- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
-
MontyCrew
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1696 üzenetére
-.- értelmi szintjük ezeknek??
-
MontyCrew
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1693 üzenetére
Szép... És csak én nem találom külön a webshopban ezt a kis kiegészítőt?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MontyCrew #1690 üzenetére
Külön kell venni.
"Enclosed:
- EK-FC7870 series water block
- mounting mechanism with screw-in brass standoffs
- thermal padsPLEASE NOTE:
- Thermal paste is not included and needs to be purchased separately. EKWB recommends Gelid GC-Extreme for best performance.
- G1/4" threaded fittings can be used on one side of the water block only (on plastic side)!
- Due to immense variety of fittings/barbs available on market and no prescribed standards, we guarantee compatibility only for connectors bought from our web site."Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Dr V
őstag
Ez laza
Én úgy tervezem, hogy belül lesznek a radik, egy dupla és egy szimpla. Csak elég hosszú vezeték kell, hogy le tudjam szedni az oldalát.
A radikkon keresztül megy a házba a levegő, a ház két végén és a tpon keresztül lesz kifele nyomva a levegő, gondolom így lesz elég szellőzése mindennek, igaz?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Igen, ilyenre gondoltam.
Bocs, h nem írtam hozzáA radiátort a gép oldalára fogom tenni, elvileg az oldallemezhez fogom rögzíteni. Ebben van valakinek tapasztalata, tippje, h hogy érdemes megoldani? Vagy ha lehet hegeszteni a gépházat alulra, felülre füleket feltenni, oldallemezből a radiátor kontúrját kivágni és kész is, csak a füleket pontosan kell elhelyezni...
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
őstag
válasz TESCO-Zsömle #1681 üzenetére
Egyszer elcseszi nekem a telefon maris ugranak...
Grammar naci ???“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TaaT
nagyúr
3 a magyar igazság
sztem ilyenre gondolt [link]
Give them hell Ukraine!
-
őstag
Milyen fem porszurore gondolsz ?
A nagy radikon mint pl mora2 pro
/ sry de telefonrol nem tudom keppel ilusztralni, nezz be a adatlapom galeriajaba /
azert van, hogy vedje a fizikai serulesektol. Amugy ilyen filteres porszuro szuri csak a port, de az nagyban rontja a legaramlast. Valamit valamiert.
Porszivoval ra kell menni neha. Be kell rakni a talaritasi feladatok koze.-ablakmosas
-torolgetes
-radiator porszivozas
-szoba porszivozas
-latrina szivattyuzasasry telefonrol irok nincs ekezet
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Dr V
őstag
Üdv!
Fém porszűrőt a radiátor elé tenni mennyire értelmes dolog? Tényleg fog fel port vagy csak marketing?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #1672 üzenetére
Jaaa, nem úgy... USB-szempontból. (Majd PÜ)
Az is csak modding. Én évek óta azt gyakorolom.
Nem hülyeség. Ha nekem volna, én a monitor alá tenném.Nem fabrikálok, csak a technológia ismeretében triviálisnak tartom.
Persze ebbe benne lehet az is, hogy momentán ~10 USB eszköz van a környékemen.Ráadásul az árából kijött volna a Phobya.
Telibe találtad. A csövön és a vízen keresztül némi rezgés az egész rendszerben jelen van.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1671 üzenetére
Ha tudnád, hogy én mit építek most...
Biztos jó lesz - és nagyon komoly cucc (akármi legyen).Én nem modding célból csináltam, hanem praktikussági
megfontolásokból, meg az elmúlt esetekből (több ázás!)
tanulva... (Persze az extrán világítós venti az már inkább
csak látványelem.) Az USB-ben az ötlet nem volt triviális
számomra, hiszen ki az a marha, aki egy belső 5,25"-os
helyre építhető cuccot nem belülre akar bekötni, nem?Jó, akkor mókás...
Meg furcsa. De hát kinek mi... (Egy újszülöttnek minden
vicc új: lehet, hogy Te már évek óta hátlapi kivezetéseket
fabrikálsz a belső cuccokhoz: én eddig nem szoktam.)Nem érsz vele sokat, ha hónapokat kell vadászni
Nem bizony, annyi időm nem volt. Meg amúgy kinézetre
sem begyere, de hát ízlések és pofonok. Amúgy csak
azt nem értem, hogy hogy a viharba rezgeti a szivattyúm
az egész házat, ha egyszer szivacsra van állítva?! Egyet
tudok elképzelni: a csöveken keresztül. Mondjuk nem
hangos így se, szóval lesz*rom. Csak egy kicsit fura...
(Gondolom segítene, ha több "anyag" lenne a házban....) -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz SimonYana #1669 üzenetére
2007-10-14 -én vettem fel Nyugdíjassal a kapcsolatot !
Azóta 2 autót és egy lakást vettem neki...
DigitXT: Ha tudnád, hogy én mit építek most... Nem kis időmbe került míg utánajártam a dolognak, és még teszteket is kell(ett) végeznem hozzá...
USB... Mit számít, hogy 20 centi, vagy 200? Az 5m is csak azért necces, mert a vezetéknek ellenállása van.
Jó, akkor mókás...
NZXT - Pont ezért. Nem érsz vele sokat, ha hónapokat kell vadászni egy használt darabért. Amúgy se volt nagyon olcsó, mert ez is full alu.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1668 üzenetére
Mi olyan vicces rajta? USB2.0-a max kábelhossza 5m.
Semmi. Csak gondolkodtam, hogy hogyan kötöm be azt a
cuccot, aminek gyárilag egy rövidke belső kábele van csak:
ahhoz képest ez a hátlapi kivezetős megoldás kézenfekvő.
Picit kellett csak moddolnom, mert amit egy sörért vettem,
az csak majdnem volt jó - nem ért a kábel el a ház elejébe.
Viszont vettem más fajtát, aminek elég hosszú kábele van:
csak a csatikat kellett lecserélni, hogy ne egy(ben) legyen,
és meg is volt. Nem vicces, csak funny (!=vicces, 1:1-ben).NZXT Rogue
Amikor kérdeztem, akkor nem mondtad, de mindegy, mert
ha nem beszerezhető, akkor nem lettem volna vele előrébb.
Meg ahogy elnézem ez pont olyan feature-ökkel több, mint
a QPack, amire nekem nincs szükségem. Pl. radit lehet
bele rakni az oldalába: nekem az nem kell... Cserébe jóval
szélesebb, így nem férne be oda, ahova a QPack simán.[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz TESCO-Zsömle #1666 üzenetére
Ha csak a 3. lenne nekem!
2007-10-14 -én vettem fel Nyugdíjassal a kapcsolatot !
No azóta hol víz , hol levegő!
Évente vagy kétszer variálok , mert BETEG VAGYOK!® SimonYana ®
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1663 üzenetére
Egyben tartja az alkatrészeket, nekem ennyi elég...
Egyébként gondolkodtam, hogy mégiscsak a Phobya
kellett volna, amikor alig tudtam bepakolni a cuccokat.
(Full alu amúgy: kicsit erősebben ránézek, már hajlik.)Az nagyon funny, hogy simán összekötöttem USB-vel
a cuccost a géppel: egy hátlapi kivezetés kellett, meg
egy A-A kábel, és tökéletesen működik a dolog.SimonYana: nem most vettem a cuccokat, csak
a külső doboz ötlete, és megvalósítása volt új.
Szóval ház + táp + venti + egy-két bizbasz még
az Aquatuningtól, ezek voltak újak. Minden más
már rég megvan, csak eddig a gépházban volt, s
az áztatások óta nem nagyon szeretem ezt. Így
tiszta: bent csatik/csövek/blokkok más semmi...Nem is nyúlok hozzá, pl. kint kell feltölteni: nem
fog elázni a VGA akkor sem, ha beütne a krach,
és megint elengedne a tartály - bár ez nem fog...[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
-
DigitXT
nagyúr
Nézem az adatlapod: neked is elég sok zsé áll a gépben.
Ez egy ilyen történet: a vízhűtés nem egy spórolós dolog.ON: tegnap összehoztam egy új "Reserator DigitXT-t". Képek
még nincsenek, később lesznek... Előzetesként paraméterek:
A "box": Apevia X-QPack 2
A tartály: Alphacool Repack-cooling Slot-In Black
A szivattyú: Aquacomputer Aquastream XT
A vezérlő: Aquacomputer Aquaero 5 XT
A tápegyég: FSP 250-60HEN
A táphűtés: Enermax Apollish VegasA radiátor: Watercool Mo-Ra 3 Pro
(Utóbbi nem fért be a box-ba, hehe...)
Szivattyú 2: Laing DDC 1T-Plus + XSPC Top
(Tartalék - általában állni fog csak.)A Reserator ugyebár a Reservoir+Radiator szavakból jön össze,
illetve Zalmiék beletettek még szivattyút, meg némi vezérlést, ill.
hőmérőket s ilyeneket. Ezek mind megvannak ebben a box-ban,
csak minden egy kicsit komolyabb, mint a Reserator XT-ben volt.A ház előlapi hőmérője is jelzi a vízhőmérsékletet (mod...), ill.
a szobahőmérsékletet (kivezettem előre), de persze az Aquaero
is méri ugyanezeket, rajzolja a szokásos grafikonokat, stb.Szerk: érdekes amúgy a Zalman terminológia, hiszen az XT-ben
konkrétan külön radik voltak: szvsz ott a tartály hőleadó szerepe
már minimális volt - ellentétben az első generációs Reseratorral,
ahol valóban a (lamellázott) tartály volt a(z egyetlen) hőleadó...
Nyilván továbbvitték a "márkanevet", de igazából más a jellege...[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz DigitXT #1660 üzenetére
Csak akkor lesz vizezve ha megfelelő a csonk rajta, eddig is elmentek a lapok víz nélkül, nem tuningolok már annyira, és mostanában nem tervezem hogy költök a gépre csak a minimális szükségest hogy működjön, szeretnék 1-2 év múlva autót venni
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
DigitXT
nagyúr
Nekem is az Extreme verzió volt, és hát kellett alá (10/8-as csőből) tömítés.
A fusion blokk sokkal elegánsabb. Persze újonnan felesleges venni.
Előtte is Giga Extreme lapom volt, csak az még P45, az tuti 8-as volt! -
-
ThodEE
őstag
Nekem is rajta lesz, csak akartam örülni neki hogy lesz végre vizezett alaplapom, még ha csak játék blokk is van rajta, de azért nem rontanám le a HF rendszert hogy boldog legyek mert tuti 2 nap után zavarna hogy csak 8mmes 10helyett, de az lett volna a biztos ha megvárom a lapot Casterke kollégától és megmérem magam, csak már előre izgultam
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
válasz Weareus #1650 üzenetére
Komolyan nem tudom milyen blokkról van szó
Ha nekem szolt mert én ThodEE vagyok és nem ee(#1652) DigitXT :
Nem köszi, nem költök rá, csak megdöglött az X58A UD3Rlapom, a szervíz nem tudott újat adni így adnak helyette pénzt, abból meg kijön egy UD7 használtan
Ha 10es lesz akkor használom, ha nem akkor megy rá a kieg hűtés, van venti a házba(#1653) kugli81:
Én 10Wos DDCt váltottam D5re és úgy látom nem javult a hőfok, igaz nekem 2db triplám vanhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
becsitibi
senior tag
válasz kugli81 #1653 üzenetére
Hali!
Viszonyitás képen,nálam phobya dcp 260-as pumpa megy,dual 240-es 6,4 cm vastag radival,2 db scythe slim 1200 rpm ventivel,ek supreme hf blokkal,13/10-es csővel,kb 6,5 dl folyadékkal,az I7 2600k 4,8 ghz-en 60-65 fokos ebben a rohadt melegben aida64 stress teszt alatt.
De ez nem feltétlenül a pumpa érdeme.Lehet más tényező,pl bent van a radid a házba ami rosszul van megtámogatva ventivel,pasztázás,amúgy hogy van bekötve a rendszered?
[ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
válasz DigitXT #1652 üzenetére
Sziasztok .Valaki tudna segiteni van egy XSPC X2O 450 pumpám tripla radival , tartáy és egy tody 56 os blokk az i7 es procimon.....A kérdésem az lenne,hogy most kb 4,2 ghz -en megy és max terhelésen a magok felmennek majdnem 70fokra.....ha vennék egy laing d5 ös pumpát akkor jobban hütene vagy mivel tudom lehüteni jobban a procit? 10/13 as csövekkel vannak összekötve......
[ Szerkesztve ]
Gigabyte p35ds3,6750@3,4ghz,inno8800gt,logitech z-5500,kingmax2x1gb 1066mhz....
-
Weareus
addikt
Uraim, megjött a 7970-es ref. Zafír, be is cuppant CF-be.
Uh, üdítő ekkora FPS-eket látni!
A" régi" kari most vizezve megy, az új még léggel.
Nem baj, legalább újra eszembe jut, hogy miért is fektettem annyit a vízhűtésbe...
Gondolom MSI AB sem fog így bajt okozni (ventivezérlés, ilyesmi), bár remélhetőleg nem fog sokáig felemás hűtésen maradni...
1649 Thodee: Szia! Köszi a blokkot! Jövő héten ficcen a kártyára. Pirosat kapok?
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
őstag
4.
miffa???
HUfantom
ha nekem az a kettő kell amit linkeltem, milyen csatira lesz szükségem?
Valamit picit benéztél.Anyuka másik végén 19/13as hollandis csati van. Abba 19/13as cső kell punk-tum.
Apuka meg ahogy látom 3/8ados csavarmenetes. Azt valamibe bele kell hajtani. PL De ez 3/8ados ami más szabvány. PL ebbe belemegy ha kiveszed belőle az egyik oldalról a szűkítőt. A moonson-jaid meg 1/4 szabványúak és nincs belőlük végtelen gondolom.Mire akarod használni ?
Elég egy vázlatos rajz.Szerintem inkább VL3N -ből kéne választani, mert abból van választék, könnyebben megtalálod a jót.
DE, hogy szó ne érje a ház elejét tessék itt egy 3/8ados 1/4es átalakító/szűkítő/duplacsavaros csati Ennek az egyik végébe belemegy a kuplungod a másikba a moonson....[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
jilian
addikt
válasz TESCO-Zsömle #1645 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor várok még a 4. óhajommal...
-
TESCO-Zsömle
félisten
1 - Semmit. 1-2°C-ot szélsőséges helyzetben. Veszett már több is Mohácsnál. Itt csak a kinézet és a pénztárca számít.
3 - [link]
4 - Gondoltam rá, de akkor ide leírom: Fogalmam sincs. Sose volt dolgom kuplunggal. "Belső radi" párti vagyok, bár több, mint 3 éve nincs házam, így belső radim se lehet.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
SimonYana
addikt
válasz TESCO-Zsömle #1642 üzenetére
Ez így igaz!
Sajna nekem még nincs a lapomra (RF4) , csak a mosfetre!
Az is aranyáron! Egy 6cm -es vasdarabárt 12-14 ezer forint! Vicc!® SimonYana ®
-
jilian
addikt
válasz TESCO-Zsömle #1642 üzenetére
1
Ránézésre olyan mintha a HEATKILLER -nél kevesebb 'helyet' járna be a víz az EK és Aqua -val ellentétben...
Ez jelenthet valamit??2
Így már mindjárt más!!!3
itt van valami esztétikai megoldás? (aquatuningnál) mert a szemem előtt csak az van ami a WC-nkben is ficeg...4
erre esetleg egy-két szavad?[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
1 - Alapjában véve mind profi, megbízható gyártó. Itt már nem lehet xarozni. Drága termékek, még drágább kártyákra, a piac pedig tele van nagy múltú gyártókkal és fiatal trónkövetelőkkel. Emellett rétegtermék a vízhűtés. Ha itt valaki belexarik a ventilátorba, annak hamar híre megy... Azt mondanám, hogy válassz ízlésed és tárcád szerint.
Technikai oldalról annyit jegyeznék meg, hogy a plexinél "kontra", hogy érzékenyebb a hősokkra és a mechanikai behatásokra. A "pro" egyértelmű. Belelátsz a blokkba...2. Nem, mert kapsz visszajelzést, hogy jár-e a szivattyú. CPU-venti helyére bekötve a BIOS képes lekapcsolni a gépet, ha netalán a szivattyú nem indul el/leáll. Csúnya dolgok tudnak történni egy FC VGA-blokkban, ha leáll a szivattyú...
3. A rendszer legalsóbb pontjára egy T-idom, a szárába pedig egy golyós-csap kivezetéssel. A rendszer legfelső pontjára szintúgy. Ha technikailag kivitelezhető, hogy ez a tartály legyen, akkor elég lesz a feltöltőnyílást letekerni.
(#1641) SimonYana: Megoldás a problémára.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
jilian
addikt
1.
Mivel ezekből semmi sem látszik, (max. oldalról az széle) szerintem sok vizet nem zavar a kinézete...
HEATKILLER ; EK ; Aqua
Esetleg tapasztalatok a márkákkal?2.
akkor ez nekem hóót felesleges...3.
elég cumi lesz akkor leszedni a csövet, a cucc meg ömlik orrba-szájba...4.
miffa???
HUfantom
(monsoon -jaim vannak)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én annyival kiegészíteném hogy kuplung apa csatikból is van kismillió féle.
-- Amibe 1/4es csati megy is olyan csatit raksz rá amilyent akarsz.
-- Mindkét végére csővet lehet húzni.
-- Amit bele lehet fogatni a gépházba
-- Aminek menetes a vége... Ilyen van nekem is. Így a gépből való kivezetésbe kell csak beletekerni és kész.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy a GIGABYTE GA-X58A-UD7 lapnak a chipsethűtőjén mekkora csonkok vannak
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
jilian
addikt
1.
melyik GPU blokkot ajánlanátok egy 7950-re?
nem akarok olyan sünökkel bíbelődni, úgyhogy valami komplett kéne ami "mindent visz"2.
a pumpámnál, ha azt a kék kábelt rákötöm a ventiszabályzómra akkor arról tudom szabályozni a pumpa erősségét, attól függetlenül, hogy a pumpán milyen álláson van a tekerője? katt3.
hol kell megbontani a rendszert, pl. ha bővítek egy Gpu blokkal? (folyadék legegyszerűbb leeresztése)
mit érdemes ehhez a művelethez beszerezni? (csap féleség)4.
szeretném ezeket is megvenni, katt1 ; katt2
az anyánál asszem egyértelmű, hogy lecsavarom a végét és rászorítom a csövet, de az apánál, hogy csatlakoztatom hozzá a csövet? Milyen csati kell még hozzá? -
becsitibi
senior tag
Nekem kifejezetten tetszik ez az új dizájn,az előző EK blokkok szép letisztultak voltak,de ez ad nekik egy pluszt,azért egy moddingolt gépbe szép lehet.
-
MontyCrew
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az új ek blokkoknak nicns mind2 oldalán kivezetés, így hogyan tudom megoldani legcélszerűbben a csövezést, ha a prociból jönne a vga-ra. 2db 90 fokos csatlakozóval vagy miért így csinálták meg?! Rohadt szar és még csúnya is.. De a szükség nagy úr
-
fuvi
senior tag
sziasztok!
egy problémám akadt a hétvégén.
beraktam egy újabb elemet a vízhűtéskörömbe (chipsetblokk+VGAról egy bleed cső, csappal) és elkezdett a pumpám (18Wos DDC (Delphi)) recsegni/sercegni, kb olyan a hangja mintha plexi repedezne (igazából a pumpához nem is nyúltam). XSPC DDC One Bayresbe van beépítve, elsőnek azt hittem az kezdett el recsegni, de nem látok sehol repedést, se szivárgást. miközben töltöttem fel a rendszert nem adott ki semmi ilyesmi zajt/zörejt, csak miután előre-hátra ill oldalra döntögettem a gépet (a légbuborékok miatt, vigyázva hogy a pumpába ne kerüljön levegő). lehet vhogy vizes lett a pimpa elektronikája?vizes cuccok bekötési sorrendje:
pumpa+bayres » radiator » proci » vga » chipset »igazából a teljesítményt nem befolyásolja, de kellemetlen a hangja.
-
Drizzt01
őstag
Még a harisnya mellé kap majd némi térelválasztót és majdnem kész.
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest