- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
válasz
Dr. Romano #1090 üzenetére
virrualdubmod kell neked: [link]
a Streams menüben a stream list pontot választva megkapod a hangsávok listáját, abból kell törölni a megfelelőt. Hogy melyik az, azt úgy tudod eldönteni, hogy amelyik alapból megszólal a lejátszókon, az az első. Ezután a Video menüben direct stream copyt választasz és elmented a filmet valamilyen néven. -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #790 üzenetére
nem tudom hány éves vagy, de ha emlékszel a 80-as évek gagyi hangalámondásos VHS filmjeire, akkor nem hiszem, hogy annál sokkal jobb minőséget sikerülne csinálnod. (ha nem emlékszel, akkor kérdezd meg idősebbektől). szerintem, érdemesebb az időt inkább nyelvtanulásra fordítani.
-
luciferc
őstag
tudok még ilyet mondani: főnyomozó odamegy Jocihoz, hogy te, itt van ez a webkamerás 640x480-as fotó, amit az Empire State Building tetejéről fotóztak, ott lent annak a szőke nőnek a szemében valószínűleg tükrőződik a tettes arca, ki tudnád nagyítani? Két kattintás, egy egérmozdulat, és nyomdai minőségben kész is vagyunk. mekgájver kutyafasza ezekhez képest
-
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #784 üzenetére
mondatokra , sőt akár szavakra is szét tudod vágni az eddigi részek szinkronját, de ezen mondatok és szavak alól a háttérzajokat és a zenét nem tudod kivenni, továbbá miből gondolod, hogy minden mondat meg lesz, ami elhangzik, miből gondolod, hogy jó hanglejtéssel lesz meg? szóval igazából nem értem mit akarsz csinálni. ha korábbi részek szinkronjából akarod összevágni egy új rész szinkronját. hát, szerintem ha meg is tudod csinálni, akkor is aránytalanul sok idő és aránytalanul gyenge minőség lesz. szvsz.
a megjegyzésem arra irányult, hogy olyan csak a helyszínelőkben van, hogy odamegy a főnyomozó Bélukához egy szétcseszett szalaggal, aztán Béluka 2 kattintással megtisztítja az összes zavaró jeltől és a 3. utcasarkon zajló beszélgetés is stúdió minőségben szólal meg, lehetőleg 5.1-ben. -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #781 üzenetére
összemixelni természetesen gond nélkül össze lehet a szinkront (csak szöveg) és a háttérzajokat/zenét. így csinálják a nagyok is. az összemixelés nem nagy dolog, szinte bármilyen hangszerkesztő program megteszi neked. de hogy csinálod meg a szinkront?
mod: az összemixelt hangok szétszedése két kattintással stúdió minőségben csak a Helyszínelőknek (CSI) és mekgájvernek megy
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #771 üzenetére
sehogy nem tudod szétválasztani. akkor lehet valamit tenni, ha mondjuk az egyik hang csak balról jön, a másik meg mindkét csatornából egyformán, mert akkor valamennyire talán ki lehet szedni.a háttérzajok kiszűrése még macerásabb. először elő kell állítani magát a háttérzajt, ezt akkor lehet megtenni, ha a beszéd mindkét csatornából egyformán jön, majd meg kell próbálni kivonni az eredetiből egy megfelelő algoritmussal. az eredmény kétséges. szerintem egy ilyet megcsinálni olyan irdatlan munka, amit érdemesebb inkább az idegennyelv megtanulására fordítani. és ha meg is csinálod, a minősége elég vacak lesz, mivel az említett szűrések és vágások nem csinálhatók meg jó minőségben nagy valószínűséggel. a hanglejtésről meg nem is beszéltem.
ismereteim szerint. uff
[Szerkesztve] -
-
luciferc
őstag
nem bytera gondoltam a hosszt, hanem időre. amit a vdubmod kiír video hossz, meg stream hossz, az pont megfelelő lesz, ha beírod.
illetve, valahova nem tudod feltenni? tudom, hogy elég nagy, de hátha van valami helyed, ahol el tudnám érni. gondolom valami sorozatról van szó, nem? -
luciferc
őstag
válasz
Agostino #269 üzenetére
amennyiben nem képkockánkénti a film tömörítése, akkor ez nem lehetséges áttömörítés nélkül, ugyanis a nem képkockánkénti (pl divx) tömörítés esetén csak kulcs-kockánál (key-frame) lehet vágni, vagyis ha az elejét nem kulcs-kockánál jelölted ki, akkor automatikusan kiegészíti a legközelebbi korábbi kulcskockáig a kijelölést. Megoldás: áttömörítés, bár ekkor romlik a minőség.
-
luciferc
őstag
féligoff: divx-ben a fekete csíkon igenis sokat lehet spórolni. nem magán a csíkon, mert annak a tömörítése nem nagy kunszt. A csík és a kép határán viszont van egy éles ugrás, ami csak úgy zabálja a biteket, hacsak nem éppen 16-os (ha jól emlékszem) határra esik, ami alapból elég ritka szvsz
-
luciferc
őstag
na várjál, nem keyframenként, hanem keyframenél kell vágnod. nem ugyanaz!!!! nehogy nekiess keyframenként vágni
kijelölöd a vágandó rész elejét egy keyframenél, meg a végét egy keyframenél (köztük bármennyi idő és így keyframe is lehet, nem érdekes) és vágsz. de ha nem keyframenél vágsz, a virtualdub akkor sem rontja el a hangot, pusztán a megmaradó részt kiegészíti/lecsökkenti a legközelebbi keyframeig, és ennek megfelelően a hangot is.
tehát nem kell másodpercekkel szöszölni!!
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Alul a csuszkán teljesen tökéletes, csak miután kiválasztottad, hogy hol akarsz vágni, érdemes egy SHIFT-nyíl (jobbra vagy balra) kombinációval megkeresni a következő/előző keyframe-et. Azt meg, hogy melyik kocka keyframe, azt a kocka adatai melletti [K] jelzi. De megpróbálhatod úgy is, hogy nem figyelsz a keyframe-ekre, lehet, hogy úgy is jó eredményt kapsz, ha a virtualdub magától választ egy keyframe-et (szvsz választ)
-
luciferc
őstag
először is keyframenél kell vágni (bár ha jól tudom ha nem ott vágtál, a virtualdub kiegészíti (vagy leszűkíti??) a vágást a következő/előző keyframeig). ha ez megtörtént, akkor mind a video mind az audio menüben a direct stream copy-t kell választani és utána save. a minőség így nem változik, mivel nincs újratömörítés.
-
luciferc
őstag
válasz
Sixkiller6 #174 üzenetére
igazából lehet, hogy nagy marhaság, de nem lehet, hogy túl jól tömöríthető, viszont nincs engedélyezve az xvidnek elég jó minőségű quantizer, így kényszerűen csökken a bitrate, mert pl 2-es a legkisebb használható quant?
szerk: tipo
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Nekem nem ez a tapasztalatom eddig..., tehát véletlenül sem mondanám, hogy nincs igazad, de azt tapasztaltam, hogy az eredeti filmen más egyes jelenetek hossza, mint a magyar szinkronon. nem nagy a különbség, pár tized másodperc, kicsit hosszabb résznél mondjuk max 1 sec. na ez miért lehet? de van olyan jelenet, ahol nincs gond. ha fogok mondjuk 15 perc szinkronos részt meg 15 perc eredetit, akkor eddig nagyon ritkán volt, hogy ne lett volna elcsúszva a dolog. az elején faszányos, aztán elmászik, de volt már olyan, hogy rövidebb volt a magyar szöveg... szóval kicsit
-
luciferc
őstag
-
luciferc
őstag
válasz
velizare #118 üzenetére
ezt tudom, én is az utolsó mondatodtól tartok, mert úgy tűnik, hogy a jelenetek hossza más egy picikét, de épp ezért érdekelne az első kérdésemre is válasz:
Tudja valaki, hogy a filmek szinkronizáláskor hogyan kompenzálják azt, ha a képen tovább vagy rövidebb ideig mozog az emberke szája, mint a szinkronszínész hangja hallatszik?
Tudja ezt valaki? -
luciferc
őstag
Tudja valaki, hogy a filmek szinkronizáláskor hogyan kompenzálják azt, ha a képen tovább vagy rövidebb ideig mozog az emberke szája, mint a szinkronszínész hangja hallatszik?
A kérdés azért merült fel, mert amikor angol DivX-ek alá szinkront szeretnék tenni, akkor azt vettem észre, hogy kis szakaszok hossza sem egyezik meg. A magyar hang hosszabb vagy rövidebb az angolnál, így aztán mem is tudom összerakni a kettőt, csak úgy, ha állandóan nyújtom/összenyomom a kis részeket (pár perc, max 10), de még így sem az igazi a dolog.
szerk: ja, azért itt kérdezem, mert úgyis erről van szó...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest