- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Szájber*
tag
Sziasztok.
Mi egy EK kitet építettünk fel. A gyári pump holder helyett egy 90%osat használtunk és egy fitting is kapott 90%-os szöget. Ha van időtök vessetek rá egy szempillantást. Köszi
(Ja és felmerül bennünk egy kérdés is, az áramlási iránnyal kapocslatban. (EK szerint CPU-blokkból a pumpába kéne vezetni a meleg vizet...szerintünk inkább előbb a radiba, mert hosszú távon kifizetődőbb ha nem a meleg vizet kapja a kis masina)
Itt a kreálmány! *Szajber* felhasználónak 51 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Használ valaki Yate Loon ventiket? Radira venném, és jókat olvastam róla, és még olcsó is.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Laraxior
titán
Végre leértékelték a 18centis Enermax ventiket, így megvettem a 4 darabot a radiátorra
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Omli85
őstag
válasz Tikakukac #46088 üzenetére
AMD-t nem szokás delidelni nem vagyok elégedetlen a hűtési teljesítménnyel csak ezt a víz hőfok + 10 fokot nem értem...
(#46090) Weareus : Szerintem félre lettem értve és kicsit más irányba ment el a dolog szóval hagyjuk is szerintem .
(#46093) Ijk : Jogos, hogy a kupak közbeszól de delidelt intelt se tudsz olyan hőmérsékleten megfogni mint egy GPU-t tudtommal. De gondolom akkor itt a hunyó az, hogy a gpu kevesebb hőt ad le mint a cpu. Vagy hülye vagyok ahogy azt fentebb a kollega írta .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
tomcat78
őstag
Szerintem kéne egy külön topik az asszony témának
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
rup1u5
nagyúr
válasz LLKobe #46086 üzenetére
Az én hölgyem is ilyen! Nekem kell unszolnom, hogy vegyen magának új ruhákat. 4 év alatt már a harmadik országba költöztünk de az összes cucca elfért a 40 literes hátizsákjában, úgy hogy homorú a teteje. Naná, hogy azonnal riadóztattam a legjobb úszóimat amint közölte, hogy gyereket szeretne! Ezeket a géneket örökíteni kellett!
(#46092) seniman:
Az enyémet is hidegen hagyja teljesen de mindig türelmesen végighallgatja mikor elmesélem neki a gép előtt, hogy mi micsoda és merre fog folyni a víz. Nagyjából már a komponenseket is képes felismerni. Néha szoktam kvízszerűen tesztelni, hogy föltartom a VGA-t és megkérdezem tőle, hogy "ez mi?"[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Weareus
addikt
válasz Omli85 #46080 üzenetére
Feladom.
Nem az elveimet, hanem a meggyőzést.
Tudomásul kell venni, hogy nem mindenki áll készen arra, hogy eljusson ama magasabb szellemi létsíkra ahol jómagunk huzamosabb ideje tengetjük emberi ésszel fel nem fogható létünket az éteri körforgás örök szférájában.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
tomcat78
őstag
válasz ViZion #46081 üzenetére
Úgy látszik itt mindenki neveli a párját Nálam bevállt módszer,hogy azt mondom neki elteszem a maszek(hétvégi) pénzeim...Volt,hogy jött velem dolgozni,majd kiakadt mikor cirka 4 óra munkával eltettem 70pénzt...minusz egy tizes neki Azóta nem erőlteti a kérdést....max elhaló hangon megkérdezi,az megint minek...
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
-
ViZion
félisten
válasz LLKobe #46086 üzenetére
OK, ezt nem hiszem el. Ha most azzal is jössz, h az apjának meg kocsmája van, akkor bannoltatlak az univerzumból...
ui: van húga?Amúgy az enyém akkor békélt meg, mikor -jó régen- lecseréltem sok éves gépem, és kipróbálta az újat (akkor lett SSD meg 8 GB DDR3 a régi DDR2 2 GB vas helyett). Egyre többet ezt használta, mert minden más lassú
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
LLKobe
veterán
Nem kellett nevelni, ilyen a gyári firmware rajta. Magára meg nem költ semmit. Ilyen csak a mesébe van. Már rendesen hiányzik hogy leordítsa a fejemet mikor ennyit költök gépre...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz energy4ever #46077 üzenetére
"Muszáj" volt, belefeccöltem egy valag lét a vízbe, de ilyen pici házban ilyen pici radikkal alig vagyok vele előrébb mint léggel.
Kellenek a nagyobb radik...Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ViZion
félisten
válasz seniman #46079 üzenetére
Rém egyszerű, sztem a kolléga is így csinálta:
"nézd drágám, ha nem veszem meg ezt a házát, akkor bánatomban eliszom a dupláját..."
Erre lehet nemet mondani?
MX-2 az meg kell, hetente átkenni a ventiket, vagy olyan hangja lesz, h nem tud aludni. Inkább megveszed, szétszeded, átkened, csak a kedves aludni tudjon...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Omli85
őstag
válasz Weareus #46075 üzenetére
A szűk keresztmetszetet én úgy értettem, hogy esetlegesen javítani lehetne egy CPU blokk hatásfokát ha maga a blokk mérete hőleadó felülete nagyobb lenne csak hát ugye kötve vagyunk a socket kialakítások és alaplapok felépítése miatt. A vga FC blokkokból kiindulva esetlegesen egy hasonló méretű megoldás elméletben jobb hűtést eredményezhetne mint a jelenlegi méretű blokkok. Persze pusztán elmélet de ha GPU esetén működik akkor miért nem működhetne CPU esetén is? GPU esetén majdhogynem tartható FC blokkal a víz hőmérséklet +10 fok érték ha azt nézzük még extrém terhelés mellett is és a különbség csak a blokk mérete.
Erre gondoltam a szűk keresztmetszet megfogalmazással csak nem igazán jól foglaltam össze meló közben a dolgokat .
-40 fokos víz esetén sem lesz -40 fokos a processzor keringethetem azt akár hogyan ha maga a felület ami átveszi a CPU által termelt hőt átlép egy értéket aminél többet nem tud átvenni és leadni akkor elkezd emelkedni a CPU hőmérséklet addig a pontig amennyit maga a szállító közeg (kupak paszta blokk folyadék) el tud vezetni. Ezért van az, hogy teszem azt beáll a hőmérséklet 60 fokon max terhelés mellet 30 fokos vízzel. Mert az aktuális blokk folyadék áramlási sebesség ennyire képes.De aztán lehet, hogy teljesen hülyeséget gondolok de nekem ez így logikus persze ez nem jelenti azt, hogy ez nem hülyeség.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Weareus
addikt
válasz n3m3r3 #46076 üzenetére
A lényeg: a rendszer minden le nem írt része, optimálisan (maximálisan ) jól "teszi" a dolgát. Szóval akkor legyen delid, ráadásul cpu-kupak visszahelyezés nélkül és nem pasztával, hanem legyen mondjuk a lapka és a blokk között egy kb. 1 mm vastag színezüstből készült fólia. Maximalistáknak .
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Omli85 #46073 üzenetére
Persze nem helyes, ha cpu-stressz-teszt programok alatt mért hőfokokkal, (amik - ahogy írod - sokkal jobban szimulálják a videó kódolás alatt mért hőfokokat) próbálom összevetni az én cpu-hőfokaimat, amik lényegesen alacsonyabbak, noha játék alatt lettek mérve. Még akkor sem helyes ez, ha 90-100%-os cpu-terhelés volt éppen adott pillanatban, hiszen az csak 1 magra vonatkozik, HT nélkül, a konvertáló és stressz-programok meg döntően az összes fizikai-virtuális szálat használják. (Mellékesen: én már régóta csak olyan progikat használok, amik a gpu-t fogják be ilyen feladatokra: nagyságrendekkel gyorsabb!)
Ez a része rendben is van: igazad van.
A másik része viszont: a cpu-blokk, mint szűk keresztmetszet. (Hmmm... hogy magyarázzam el...)
Végezzünk el egy gondolatkísérletet:
Képzeld el, hogy van egy fagyasztóládád a lakásban, ami 2000 literes és mínusz negyven fokos (fagyállóval kevert) desztvíz van benne, és ez a te pc-tartályod, rendesen, pumpával, csövekkel, stb. bekötve a rendszerbe. Most tekints el a páralecsapódástól is, ami ilyen környezet alatti hőmérsékletű hűtőközeg esetén nyilván problémákat okozhatna hardver-oldalon.
Beindítod a gépet, elindítasz egy cpu-stressz programot, ekkor a proci befűt rendesen (ez a blokk egyik oldala), a másik oldalról viszont a 4 db sorba kötött ddc-pumpád max fordulaton keringeti a mínusz 40 fokos vizet.
A nap találós kérdése: hány fokos lesz a cpu-d?
Bónusz kérdés: szűk keresztmetszet-e a blokk?Ha ebből sem érezhető, hogy nem a blokk a szűk keresztmetszet az épített vizes rendszerekben, akkor feladom.
A szűk keresztmetszet az, amit te (ill a rendszered) a blokk hűtendő oldala felől "prezentálni" tud a blokk felülete felé: folyadék minősége, mennyisége (áramlási sebesség), hőfoka, etc.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
LLKobe
veterán
Na csak nem tudok nyugodni... Lefoglaltam a Phanteks Enthoo Pro M házat, illetve a 360-as 45mm vastag radit...
Kértem az asszonyt hogy állítson meg, beszéljen le, de nem akart.
-
Omli85
őstag
válasz Weareus #46072 üzenetére
Jó aláírom nem volt éppen reális példa a 20 fokos víz 30 fokos cpu .
De ahhoz továbbra is tartom magam saját tapasztalatom szerint hiába a 30-35 fokos víz 100W felett pörkölő CPU esetén nem tudod megfogni 40-45 fokon de még adott esetben lehet 50 fokon sem. Legalábbis nekem nem sikerült még játékok alatt ez kb megállja a helyét ott nincs ilyen probléma még úgy is, hogy a vga is fűti a rendszert mellette mellette. Azt viszont ugyebár tudjuk, hogy a legtöbb játék alatt közel nem olyan a hőtermelése egy CPU-nak mint mondjuk pl renderelés vagy video encode alatt.
Anno a húzott FX esetén pl azért kellet belőnöm IBT-hez viszonyítva az OC-t mert video encode alatt közel olyan hőtermelést csinált a cpu így ha IBT alatt megtudtam fogni a CPU-t akkor nem volt vele gond encode alatt se. Viszont ott erősen volt minimum 20+ fok különbség ha nem több a víz és a kupak hőmérséklet között.
Szóval én így értettem, hogy nem feltétlenül reális ez a megállapítás. Még azt sem lehet mondani hogy teszem azt nálam elmelegszik a rendszer mert van 2db 480-as radi a radikon 4 venti pushban 1db Zalman Reserator torony tartálynak és cirka 4.5L folyadék kering a rendszerben szóval elég nagy a puffer ahhoz, hogy ne melegedjen el egykönnyen.Én inkább betudom annak, hogy 100W feletti hőtermelés esetén kicsi a CPU blokkok felülete ahhoz, hogy megfelelő tempóban tudja leadni a megnövekedett hőtermelést így nem feltétlen tudják tartani azt amit pl egy FC VGA blokk. De aztán lehet totál rosszul gondolom az egészet .
(#46071) ViZion : Teljes mértékben egyetértek 60 fok alatt megfogni intenzív terhelés mellet a CPU-t teljesen korrekt teljesítmény.
-
Weareus
addikt
válasz Omli85 #46070 üzenetére
Akkor egy kis gyakorlat, (saját) példákkal, csak hogy hiteles legyen:
"Hiába 20 fokos a víz nem fogod tudni 30 fokon tartani a procit a jelenlegi blokkokkal maximális terhelésen."
Az előbb még 30-40 fokos relációban írtad ugyanezt, ami nem ugyanaz a műfaj, még ha a dt mindkét esetben 10 fok is, de azért...
Összetettebb dolog ez. A rendszer egyes sarokpontjait (a főbb komponenseket) egyenként meg kell vizsgálni és azután összességében is; együtt az egészet.
Húsz fokos vized, normál, élhető körülmények között egy szobában (tehát nem a téli 2 órás szellőztetésre gondolok), eleve nem lesz, mert 20-21 fokos a szoba. (Most tekintsünk el attól, hogy van, akinél 18 és ott érzi jól magát).
Tehát ezt a relációt ejthetjük, nézzük a másikat: 40 fokos cpu mag vs 30 fokos víz.
Azért vagyok szerencsés, mert erre konkrét példát tudok hozni a rendszeremből.A cpu 43 és 47 fok között van, amint a képen látható. Igaz ez "csak" játékok alatt mért érték, de a rendszer egy körös volt, a cpu mellett két vga-val, amik 4-500 watt hőteljesítményt hozzávágtak még a blokkon keresztül a vízhez, szóval ezt se felejtsük el, és igenis működhet a cpu 40 fokon, 30 fokos vízzel, húsz fokos szobában, ha megfelelő mennyiségű víz áramlik át a rendszeren és a radi oldalon elég nagy a felület és pörögnek a pörgettyűk, amúgy meg az összeszerelés, paszta, illeszkedés, stb. sz'al minden egyéb kalppol.
46071 Vízión: "Sajnos nem csak a blokk van a rendszerben. Ott a kupak, a paszta, stb... szal. több helyen lehet szűk keresztmetszet a hő elvezetésében, erre inteles paszta a legjobb példa."
Persze, ez nyilvánvaló, de most konkrétan a blokk "korlátait" feszegettük, amúgy a pasztás téma is többször ki lett vesézve a kupakkal Inteles oldalról, főleg a hányavetiségük miatt...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Omli85 #46070 üzenetére
Ez is visszatérő dolog. Sajnos nem csak a blokk van a rendszerben. Ott a kupak, a paszta, stb... szal. több helyen lehet szűk keresztmetszet a hő elvezetésében, erre inteles paszta a legjobb példa. Másik, h nem egyenesen arányos a térfogatárammal a hőelvezetés, szal. egy ponton túl csak a zaj nő, a hűtés meg már alig javul. Egyedi a rendszer, pontos értéket ki kell tapasztalni, kinek mi a nem hangos és megfelelően hűvös.
40-50°C proci azért nem a világvége... AMD-nél sem para még, Intelek meg feljebb is bírják. Terhelten 40 alatt tartani nyáron is, na az szép hőstett.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Omli85
őstag
válasz Weareus #46069 üzenetére
Hmm.. Egyszerűsítve mert nagyon hétfő van , ha növeled az áramlási sebességet javítod a hatásfokot?
Ezek alapján akkor esetlegesen emelkedő hőtermelést arányosan növelt áramlási sebességgel lehetne kompenzálni elméletileg ez még oké is lehet de gyakorlatban ez nem állja meg igazán a helyét.
Hiába 20 fokos a víz nem fogod tudni 30 fokon tartani a procit a jelenlegi blokkokkal maximális terhelésen. Én erre gondoltam .De aztán lehet nagyon hétfő van és nem fog az agyam..
szerk: Elméletről pár soksör mellet lehet ellmélkedni gyakorlatban maradok a gyakorlati tapasztalatoknál. Sokra nem megyek az elmélettel ha fizikailag nem kivitelezhető ugyebár
Vagy szimplán szarul van megépítve a rendszerem hogy nem tudja +10 fokon megfogni a cpu-t[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Omli85 #46068 üzenetére
Most egyébként pont konkrét esetről van szó..., de
"Szerintem nem nagyon van blokk, ami ezt tudja, de lehet én gondolom rosszul..."
Maradjunk az utóbbiban.
Alkalmasint egy adott CPU blokknak alacsony térfogatáram mellett már drasztikusan romlik a dT-je, ez igaz, de az ellenkezője is.
Mondhatnánk úgy is, hogy egy blokk dT-je monoton csökken a térfogatáram függvényében, így minél nagyobb a térfogatáram, annál kisebb a dT, azaz annál jobban hűt a blokk.
Ha kizárólag a blokk dT függvényét néznénk, akkor azt is mondhatnánk, hogy minél nagyobb térfogatáram kell, és nincs optimum pont, szóval ezt csak azért mondom, hogy tudjuk: a dt fontos, a blokkon pedig nem fog múlni.
(A nincs optimum persze nem igaz: végtelen nagy térfogatáramot nem tudsz előállítani, meg ott már a sok (több) pumpa hőtermelését is bele kellene számolni, etc...Nem a blokk a szűk keresztmetszet: minél több vizet pumpálsz át rajta minél nagyobb dt-vel (igen, a hideg-meleg víznek is van egy dt-je, ami a legnagyobb a blokk után és a radi után mért két helyen), annál jobban fog hűteni.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Weareus #46067 üzenetére
Jó azért azt is vegyük figyelembe ez a dT = 10 fok igencsak terhelés és hardver függő sőt én nem is alkalmaznám ilyen formában ahogy te írtad.
Teszem azt egy video encode alatt fogd meg 30 fokos vízzel 40 fokon a cpu-t amikor cirka 100W+ környékét pörköli a kupakra . Szerintem nem nagyon van blokk ami ezt tudja de lehet én gondolom rosszul.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Weareus
addikt
válasz Omli85 #46066 üzenetére
Agreed.
50 fokos víz az ő esetében egyértelműen sok (meg általában is, szvsz), tekintve, hogy a proci és a víz közötti hőlépcső, dT = 10 fok jelenlegi terhelés alatt, 50-40 fok felállásban. Ez kb. 60 fok lenne cpu-oldalról 50 fokos víznél (inkább 60 felett kicsivel), és ez az a pont, amit hőfokban a gyártó sem ajánl már. (--> throttling, degradáció, etc.).[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Cseneles #46065 üzenetére
VRM hűtés . Kérdés nyáron mennyivel lesz melegebb a környezet ahol most van a gép ? Mert akkor könnyen elszállhat az a 40 fokos víz hacsak nem tekered feljebb a ventiket 50 fok körüli vízzel én azért márt nem lennék kibékülve pl .
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Weareus #46063 üzenetére
Ez alapjan akkor kijelentheto h a 360 es 240-es radim durvan tud párban 550w-ot? Phobya ventijeim vannak 1000rpm-en. Az R9 290x egy altalam modifikalt 390x biossal megy 210a es 270w a korlatja, ezt en lottem be mert ezen meg nem vesz vissza az orajelbol furmark alatt😊 Nyáron ha jol emlekszem Doomoztam es az alatt ment fel a Gpu 62c a vrm meg 80-akarhany fokra...cpu is 5-6c-vel magasabb hofokon uzemelt! Atepitesen esett at a hutes igy csak finomitgatas vegett kerdezem a vizhofokot. Hamarosan teszek fel kepet a vegeredmenyrol
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Weareus
addikt
válasz Cseneles #46062 üzenetére
A vga tdp-je 290 watt, játékok alatt (külföldi fórumon számolt érték) 286 wattot írtak, a proci tdp-je 125 watt, ezek alap értékek, ha a húzáshoz a proci (vga is húzva van? ), ill a vga kért még feszt, akkor tegyél rá kicsit a szumma 415 wattra és úgy számolj, kalkuláld bele a ventik fordulatszámát is.
Kis segítség:Mellesleg ha két óra játék után semmilyen hőfok nem kúszik már feljebb, akkor szvsz ez a felállás még jó.
A mellékelt táblázat "csak" annyiban hülyeség, hogy 1200-es fordulatról indul, az szerinte a "low", sok topiklakó hülyét kapna már ettől (én is), de van akit nem zavar. Ha pl. 600-on mennek a ventik, akkor kb. csak interpolálgatni lehet, amit nem könnyít meg az egyik radi pull-push konfigurációja sem.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Weareus #46061 üzenetére
Cpu Fx8350@4300Mhz@1,4v 50c, R9 290X@1100Mhz 1,250v Gpu 56c vrm 67c HWInfoval szoktam monitorozni most egy mai csúcsot írtam
Egy alphacool 360 slim és egy 240/45mm-es radi van, a 240 az puss/pull a 360-as az csak pull
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz energy4ever #46058 üzenetére
terheletlenül olyan 27c a vÍz, 2 óra játék alatt megy fel 40c-re
-
energy4ever
addikt
válasz Cseneles #46057 üzenetére
Nezd meg a pumpa gyartojanal a specifikacioit, meddig mehetsz. Ha megvan, es a vizes blokkos alkatreszeidnek is megfelelo a hofoka, akkor okes akar 60 fok is.
Viszont arra figyelj, hogy ha szobahomersekleten kezd a rendszer, es ugy megy fol pl 60fokra, akkor ott szep nagy nyomas lesz a rendszerben... Igy ilyen hutesekhez mar kell levego is a tagulasi tartalyba... -
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy mennyire engedhetem fel a víz hőfokot, ilyen 40c az még jónak mondható?
-
mpierre
veterán
válasz DigitXT #46046 üzenetére
Azóta én is utána jártam és a fiamat alkalmaztam, mint nyomáspróbát. Segíteni akart a lelkem, hát nem tartottam vissza. Jól belefújt a rendszerbe....
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
DigitXT
nagyúr
válasz mpierre #46045 üzenetére
Én soha nem mernék egy frissen összerakott csővezetékbe (nem kábel)
bárminemű "nyomáspróbázás" nélkül vizet töltögetni: bele kell fújni előtte...
(Lehet "profin" is csinálni, G1/4"-es nyomásmérővel fél barra szépen felfújni
a rendszert, aztán várni, hogy tartja-e. Ha tartja, akkor nem fog folyni sem.)Élesben még nem használtam a nyomásmérős megoldást. Habár valaki itt
kérdezte, hogy hány barra kell fújni. Azóta lemértem. "Pofából" 0,2-t tudok.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
@Formaster: De külön táppal (Valami fóbia vagy mi), csak még odáig el se jutottam. Az első deci desztvíz elszabadult.
@iszilard: Akkor van esély..... Szárad ~1 hete.
@ViZion: Volt papírtörlő, meg alatta náááájlon is, de a beöntött 1 deci vesztesség mentesen távozott a csőből. Rosszul tekertem be az egyik fittinget.
@rup1u5: Az a fekete vacak egy eloxált alu borda by Ek. Ez az x99 blokk LE kiadása. Ez megy fel a giga x99 ud4p-re. Amúgy a hardver az az, amit írtál. (Giga x99 ud4p + e5 1650 v3 + 16 GB ram + R9 390) De a másik gép is van, ami az adatoknál van, az most a'zasszonyé.
Amúgy köszönöm, igyekszem, hogy pofás legyen. A hátulját nem fotózom be...
Szerk.: Mire megírom, fuvi már belinkeli.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
fuvi
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz mpierre #46038 üzenetére
Szép lett
Szárítsd ki, várj vele és annyi. Nálam ha szerelek, akkor a gépet megtömöm papírtörlővel, cseppeket megfogja, nagyobb locsolás még nem volt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hszilard666
veterán
válasz mpierre #46038 üzenetére
Nálam vagy 3x ázott a vga, és a mai napig megy az új gazdijánál Na meg a mostani procimat is eláztattam rendesen az első épített vizemnél. TJ08 (fordított alaplap) a vga fittingből dől a víz a procira és az alaplapra, én meg ordítok és csapkodok a levegőben mint egy fogyatékos fóka, de miután elmúlt az idegösszeroppanás, szárítottam egy napot és másnap pöccre indult
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
mpierre
veterán
Tisztul a rendszer az összeszerelés után:
Persze "szokásomhoz" híven ismét sikerült az első feltöltésnél - ugyan desztvízzel - de eláztatnom a vga-t. Majd kiderül mi maradt a r9 390-ből. Az első vizes gépemnél is megvolt, csak ott nem a vga, hanem az alsó radi + ventik áztak...
-
Formaster
addikt
válasz pils00 #46036 üzenetére
Nem fél évre tervezek. Lehet h előbb is összerakom a vizet, majd meglátom, ez a legkésőbbi dátum, a születésnapom, amire szeretném egyben tudni a teljes rendszert. Addig is elvagyok a 6700K gyári boost-jával is, jelentős előrelépés a 880-hoz képest. A potenciál meg ott lesz, akár 7700K is mehet később a lapba. Szóval, mindent a maga idejében, megvehetném ma is a víz szettet, de asszony letekerné a gyíkot
Szerk: az előző konfig 95W tdp-ről indult 3.7-ről 4.0Ghz-re, ez meg 4.2-ről és 91W-ról. Valamennyi OC itt is lesz még léggel, aztán ahogy jónak látom szép lassan összeválogatom a víz szettet. Nem akarom elkapkodni
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Egyenlőre késik a víz projekt. Most vásároltam be egy 6700K-t Maximus Hero és Dominator Ram társaságában, szerintem ősszel indul a víz projekt
-
ViZion
félisten
válasz Tikakukac #46028 üzenetére
Köszi, akkor ismerem -ha az, amire gondolok. Szinte minden műszaki boltba van/hoznak, elszívóba szűrő. De az nem túl ritka? Nekem nem tetszett. Ez sűrűbbnek tűnik képen.
-
Tikakukac
titán
válasz Formaster #46029 üzenetére
Szerintem marha sokan foglakoznak vele, én most rendeltem otthonra kandallóba, elszívóba, meg ehhez is, hatalmas dobozzal jött, Szekszárdon a Fikesz kiskert is kiszolgál, itt Pesten nagykert találtam csak eddig.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
snowball
tag
válasz abridabri #46024 üzenetére
Maga a hang annyira nem zavar. Sohasem voltam az a csendmániás. Még jó is kicsit a panelban, mert elnyomja a szomszédok zaját
Ezek a modok az én szememben elég rondák Valaki linkelt vagy itt vagy a gépes topikban pár napja egy szép perforált előlapos H440-et. Na az már szép és megmaradt a letisztultsága is.
Valami olyasmit képzelek el én is magamnak. Vagy 90 fokban elforgatni a radit és a HDD tartót úgy kivágni, hogy keretet adjon a radinak és a két oldallapot perforálni szépen. -
snowball
tag
Kontrasztnak tényleg jó
Sajnos a radin levő eloop-ok maxon mennek (1300rpm), úgyhogy azoknak is van hangja így. De sajnos muszáj. Rá kellett már jönnöm, hogy nem igazán való vízre ez a szép házikó. Vagy legalábbis nem csendes de hatékony vízre. Már gondolkodtam moddingon vagy házcserén. De sajnos emberi áron nem lehet olyan házat kapni ami ilyen szép letisztult és még rendes vizet is lehet bele tenni.
Mostanában a TT X71-el szemezek, de félek, hogy nem tettszene az asszonynak. -
-
tomcat78
őstag
Azt nem nézegettem,nekem még VIII van,de erre is annyi kb az EK,Bitspower valamivel húzósabb.Legalábbis az enyémre.Plusz a blokk az M.2-re,és tényleg kijön az a 60 környéke.Postával meg lehet több is,mivel nem egy cég gyártja őket.
De ettől függetlenül,ha a többit is figyelembe vesszük,akár még jó vétel is lehet,még ha nem is olcsó.
Persze az is igaz,hogy ha elavul,cserélni kell,lehet kezdeni totál előlről a víz építgetését.Kicsit olyan ez,mint a vga FC blokkok kontra univerzális...De a vízhűtés nem olcsó játék,és sztem ezután sem lesz az.A hardverek pedig mindig elavulnak idővel."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Mondjuk az az áramlásmérő kicsit viccesnek hat benne ennyiért...Igaz,ettől még lehet életképes.Alapjaiban,ha azt számoljuk,hogy mit kapunk ennyiért....is drága,viszont cserébe nem kell külön vadászni FC blokkot a deszkára,és az M.2 is megoldott.Hasra ütve azt mondanám a vizes rész dob rajta vagy 60-70 ezret,akkor már annyira nem is elvetemült az ára.Pláne,ha valamennyire használható vezérlést kapott a vízhűtés részleg,mondjuk egy Aquaero kiváltására,akkor meg már kifejezetten jó ára van.Szívesen látnék tesztet róla,hogy mennyire életképes és milyen teljesítményü a hűtése.
A vizes blokk is Aquacomputer gyártmány rájuk.De az csak bővítőkártyával használható."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fuvi
senior tag
válasz tomcat78 #46015 üzenetére
Asus Maximus IX Extreme, 200+ ezer Ft
Aquacomputer kihozott egy bordát rájuk, ami jónak tünik -
tomcat78
őstag
válasz F e Z o #46009 üzenetére
Ha adapterrel is betennék egyet,asszem raid lenne a vége... Bár asszem nem sok értelme lenne
Mindenesetre jó volna,ha valakinek eszébe jutna alaplapi hűtőblokkot is csinálni.
Mondjuk,ha jól emlékszem Jones írta,hogy valamelyik deszkán megoldott a vízzel hűtése is,ha minden igaz valami FC blokkal.
Agyaltam rajta,hogyan lehetne házilag megoldani,de a rögzítésnél eddig mindig elbukott a dolog.Kisérletezni meg nincsen végtelen pénzem,hw-m...
Talán egy merev csöves rendszerben megoldható lenne némi kompromisszummal,de ebben sem vagyok biztos,mivel olyat meg még nem raktam össze.Igaz,tervben van..."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Weareus
addikt
válasz energy4ever #46012 üzenetére
M2 pont nincs a deszkámon, de akkor is besz@rás, hogy már ssd-re is víz (vagy legalább is külön borda) kell, ha nem kellőképp szellőzik a házad. Amúgy egy pcie-set lehet bevállalok, remélem azokkal nincs gond.
-
Weareus
addikt
válasz tomcat78 #46007 üzenetére
Amíg csak a hdd-blokkban kering a víz, addig szvsz igen.
(#46008) Tikakukac Nem ma van április elseje amúgy.
SSD nálam még langyos se volt, igaz ez a jól sikerült Samu 830-as széria, még csak 128 GB-os.
Azért vicces lesz, ha egy épített vizes házban már az ssd-kre is blokk fog kelleni.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz ViZion #46002 üzenetére
Éaz m.2-őt rendeztem néhány ram-sünivel...azóta plafon 46fokot láttam rajta(mondjuk gőzöm nincs mennyi a plafon amúgy ).De mint írta más is,lehet arra is blokkot kapni.Bár sztem az nem jó az alaplapon fekvő cuccra...
-
F e Z o
veterán
Van hdd-re és m.2 ssd-re is blokk.
H2O über alles!
-
ViZion
félisten
válasz DigitXT #46000 üzenetére
Azért full víznél sem árt 1-2 venti, mert befűti a házat a cucc, amit már a HDD, SSD sem lájkol. Most az m.2 SSD-nél elő is jöttek a bajok, laggol az SSD, lol. Gondoltam én is, h a következő gépbe már jó lenne, de ezek szerint az alaplapra ennyire rárakva nem szerencsés. FX-nél a mobo hátulját is fújom kis ventivel, mert megreked a meleg, VRM-nek sokat segít ez is. Persze tuningtól függ, Intelnél lehet nincs ilyen baj (m.2 para ott is van sajnos).
-
Formaster
addikt
Köszönet mindenkinek, meggyőztetek a jövőben fogok meg erre járni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- EK Classic TBE 260
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest