Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #38496 üzenetére
így van.
De 2022 januárban pont még úgy nézett ki, hogy májusban már vége lesz! Aki kicsit gondolkodott és tájékozódott, az láthatta, hogy hamarosan bányaleszerelés lesz, és nem felszerelés.
És 2022 januárjában volt 160 ezer ft még egy RX570 is, ha 8GB-os, tudom, mert akkor szereztem egyet. Márciusban RTX3050-et 190 ezerért vettem ügyfélnek, a legolcsóbb helyről, a legfapadosabb darabot.Hacsak nem ingyen árammal termelt, akkor tuti, hogy hatalmas bukta volt neki, de a hardverárakat nézve szerintem még azzal is.
Az RX600XT (akkor még sokkal újabbnak számító) kártyák újonnan legalább 200, de inkább 250 ezer ft környékén mehettek, a BTC lap 40-50 között volt. Ez 12 kártyára levetítve, ha most mind elmegy 80-ért akkor 12×170 vagyis 2Milla 40 ezer bukta csak a kártyákon, a két BTC lapot egy az egybe odaszámolhatjuk, mert ezek most kb semennyiért nem kellenek senkinek, az még egy 100-as (de legyen 50, tegyük fel eladja), a keretek... A két procin nem nagy bukta egy-egy 10-es már észre sem veszi itt az ember. Ha ehhez hozzáveszem a villanyszámlát is, akkor a kép eléggé tragikus lehet.
Jó, mindezt a kibányászott (és esetleg jól) eladott coinnal tudta enyhíteni, de még ígyis elég komoly bukónak tűnik.Tudom, a környezetemben is volt pár bányahuszár wallstreet farkasa, aztán több bányleszerelésnél is csak a szomorú/csalódott arcokat láttam.
Kettővel beszéltem érdemben az anyagiakról, az egyik azt mondta, hogy kb nullába jött ki (sokkal előbb kezdte mint 2022 január), a másik (2021 végén kezdte) 600 ezer ftos bukót mondott nekem. Pedig előtte ezektől is hallgattam, hogy hülye vagyok, ha nem fektetek ebbe most be, mert ez a jövő ... -
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #38494 üzenetére
Red Devil kivitelű RX 6600 XT-t olcsóbban ennyi garival - bár hogy hova szól, az még kérdéses - ennyiért nem igazán lehet kapni. Vagy várok tovább és bő 1.5x áron majd lesz RX 7600 XT Red Devil. Csak az a baj, az is 8GB-s lesz. Egy ASUS RTX 4060 Ti 16GB DUAL meg kb. 200k-ról fog indulni. Ehhh... Ennek tükrében a kurta RTX 3060 Ti-m továbbra sem tűnik rossz alternatívának.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38491 üzenetére
Hűű, ahogy nézem nem a legélesebb kés volt. 2022.01.28.-án vehette az alkatérszeket, gondolom 1-2 nappal rá rakta össze a (rögtön két) bányát, azaz pont amikorra mát látszott, hogy leáldozik az egész. Gondolom ő is jókora buktával szál ki ebből.
Az alaplapokat kb nem fogja tudni eladni, a kereten is tuti bukik, mivel ajándék laphoz (emlékszem mikor egy RIG keret is 10 ezres tétel volt). -
Vigneau
félisten
A jelenlegi kísértés egy bányába invitál...
-
Zamma
őstag
És senki felé nem kell semmivel elszámolni sem... Értlük.
Bár csak ne értenénk, és lennénk olyan mint egy Zöldszemes ostoros akkor boldogabb lenne az ember hogy fényes nappal nem csak hogy hülyének néznek és meglopnak még elvárják hogy keresztet is vessek és tapsoljak is hozzá...
Biztos a piszkos komenisták se csinálták máshogy. De ha annyira utáljuk az akkori rendszert és azt, akit az akkor kiszolgált, akkor mit keresünk most egy ügynök hátsójában orral beszorulva...
Hogy már azért nem, mert a szerződéseken nem a piszkosok hanem a mi ajáírásunk virít?
Lehet...
Nem baj, ezt is megeszik sokan...
Nem s olyan rég egyesek erre úgy kiáltottak fel ha ilyet láttak: Még jó hogy bele nem léptem!És az sem igaz hogy nincs lejjebb... mert van!
Bocsi, de olyan boldog vagyok! Láv, meg pííísz!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szasanyi #38482 üzenetére
Diszkont kincstárjegy van 3, 6 és 12 hónapos futamidőre is. Vagy van 1 éves Magyar Állampapír de az 9%-os kamatú. Érdemes kiszámolni, hogy egy hosszabb lejáratú papír amire 15-16%-ot adnak idő előtt visszaváltva (0,5-1% a visszaváltási díj) nem hoz-e többet a konyhára.
-
szasanyi
félisten
-
Zamma
őstag
válasz
szasanyi #38482 üzenetére
Igen. Legalábbis annyira hogy mindenkit agyonbüntetnek mindenféle szedettvedett kamattal - ha nem azt veszi...
Ezért én a magam részéről az inercia skála túlvégére húzódom egy nemzetközi ujjgyakorlatot bemutatva...
A Portfólió.hu-n keress rá, vagy a Magyar Államkincstár oldalán. -
szasanyi
félisten
Állampapírokkal kapcsolatban képben van vki? 6-12 hónapos futamidejű érdekelne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38477 üzenetére
60K egy 10700-ért? (ami ráadásul nem is F-es) Az nem is olyan rossz már, főleg ha azt nézem, hogy a 10400F-et vettem 47K-ért, de utána volt még 75K is, és most is csak 40 ezerig csökkent az ára (szép, tehát 25 hónapja vettem és kemény 7000ft-al olcsóbb - szépen tartja az értékét eddig)
Az I9-el én sem számolok, (természetesen van I9-10900F, 10900KF) de a sima F-es is 140 ezer ft
(10C20T 2800/5200MHZ, 20MB L3, 65W
TDP)
Mondjuk elég komoly előrelépés lenne a jelenlegi procimhoz képest.Hm, egy ilyen I9, meg egy 16GB-os RTX4070, meg 64GB DDR4 RAM, megmerem konckáztatni, hogy 5-6 évig gondolnom sem kellene a fejlesztésre
#38476 F e Z o : játékok alatt egyelőre nem az év váltása lenne, 8-20%, de később a több mag sokkal időtállóbbá tenné a rendszert. Ugyanis +2C4T-ről van szó. Ami Performance magokat illetően I5-re kb amúgy 15th genre jönne el, szóval szerintem szépen lehetne tolni a gép élet tartamán.
-
Vigneau
félisten
Windows 11-nél elég sovány lett a görgetősáv. Csak a registry-ben lehet ezt vastagítani?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38459 üzenetére
Látod ez egy fogós kérdés.
11400-ra nincs érteleme cserélni, mert olyan pici a különbség a kettő között, hogy nem is borítanám szét azért a rendszert. Lapcsere nélkül a maximum amit be tudunk rakni az a 11700K. Annak meg az ára még mindig az egekben van, (117000ft) de az igazi előnye annak az lenne, hogy 8C16T.
Jó proci még a 11600K is 71 ezerért, de az ugyanúgy 6C12T, annyi, hogy az órajel jóval magasabb (3900MHZ, 4900-as Turbo) és 2× annyi L2 cache ... hm, ez ennyiért nem is tűnik olyan rossznak. (Cserébe 125W-os a TDPje, tehát a jelenlegi 65W-nál lényegesen forrófejűbb CPU)
Ugyanis a 12th gen-től érkező E mag P mag varacskolást még kiforratlannak érzem, és a kötelező Win 11 sem tetszik, úgyhogy oda még nem mennék (bár az I5-ökbe még nincs ilyen) plusz ahhoz már minimum deszkát de opcionálisan RAMot is kéne cserélnem, ami már kicsit sem tetszene.
Lehet taktikus lenne megvárni a 14th gen-t, addigra úgyis jön egy új foglalat az Intelt ismerve, plusz a DDR5 is sokkal elérhetőbb/elterjedtebb lesz, és akkor kellene valami hegyes I3 (addigra ott se ússzuk meg a P és E Core-os megoldást szerintem) vagy közepes bestbuy (mint a 10400F) I5-ösre lecsapni, platform váltással együtt.
Persze izgalmas kérdés lenne a jelenlegi platform kimaxolása is
(pl I7 11700K mondjuk 64GB RAMmmal, RTX3080/3090 VGAval ...)
-
KROK640
nagyúr
Ne is mondd, idén én is kiakartam festeni pár szobát (eredetileg már tavaly) de az árak eszméletlenek, a fesztivál szezon sem úgy jött össze ahogy terveztem
Annak örülök, hogy legalább a gép "kész" van(bár piszkálja a fantáziámat némi extra memória, mert a 32GB-nak is simán eltudom érni a határait, ha belelendülök)
-
Vigneau
félisten
Nem szerencsés se a Tiéd, se Kuru esete...
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az új. A gyárit sokan szidták és örültek neki, hogy Pilkingtont kaptak. Nekem gyárit nem is tudtak ajánlani a szolnoki Carglassnál, ráadásul az adatbázis szerint csupán 1 darab volt készleten, az pedig lengyel utángyártott. Tippre Nordglass lesz, nem olvastam róla rosszakat.
-
-
Vigneau
félisten
Valahogy erre tudtam egyedül én is gondolni. Mint ahogy a fényezésem is csupán 60-80 micron. Nekimegy egy katicabogár és már pattogzik is le...
Tiszta haszon, hogy sima szélvédő, nem a GLX verzió szenzoros fajtája. Viszont rövid időn belül - gondolom - vehetek új lapátokat is.
-
KROK640
nagyúr
Én is azért váltottam FHD-ra részben mert az 1680×1050-hez már bőven overkill volt a 10400F + RTX3060 12GB kombó.
A másik meg, hogy felbontás tekintetében (bár egy saját bölcsesség miatt*), de azért rendesen le voltam maradva, a 2010-es évek második felében már szinte mindenki FHD-n volt, én még csak 1680×1050-en, és mire váltottam, már szinte mindenki 1440P-ben van. (nem bja, nekem ez is látható előrelépés)* Elég megnéznem Árpi haverom hogy járt. Vett egy nagy monitort, jajj akkor kevés hozzá a VGA, vett VGA-t. Jajj már meg a proci bottleneck, jujj, akkor nagyobb proci... várjá' ez is kevés ... akkor már platformot kéne váltani... akkor mire meglett a mégújabb proci, lap, RAM, addigra meg már overkill ehhez a felbontáshoz, vegyünk egy új monitort! Ejj vazzeg, kevés a VGA ... és kezdődött előről. És kajak évekig volt ebben a spirálban (olyan 2007-2008 körül kezdte ezt), sőt, mondhatni most se egészen jött ki belőle, mert most valami 12th gen I5-el van meg asszem 32GB DDR4-el, nem tudom milyen VGA-val épp (már követni sem tudom) 2K-s felbontás mellett, de már nézegeti a VGA-kat, és említette, hogy csak át kéne állni DDR5-re...
És tényleg mindig minden gépe azzal borul(t) hogy amikor kész van és jó, akkor vesz egy nagyobb monitort.Na ezért nem sietek én annyira a nagy felbontások felé.
-
-
KROK640
nagyúr
Ha csillióim lennének, akkor egy 16GB-os RTX4060-ra csak úgy az új technológiák és plusz VRam miatt beneveznék, de amúgy a teljes négyes szériát elnézve azt mondom, hogy crazy ... Brutális árak, minimális teljesítményjavulás, a felsőbb kategóriában egy kisvárosnyi fogyasztással. Ahogy gondoltam, nekem szinte biztos hogy kimarad az RTX4000-es széria, de könnyen lehet, hogy még később retroban is.
-
Vigneau
félisten
Asszony szerint ez a karma. Kettővel ezelőtti kocsim kerekével darabokra szedtem egy galambot, aki pont elém szállt le...
Megfordult a fejemben, de végül csak nem mondtam le róla. Csupán azt nem tudom, mit vegyek majd. Kíváncsi vagyok még az RTX 4060 Ti 16GB-re és az RX 7600 XT-re. No meg ott a "budget" RX 6700 XT... Bár a legjobban az RTX 4070 tetszik, az árát leszámítva.
-
Vigneau
félisten
No, ma a jelek szerint túl meleg volt belülről a kocsi és túl hideg kívülről a vizes szivacs. Még ha user error is, akkor is rohadjon meg minden galamb...
-
KROK640
nagyúr
Mikor a gépen meló közben játszok
Pont a shoot pillanatában nincs 100%-on a proci, de a RAM fogyasztást érdemes megnézni -
szasanyi
félisten
Ez igaz, tudtok erről bármit? Mi folyik "odafönt"?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38402 üzenetére
Na, de ezt eddig nem tudtam ám
Jó korán kezdted, én haver hatására 2005-ben néztem párszor. Sosem felejtem el, amikor Selmecbányán be kellett rongyolni a helyi mediamarktba és megnézni az új TV kínálatot, mert forma 1 van, és 1 óráig vizsgálni azokat, mert haver nézi, ofc abszinttal és sörrel a másik kézben, enyhén már ittasan
De nekem unalmas, pedig szeretem az autókat és az autosportot is (rallys vagyok inkább).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Kefine Klean + ajándék CVJ CT-3 (3,5mm) dongle
- LG C1 48" OLED - Hibátlan
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával