- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli58
tag
Hali!
Vdub 1.5.10.1-et használok, és nem találom, hogyan lehet a video tömörítésekor a hangot is tömöríteni. A video szépen megy 2menetes Divx-szel, de a hang az marad PCM. Nem akarom külön lementeni a hangot, csak azt, hogy tömörítse be.
Segítsetek, légyszi! -
válasz
burgatshow #43 üzenetére
Audio / Wav Audio
-
pyrannha
senior tag
UP!
-
pyrannha
senior tag
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet 2 avi-t összefűzni? Tehát van egy filmem, ami 2 cd-s és szeretném, hogy egy darabban legyen. Ezt hogy tudom megcsinálni? -
burgatshow
veterán
Hogyan tudom azt megcsináni, hogy 1 hangsávot és 1 videót összefűzze 1 másik aviba?? MEgvan a kettő külön csak nem tok rájönni hogyan lehet összefűzni!
-
Divi
aktív tag
Üdv!
A következő kérdésem lenne...
Van egy mpg fájlom és ezt szerkesztgettem meg VirtualDUBbal.
Azt viszont sehogy nem tudom megoldani, hogy AVIként vagy akárilyen formátumban elmentse!
Hogy tudom megtenni?
Illetve ha már elmenti, hogy lehet rávenni, hogy tömörítse is? -
gettin
csendes tag
értem, szóval csak az elnevezéskor nyúltak jól mellé!
A DV camiról szeretnék átvenni anyagot a Vdubbal, vmi driver kéne, hogy lássam capture deviceként a camit! Tudom már kérdeztem, de még azóta se tudom megoldani!
Meg még kéne a következő driver de nem találom sehol: Microsoft Camera and VCR driver! 98 alá! Aki tud segítsen már lécci, és ne anyázgasson! én se gorombáskodnék ha békén hagynátok! előre is köszönöm! -
L3zl13
nagyúr
Ha ugyanarra gondolunk, akkor szvsz azt jelenti, hogy a kép és a hang információ elkülönülten van kezelve, tárolva (ne adj isten több is lehet belőlük). Majd ezeket a ''sávokat'' mux-oláskor a konténer formátum előírásainak megfelelően egy fájlba összepakolják.
-
FlasH-BacK
senior tag
Ez csak amolyan virtuális hangsáv, persze, hogy bitekből áll, mint minden ami a vinyón van
, de a lejátszóprogik ezt külön kezelik.
-
Móci
addikt
válasz
FlasH-BacK #33 üzenetére
Kössz, majd kipróbáljuk!
-
FlasH-BacK
senior tag
Hi!
Elöször is fel kell rakni valami kodeket(ha még nincs fennt) DivX, vagy Xvid amit érdemes. Aztán a kívánt minöségnek megfelelöen kell a videó minöségét beállítani: Video->Compression...->kiválasztod a kívánt kodeket(pl. DivX 5.1.1) aztán a Configure gombra nyomsz és a bitratet beállítod (átlagosan 1000 kbps körül fullscreenben is nézhetö a dolog, persze felbontástól függöen).
Xvidnél a fentebb írt lépések, csak az Xvid kodeket választod ki, aztán Configure és ha a ''Target quantizer'' gombra nyomsz, átvált bitratere, és ott is 1000körül lehet a jó minöség.
Hangot meg monjuk mp3-ba tömöritheted: Audio->Compression...
Sz.:fanatikus tag lettem!
[Szerkesztve] -
Móci
addikt
Fel....
-
Móci
addikt
Nekem annyi lenne a kér(d)ésem, hogy rokonék szeretnének digitalizálni, és talán ehhez a virtualdub lenne a megfelelő eszköz, de szükség lenne egy-két beállítási tanácsra ( az alap dolgok is érdekelnének ezzel kapcsolatban ). Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
-
paramparya
őstag
Próbáltam Goldwave-vel is, de az sem hozott nagy áttörést. Pl. az egyik Feket Vipera (
) résznél a hang kb. másfél-két másodperccel később indul, mint a kép. A lejátszónak ez tényleg nem gond, de ha exportálni akarok audiót, akkor az már nem jó, mert az elején lévő szünetet kihagyja. Az említett Smart Video Converter ezt is lekezeli, tehát ha audió exportálok, akkor abban az elején levő szünet is benne lesz, csak sajnos 11khz-ben. Egyelőre azt a megoldást alkalmazom, hogy a SVC-rel átkonvertálom egy másik avi-vá (vagy mpg, ez mindegy), PCM hanformátummal, abból már VirtualDub-bal tudom exportálni a hangot, majd a VD-bal készítek egy új avit az eredeti aviból és az új wav-ból. Ezt az új avit megnézem, hogy csúszik-e benne a hang, és ha nem, akkor ebből lesz az mpg.
Kicsit bizarr, de eddig működni látszik. Még nem biztos, mert a jelek-et már háromszor konvertáltam sikertelenül (kb. 4 óra/konvert), most épp' fut a negyedik nekifutás...
Bár kíváncsi lennék erre a VBR-ből CBR-be megoldásra is, hogy kell csinálni, mert a fentinél biztos, hogy rövidebb...
Ha valaki leírná röviden, akkor megköszönném... -
DcsabaS
senior tag
Sajnos a jelen (altalam ismert) verziokkal ezt nem lehet megtenni.
VBR audiot NEM erdemes hasznalni AVI file-okban, ugyanis akkor _szuksegkeppen_ csuszkal elore-hatra a hang a kephez kepest, amit a lejatszo programnak komoly munkajaba kerul korrektul kezelni, ha pedig vagni akarjuk a videot, meg a VirtualDub (es mas programok) is beleizzadnak.
Ezert ha VBR audioval talalkozunk, akkor azt at kell konvertalni CBR-re, es azutan elovenni ujra a szinkronizacio kerdeset (ha meg kell egyaltalan). -
pynki
csendes tag
válasz
paramparya #26 üzenetére
Hali!
Próbáld ki a Goldwave nevű progit. Elég sok mindent meg lehet vele oldani. -
paramparya
őstag
Sziasztok!
Nekem is a VirtulDub-bal van bajom:
Már a fáj megnyitásánál közli a VBR detected, rövidebb lesz a hang 6 másodperccel, ha nem tetszik, mentsd le wav-ba, majd tömörítsd... dolgot. Ez nem segít. Egy angol leírásban olvastam, hogy Video -> Duplicate, Audio -> Full processing (compression: No comp.,) beállításokkal ''Save as AVI...'' megoldja a problémát, de így is csúszik a hang. Próbáltam sokmindennel, és végül találtam egy ''Smart Video Converter'' nevű progit, ami képes volt tökéletes hosszúságúra kimenteni a hangot, csak az a baj, hogy 11khz-ben, ami nem túl jó minőség...
Tud valaki valami hasonló progit, ami jobb minőségben mentené ki? -
süti5
őstag
Valaki....
Magyar-brazilt akarom monitoron nézni.... -
süti5
őstag
Plíz help valaki.
Virtualdubbal hogy tudom teljes képernyőre tenni a képet a tvről, bejön, színes, de nem megy full képernyőre. Lehet egyáltalán??? -
gabe_
őstag
Köszönöm
-
KovacsUr
addikt
Bővebben: link
Közvetlen link az 1.5.10.1-hez: Bővebben: link -
gabe_
őstag
Tudsz valami linket adni ahonnan letölthetem?
-
gabe_
őstag
mpeg2 és VirtualDub 1.4.10
-
gabe_
őstag
Hi!
Ha már van ilyen topic, akkor ide írom a problémémat:
Van egy svcd formátumú mpg állományom, amit a Virdualdub nem nyit meg, a következőt írja ki:
MPEG Import Filter: pack synchronization error.
Nincs valami kodek vagy cucc feltelepítve hozzá?
Amúgy más lejátszók lejátszák a cuccot...
mi lehet a baj? -
gabe_
őstag
Hi!
Ha már van ilyen topic, akkor ide írom a problémémat:
Van egy svcd formátumú mpg állományom, amit a Virdualdub nem nyit meg, a következőt írja ki:
MPEG Import Filter: pack synchronization error.
Nincs valami kodek vagy cucc feltelepítve hozzá?
Amúgy más lejátszók lejátszák a cuccot...
mi lehet a baj? -
Chip
aktív tag
Köszönöm mindenki segítségét, lehet hogy ha egy kicsit türelmesebb lettem volna akkor magamtól is rájüvök.
Sikerült, müködik!!!!!!!!!!!!!!! -
htibor
tag
Én ezért Nandubot használom...
VBR Mp3; Ogg Vorbis; AC3 audio támogatás miatt... -
Chip
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Azt valahogy meglehet-e oldani hogy egyből mp3 formátumba szedje le? -
KovacsUr
addikt
Ha meg nem jó a wav,
VirtualDubMod:
http://prdownloads.sourceforge.net/virtualdubmod/VirtualDubMod_1_5_10_1_All_inclusive.zip?download
Streams/Stream List, kiválasztod a hangsávot, Demux.
[Szerkesztve]
Lám, engem is megelőztek... -
Chip
aktív tag
Van egy avi formátumú video fájlom ebből szeretném lementeni a meglévő hangsávot (mpeg3 128 kb/s sztereo).
Ehhez a számomra nagyon fontos feladathoz kérem a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest