerintetek ha egy ddc akril tető mindegyik ddc hez jó, akkor miért nagyobb az O gyűrű a kelleténél???[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Bölcs vízhűtéses mondás: " A merészség nem ott kezdődik, hogy odamenj egy 10/10es csajhoz és felszedd... Hanem ott, hogy három éven keresztül használj mindössze három csavaral egy DDC pumpát... " /Satyricon /
Szóval a válasz az általatok MÉG fel nem tett kérdésre... Hogy lehet-e 4 csavar velyett 3mal lefogatni egy alap DDC tetőt... A válaszom: Igen, méghozzá cseppmentesen! Isteni szerencse, hogy több, mint 1000 napot kibírt így a pumpa csepegés nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #42207 üzenetére
Aquatuningon nem találtam nikkelezett phobya tetőt, acetált meg nem akarok. Tudom tartosabb, az összes vizes blokkom acetal! DDC re pedig nikkelezett tetőt akarok, leghosszabb esetben akrilt.
Néztem a frozen cpu-n, majdnem meg is rendeltem, csak a postaköltség 10-12000 ft. Az meg nekem nem éri meg
Senion: tőle akarok akril tetőt venni, csak reménykedtem, hogy ajánlotok nekem boltot, ahonnan tudok venni nikkelezett phobya-t
Vizion: nem valamivel, hanem sokkal! Kb 10x keméebb anyag az acetal! Tapasztalatbol mondom. Csak nekem a látvány miatt kell nikkelezett vagy akril tető
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Reagálna [erre]valaki?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Elrepedt a ddc akril tetőm, úgyhogy sürgősen szereznem kell egyet rá. Apron megvették előlem a phobya nickel tetőt, és olyat szeretnék venni. Honnan tudnék ilyet beszerezni ??
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Két hónap szerelés, bütykölés után bátran kijelenthetem, hogy végeztem a géppel, holnap délelőttre halasztottam a felöntést, mert természetes fényben akarom levideozni!(ha érdekel valakit, linkelhetek videot, vagy képet) a kérdés: mekkora esély van arra hogy az egyik szrul sikeredett buborékos akril cső kilyukad? Az előbb vákuumot csináltam a rendszerben és nem eresztett. a kérdés az, hogy vajon a hajlításkor keletkezett apró buborékok a csövön, mennyire fognak megszívatni... ? :S úgy értem, h most jó akkor jó is marad, vagy idővel kilyukadhat?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
360-as radira mekkora eséllyel lehet rátenni gumi csavart? Ha nem(Márpedig lamellasérülés nélkül szerintem nem lehet!), akkor milyen home made megoldást javasoltok venti rezonálás ellen?
-
Satyricon
addikt
Igen, tudom hogy 100x jobb lesz a szellőzés, csak a hangja itt a kérdés első sorban... Halkabb lesz-e, vagy sem.
-
Satyricon
addikt
válasz jones965 #41446 üzenetére
Igen, a radi a gep tetejen, es onnan menne a memoria blokkhoz. Es igazabol egy cm is van amivel elmertem.... Bizok benne hogy nem lesz vele problema :-) felmelegiteni megegyszer nem akarom, mert eloszor pontos volt azon a részen a hajlitas, viszont a fuggoleges reszenel volt benne 2 mm. Melegites utan sikerult fuggolegesre beloni a csovet, de igy meg mar itt lett vele gond... :-S na mindegy... :-D
A masik:csinaltam anno a gephazam tetejere egy radi burkolatot, amibe beletettem a radimat, a tetejet es az aljat kivagtam. A venti a radi tetejen, es befele szivja a levegot. A kerdes: Ha a radi van felul, es a venti alul, es kifele fujatom a levegot, hangosabb lesz a gep, vagy halkabb? Ugye ha fenn van a venti, igy hallani kicsit a ventit... De ha alul van es kifele fuvatom a levegot...? Hangosabb lesz a gep?
Most EnermaxTB Vegas Duo van a radin, de ha kifele akatom fuvatni, akkor F12 ket tennek a radira, leszabalyozva.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Akril csöveknél: kb 3-4mm rel hajlítottam mellé az egyik csövet, emiatt feszül a cső. -Hosszútávon ez ez mennyire fog probémát okozni? Pl a feszüléskor nem fog elpattanni a cső? Nincs több csövem, úgyhogy kicsit parázok :-S Akril csöves kollégák... Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Jól emlékszem, hogy a DDC-t oldalrára fordítva is lehet használni? Mintha anno olvastam volna ilyet...?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Aquatuningról akar rendelni valaki mostanában?
Am rendeléstől számítva hány nap, mire megjön a cucc?[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Most rakom ossze a vizes gepem, es az lenne a kerdesem, hogy halkabb lenne e a gep, ha a radi a gep tetejen lenne, a venti pedig a radi alatt, kifele fujo megoldassal. Most ugy van, hogy a gep tetejen 3 tb vegas venti, ami befele szivja a levegot, ra a radira. Hagyjam igy, vagy tegyem alulra kifele fujatva a ventiket? Igy kicsit tartok a szelzajtol...
A masik kerdes: van egy olyan resz a gepemben, amit nem szivesen bontanek meg, mert fel napba telne visszarakni mindent a helyere... Viszont itt van ket mezogazdasagi boltos pvc cso, ami kicsit el lehet szinezodve. Es tartok attol, hogy lehet el is van oregedve. Szerintetek? 3 eve van a gepben a cso, nem tudom eloregedhet e ennyi ido alatt. Csak ha nagyon muszaj, akkor cserelnem ki, mert rohadt nehez hozzaferni :-S Szerintetek megbontsam ezt a reszt?
[ Szerkesztve ]
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Pesten honnan tudnék szerezni ilyen, vagy hasonló kinézetű külső/belső menetes, 1/4-es nikkelezett könyököt? Kéne pár darab
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
sos be kéne 9,5mmes szilikon rùd. 7főn megyek Pestre, szeretnék venni valahol. ötlet, hogy hol tudok venni??? Kedden már használnám is, szóval szorít az idő :-)
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Mit tud ez az áramlásmérő? Koolance INS-FM17N
Mit is mér ez pontosan? A belső forgórész RPM-ét, vagy a vízszállítást mili, vagy literben?
/Ezen kívül tud még valamit?
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #40047 üzenetére
Köszi a választ
Van egy plexi tetős, és egy gyári tetős DDC-m szerintem még a plexitetős is elbánik vele egyedül...???
Még 1 kérdésem lenne: mekkora az űrtartalma lehet ennek a motyónak? Tartok tőle, hogy 1L hűtőfolyadék nem lesz elég az egész rendszernek...?
Am
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Erősen gondolkozom a mora 2 radin, amit hardverapron arulnak... A kerdes az, hogy ez a radi full sargarez, vagy van benne aluminium is???
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Hogy hívják azt a szilikon gumit, amit az akril csövekbe szoktak beledugni hajlításkor? Illetve milyen boltokban lehet hozzájutni? Pl. cső szerelvényboltokban hozzá lehet jutni?
-
Satyricon
addikt
válasz snowball #39874 üzenetére
Igen, kb 2x több csövet akarok venni a biztonság kedvéért! Am én is néztem ezt a kis eszközt, de... mikor beleteszed az oladt akrik csövet, nem torzítja el a külsejét? Szóval én úgy gondolom, hogy ahol érintkezik a cső ezzel a segédeszközzel, ott nem kör keresztmetszetű lesz, hanem ovális. Meg bemattulhat, vagy valami... Vagy ezt csak én gondolom így?
Szerk.: (#39876) ViZion: Nálunk nincs praktiker, max Obi 25km-re. De majd szétnézek ott
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Akrilcsöves kollégák segítségére lenne szükségem...
Ugyanis első alkalom lesz, hogy ilyet csinálok, úgyhogy minden segítő jellegű hozzászólást szívesen fogadnék
Első sorban az érdekelne, hogy ti minek a segítségével hajlítottátok meg a csöveket? Használtatok valamiféle segédeszközt, vagy pedig szemre hajlítottátok a kellő szögbe őket? Az is érdekelne, hogy esetleg a hőlégfúvót ki lehet-e váltani valami más eszközzel? Ugyanis ha ki lehet, akkor nem vásárolnék feleslegesen 7-8k-ért hőlégfúvót
-
Satyricon
addikt
SZiasztok
Használ valaki ilyet közületek? [link] Hogyan múködik? Nem sok infot/ videot találtam róla.
Szerk.:
mpierre Nekem 3 éve EK Ekoolant van a gépemben, és kristály tiszta, 0 lerakódás!! Nem sok folyadékot ismerek, ami ennyi időt kibírna...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Sokat agyaltam azon, vajon megéri-e lecserélni a mostani vizes csöveket és csatikat merev csőre, és hozzávaló csatikra! Végül döntöttem, legyen tánc! Vennék Merlinéktől ilyen csatikat, viszont... Van egy kis(NAGY) probléma: Az északi hídon ilyen, a déli hídon pedig ilyen blokk van. És az a helyzet, ha megveszem a merev cső csatikat, és betekerem az egyiket, akkor a másikat már nem tudom, ugyanis a furatok nagyon közel lesznek egymáshoz! A kérdés: Létezik ilyen esetre valami speckó excenteres megoldás ? (mint a csaptelepeknél, csak KB-s és 1/4-es)
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Lassan 3. éves a vizes rendszerem, az óta nem volt megbolygatva! A tartályom FrozenQ Liquid Fusion UV Blue, aminek a 25 cm-es neonját még a beszereléskor eltörtem! kb 1,5 hónappal ez előtt megelégeltem a dolgot, és írtam a gyártónak egy szép levelet, hogy mi történt, és vásárolnék tőlük, de az óta is b.sztak visszaírni! Az a kérdésem, hogy az Aquatuningon, vagy valamelyik általatok is ismert külföldi vizes oldalról lehet rendelni hozzá uv neoncsövet? Amiket kapni itthon, azok 30 cm-esek, és azzal baromi szrul néz ki a tartály! Szóval mindenképp 25 cm-es kellene, és uv.
Remélem tudtok adni ötletet, honnan rendeljek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Csőtök!
GPU blokkot akarok hangkarira ráapplikálni. Csavarozni nem lehet, nincs furat a NYÁK-on. Valami kis kiszerelésű, hővezető ragasztót tudtok ajánlani, amit kis hazánkban is lehet kapni? A jelenlegit home made megoldással rögzítettem saját kezűleg, de nagyon hülye megoldáa, úgyhogy egy hővezető ragasztónak tudnék örülni!
Ja, ne menjünk bele, hogy kell-e vagy sem hangkarit vízzel hűteni! Maradjunk annyiban, hogy anno nyáron a hűtőbordát meg se lehetett fogni...
-
Satyricon
addikt
válasz ViZion #36180 üzenetére
Ez ez eeez, köszi DigitXT-nek is!
MÁS:
Csak érdekességképpen: A gépem 2013 októberében lett építve, és az óta nem bontottam meg a rendszert! Szóval se nem takarítottam a blokkokat, se nem cseréltem a folyadékot, se a csöveket nem cseréltem! Vagyis lassan 2,5 éve így áll, ahogy a képen látjátok:
Ezt csak azért írom le, hogy aki kételkedne az Ek cuccokban, lássa, mennyire megbízhatóak! Se csöpögés, se blokktömítés szétmenés, se algásodás, se trutyisodás, se semmi ilyesmi! A folyadék még mindig tiszta, mint az arany!
A folyadék: EK E-Kooland UV Blue (DigitXT: Nem általam kevert folyadék, amitől trutyisodik a rendszer, mint anno! Emlékszel? )
Blokkok: EK
Csövek: Mezőgazdasági boltból származó víztiszta 11/8-as cső.Szerk.:
Am lenne pár kérdésem még:1. Érdemes-e ennyi hűtendő blokkhoz merev csövet tenni a mostaniak helyett, vagy hagyjam a francba, és max a jelenlegit cseréljem le a mostaniak helyett(tartok attól, hogy a csövek el vannak öregedve, és egy időzített bomba lapul a szobámban)? Nem akarom, hogy hülyén nézzen ki a gép a rengeteg merev csővel beborítva.
2. A közeljövőben ssd-t akarok venni. Kell-e hűteni, és ha igen, érdemes-e vízzel, vagy hagyjam...
3. Ha Aquatuning-ról rendelek merev csőhöz csatit, kb 20 db-ot, olcsóbban jövök-e ki, mintha Merlintől veszem meg?(Am akartok rendelni mostanában?)
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz seniman #36173 üzenetére
Az nekem sajnos édes kevés, amit atke árul. Minimum 20db csatira lenne szükségem, max 1200-1300 ft-ot adok érte. De ami a merlinen tetszik, az vagy belső menetes, vagy k...a drága, 2400Ft/db.
Szerk.: (#36176) ViZion: Igen, de abból is van többféle fajta... Miért?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Merev plexi csöveket, és csatikat honnan is tudnék venni? 1x valaki linkelt már be, de nem találom az oldalt! Először is csatikat vennék, a Merlinen néztem már, de cseppet drágák nekem. Esetleg másik, hazai oldalt tudtok ajánlani?
-
Satyricon
addikt
válasz Yllgrim #31976 üzenetére
Nagyon zsír! Faternak kéne, mert bevizezem az ő gépét is!
Priviben lebeszéljük! Jaa, am egy EK Supreme HF CU hoz kellene. De ránézésre ugyanolyan kel, mint amit linkeltem.
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #31933 üzenetére
Gondoltam
Seniman, köszi!
Skacok...
A kép jobb felső sarkában látható AMD-s felfogató fém darabot hol lehet venni? Én nem találom sehol az enyémet, valahonnan kéne szerezni...
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #31899 üzenetére
Kender? milyen kender?
Am a merlinhardvere gondoltam, most jutott eszembe
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nincs valakinek elfekvőben EK Ekoolant UV green lime 1 literes, lehetőleg bontatlan folyadéka? Megvásárolnám!
Szerk.: OFF
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van valakinek elfekvőben egy lityi bontatlan EK Ekoolant uv lime folyadéka? Megvásárolnám... Meguntam az uv kéket, így áttérnék a ződre
A másik: Nem találtam aquatuning-on 250mm-es Frozenq Liquid Fusionba való uv neont(vagy csak én vagyok vak :S). Nem tudja véletlenül valaki, hol lehetne ilyen méretbe venni belevaló uv neont?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
használ valaki hűtőláda radiátort vízhűtéshez? Ha igen, mik a tapasztalatok? Első ránézésre nekem vörösréznek tűnt, még a lamellái is mintha azok lettek volna, bár annyira nem vettem szemügyre...
-
Satyricon
addikt
válasz baboss #19678 üzenetére
Nem ismerem ezt a löttyöt, így nem tudok róla véleményt mondani. De aki azt mondta hogy jó, biztos tapasztalatból mondta!
(#19683) jones965: Emlékeztet ez a lötty szín valamire Egyébként mi kering benne?
Szerk.:
(#19686) Cris99:: Jaa értem. Érdekes am, hogy nem hófehér, hanem olyan... másra emlékeztetős Csak nekem?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz baboss #19647 üzenetére
B*zdmeeeg! Jobbulást kíván a vízhűtés topic összes lakója!
Am 1x láttam a discoveryn, hogy valaki jópár kortyot nyelt a fagyállóból, és annyira durván beteg lett, hogy jó pár napig az illető életéért küzdöttek! Azt hiszem idehaza sok kórházban megmurdelt volna az a beteg, amilyen kórházi helyzetek vannak, na meg amilyen hozzáálása van némelyik orvosnak, tisztelet a kivételnek! Neked szerencséd volt.
Am kérdezték, hogy hogy sikerült meghúznod a fagyállót? Elmondtad, hogy vízhűtést szereltél? Ha igen, nagyot néztek, hogy mi a franc az?
Szerk.:
Am én tavaly EK E-koolant-ot kóstoltam meg, mert kiöntöttem 1 pohárba, és ugyanolyan színe volt, mint a Blue Curacaonak(kurasszó) [link] És az adurva, hogy az íze is nagyon hasonló! Viszont nem ajánlom senkinek, hogy kortyolgasson belőle, én is csak épp hogy 1 kicsit vettem a számba az EK löttyből Kurasszót se igyatok, inkább igazi házipáleszt! Attól nem leszek másnaposak![ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz jones965 #19554 üzenetére
Köszi az infot, el is mentem! Am eddig azt hittem, hogy a lakkbenzin oldja a plexit, vagy legalábbis mattítja. Ezek szerint nem.
Még valami eszembe jutott: A vágást mivel lehet a legszebben elvégezni? Az apró fogú fűrész használatától, és egyéb vágási módszertől kicsit tartok, mert a 1,5mm-es vastagságú plexi szerintem könnyen repedhet. Emiatt arra gondoltam, hogy egy kb 30cm hosszú, 0,5-1mm vastagságú vörösréz drótot kifeszítek, majd az egyik végét felhevítem. Fogom az előre bejelölt plexi csövet, és a drót aljára helyezem, majd a csövet elkezdem forgatni a bejelölés mentén. Így gyakorlatilag leolvadna róla a felesleges rész. Szerinted ez mennyire lenne jó megoldás?
-
Satyricon
addikt
válasz jones965 #19552 üzenetére
Aha, értem, fsza!
Én a leeresztést úgy szoktam megoldani, hogy a gépet az oldalára fektetem, a DDC plexi tető zárókupakját le, belecsavarok egy fél méteres csövet, majd a gépet felállítom talpára, és adok neki 1 kis levegőt a tartály tetején. Szóval ez megoldva.
Viszont lenne még pár kérdésem:
1. Láttam róla videot, hogy csinálják a cső hajlítást a kellő méretben. Ilyen rugalmas szilikon gumi rudat hol lehet kapni, amit a csőbe kell dugni hajlításnál?
2. A videora visszaemlékezve úgy rémlik, hogy használnak a szilikon gumihoz valamilyen kenő anyagot, hogy könnyebben becsússzon a plexi csőbe, és könnyebben ki lehessen húzni hajlítás után. Hogy ez később eltávolítható legyen, milyen kenőanyagot szoktak használni?
3. Ez a kenőanyag kell a plexi cső végére is, ami a csatlakozóba fog menni?
-
Satyricon
addikt
válasz Drizzt01 #19543 üzenetére
Az oké hogy szorosabb. De a szétszerelés mennyire okoz problémát? Úgy értem, hogy a csatiból nagyon nehezen jön ki a cső? Én is akarok majd ilyet venni a közeljövőben, mert ez a jelenlegi víztiszta tömlő rengeteg a gépben kezd r*hadtul nem tetszeni.
Ja, ehhez a csatihoz ami neked is van, krómozott rézcsövet lehet használni? Még nem döntöttem el, hogy kröm, vagy akril cső legyen.
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #19538 üzenetére
+1! Én 1 ideig lekvárt kentem a blokk alá, és bevált. Olyannyira, hogy trébb minőségű pasztáktól is jobb hőmérsékleteket értem el.
Na meg használtam paszta nélkül is a gépet, rajta EK Supreme HF CU blokk. És mivel kegyetlenül oda lehet húzatni a blokkot a procihoz, így a hőfokok se voltak olyan rosszak. Mondjuk ezt a jelenlegi home made intel-AMD átalakítási megoldásomnál nem merném kipróbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- További aktív témák...
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest