Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Jester01 #2431 üzenetére
NP
Egyébként a példákat inkább csak az azonos megvalósítás kedvéért hoztam.
A példáim inkább egyszerű szemléltető kódocskák voltak, mint valós problémára írt csontra optimalizált kódok. Abban mondjuk egzet;rtek, hogy a tanulók inkább tanuljanak egy kicsit (nem is kicsit) optimalizálni, és problémamentes kódot írni.De had engedtessék meg nekem, hogy magyarázkodjam kicsit:
Természetesen plusz egy változóval sokkal hatékonyabban (nagy tömbelemszám esetén) megoldható a probléma, de ebben az esetben... Lássuk be, hogy három értékadás kb ugyanannyi erőforrást igényel, mint két értékadás plusz egy modulus osztás (ráadásul memóriában kevesebb is).
List / Sum (Linq) egyértelműen pazarlás erre a célra, ezekben az esetekben csak azt szerettem volna bemutatni, hogy nem csak a tömb létezik a .NET struktúrában, és List-tel lehet hasonló dolgokat csinálni (ráadásul úgy, hogy munka oroszlánrészét megcsinálja helyettünk a környezet).
Mondjuk a MOD-ot nem igazán értem. Az összeget mindig újra kell számolni, hiszen, ha mást nem a régi tagot ki kell vonni, az újat pedig hozzá kell adni, három tömbelem esetén ez sem biztos, hogy előnyösebb.Emellett feltételeztem, hogy a kolléga nem nagyon konyít a kivételkezeléshez (bocsánat a feltételezésért), viszont olyan kódot nem szeretek írni, ahol a kivételek nincsenek minimálisan sem lekezelve. A kivételkezelést pedig nem itt gondoltam bemutatni...
Feltételeztem azt is, hogy esetleg már valami offiszos tapasztalata (excel), ahol az =Int("szöveg") nullát ad vissza, ezért az általam írt kód is ezt a sémát követi. Természetesen megoldható volna az is, hogy a temp = 0; helyett egy Console.Error.WriteLine-al hibaüzenetet dobjon + continue segítségével újra bekérjen adatot a kód (mondjuk úgy rémlik, hogy a kivételkezelés módja nem volt lespecifikálva).
Végül (még egyszer?): nem egy általános megoldást akartam adni (ami kód mennyiségben valószínűleg több is, ráadásul egy kezdő számára sokkal nehezebben felfogható egészben, mint rész-példák összegeként).
Ja, és egyáltalán nem sértődtem, és köszönöm az építő kritikát.
AE
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest