Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
ArchElf #3312 üzenetére
Értem. Az SQL utasításba gyömöszölt paramétert nem tekintem paraméternek, mert pl. az Oracle Enterprise Manager is az ilyen utasítások parametrizálását javasolja (tehát paraméter nélküli SQL-nek nevezi), illetve mind az Oracle, mind az SQL Server automatikusan meg is teszi a paraméteres formára cserélést, ha engedélyezett, és azt tapasztalja, hogy ugyanaz az SQL parancs, csak az adat rész változik.
A hajónaplónak: Ez utóbbi funkció persze csak az általad leírt teljesítményjavítást szolgálja, injection ellen nem véd.
-
drkbl
őstag
válasz
ArchElf #3309 üzenetére
Ez mit jelent? Paraméterek használatát? Nekem ZEOS múlttal annyit, hogy az SQL lekérés lefordítódik "vonali" formátumra.
-
Gülredy
tag
válasz
ArchElf #3256 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Azt hittem, bonyolultabb megoldása lesz!
Legalábbis ha jól értelmezem, úgy működik, hogy a bekért string-et a bemeneti StringBuilder-be rakom, majd for ciklussal a szöveg hossza-tól az elejéig végigmegyek, majd a ciklusban generálok egy random számot, amely szám, a szöveg-edik karakterének felel meg, és aminek az értékét hozzáfűzi a kimeneti StringBuilder-hez, közben a bemenetiből pedig kivonja?Annyi kérdésem lenne, hogy a for ciklust miért a végéről az elejére megy miért nem fordítva? (úgy látom fordítva system out of range exeption-t kap de miért?)
-
-
Jester01
veterán
-
James Bond
csendes tag
válasz
ArchElf #2845 üzenetére
Köszi a segítséget, működik minden rendesen, beolvassa a számokat.
FileStream fs = new FileStream("Lottootos.txt", FileMode.Open);
StreamReader sr = new StreamReader(fs);
string s = sr.ReadLine();
int i = 0;while (s != null)
{
String[] sorolvas = s.Split(',');
GlobalVar.Szamindex = i;
GlobalVar.Globalstring = s;
GlobalVar.Szelvenyev = Int32.Parse(sorolvas[0]);
GlobalVar.Szelvenyhet = Int32.Parse(sorolvas[1]);
GlobalVar.Szelvenyszam1 = Int32.Parse(sorolvas[2]);
GlobalVar.Szelvenyszam2 = Int32.Parse(sorolvas[3]);
GlobalVar.Szelvenyszam3 = Int32.Parse(sorolvas[4]);
GlobalVar.Szelvenyszam4 = Int32.Parse(sorolvas[5]);
GlobalVar.Szelvenyszam5 = Int32.Parse(sorolvas[6]);
s = sr.ReadLine();
i = i + 1;}
GlobalVar.Tombhossz = i - 1;
sr.Close();
fs.Close();Egyébként a tabulátort nem fogatta el nekem (a \t re persze nem jöttem rá)
Úgyhogy vesszőre cseréltem a TAB-ot, így jobb is.Hunfatal-nak is köszönöm a választ.
Memteszt:-) Az 5000 tömb a lottószelvényeknek van, az eddig kihúzott lottószámokat takarja, ami idáig 2867, de úgy gondoltam legyen 5000-ig.
Akkor számoljunk 5000 Int tomb az 4*5000 byte = 20 k
140 k-használtam el, hát igen a C64-en nemigen írnám meg a progit.
Jobban szeretem az ilyen sima tömböket a gép csak végigszalad rajta és gyorsan
végez.Chris
-
-
ubid
senior tag
válasz
ArchElf #2819 üzenetére
köszi!
Már csak ezzel az egy sorral nem vagyok tisztába.
if (!inint.TryParse(rl, out valasztas))A tryparse-ot ismerem. De ez az inint nem világos.
Meg ha már itt tartunk akkor az out paraméterrel se vagyok kibékülve. (arról már olvastam, de nem világos a használta,hogy mikor kell )
-
válasz
ArchElf #2766 üzenetére
Itt van egy kép a programról: katt
Ha a listázás kezdőbetű szerint-re megyek, s ott nyomom a listáz gombot akkor egy előre meghatározott string vektorból húzza ki az első karakter egyezése esetén a megfelelő nevet - ez megy.
Viszont van a másik amikor saját vektort kell csinálni - ez is megy, csak a kezdőbetű ellenőrzés nem, de nem értem miért. Ugyanazon analógia szerint csinálom mint az előbb, s nem megy semmilyen módon.
Szóval ez ugyanazon textboxba írja ki a bevitt nevet. A többi gombnak nincs most szerepe.
De amúgy db, mert arra külön csináltam egy változót, hogy el tudjam rakni, hogy hol tartok...
Üdv. core2
-
Dr. Student
senior tag
válasz
ArchElf #2682 üzenetére
Egyenlőre kezdő szinten vagyok, amúgy nem ez lett volna teljesen az algoritmus, ha működött volna egyből, csak ez lett belőle, a próbálgatások után...
MÁS:
Fibonacci (rekurzív algoritmus) ezt valaki elmagyarázgatná, nem nagyon tudom megírni, hiába kerestem egy csomó forrást hozzá...
-
dany27
őstag
válasz
ArchElf #2676 üzenetére
Még 1 olyan kérdésem lenne a webrequestel kapcsolatban hogy azt hogy tudom megoldani ha esetleg lerohadt a proxy szerver menetközben akkor ne fagyjon ki a program??
Mert most dob egy szép hiba üzenetet és kifagy a program ha nem müxik a proxy!
Nekem úgy megfelelő lenne h kitudnám íratni hogy nem válaszolt időn belül a proxy szerver, nem sikerült megnyitni az oldalt, majd lépnék a következő proxy szerverre. -
Dr. Student
senior tag
válasz
ArchElf #2672 üzenetére
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Hello, ez egy másodfokú egyenletet megoldó program.");
Console.WriteLine();
Console.Write("Kérem az a szám értékét: ");
float a;
a = int.Parse(Console.ReadLine());
while (a == 0)
{
Console.WriteLine("Error message, az a értéke nem lehet 0.");
Console.Write("Kérem az a szám értékét: ");
a = int.Parse(Console.ReadLine());
}
Console.Write("Kérem a b szám értékét: ");
float b;
b = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("Kérem a c szám értékét: ");
float c;
c = int.Parse(Console.ReadLine());float d;
d = (float) ((Math.Sqrt((b*b) - (4 * a * c))));float x1;
float x2;if (d < 0)
{
Console.WriteLine("Negatív gyök");
}
else
{
x1 = (-b + d) / (2 * a);
x2 = (-b - d) / (2 * a);Console.WriteLine(x1);
Console.WriteLine(x2);
}
Console.ReadLine(); -
zedecske
tag
válasz
ArchElf #2638 üzenetére
Ezt az infot koszonom,de:
ha igy hasznalom:
pathstr = Path.GetFullPath("counter.dat");
if (File.Exists(pathstr+"\\"+"counter.dat"))
{
//kod;
}akkor sem talal semmit,
pathstr = Path.GetFullPath("counter.dat");
if (File.Exists(@pathstr+"\"+"counter.dat"))
{
//kod;
}ezt meg nem engedi az editor, mert csak egy escape char "\"
en arra gyanakodok, hogy ha en beallitom az aktualis mappat a setcurrentdirectory-val, attol meg nem tudja, hogy abban a mappaban keresse az adott filet.
Tanacstalan vagyok, mint egy kiskozseg
-
Blake1757
csendes tag
válasz
ArchElf #2634 üzenetére
A hibát az accessdatasource1.Insert(); parancsnál dobja fel, hogy szintaktikai hiba, bár az insert into parancsom az accessen belül teljesen jól működik... Elméletileg így kellene működnie, de valami miatt nem tetszik neki...
Sajnos még nem jöttem rá a hibára, de erősen próbálkozom
Köszönöm a segítségeteket
Üdv Heni
-
Boolash
aktív tag
válasz
ArchElf #2495 üzenetére
Nem, jelenleg így néz ki:
namespace FileInfo
{
class ADList
{
public string CmpName { get; set; }
public string CmpCode { get; set; }
public int? ID { get; set; }
}
}Ha jól értem arra gondolsz, hogy generáljak belőle egy szöveget (stream), majd így rakjam a session-be, majd de-szerializálás.
Ez elvileg csak annyi lenne, hogy örökölni kell ISerializable osztályból? (: ISerializable) -
Jester01
veterán
válasz
ArchElf #2438 üzenetére
Viszont kelleni fog egy belső ciklus is, mert lehet, hogy az összeg egyszerre több faktoriális lépést ugrik. Továbbá utána ismét meg kell nézni, nem lett-e egyenlő. (Tulajdonképpen csak utána kell megnézni, előtte nem kell.)
Induláskor pl. fakt_alap = fakt_összeg = 1, és ha az első szám amit beírunk 6, akkor azt nem veszi észre mivel csak a 2-re lép. De még ha 2-t is írunk be, azt se veszi észre, mivel a lépés után már nem nézi az egyezést.
-
Aronle
csendes tag
válasz
ArchElf #2435 üzenetére
Az említett két for ciklus az összehasonlítást végezte volna:
a 2.-ban generálódtak volna faktoriális értékek, melyek az összeghez lettek volna viszonyítva, de ez így nem működőképes.for ciklus helyett, ezt hogyan lehetne megvalósítani? (sajnos meg van kötve a kezem, nem rendelkezem még kell ismerettel)
"-figyelmi kell a különbségeket, és csak akkor számolni, ha szükséges"ami a tryparse-et illeti, a következőkben figyelek rá.
parse: én nem adok neki olyan bemenetet, ami problémát jelentene (csak tanulási célból készül, saját felhasználásra), élesben megértem a tryparse szerepét.Köszönöm a tanácsokat!
-
Aronle
csendes tag
válasz
ArchElf #2432 üzenetére
A feltételezés helytálló, pár hete tanulok programozni, példáidon keresztül könnyebb volt megérteni a probléma megoldását.
@Jester01: szakmailag biztosan így célszerű kivitelezni ezt a feladatot, ebben nem kételkedem, de még nem állok ezen a szinten. Ellenben díjazom, hogy a legmegfelelőbb kivitelezésre törekedtél.Köszönet mindkettőtöknek!
Valamint fel is vetnék egy következő feladatot, ha van egy kis időtök...
"Kérjen be addig számokat, míg nem adnak meg egy negatívat vagy nullát, az eddigi bekért számokat adja össze és nézze meg hogy van-e olyan egész szám, amelynek az eredmény, a faktoriálisa-e, vagy sem, ha igen irja ki hogy "faktoriális" + az érték, ha nem akkor írja ki, hogy nem az. "
Próbálkozásom:
class zh_feladat
{
static void Main()
{
System.Console.WriteLine("adjon meg számokat, a program összeadja őket, míg azok >=0, majd megvizsgálja, hogy a számok
összege faktoriális-e?);
int osszeg = 0;
int szam;
do
{
szam = int.Parse(System.Console.ReadLine());
if (szam > 0)
{
osszeg += szam;
}
}
while (szam >= 0);
{
for (int n = 0; n <= osszeg; n++)
{
int eredmeny = 1;
for (int i = 1; i <= n; i++)
{
eredmeny *= i;
}
{
if (osszeg == eredmeny)
{
System.Console.WriteLine("az összeg faktoriális");
}
else if (osszeg > eredmeny || osszeg < eredmeny)
{
System.Console.WriteLine("az összeg nem faktoriálisa egy szamnak sem");
}
}
System.Console.WriteLine("összeg: " +osszeg);
System.Console.ReadLine();
}
}
}
}először: remélem nem követtem el nagy kontárságot, ha igen elnézést miatta.
másodszor: a "dupla" for cikluson belül akartam összevetni, hogy az adott számok összege faktoriális-e?; ez így nem akar működni.
Így kérném segítségetek, előre is köszönöm!
(ps: bocs a hosszúra sikeredett postért) -
Jester01
veterán
válasz
ArchElf #2429 üzenetére
Ezek a megoldások mind működnek, de egyik sem túl hatékony. Mindig szem előtt kell tartani az adott adatszerkezet előnyeit és hátrányait valamint azt a tényt, hogy általában a programok lassúságának fő oka a memória foglalás illetve felszabadítás valamint a másolgatás.
Jelen esetre vetítve: vegyük észre, hogy a List elejéről törlés ugyanolyan másolgatást von maga után mint az első megoldásban lévő explicit mozgatás. Tehát lassú.
Ide kéremszépen egy cirkuláris buffer nevű adatszerkezet kell, ami egyszeri memóriafoglalással, másolgatás nélkül megoldja a problémát. MOD: és persze az összeget is nyilván kell tartani, nem mindig újraszámolni.
Nyilván a fentieknek akkor van értelme ha sok adattal, sokszor dolgozunk. A konkrét feladatban valószínűleg mindegy, hiszen a program leginkább a felhasználóra vár. Kivéve persze ha egy fájlt vagy másik program kimenetét irányítjuk bele.
Parse azért rosszabb, mint a TryParse, mert ha nem tud konvertálni (pl szám helyett szöveget adtál be), akkor dob egy FormatException-t, és azt le kell kezelni, hogy ne szálljon el a program.
Az addig igaz, hogy ez a különbség a kettő között. De ettől egyik sem rosszabb a másiknál, csak tudni kell mikor kell őket használni. Ha "helyben" tudod kezelni a hibás adatot, akkor TryParse, ha pedig csak blokk szinten vagy a hívóban akkor jó a kivételkezelés. Mérlegelni kell továbbá, hogy milyen gyakori a hibás bevitel, mivel a kivételkezelésnek esetenként jelentős többletköltsége van.
A te kódod egyébként nem túl szerencsés, mivel az értelmezhetetlen adatot csendben nullának veszi. Helyesebb lenne egyszerűen kihagyni. (Természetesen a felhasználó tájékoztatása mellett, de ezt ugye az itteni programocskákból szándékosan szoktuk elhagyni.)
Elnézésést a sok kötözködésért, igyekeztem konstruktív lenni.
-
Lacces
őstag
válasz
ArchElf #2426 üzenetére
stevve, Jester01 köszi. Igen, nem az, de legalább fejből jött magamtól :-D És ez már félsiker. Egy nap olyan jó programozó leszek mint ti
AE Neked külön köszönet, a példakódért. Nagyon tetszett ez a megoldás, sosem találtam volna ki, ezt
Még List-eknél nem járok.
Hogyan működik a tomb.add() ? Tudom, hogy a List elemhez hozzáaadja a tempet.De ha már a List tartalmazza: 3, 4, 4
akkor hogyan tudja hozzáadni a 4. elemet?
(rendben vágom, hogy utána az 1. elemet törli)
Ahogy látom, hogy a List egy 3 elemű tömböt tartalmaz, és ez érdekel, hogy a háttérben a 4.-ket hogyan képes hozzáadni.TryParse, igen, már eszembe jutott, hogy ezt érdemes használni. De én akkor fórumon a Convert.ToDouble()-el hasonlítottam. Azt írták azért nem jó a Convert.ToDouble, mert az pluszban meghívja a TryParse()-t, meg olyat vettem észre, hogy false helyett 0-val tért vissza.
Parse-nek mi a hátránya a TryParse()-al szemben? Amiért nem javaslod?
Bocs de még egyetemen vagyok, és a legtöbb oldalt marha nehezen hozza be
-
martonx
veterán
válasz
ArchElf #2409 üzenetére
Nem is ingyen gondoltam volna Az egyeteme helyében lazán kirugnám a semmirekellő / hozzá nem értő tanárokat, majd a felszabaduló bérükből finanszíroznám az óraadókat. Közben pedig karonként plusz 2-3 fővel felduzzasztanám a phd-sek, kisegítő munkaerők számát akik íratnák, javítanák a dolgozatokat, végeznék a dokumentációs nyűgöket. És tuti, hogy végeredményben még pénzt is spórolna ezzel az iskola.
De hát nem én vagyok az oktatás politika vezetője, mostanában fontosabb, hogy legyen-e kötelező a hittan, meg egyéb baromságok...
-
martonx
veterán
válasz
ArchElf #2407 üzenetére
Azért egy egyetemi tanár nem keres rosszul. Bár valóban kereshet egy fokkal többet is a versenyszférában.
Mondjuk igaz a mondás. Aki tudja az csinálja, aki nem tudja az tanítja.
Szerintem a megoldás az lehetne, hogy egyszerűen a versenyszférából kellene tanárokat keríteni. Napi 1-2 előadást, gyakorlatot szerintem sokan bevállalnának a versenyszférában dolgozó jó szakemberek közül is.
Plusz erősíteném a nyári, meg mindenféle gyakorlatot. Programozni egyszerűen úgy lehet megtanulni, hogy elmegy a diák pár hónapra egy-egy komoly céghez, és ott dolgozik. Nyilván nem a komoly nagy projekteket fogja vinni, de a kuli munkák során is komoly rálátást, gyakorlatot lehet(ne) szerezni.
-
válasz
ArchElf #2322 üzenetére
Bármit lehet frissíteni. A régi 2-es dolgokat nem bántja, ha kerül bele 3.0. IIS-nek nem fáj, más meg nem reklamál érte - hacsak az ügyfélnél nincs olyan policy, hogy .NET 2.0 fölötti verzió nem telepíthető, de ez meg maradiság.
Én is találkoztam olyan projekttel nem rég, ahol kerek-perec ki lett mondva, hogy csak 2.0 lehet a kódban, de indokolni nem tudták. Talán csak ahhoz értettek.
Manapság azért már illik a 2.0-t elhagyni szerintem.
-
martonx
veterán
válasz
ArchElf #2173 üzenetére
Amire még érdemes odafigyelni, az az hogy debug-ként vagy realease-ként fordítod a kész csomagodat.
Érdemes a publikálásra szánt verziót realease-ként fordítani, mert így hatékonyabban fog futni a kész alkalmazás (nem kell a debug információkkal foglalkoznia, azaz kevesebb memóriát fog használni, és kevesebb processzor időt). -
martonx
veterán
válasz
ArchElf #2081 üzenetére
Hagyd. Ő úgy akar megtanulni programozni, hogy nem akarja a kisujját se mozdítani. Ami a legelszomorítóbb, hogy mostanra felnőtt egy olyan szinten debil generáció, hogy nem elég, hogy arra önállótlan, hogy mondjuk egy tutorialt megnézzen, vagy akár minimálisat guglizzon, de még kérdezni sem tud normálisan.
-
klambi
addikt
válasz
ArchElf #1822 üzenetére
na van 1
public partial class Valassz : Form
{
public Valassz()
{
InitializeComponent();
comboBox1.Items.Add("Fekete");
comboBox1.Items.Add("Fehér");
comboBox1.Items.Add("Rózsaszín");
comboBox1.Items.Add("Piros");
comboBox1.Items.Add("Vörös");
comboBox1.Items.Add("Kék");
comboBox1.Items.Add("Sárga");
comboBox1.Items.Add("Szürke");
comboBox1.Items.Add("Zöld");
comboBox1.Items.Add("Narancs");
comboBox1.Items.Add("Barna");
comboBox1.Items.Add("Lila");
comboBox2.Items.Add("Január");
comboBox2.Items.Add("Február");
comboBox2.Items.Add("Március");
comboBox2.Items.Add("Április");
comboBox2.Items.Add("Május");
comboBox2.Items.Add("Júnis");
comboBox2.Items.Add("Júlis");
comboBox2.Items.Add("Augusztus");
comboBox2.Items.Add("Szeptember");
comboBox2.Items.Add("Október");
comboBox2.Items.Add("November");
comboBox2.Items.Add("December");
comboBox3.Items.Add("1");
comboBox3.Items.Add("2");
comboBox3.Items.Add("3");
comboBox3.Items.Add("4");
comboBox3.Items.Add("5");
comboBox3.Items.Add("6");
comboBox3.Items.Add("7");
comboBox3.Items.Add("8");
comboBox3.Items.Add("9");
comboBox3.Items.Add("10");
comboBox3.Items.Add("11");
comboBox3.Items.Add("12");
comboBox3.Items.Add("13");
comboBox3.Items.Add("14");
comboBox3.Items.Add("15");
comboBox3.Items.Add("16");
comboBox3.Items.Add("17");
comboBox3.Items.Add("18");
comboBox3.Items.Add("19");
comboBox3.Items.Add("20");
comboBox3.Items.Add("21");
comboBox3.Items.Add("22");
comboBox3.Items.Add("23");
comboBox3.Items.Add("24");
comboBox3.Items.Add("25");
comboBox3.Items.Add("26");
comboBox3.Items.Add("27");
comboBox3.Items.Add("28");
comboBox3.Items.Add("29");
comboBox3.Items.Add("30");
comboBox3.Items.Add("31");
}és én 1 message boxba tettem de az lényegtelen az összefűzött szöveget, na és most az kéne hogy ezekhez rendelni 1 értéket...pl január->korán 15->kellő zöld->idióta
-
x007
tag
válasz
ArchElf #1709 üzenetére
Röviden összefoglalom:
Ez egy SOA framework, a lényege, hogy kommunikációs végpontokat (Endpoint) tudsz definiálni.A végpontokat meghatározza: ABC
Address: A végpont címe (többféle URI van, a bindingtól függ, hogy milyet kell használni)
Binding: A végpontnál használt protokoll, ebből többféle gyári megvalósítás van: [link]
Contract: Ez végpont interface-e, ami meghatátozza, hogy milyen műveleteket lehet végrehajtani.Itt egy nagyon egyszerű példa, ami szerintem a Te igényeidet is fogja fedni [link]
-
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Logoláshoz: Microsoft Enterprise Library . egy sor hasznos funkciója van a logoláson kívül.
"Jaja, és amúgy igazi alkalmazásnál StoredProcedure rulez"
Vagy ha még igazibb, akkor NHibernate és Linq például és nem is érdekli tovább a programozót az adatbázis.
adam_:
Én is, hasonlóan ArchElf kollégához egyszerű gombokkal vagy PictureBox-okkal oldanám meg. 2 perc gondolkodás után talán egy osztállyal kezdeném, ami a hajó objektumot zárja magában olyan tulajdonságokkal, mint hossz, elhelyezkedés (koordináták) és talán Decorator Patternnel vagy simán extension method-dal oldanám meg a találatot. Annak ellenére, hogy maga a torpedó egyszerű játék, azért nem 2 sor kód. -
adam_
senior tag
válasz
ArchElf #1664 üzenetére
A probléma megoldását, meg úgy képzeltem el, hogy ugye van ez az eddig kész kockák amik kattintásra reagálnak, egyenlőre csak nullákat tartalmaz. Azt szeretném elérni, hogy az egyes (véletlenszerűen) kikevert kockák közül valamelyikbe ilyen logóféleségek lennének hajóképpen, amiket ha eltalálok eltünik.
A másik gondom az az, hogy torpedószerűen, azt hogyan tudom megadni, mint a tipikus torpedós játékokba, hogy akörül számok vannak ahol van torpedó, és ahol meg nincs ott nullákat adjon ki cellaértéknek, ha rákattintok egy kockára.
Én valahogy így "lebutítva" képzeltem el, de sztem ez is jó lehet. Ötletek, tippek?
Bár lehet a második rész felesleges is, cska egyenlőre jeleket kreáljon, amiket véletlenszerűen keverjen meg, és nyomásra megjelenjennek (a hajók)
-
x007
tag
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Én a beépített megoldást szoktam használni. Elég egyszerű: vannak üzenet források (TraceSource), amikbe küldöd az üzeneteket. Ezeket a prioritásuk (TraceLevel) szerint tudod szétosztani (Switch, EvenTypeFilter) a loggoló komponensekhez (TraceListener).
Gondolom ez kellene Neked, de bevallom én még nem próbáltam
.
-
Lortech
addikt
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Szoktam használni, nagyobb projekteknél is bevált, nagyon jól konfigolható, bővíthető, erős eszköz. Ha használtál log4j-t, akkor nem okozhat problémát. Ha nem, rá kell szánni némi időt a megismeréséhez, de alapabb feladatokat hamar meg lehet vele csinálni.
Log4net Inicializálás pl.:
log4net.Config.XmlConfigurator.Configure(new System.IO.FileInfo(Settings.Default.Log4NetConfigFile));Ahol a Settings.Default.Log4NetConfigFile a config fájl neve.
Logger inicializálása / típus:
private static ILog Log = LogManager.GetLogger(System.Reflection.MethodBase.GetCurrentMethod().DeclaringType);Fájlból szoktam konfigurálni, erre van kismillió leírás neten, nálam ez az alap (lentebb), az appenderekre és loggerekre példák itt: [link]
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<configSections>
<section name="log4net" type="log4net.Config.Log4NetConfigurationSectionHandler, log4net"/>
</configSections>
<log4net>
<appender...>
...appender definíciók...
</appender>
<root>
...
</root>
<logger...>
...logger definíciók...
</logger>
</log4net>
</configuration> -
válasz
ArchElf #1642 üzenetére
Túlbonyolítod.
Nyilván nem úgy értettem, hogy futás közben kirántjuk magunk elól a szőnyeget, de lehet ezt egyszerűbben is.
Ha tudod, melyik elemek törölhetőek (nyilván eldől valahogy), akkor:
var list = new List<string> {"Elso", "Masodik", "Harmadik", "Negyedik"};
var templist = list.Where(element => element.Contains("dik")).ToList();
list = templist;Ha több szál van, akkor meg nem itt kell megfogni, hanem singletont kell használni, de ez nyilván feladattól függ.
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #1640 üzenetére
De összedobtam egy egyszerűt delegate-tel is
Ez a nem prímeket veszi ki egy int listából. Nem nagy szám, de a lényeg asszem látható...
class Primszam
{
static void Main(string[] args)
{
List<int> prim = new List<int>();
for (int ix = 1; ix <= 100; ix++)
prim.Add(ix);
prim.RemoveAll(ix => nemprim(ix));
prim.ForEach(ix => Console.WriteLine(ix));
}
private static bool nemprim(int ix)
{
int ih = Convert.ToInt32(Math.Sqrt(ix));
for (int ir = 2; ir <= ih; ir++)
if (ix % ir == 0)
return true;
return false;
}
}AE
-
válasz
ArchElf #1637 üzenetére
Ezt nem értem. Átpakolod egyik listából a másikba azokat, amelyek törölhetőek, majd az elsőből kitörlöd és a másodikat nemes egyszerűséggel null-lal teszed egyenlővé... vagyis végső soron elég lenne az első lista törölhető elemeit törölni és kész, nem? 1 sor, így viszont x.
Vagy valami más van a háttérben?
-
válasz
ArchElf #1607 üzenetére
"Olyan sikeresen, hogy miután "megtanultunk" c-ben 20 óra alatt programozni mindenki sikeresen beadott egy tetszőleges párhuzamosítható probléma többszálas megoldását c-ben linux alá (IPC) megvalósítva..."
Ez ismerős. Nekem is volt hasonló progtanárom. Sosem tanított suliban olyan ember programozásra, aki ebből is élt volna - pedig jó pár nyelvet kellett tanulni. Többet tanultam a suli után 2 hónap alatt, mint addig évek alatt.
-
x007
tag
-
Gregorius
őstag
válasz
ArchElf #1493 üzenetére
Ez nem teljesen ugyanaz. A CLR támogatja az exception filtert, a VB.NET is, a C# nem. Lényeges különbség, hogy míg VB.NET-ben feltétel teljesülése esetén kapod el az exceptiont, C# esetén mindenképpen elkapod. Az exception filter logika a belső finally blokkok előtt fut le, a fenti C#-os megoldás feltétele utána.
-
x007
tag
válasz
ArchElf #1493 üzenetére
Ez más, próbáld ki (false-t fog kiírni)
static bool admin = false;
private static void IAmSoEvil()
{
try
{
DoTheThing();
}
catch(Exception ex)
{
if (true)
{
Console.WriteLine(admin);
}
}
}
private static void DoTheThing()
{
try
{
admin = true;
DoTheAdminThing();
}
finally
{
admin = false;
}
}
private static void DoTheAdminThing()
{
throw new Exception();
}Ha jól értelmeztem a linkedet akkor azt írták, hogy az exception dobása két fázisban történik, először megkeresi a catch ágat, amiben lekezelhető a kivétel, ezért kiértékeli a when függvényt. Második fázisban végrehajtja a finally-ket és a megtalált catch ágat.
Mivel ezek 5 éves cikkek, elképzelhető, hogy ezt a mechanizmust javították már azóta (jogos lenne). Nincs VB-m, hogy kipróbáljam...
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #1489 üzenetére
És a using + IDisposable sem megoldás:
using(new ImpersonationScope(domain, user, password))
{
}
// Megfelel ennek
ImpersonationScope i = new ImpersonationScope(domain, user, password);
//1. probléma
try
{
{
}
}
//2. probléma
finally
{
i.Dispose();
}
Két helyen is lehet vele gond:
1. Ritka esetben - de kihasználható módon (pl thread.Abort()) - lehet kivételt generálni az impersonation és a try között
2. Mivel nincs catch blokk, így a hívó rutin le tudja kezelni a futtatott kód esetleges hibáját, amit nem kapott el egy catch-el, mielőtt, még az i.Dispose() lefutna.AE
-
x007
tag
válasz
ArchElf #1487 üzenetére
Ott nem kell elkapnod az exceptiont, elég ha tryfinally-t használsz. Egyébként szerintem ilyen esetekben érdemes csinálni egy Scope : IDisposable osztályt (lsd TransactionScope), ami transzparensen kezeli a külső "erőforrást". Impersonation esetén nekem így nézett ki:
using(new ImpersonationScope(domain, user, password))
{
} -
Gregorius
őstag
válasz
ArchElf #1484 üzenetére
Tök általános exceptiont nem nagyon lehet rendesen lekezelni. Logolásra inkább az unhandled exception handler való: AppDomain.UnhandledException.
-
mészi67
csendes tag
válasz
ArchElf #1471 üzenetére
Megpróbálok képet is feltenni hogy legyen fogalmad az egészről.
Visual Studio 2005-ben nyomulok.
A vonszolás azért kell hogy meghatározott helyre tehessem a vezérlőt, mert ugyebár nem minden ház alaprajza egyforma.
A téglalapok az alaprajzot szimbolizálják, a képdobozok pedig az alapmegerősítés helyét, a szövegdobozok pedig adatokat jelenítenek meg, pl. dátum, cölöpszám, méter stb. Dupla klikkre zummolom a szöveg dobozt.
A dinamikus kezeléssel erre gondoltál? Pl. egy másik prog. részlet:Try
o = Terv.OszlopName.Text
p = Terv.JelName.Text
megnez = 5000
Terv.Controls.Item(p).BringToFront()
Terv.Controls.Item(o).Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresNagy.bmp")
c = Terv.Controls.Item(p).Left
For k = 1 To 8.2
If c > k Then
varj_ennyit = 60
End If
System.Threading.Thread.Sleep(varj_ennyit)
Terv.Controls.Item(p).Left = Terv.Controls.Item(p).Left + k
Terv.Refresh()
Next kSajna kép nem megy , csak worldben tudnám küldeni de azt sem tudom hogy tehetném fel.
-
mészi67
csendes tag
válasz
ArchElf #1468 üzenetére
Ja a hibaüzenet a tervmentésekor lép fel. Ez lemaradt az előbbi üziről.
Module UjTervMentes
Public Sub TervSave()
Dim Fn As String, Fn1 As Integer
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Terv.Kilep.Enabled = True
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA10.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA11.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA12.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA13.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA14.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA15.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA16.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA17.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA18.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
End If
End Sub
End Module -
mészi67
csendes tag
válasz
ArchElf #1468 üzenetére
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál.
Ez egy tervrajz kezelő progi lenne. PictureBox-okban tárolok bizonyos rajzelemeket amik F1,F2, F3 gombok megnyomására megváltoznak. Ezért felül szeretném írni az előző állapotukat. Jelen pillanatban 56 db PictureBox van a formon, ami akár 120-ig is elmehet számításaim szerint. Egy db PictureBox-szal jól működik de az 56 db-nál már nem.
Egy kis kód a valós programból:Private Sub Terv_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Me.FF0.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
Me.FF1.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1.bmp")
Me.FF2.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2.bmp")
Me.FF3.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3.bmp")
Me.FF4.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4.bmp")
Me.FF5.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5.bmp")
Me.FF6.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6.bmp")
Me.FF7.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7.bmp")
Me.FF8.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8.bmp")
Me.FF9.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9.bmp")
Me.FF10.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10.bmp")
Me.FF11.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11.bmp")
Me.FF12.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12.bmp")
Me.FF13.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13.bmp")
Me.FF14.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14.bmp")
Me.FF15.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15.bmp")
Me.FF16.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16.bmp")
Me.FF17.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17.bmp")
Me.FF18.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18.bmp")
IdeiglenesMentes()
Me.AllowDrop = True
KiValasztas.Top = 800
End If
End Sub
Private Sub FF0_MouseDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseDown
mozoghat = True
pX = e.X
pY = e.Y
End Sub
Private Sub FF0_MouseMove(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseMove
If mozoghat = True Then
Me.FF0.Left = Me.FF0.Left + e.X - pX
Me.FF0.Top = Me.FF0.Top + e.Y - pY
Me.JelFF0.Left = Me.JelFF0.Left + e.X - pX
Me.JelFF0.Top = Me.JelFF0.Top + e.Y - pY
End If
Me.OszlopName.Text = "FF0"
Me.JelName.Text = "JelFF0"
End Sub
Private Sub FF0_MouseUp(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseUp
mozoghat = False
End Sub
Private Sub JelFF0_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles JelFF0.KeyDown
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
If e.KeyCode = Keys.F2 Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFUresKesz 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresKesz.bmp")
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
ElseIf e.KeyCode = Keys.F1 Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFUresKiv 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresKiv.bmp")
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
ElseIf e.KeyCode = Keys.F3 And Keys.U Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFures 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFures.bmp")
End If
End Sub
Private Sub JelFF0_MouseDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles JelFF0.MouseDown
MegnezJelet()
End Sub
Private Sub JelFF0_MouseEnter(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles JelFF0.MouseEnter
Me.JelName.Text = "JelFF0"
Me.OszlopName.Text = "FF0"
End Sub
Module IdeiglenesBmp
Public Sub IdeiglenesMentes()
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
End Sub
End ModuleA hiba üzenet:
A generic error occurred in GDI+.
Állítólag a keretrendszer zárolja a fájlt, de biztos vagyok benne hogy van megoldás, amit én nem tudok megolgani a hobbi szintemmel.
A BackgroundImage csak a próbálgatás miatt van benne.
Ha egy kis példa kóddal segítenél a tudatlanságomon, örülnék.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fujifilm X
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest