Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Acer notebook topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigneau
félisten
-
smiti
veterán
Hello Mindenki!
Szerintetek így 2024-ben mire érdemes cserélni egy RTX 3070-et?
4070-re vagy valami Ördögi kártyára?
-
-
smiti
veterán
Azt hiszem lesz mit megszokni rajta….
-
Vigneau
félisten
Ti mekkora területet szoktatok kihasítani az SSD-ből a C meghajtó számára? Én eddig 90-100GB körül particionáltam, de ha van jobb méret, akkor kíváncsian várom.
-
smiti
veterán
Viccet félretéve: Valaki használ közületek 32-34" körüli UW-QHD monitort?
-
smiti
veterán
Sziassztok!
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Ha valaki találkozna a párommal és kérdezné tőletek hogy miért most értem haza a szilveszteri buliból, mondjátok már neki azt légyszíves,hogy megijedtem a petárdától!
-
KROK640
nagyúr
BUÉK.
Remek Szilveszterem volt -
Boldog Új Évet!
-
F e Z o
veterán
BÚÉK Srácok!
-
Qru
MODERÁTOR
Búék!
-
Zamma
őstag
válasz
Vigneau #39947 üzenetére
Sziasztok! Nem voltam vagy egy hete erre, ezért bevezető nélkül, túl az evészeten és az üveghegyeken - azaz az idűlt alkoholisták bábállamán is túl...
Mindenkinek sok egészséget, örömöt, jól működő eszközöket - á, majd' elfelejtettem -, hogy mindennek ellenére töretlen életszeretettel éljük túl a 2024-et! -
Vigneau
félisten
Hátha érdekel mást is. Igaz, hogy nem NVMe, de 1TB-s Kioxia Exceria 2.5 SATA SSD. Szerintem veszek is belőle kettőt.
-
Vigneau
félisten
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #39928 üzenetére
Egy darabig gondolkodtam egy X99-es Xeon alapőú sok-sok RAMos (64-128GB) relative modern VGA-s (minimum 8GB) hobbi konfig összerakásán is, de leezséltem magamat. Egyrészt nem tudok egyszerre két gép mellett ülni amúgy sem, másrészt két gépet fejleszteni rémálom lenne.
Jah és ígyis van itthion egy 4th gen I3 4170, 16GB RAM, GTX960, SSD összeállítás, ami komplett gép, és senki sem használja semmire.De van egy laptopod is nem?
Egy laptop viszont indokolt lehetne részemről, mostanság eléggé sokat járok Ausztriába. -
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #39926 üzenetére
Nekem sem kellene egynél több gépre figyelnem, csak ha már van félgép, akkor miért ne tegyem össze egésszé. Aztán legalább Ceglédre nem kellene vinni a laptotot, hanem csak a netre kellene figyelnem. Az meg van a telefonomon hotspotként.
Amúgy tény, elég nagydarab lenne a kiszemelt MSI a maga 28 cm-jével és a 3 slotjával. De még így is 30 cm alatti, ha úgy vesszük.
-
KROK640
nagyúr
Éjszakai járat : jah,. amennyire tudom Pesten kívül nincs sehol máshol. Nekem is szerencsém van a szellemjárattal ami 23:30kor még megy a falum felé, de nem véletlen hívom szellemjáratnak, hiszen általában 1-2-3 ember ha van rajta, félek is, hogy beszüntetik.
Nagyon szerencsés vagyok, mert 22-e óta vagyok itthon, és azóta pár bulit meg társasági eseményt leszámítva, bőven van időm játszani
de kell is, mert eléggé sok cím sorakozik ami még fel sincs telepítve, nemhogy végigtolva.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #39925 üzenetére
El is hiszem, annyiért az tényleg jó vétel volt.
Én 980Pro-t akarnék, a nagy sebesség miatt (bár a PCI-E 4.0 hiánya miatt elvileg csak jövőbe mutatna a meghajtó túl gyors nem lenne), mert tele van a hócipőm 1-2 játék betöltési idejével még 32GB és M2 SSD mellett is.A 11700-ról bnagyon rég letettem. Többet fogyaszt, melegebb, drágább, miközben csak mérhetően jobb mint a 10700. Egyetlen előnye az lenne, hogy mindkét M2 hely használható lenne a lapomon.
13th genre meg szerintem csak úgy lenne értelme, ha már átállok DDR5-re (úgy tud kiteljesedni) de az meg proci, lap, RAM drága lenne. Ráadásul az is jobban melegedne. Pedig a 13400F eredményei jók.
Igazából a 64GB RAMon csak azért gondolkodok (csakis DDR4-es alapon, de már ott is kezd drága lenni), mert egyrészt én eléggé nagyívű RAM foglalásokat tudok végrehajtani olykor, másrészt akkor aztán tényleg nem kéne azzal sem foglalkozni jó ideig*.
SSD csere eléggé fontos lenne, mert kicsit kicsi is ez, meg ugye elviekben a HDD Sentinel szerint 0%-os ... ehhez képest mióta hazajöttem, egy hét alatt semmilyen hibát nem tapasztalatamVGA terén maximálisan elégedett vagyok, jelenleg semmi másra nem is akarnék cserélni, maximum egy olyan RTX 4-5000-es kártya jöhetne szóba, ami minimum 12GB VRamos, legalább olyan gyors mint ez, kevesebbet fogyaszt, és mindeközben nem drágább 90 ezernél. Ilyen meg perpill nincs. Szóval a VGA az marad
RX 6700 XT jó kártya, de nekem indokolatlanul nagy, és hát mostanában sok rosszat olvastam az AMD kártyákról, szóval most nem kelti fel az érdeklődésemet az sem.Szerencsére nekem csak egy gépet kell fejleszteni
* Ugyanakkor tavaly ilyenkor azért lett 16-ból 32GB RAM, 1TB M2 SSD, RTX 3060 12GB, és egy új FHD monitor (meg új billentyűzet) hogy mostmár jó ideig tényleg ne kelljen nyúlni a géphez, csak élvezni
csak hát tudod milyen a bugie ...
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #39913 üzenetére
Eszem olykor a kefét, hogy nem vettem meg 28k-ban az NVMe Lexar NM620 2TB-t anno.
Én már letettem az i7-11700F projektemről. Állítólag egy i5-13400F többet tud nála. Akkor viszont inkább lapot cserélnék, a DDR4-hez azonban nem szeretnék nyúlni. Elvileg a 32GB RAM elég, csak épp 46mm magas a Renegade pár - figyelni kell a Low Profil hűtőre, ha minimalizálnék (lásd CM Elite 110 projekt).
VGA vonalon most van egy futó RX 6700 XT keresőprojektem, de eléggé alacsonyra (100k és garancia, nix bánya) tettem a lécet, így még nem jött össze a vétel. Bár 110k +pk-ban lett volna egy nekem megfelelő GAMING X, de ellenálltam neki, első az elvhűség.
Persze azon is gondolkodom, hogy inkább a CM Elite 110-re koncentrálva vennék egy RTX 3050-et bagóért (50k körül), de egyelőre az is utópisztikus álom. Sajnos pont lemaradtam egy 58k-s EVGA-ról.
No meg egy 1-2TB-s SSD is jó lenne oda, aztán a benne lévő 4GEN i5 is válthatna idővel 13GEN i3-ra egy max. 23x21.5 cm-es alaplap társaságában (22.6x18.5 cm kevésbé elérhető manapság).
Szóval nekem is akad pár ötletem a tarsolyomban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #39917 üzenetére
óó hogy én milyen csalódott vagyok!
Mikor megláttam a nevedet a topic végén mint utolsó hozzászóló, akkor mondom magamban : ezaz Vigneau majd most jól megszakérti a (per)verzióimat gépfejlesztési ügyben, kitárja mellé a saját terveit, és gondos elemzésbe kezdünk... Erre csak egy bejglis kommentÉn évek óta nem ettem bejglit, de nem is nagyon vagyok oda érte. Nekem tojásrántotta volt 24-én este, és halkonzerv 25-én este. Tegnap meg semmi, elfelejtettem enni buliba menés előtt, barátnőm benyomott egy pizzát, én még azt sem, ma reggel jöttem rá, hogy azért kellett volna.
Ennek örömére a tomyum leves után bevágtam egy komplett aufschnitt platte-t, jó sok lapkasajttal. -
KROK640
nagyúr
Igen, én mondtam.
Sajnos úgy tűnik, hogy úgy jársz mint annak idején én a VGA cserekérdéssel, a legnagyobb criprtoláz alatt :
2020 októberében akartam venni VGA-t, akkor lódultak meg az árak, és így végül csak 2023 januárja lett belőle VGA vásárlás. Akkor viszont jól időzítettem, mert még fél év múlva is csak 10-15 ezerrel volt olcsóbb, ami egy 100+ ezres VGAnál már bőven nem ért volna meg fél év várakozást.
Most így 5 nap híjján egy évvel később rákeresve, még mindig csak 25K-val olcsóbb a legolcsóbb példány ahhoz képest amennyiért én vettem (de én sem a legolcsóbbat vettem), de a medián kínálat inkább csak 15-20 ezerrel olcsóbb most. -
KROK640
nagyúr
Igen, Pesten van éjszakai tömegközlekedés, de vidéken kb sehol máshol nincs. A városon belül elmegyek gyalog A-ból B-be még hidegben és éjszaka is (na barátnőm, már nem annyira), viszont 22:40-kor leáll minden, és elmennek vidékre is az utolsó buszok, így a falumba is. na onnantól taxi van, ha nem akarsz reggelig maradni, és az a tapasztalatom, hogy régen ki lehetett húzni reggelig, de már én is öreg vagyok hozzá, meg a kedvenc helyem is bezár kettőkor, így meg már eléggé távolinak tűnik az 5:10-es/5:40-es (naptól függ) első busz.
Pesten egyébként ehhez nem kell éjszakai járat sem, mai napig élénken él bennem, mikor indultam Ciprusra, az este 7 órás buszt okádta tele egy részeg gót lány. A leglazább az volt benne, hogy ezután még simán utazott két megállót, majd leszállt mintha mi sem történt volna.
Aztán az évek során gyűlt még 2-3 hasonló élmény, és nem túl késő este időpontokban (este 7-8-9 fele).
Van egy ismerős pár, mióta felköltöztek Pestre ők is korán kezdik az ivást, nem ritka, hogy már délután fél 5 - 5-kor nekilátnak. így simán lehet este 8-9re készen lenni. Ilyet csak a covid alatt csináltunk, de akkor azért mert 7-re haza kellett érni (köztudott volt, hogy a gonosz vírus éjszaka a sötétben jön elő, de nappal fél) -
KROK640
nagyúr
Mivel buliban voltunk, ittunk, így ez nem opció. Plusz vidéki nagyváros, ahol nincs közösségi autóbérlés (MOL Limo, Greengo stb.) csak hagyományos legfeljebb.
Olykor opció 1-1 ismerős megkérése sofőrködés céljából, de most mindkét ilyen ember ki volt esve.
Szomorúbb, hogy 5 nap alatt másodjára kellett taxizzak. -
KROK640
nagyúr
Említettem, hogy bennem is van valami bugie a gépfejlesztést illetően és felvázolódott bennem pár verzió, ezeket Ausztriából telefonról nem volt kedvem leírni, most itthonról gépről megteszem :
1. Platform upgrade :
Valami B760-as lap, és egy I5 13400F, természetesen DDR5-ös RAMmal, abból is 32GBval, és ha még belefér akkor az SSD cseréje
tehát :
Asrock B560Pro 4 --> valami B760 lap
I5 10400F --> I5 13400F
32GB DDR4 --> 32GB DDR5
(1TB M2 SSD --> 2TB M2 SSD (Samsung 980Pro))2. Platform maximalizálás :
Ez volna talán a leglátványosabb előre mozdulás :
I5 10400F --> I7 10700(K)
32GB DDR4 --> 64GB DDR4
1TB M2 SSD --> 2TB M2 SSD (Samsung 980Pro)
4TB HDD --> 8TB HDD (valamint a mostani 4+2TB kiköltöztetése a házból)3. közepes upgrade :
Itt tulajdonképpen csak a proci csere maradna el
32GB DDR4 --> 64GB DDR4
1TB M2 SSD --> 2TB M2 SSD (Samsung 980Pro)
4TB HDD --> 8TB HDD (valamint a mostani 4+2TB kiköltöztetése a házból)4. kis upgrade :
Itt már a HDD csere is kimaradna
32GB DDR4 --> 64GB DDR4
1TB M2 SSD --> 2TB M2 SSD (Samsung 980Pro)5. A minimalista :
Az SSD cseréje lenne fontos, meg ha marad, akkor bedobni még egy kis extra RAMot
(32GB DDR4 --> 48GB DDR4 )
1TB M2 SSD --> 2TB M2 SSD (Samsung 980Pro)Nos mint említettem az anyagiak alakulásától is függ, annyit már látok, hogy az elsőt tutira kihúzhatom, de sandásan a másodikat is
.
Külön rossz, hogy mind az SSD-k, mind a RAMok óriási emelkedésnek indultak, és ez a mostani terveimnek nagyon nem kedvez.
VGA cserét jó ideig nem tervezek, imádom ezt a 12GB-os RTX3060-at, mindenhez is elég FHDban (úgyis azon játszok), és a hangjával és a fogyasztásával is megvagyok elégedve, az RTX 4000-es széria valahogy nem csábít, ahogy a vörös oldal sem.
CPUnál ugyanez a helyzet, Ryzenből csak az 5800X3D vagy a 7800X3D jöhetne szóba, de még az olcsóbbik is 130K felett van, ráadásul most elégedett vagyok az Intellel, nem tervezek mostanában váltani. -
Vigneau
félisten
No, mindenki ordítva hány már a bevitt bejglitől?
-
KROK640
nagyúr
Boldog karácsonyt!
-
smiti
veterán
-
Sdi
addikt
Békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO