- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Hali!
Egy barátom felhívott, hogy a téli szünetben kis segítség kellene a fiának C# programozásban.
Középiskolás az inas és programozás nevezetű tárgyuk van.
Eléggé el van varázsolva a srác, de sikerült kideríteni, hogy C# nyelven kellene írni egy rövid programot
No most a gond egyelőre az, hogy futtató környezet híján vagyunk. Ha jól veszem ki, a linkelt Notepad++ bővítmény ezt a hiányt meg is oldja "The plugin allows execution of the C# code (scripts) directly from Notepad++"Jól gondolom ezt vagy van előtelepítési feltétel, hogy ez működjön?
-
-
Peter Kiss
őstag
Egy rossz iterátorra ugrunk, de erre nem:
private void SetViewBagSex (Sexes Sex)
{
IEnumerable<Sexes> values =
Enum.GetValues(typeof(Sexes))
.Cast<Sexes>();
IEnumerable<SelectListItem> items =
from value in values
select new SelectListItem
{
Text = value.ToString(),
Value = value.ToString(),
Selected = value == Sex,
};
ViewBag.Sex = items;
}1. kiszedjük az értékeket, lassú (első iteráció)
2. visszapakoljuk az egészet enum-má, lassú (még egy iteráció)
3. végig iterálunk a halmazon (úristen, de hát itt is egy iteráció, és még a SelectList-ből történő render-kor is lesz egy, te jó ég), hogy új objektumokat hozzunk létre, equality check elvileg gyors
4. .ToString()-et nyomunk minden enum-on kétszer, ami reflection-t használ, és ez olyan lassú, hogy ha egy profiler meglátja, kettétörik a kijelződ
5. dynamic típust használunk, amit később eleve cast-olnunk kell, nem épp a leggyorsabb megoldás -
Ja hogy az iterátorra gondolsz? Abból kötelezően új példányok kellenek. Oldal renderelésenként egy iterátort létrehozni azért nem olyan durva költség, inkább premature optimization ellene küzdeni
Hogy máshogy töltenéd fel a listát? Légyszi ne mondd, hogy a Viewba kódolnád a listát...
-
Hol látsz "osztályt az osztályban"?
Ez egy minimális kód ami teljesíti a kritériumot: feltölthető vele egy DropDownList, lokalizálva. Emellett összesen három példány jön belőle létre... Kb. olyan, mint a Java enum.
Biztos ugyanazt a kódot nézzük?
Az ISO szabványos kódot meg bele lehet ebbe ágyazni.
-
martonx
veterán
Olvastam azt is, szvsz adtak a szarnak egy pofont. Évek óta hiányzik egy épkézláb vizuális HTML kódszerkesztő, szvsz a javascript kezelése még mindig nem 100-as (bár a legjobb az általam ismert IDE-k között), plusz a VS2012 igazán ratyin néz ki.
Ezekhez képest a TFS vonalat erősíteni, ami eddig is egészen jó volt, számomra elég érdekes irány.Kíváncsi leszek arra is, hogy ettől kezdve évente kell borsos áron új VS-t venni, vagy ez ingyenes upgrade lesz, vagy lejjebb mennek az árak?
-
martonx
veterán
Ez elég fura lesz. Ha ettől kezdve évenként új VS jelenik meg, az azt jelenti, hogy az ára is lemegy? Mert valahogy nem kívánkozok évente megvenni, mégha mostanra a Professional verzió ára az abszolút tűrhető kategóriába került, illetve maga a Microsoft biztosít kerülő utakon keresztül ingyenes letöltést a Professionalhoz.
A linkben pedig konkrétan minden másról szó esik, csak éppen a VS 2013-ról nem derül ki lényegében semmi.
Amúgy VS2012.3 megjelenése is küszöbön van az RC már tölthető.
-
Nagyon jó cikk, köszi.
Akkor sem látom az értelmét egy IList-re azt mondani, hogy ne a már megírt sortot használja valaki, csak mert lusta vagyok értelmes feladatot kitalálni és a legdurvább rendezés az ABC szerinti egy feladatban. Ha ennyire a matematikus gondolkodást erőltetik, akkor csavarjanak legalább rajta, csak az meg nem programozás, hanem matek.
-
NoMan
csendes tag
Hát igen nagyjából ez! Csak annyi hogy én ezt kiheréltem ki kicsit.
És, hogyan tudom én mindezt a memóriában végrehajtani? Mert tényleg nagyon zavaró ez a 5-7mp, amíg történik valami. Ezzel a programmal emberek dolgoznak és az én anyám szidjak, hogy mit tököl ez a sz...r program.
Egyszóval közellenség vagyok, így ezt valahol meg kell oldanom.
Van valakinek ötlete?
-
NoMan
csendes tag
Akkor is legalább 3mp a render idő, ha csak egy label elem van az rdclen, amibe beleírtam egy szöveget. Tehát teljesen adatfüggetlen nyomtatási kép esetén is lassú a render idő.
Így hívom meg az osztályt:
LocalReport report = new LocalReport();
report.ReportEmbeddedResource = "<rdcl neve>.rdlc";
Report_DataSet dataSet = new Report_DataSet();
DataTable dataTable = dataSet.dataGridView_List;
DataRow dataRow = null;
foreach (DataGridViewRow row in dataGridViewProductList.Rows)
{
dataRow = dataTable.NewRow();
dataRow["productId"] = ((row.Cells["colProductId"].Value != null) ? row.Cells["colProductId"].Value.ToString() : "");
dataRow["productName"] = ((row.Cells["colProductName"].Value != null) ? row.Cells["colProductName"].Value.ToString() : "");
dataRow["productCount"] = ((row.Cells["colProductCount"].Value != null) ? row.Cells["colProductCount"].Value.ToString() : "");
dataTable.Rows.Add(dataRow);
}
report.DataSources.Add(new ReportDataSource("dataGridView_List", dataTable));
using (Printer printer = new Printer())
{
printer.Run(report);
} -
ubid
senior tag
-
-
martonx
veterán
No, de a Ruby sem éppen egy natív nyelv. Bevallom nem ismerem a Ruby-t, de tudtommal ugyanolyan interpretált script nyelv, mint a PHP. A belinkelt poszt inkább az interpreted - compiled teljesítmény eltérését mutatja be.
Igaziból nem is tudom szerver oldalon van-e tisztán natív keretrendszer (mondjuk PHP, NodeJS compile-olható C-be). -
martonx
veterán
A legnagyobb baj az, hogy a JS típustalan nyelv, és ettől a futása 10-100X lassabb, mintha típusos lenne. Az, hogy a típustalansága miatt nehezebb benne komplex alkalmazásokat fejleszteni, már csak másodrendű, illetve személyes beállítás kérdése, hogy kinek mekkora probléma. A Ts, egyelőre csak ez utóbbira kisebb kaliberű problémára megoldás.
Engem személy szerint pl. nem különösebben zavar egy típustalan nyelven fejlesztés.
Attól még, hogy Ts-el Js fölé rakunk egy réteget, amiben a fejlesztő otthonosabban mozog, attól még a lefordított kimenet, ugyanaz a lassan futó Js lesz.
A TS akkor tudna nagyot lendíteni a jelenlegi helyzeten, ha maguk a böngészők tudnának TS-t natívan futtatni. -
MrSealRD
veterán
Sajnos a PDF olyan követelmény amit az ügyfél kér...Bizonyos dolgok kötöttek. Ráadásul nem én vezetem a projektet szóval kevés beleszólásom van a nagyobb döntésekbe...
Egy-két ilyen kis példakód után viszont eléggé elgondolkodtam, hogy akkor most hogy is lesz ez a riport meg nyomtatás témakör...mert elég csúnyán néz ki...
Láttam egy iText-es példát. Az tetszett. Kérdés, hogy 3rd party elemet is "akarunk" e majd használni
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
hűű ez a második nagy hiánypótló mű! Régóta kerestem ilyet, pláne mióta egy állásinterjún ilyen kérdésekkel szopattak (pl. ha létrehozok egy stringet, az a számítógép memóriájában hol jelenik meg?). Szvsz semmi értelme ezeknek a kérdéseknek, de a komolyabb helyeken úgy látom ezekre gyűrnak rá felvételizéskor, nem pedig a programozás tudásra. C programozóknak, 3d engine programozóknak még hasznos is lehet, de azért programozok managed nyelven, hogy kb. leszarhassam a memória kezelést.
Azért hasznos képbe kerülni a .Net memória kezelés mélységeivel. Állásinterjúk előtt mindenképpen. -
martonx
veterán
Így legyen lottó ötösöm, ahogy ezt előre láttam
Fájdalmas vagy nem, de úgy tűnik az utolsó Silverlight fellegvár is át lesz állítva HTML5-re még idén.
Nem véletlenül erőlteti az MS az IE6-7-8 halálát. Az IE9-et mindenki kapásból IE10-re fogja frissíteni (még a nagy cégek is, akik végre átállnak win7-re), és a HTML5 kompatibilitás máris nem lesz gond. Bár egymás közt szólva az IE10 HTML5 támogatása még mindig gyengécske az aktuális Chrome, Opera, Maxthon verziókhoz képest (érdekes, de az FF sem éppen HTML5 bajnok). De legalább már az input típusok legfontosabbjait az IE10 is támogatni fogja. -
Cyno
tag
Kipróbáltam egy szűz projekten.
Form1:
public partial class Form1 : Form
{
private Form2 frm2;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
frm2 = new Form2();
frm2.Show();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
textBox1.Text = frm2.textBox1.Text;
}Form2:
public partial class Form2 : Form
{
private Form1 frm1;
public Form2()
{
InitializeComponent();
}
private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)
{
frm1= new Form1();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
textBox1.Text = frm1.textBox1.Text;
}Mind a 2 formon egy-egy textbox és button.
Textbox-ok persze publicra állítva.
Form2-ről probléma nélkül másol, de form1-ről ugyanúgy empty-t másol. -
ArchElf
addikt
Igen. Gyakorlatilag annyit jelent, hogy a paramétereket nem az SQL hívás karakterláncába gyömöszölöd bele, hanem az SQL motor lefordítja a hívást már a paraméterek hozzáadása előtt, és az előkészített (lefordított) SQL hívás paramétereibe illeszti be az átadott paramétereket. Ez alapvetően két dolog miatt jó:
- A paraméter nem veszélyezteti meg a hívás integritását (nem tudja átalakítani a hívás szerkezetét)
- Az előkészített utasítás változó paraméterekkel többször (pl ciklusban) gyorsabban végrehajtható mint egyénileg összerakott (összefűzött string) utasításonként.AE
-
fabal_
csendes tag
Sikerült megoldani. A gond ott volt h mikor listába fűztem fel a képeket s törlésnél a törölni kívánt képek nélkül újra totlama listát. A törölni akarrt elemek benn maradtak a memóriában.(80-100 db kép esetén (2-4 megás) nem tudom hogy de 1,5 GB memóriát megettek, ne kérdzzétek hogyan.) Mikor beviszem a rendszerbe a képeket egy thumbnail méretű kis képet hozok létre ami kb pár KB így nics nam memória használat. Mikor törlöm a képet akkor adatb-ból a hivatkozást s a meghajtóról peedig az ereeti angy képet törlöm a thumbnail megmarad. Mikor legközelebb megnyitom ezt a formotellenőrzöm a File.Exist() témát s ha nincs meg a fájl akkor törlöm a thumbnail-t is.
Mikor készítem a thu,mbnail képeket erősen ráhívom a GC-t így GC.Collect(GC.GetGeneration(this), GCCollectionMode.Forced);
//GCCollectionMode.Forced;
GC.WaitForPendingFinalizers();
A dispose-os témát nézegettem. De simán csak ráhívtam. Override-ot nem csináltam mivel annyira nem vágom a működését jelenleg. -
Köszi, azt tudom, mikor használjak generikusokat - nagyjából mindig az én esetemben
. tegnap kicsit benéztem, ezért próbálgattam is a HashSetet. Ahogy látom, ha ömlesztve van egy csomó adatom (mondjuk milliós nagyságrendben néztem) és nem érdekel a rendezhetőség, csak ki-be akarok olvasni és gyorsan elérni, akkor jó és tényleg gyors, de egyébként IList, ha rendezett kell és ha úgyis iterálni kell. Az, hogy a hash alapján gyorsabb keresni, nem is annyira lényeges, inkább az, hogyan kellenek az adatok.
-
Des1gnR
őstag
Ohh ez príma, de máris belefutottam egy kis problémába:
for (int i = 0; i < 9; i++)
{
Button squareButton = new Button();
squareButton.Height = 100;
squareButton.Width = 100;
squareButton.Margin = new Thickness(10,10,10,10);
squareButton.Style = this.Resources["MyCustomButtonStyle"] as Style;
squareButton.Content = i;
squareButton.Click += new RoutedEventHandler(ButtonClick);
SquareHolder.Children.Add(squareButton);
}
Ebben a kódban mi az a SquareHolder? this.LayoutRoot.Children.Add(squareButton); sort használva nem a kívánt eredményt kapom ami a képen van és a szövegben sem találom, hogy megmagyarázná. -
martonx
veterán
oké, csak sokan azt hiszik, hogy a LINQ az valami csoda. Félreértés ne essék, szeretem a LINQ-et, csak azt akartam jelezni, hogy pl. futásidőben nem nyerünk semmit, ha LINQ-et használunk.
Máshol pl. kódolás hatékonysága, kód olvashatósága stb... persze sok előnye van a LINQ-nek.
Mégis erre a feladatra a regexp szvsz hatékonyabb, mint a LINQ. -
-
Szia!
Működik már az egész programom, (a felhasználókezelés is) csak azt nem sikerül kivédenem, hogyha rákattintok a Beolvas majd a Lista gombokra akkor ugye kiírja a vektort. No igen, csak ha megint rányomok a Beolvas gombra akkor elszáll túlindexeléssel amit meg is értek, mert nem fér már bele a cucc.
Hogy tudnám azt kikerülni, hogy második üres kattintásnál ne történjen semmi?
-
-
zedecske
tag
koszi, de igazabol elbucsuztam a 2010-es VS-tol, mert olvastam neten, hogy egy tagnak(aki nem olyan lama mint en) ugyanilyen debugos breakpointos gondjai voltak vele. most majd egy 2008-as verzioval probalkozok holnap, remelem az muxik rendesen. ha nem, akkor kiprobalom amit irtal.
a hiba raadasul nem is konstans, egyik forditasnal megall (ugyanannal) a bp-nal, ha ugy tartja kedve, aztan rnd beadja a kulcsot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- BMW topik
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Medence topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged