- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
v5k
csendes tag
Basszus.
Fél órája ezen agyalok, de még mindig nem jöttem rá, hogyan lehet egy tömb minden azonos elemét csak egyszer kiíratni. Tehát ha van egy tömböm a következő elemekkel: [0,1,4,2,5,24,42,5,1,4] akkor hogy lehet azt megoldani, hogy az 1-est és a 4-est csak egyszer mutassa a felhasználónak a program?
-
v5k
csendes tag
A tooltipben hogyan lehet sortöréseket alkalmazni?
-
v5k
csendes tag
Nemrég kezdtem a C#-ot (meg amúgy a programozást is), és sehol sem találtam hasznos leírást arról, hogy hogyan tudnék megtervezi saját mouseover tooltipet. A Toolboxban található sima ToolTip nem ad tervezői felületet, amit majd meg lehet hívni egy másik object mouseover eventnél...
Képekkel/ikonokkal és egyedi méretű, típusú, elrendezésű szöveggel ellátott tooltipeket szeretnék létrehozni, ami a kurzor egy objektumra való rámutatásakor jelenik meg.
Mégegyszer: nemrég kezdtem az egészet, szóval érthetően és egyértelműen legyetek szívesek légyszíves!
Edit: az is érdekelne, hogyan lehetne több objectet "összevonni", egyként kezelni, hogy meg lehessen hívni máskor is? Valamiféle sablonra gondolok, tehát ha mondjuk kiválasztok valamit egy legördülő menüből, akkor csak be kelljen illesztenem a tervezői felületen ugyanazt a sok-sok elrendezett ikont/képet, szöveget, amit egyszer már elkészítettem, hogy utána csak ki kelljen törölni/módosítgatni az adott legördülő menürész alapján a sablonban lévő dolgokat.
Szóval ez a sablon dolog megoldható valahogy?
-
v5k
csendes tag
Ha valaki tudna még jó, teljes és nem annyira régi C# könyveket, ossza már meg, download linkkel ellátva, köszi.
Nekem is Heitertől van (volt) egy könyvem, az 350 oldalas és pár évvel korábbi volt. Ez annak az átdolgozott változata lehet, sokkal áttekinthetőbb, köszi érte.
-
v5k
csendes tag
Sziasztok!
A függvényekkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Nemrég kezdtem tanulmányozni a C#-ot; elméletileg a függvények deklarálása a következőképpen történik:
[tárolási osztály] visszatérési érték függvényél ([paraméter lista])
{
utasítások;
return érték;
}Ezek szerint a következőképpen nézne ki egy n elemű tömb legnagyobb elemének a meghatározása:
1) A függvény deklarálása
static int maxkiv(int N, int[] t)
{
int m = t[0];
for (int x = 0; x < N; x++)
{
if (m <x t[x])
m = t [x];
}
return m;
}2) A függvény meghívása
static void main()
{
db = int.Parse(Console.ReadLine());
for (int x = 0; x < db; x++)
{
seb[x] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
int max = maxkiv(db, seb);
Console.WriteLine("A legnagyobb: " + max);
}Szóval, ez gondolom konzolos alkalmazásnál működik - ha működik. Többféleképpen próbálkoztam ezzel a kóddal, de még grafikus felületen sem engedte lefuttatni, mert elvileg hiányzott a programkód VÉGE, holott teljesen jó helyen voltak a kapcsos zárójelek, és maga a függvénykód is... ingyenesen leszedhető és használható Microsoft Visual C# 2010 Express-szel próbálkozom.
Nagyon örülnék mindenféle segítségnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest