Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni ingyenes dll-t excel->pdf konverzióra? Csak egyirányú konverzióra lenne szükségem és próbáltam pár megoldást, de ingyenest nem találtam és elképesztő áron nyújtják őket.
Beolvasni és kimenteni külön dll-ekkel is megoldás, de a formázás miatt nem olyan egyszerű ez sem.
50-100$ korrekt lenne, de sajnos nem erről van szó.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
-
Des1gnR
őstag
válasz pvt.peter #6977 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod, de én úgy látom, hogy a kolléga nem éppen azzal a problémával szembesült mint én
Ha tévedek kérlek javíts ki és hátha mégis itt bújik a probléma, de ha jól látom ő csak a saját elválasztó karakterét cseréli le \r\n-re.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Epplus-ra építve írtam egy olyan kódot ami egy tömbböt kap értékül, majd annak tartalmát xlsx-be menti. Az általam írt DLL-t LabView-ból hívom és az a problémám, hogy ha a szöveg végére egy entert teszek, akkor az nem jelenik meg az excelben. Debugoláskor látom, hogy ott van a \n a szöveg végén és a furcsa, hogy amikor változtatás nélkül visszaolvasom a fájlt, akkor szintén ott van a \n, de ha módosítok az excel fájlon és elmentem, akkor az utolsó \n eltűnik visszaolvasáskor, szóval az excel levágja.
De ha ott teszek be alt+enterrel egy új sort a szöveg végére, akkor az megmarad és visszaolvasáskor is látom.Szerintetek létezhet erre valamiféle megoldás?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
-
Des1gnR
őstag
válasz Des1gnR #6595 üzenetére
A nagyobbik problémám megoldódott, nyilván én voltam figyelmetlen és csak az egyik DataTable-t töltöttem fel az adatokkal és így hiába szerettem volna szűrni a fel nem töltött adatokra a másikban.
A másik problémám viszont tényleg valósnak tűnik, szóval a DataGridben lévő oszlopok közül van olyan oszlop ami üresnek látszódik, de minden egyes cellájának van értéke. Erre ha van tippetek azt megköszönöm.
-
Des1gnR
őstag
Sajnos még nem jutottam előrébb, de találtam egy hibát amivel talán összefüggésbe lehet hozni valahogy.
Vannak olyan oszlopok amelyekbe nem látszódik tartalom a DataGridben, de ha lekérem a cella értékét, akkor vissza kapom azt amit kapnom is kell, de látszólag üres. Ha egy olyan oszlopba teszem az adatokat ahol egyébként is látszódnak, ott gond nélkül látszódnak.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz rgeorge #6593 üzenetére
Debugnál megnéztem és a DataGrid-ből való kiolvasás során a selectedColumnHeader-be bekerül a Palette Id és a DataGridben is látszódik a headerben.
string selectedColumnHeader = (string)dgdatas.SelectedCells[dgdatas.CurrentColumn.DisplayIndex].Column.Header;Azt nem tudom, hogy mivel lenne jobb a DataView és jelen esetben az mit változtatna.
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Elakadtam egy számomra érthetetlen dologgal kapcsolatban.
Feltöltök egy DataGridet egy DataTable adataival - Ez stimmel, bent vannak az oszlopnevek és az adatok.
Van egy másik DataGridem ahová az előbbi DataTable szűrt adatai kerülnek.Az alapján állítom be a szűrőt, hogy az első DataGriden épp mi van kijelölve.
private void resfilter(String selectedColumnHeader, String cellValue)
{
string filter = string.Format(selectedColumnHeader) + "='" + string.Format(cellValue) + "'";
//eredmény: "Paletta Id='12'"
string filter2 = "[" + string.Format(selectedColumnHeader) + "] ='" + string.Format(cellValue) + "'";
//eredmény: "[Paletta Id] ='12'"
DataTable _newDataTable = dt2.Select(filter).CopyToDataTable();
dgres.ItemsSource = _newDataTable.AsDataView();
}Ha az első filterrel próbálkozom, akkor System.Data.SyntaxErrorException hibát dob azaz "Szintaktikai hiba: Hiányzik a(z) „Id” operátor utáni operandus."
Ha a másodikkal, akkor pedig System.Data.EvaluateException hibát, azaz A(z) [Paletta Id] oszlop nem található.Az érdekesség annyi, hogy ha az első oszlopra szűrök rá ami egy Sorszám, akkor működik a szűrőm.
Ehhez kapcsolódóan annyit, hogy a DataTable-be az oszlopok neveit egy tömbből viszem fel, kivéve az első azaz a Sorszám oszlop nevét, amit "kézzel" állítok be.private void addFilterTable()
{
/* ----- Oszlopok létrehozása ----- */
dt.Columns.Add("Sorszám", typeof(string));
for (int i = 0; i < header.Length; i++)
{
dt.Columns.Add(header[i], typeof(string));
}
.
.
.Remélem tudtok segíteni
[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem egy kis programot, amely letöltené egy weboldal forráskódját.
Az oldal kódját csak úgy érem el ha előtte bejelentkezek a főoldalon.
Csináltam már egyszer ilyet, akkor minden rendben ment, most valamiért nem akar működni a dolog.
A főoldal html kódját letölti, ám az aloldalét nem. Szerintetek mi lehet a gond?CookieContainer loginCookie;
public void Fooldal()
{
string postData = "user=username&returnto=&pass=password&muz=2&ok=Bel%E9p%E9s";
CookieContainer tempCookies = new CookieContainer();
UTF8Encoding encoding = new UTF8Encoding();
byte[] byteData = encoding.GetBytes(postData);
HttpWebRequest postReq = (HttpWebRequest)WebRequest.Create("http://azoldal/glogin.php");
postReq.Method = "POST";
postReq.KeepAlive = true;
postReq.CookieContainer = tempCookies;
postReq.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded";
postReq.Referer = "http://azoldal.hu/glogin.php";
postReq.UserAgent = "Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; en) Presto/2.10.229 Version/11.61";
postReq.ContentLength = byteData.Length;
Stream postreqstream = postReq.GetRequestStream();
postreqstream.Write(byteData, 0, byteData.Length);
postreqstream.Close();
HttpWebResponse postresponse = null;
postresponse = (HttpWebResponse)postReq.GetResponse();
tempCookies.Add(postresponse.Cookies);
loginCookie = tempCookies;
StreamReader postreqreader = new StreamReader(postresponse.GetResponseStream());
}
public string Aloldal(string url)
{
HttpWebRequest request = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(url);
request.CookieContainer = loginCookie;
HttpWebResponse response = (HttpWebResponse)request.GetResponse();
StreamReader reader = new StreamReader(response.GetResponseStream());
string linkSourceCode = reader.ReadToEnd();
return linkSourceCode;
}
}v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz Jester01 #3709 üzenetére
Az volt a gond, hogy nem szerettem volna, hogy elmenjen a default.aspx-re. Közben megoldódott a probléma ennek a linken a segítségével: http://forums.asp.net/t/1798530.aspx/1
Köszönöm a segítségetv+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz Des1gnR #3705 üzenetére
Közben a pastebin link valami oknál fogva megváltozott, de ez már jó lesz:
http://pastebin.com/8NQzWz4LTaláltam egy olyat, hogy req.AllowAutoRedirect = false;
Reméltem, hogy segíteni fog, de csak ezt az eredményt kaptam:
"<html><head><title>Object moved</title></head>
<body>\r\n<h2>Object moved to <a href=\"%2fETR%2fdefault.aspx\">here</a>.</h2>\r\n</body>
</html>\r\n"Valaki még tudna ötletet mondani?
[ Szerkesztve ]
-
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Egy olyan program írásába kezdtem bele ami egy weboldal forráskódját kéri le. Ez egyszerű is lenne, ha nem kellene belépni az oldalra, de ami még ennél is nagyobb gond az-az, hogy az oldal beléptetés után átirányít a kezdőlapra, így eredményként a kezdőlap forráskódját kapom meg.
Hogyan érhetném el, hogy azt a forráskódot kapjam amire szükségem van?
ForráskódA segítséget előre is köszönöm
-
Des1gnR
őstag
Már majdnem dobtam a választ, hogy ezt már próbáltam és nem ez a gond, de mondom csak megpróbálom még1× és tádám jó lett
Valamit elszúrtam biztos, köszi a gyors választ.ArchElf, Jhonny06: Nektek is köszönöm, de lám ilyen egyszerű volt a megoldás
[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan programot írok ami figyeli egy könyvtár változásait. A program elindulásakor vár arra, hogy történjen valami a könyvtárba majd ha megtörtént akkor nem ír ki semmit.
Mi lehet a hiba?using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.IO;
namespace figyel
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
FileSystemWatcher figyel = new FileSystemWatcher();
figyel.Path = @"c:\";
figyel.Filter = @"*";
figyel.WaitForChanged(WatcherChangeTypes.All);
figyel.Changed += new FileSystemEventHandler(OnChanged);
figyel.Created += new FileSystemEventHandler(OnCreated);
figyel.Deleted += new FileSystemEventHandler(OnDeleted);
figyel.Renamed += new RenamedEventHandler(OnRenamed);
figyel.EnableRaisingEvents = true;
}
private static void OnChanged(object source, FileSystemEventArgs e)
{
Console.WriteLine("A könyvtár tartalma megváltozott.");
}
private static void OnRenamed(object source, RenamedEventArgs e)
{
Console.WriteLine("A könyvtár egy elemét átnevezték.");
}
public static void OnCreated(object source, FileSystemEventArgs e)
{
Console.WriteLine("A könyvtárban létrhoztak egy elemet.");
}
public static void OnDeleted(object source, FileSystemEventArgs e)
{
Console.WriteLine("A könyvtár egy elemét törölték.");
}
}
}v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Csak az a baj, hogy ha csak a do-while ciklust rakom ki egy metódusba akkor ugye dobja a hibákat, hogy nincs meg pár dolog amit egyébként a Form1-ben hozok létre, de az egészet meg nem rakhatom ki, mert akkor minden válaszadáskor csatlakozna az adatbázishoz és az sem jó. Vagy nem így gondoltad?
-
Des1gnR
őstag
Ebben a programomban: http://pastebin.com/CFGk1gAB lenne az a problémám, hogy a Form1 magjában lévő sorok egy do while ciklusba vannak zárva aminek az vizsgálandó értékét gombnyomással állítom be, de ekkor már kilép a ciklusból, így nem ismétlődik a program. A gomblenyomás metódusban kellene újra meghívnom a Form1-et?
-
Des1gnR
őstag
Akkor ezt dobja: http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/12/63105_tap6ydmrn0gotftl_hiba.jpg
Most a legyen ön is milliomos című játékot akarom megírni. A program lényege végülis kész is van, de ha egy kérdésre jól válaszolok akkor tovább szeretném léptetni a következő kérdésre és nem tudom, hogy hogyan helyezzem el a do-while ciklust mert dobja itt a hibákat
class Program
{
{
string connString = "server=****;database=*****;uid=****;password=****;";
MySqlConnection conn = new MySqlConnection(connString);
MySqlCommand command = conn.CreateCommand();
string eredmeny = "null";
Random r = new Random();
r.Next(1,5);
//do{
command.CommandText = "SELECT kerdes, valasz1, valasz2, valasz3, valasz4, megoldas FROM db2 WHERE id="+r.Next(4).ToString();
try
{
conn.Open();
}
catch (Exception e)
{
Console.WriteLine(e.Message);
}
MySqlDataReader reader = command.ExecuteReader();
int valasz = 0;
while (reader.Read())
{
Console.WriteLine(reader["kerdes"].ToString());
Console.WriteLine("1. "+reader["valasz1"].ToString());
Console.WriteLine("2. "+reader["valasz2"].ToString());
Console.WriteLine("3. "+reader["valasz3"].ToString());
Console.WriteLine("4. "+reader["valasz4"].ToString());
valasz = int.Parse(Console.ReadLine());
switch (valasz)
{
case 1:
if (reader["valasz1"].ToString() == reader["megoldas"].ToString())
{
eredmeny = "A valasz helyes.";
}
else
{
eredmeny = "Vesztettél";
}
break;
case 2:
if (reader["valasz2"].ToString() == reader["megoldas"].ToString())
{
}
else
{
eredmeny = "Vesztettél";
}
break;
case 3:
if (reader["valasz3"].ToString() == reader["megoldas"].ToString())
{
}
else
{
eredmeny = "Vesztettél";
}
break;
case 4:
if (reader["valasz4"].ToString() == reader["megoldas"].ToString())
{
}
else
{
eredmeny = "Vesztettél";
}
break;
}
Console.WriteLine(eredmeny);
}
//} while (eredmeny == "A valasz helyes.");
}
-
Des1gnR
őstag
Hali!
Valaki kipróbálná az sql csatlakozást az én adatbázisomhoz? Privát üzenetben megadom az adatokat.
Így próbálkoztam. (Normálisan kitöltött adatokkal)
class Program
{
{
string connString = "Data Source=ide a webcímet;port=portot;Database=adatbázisnév;User ID=felhasználónév;password=jelszó;";
MySqlConnection conn = new MySqlConnection(connString);
MySqlCommand command = conn.CreateCommand();
command.CommandText = "SELECT kerdes FROM db1 WHERE id=1";
try
{
conn.Open();
}
catch (Exception e)
{
Console.WriteLine(e.Message);
}
MySqlDataReader reader = command.ExecuteReader();
while (reader.Read())
{
Console.WriteLine(reader["text"].ToString());
}
Console.ReadLine();
}
-
Des1gnR
őstag
válasz martonx #3090 üzenetére
aham, a this.LayoutRoot-al megcsinál minden gombot amire szükségem van, de ugye egymásra pakolja őket. Már egy órája azt guglizom, hogy miként tudnám őket más pozíciókra illeszteni, de eddig sikertelenül.
Így képzeltem el:int xpoz=40, ypoz=80; // for cikluson kívül
Canvas.SetLeft(clickMeButton, xpoz);
Canvas.SetTop(clickMeButton, ypoz);
xpoz += 15;
ypoz += 15;De így nem jó, valami ötlet?
-
Des1gnR
őstag
Ohh ez príma, de máris belefutottam egy kis problémába:
for (int i = 0; i < 9; i++)
{
Button squareButton = new Button();
squareButton.Height = 100;
squareButton.Width = 100;
squareButton.Margin = new Thickness(10,10,10,10);
squareButton.Style = this.Resources["MyCustomButtonStyle"] as Style;
squareButton.Content = i;
squareButton.Click += new RoutedEventHandler(ButtonClick);
SquareHolder.Children.Add(squareButton);
}
Ebben a kódban mi az a SquareHolder? this.LayoutRoot.Children.Add(squareButton); sort használva nem a kívánt eredményt kapom ami a képen van és a szövegben sem találom, hogy megmagyarázná.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz ArchElf #3085 üzenetére
Úgy még nem próbáltam, bár a feladat szempontjából az nem lendít előrébb.
Most elkezdtem keresgélni, hogy miként tudom kódból létrehozni, de még nem találtam meg. Ha esetleg van hozzá egy kis segítséged és be tudnád linkelni azt megköszönnémv+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Így néz ki a progi: http://img840.imageshack.us/img840/7412/progiw.jpg
És azt akartam, hogy amikor megadja a függőségeket akkor az egyszerűbb legyen a felhasználónak. (mert ugye kézzel is be lehetne gépelni)
Amiket beírna a felhasználó azt pakolnám egy lisboxba és azzal dolgoznék tovább szóval a program e nélkül is működik, de jó lenne valahogy mégis megvalósítani.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Egy olyan programot írok silverlightban ahol bekérem az attribútumok számát és elnevezem őket az abc betűivel.
pl 3 attribútum: A B CEzek után szeretnék létrehozni annyi gombot ahány attribútum van és elnevezni őket az attribútumok nevével.
Eddig azzal próbálkoztam, hogy létrehoztam a gombokat és levettem a láthatóságukat 0-ra majd csak annyinak adtam volna vissza ahány attribútum van, de ez így nem áll össze, szóval más megoldásra lenne szükségem.
string[] tmb = new string[] {"A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z" };
private void button1_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
double ertek = 0;
ertek = double.Parse(textBox1.Text);
label2.Content = "Így neveztem el az attribútumokat:";
for (int i = 0; i < ertek; i++)
{
label2.Content = label2.Content + " " + tmb[i];
button5.Opacity = 1;
button6.Opacity = 1;
button7.Opacity = 1;
}
}Remélem érthető voltam és tudtok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest