Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #40095 üzenetére
Még annyit az előzőhöz, hogy nagy mák, hogy a 480-as SSD-t nem adtam el, (bár nem volt kifejezett terv, de ketten is megakarták venni), mert akkor vagy borítom itthon az I3-as gép rendszerét az SSD miatt, vagy pedig kénytelen lettem volna a 2009-es 1TB-os HDD-m 30GB-os első particiójártól leradírozni a jól működő Win7-et és oda felrakni az új Windowst mindenestől, tekintve, hogy a HDD többi részén fontos dolgok vannak, nem is lehetett volna növelni ezt a 30GB-ot.
32GB RAM-al, egy 30GB-os rendszerpartició HDD-n, hát ... minimum is nem mindennapos lett volna. -
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #40093 üzenetére
Hát ... szerintem amint lesz egy kis pénzem veszek egy Samsung 980 Pro-t (esetleg 970 Evo-t?) M2-esben. Azt, hogy 1 vagy 2TB még nem tudom, akkor már az utóbbit lenne jó, csakhogy épp elég mély völgyben vagyok anyagilag, miközben az SSD árak emelkednek
Holnap megpróbálok úgy osztani szorozni a dolgokat, hogy jövőhéten rendelhessek egy új SSD-t. Ha attól eltekintek, hogy az árát pont elvesztettem (kétszer is, az úszó meló miatt), akkor azért van pozitív oldala is a történetnek : Egyrészt nem történt adatvesztés, mindent le tudtam menteni a régi SSD-ről amit akartam (tréfás tanyasi helyett szomorú tény : sosem laktam be rajta az 1TB-ot még mindig 250+ GB szabad hely volt rajta), másrészt annak a rendszernek nemrégiben lett egy súlyos problémája amit sehogy sem tudtam javítani (nem működött a screenshoot és a video rögzítés, valamint a játékok a Vysnc ON-ra is Vsync OFF-al reagáltak, így minden csapágyara hajtotta a VGA-t miközben a kép furrán "gyűrődött" (tearingelt)). Most a backup rendszeren ez a probléma nincs jelen, tulajdonképp már most ez a jobbik rendszer.
Hatalmas szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem szántottam be a SATA SSD-n lévő rendszert, pedig sokáig gondolkodtam rajta, aztán halogattam, és most ez mentett meg egy teljes rendszer újrarakástólAz viszont tény, hogy sehogy sem úszom meg, hogy minél gyorsabban kitokoljam egy új M2 SSD árát
csak a rend kedvéért megkérdezem : Samsung 980 Pro esetleg 970 Evo akkor ajánlott SSD-k? (nagyjából követem az SSD piacot, de csak nagyjából)
-
Speed®
titán
válasz
Vigneau #40017 üzenetére
Minden okkal történik..de nem tártam a "nép" elé, jogos.
Magánélet/munka oldalon történt némi szemléletváltás,
amibe már nem fér/t bele az arányában sok 'hobbikeret'.
Lassan kialakul az egyensúlyi helyzet, de a múlt elmúlt..
Muszáj több időt szentelnem az IRL dolgokra, "idő van"..
Igyekszem azért követni az itteni dolgokat, de read only,
ha néha késztetést is érzek reagálni, idő hiányában off..
Nyilván hiányoznak a szakmai értekezések, de kibírom,
majd ha rendeződik minden, leszek, az életem része -
Cheesy
őstag
Kedves feleségem nyaggat, hogy a 2 ikeás nagydoboznyi "majdjóleszmégvalamire" alkatrészemet/cuccomat pateroljam ki, mert sok helyet foglal
Erről nem azonos az elgondolásunk, de tény, hogy évek óta nem háborgattam őket, de így nem lettek porosak se. HA!-n lehet magánembernek is több holmit 1 hirdetésben meghirdetni?
-
smiti
veterán
Amit dél körül írtam ide postot azt tudja valaki, hogy hova tűnt????
-
KROK640
nagyúr
Na most sajnálom csak igazán, hogy kihagytam a Kioxia SSD megvásárlását
Ma ugyanis épp ezerrel dolgoztam a géppel (közben YT videót néztem még kimenetet generált) és durr egy kékhalál. Majd a Win képtelen volt talpra állni mindig kékhalál.
Rendszervisszaállítás és hibajavítás sem lehetséges. Na sebaj, akkor bootoljuk a régi rendszert a 480-as SSD-ről. Gyorsan bedobtam a gépbe (pár hete szedtem ki és tettem el). Azon a Windows bejött, nézem az M2-es SSD-t, tartalma olvasható. Restart, telepítőből formáznám, nem lehet, hibaüzenet. Google, HDD leköt, ugyanúgy formázhatatlan. Particiót látszólag törli, ténylegesen nem. Restart után ugyanazt látom mint előtte, egy használhatatlan kékhalállal induló Windows ami nem tudja magát helyreállítani. Papíron már partició se kéne, hogy rajta legyen.
Jó, akkor klónozzuk rá a régi rendszert úgyis az lett volna a vége. 2 óra 20 perc után még 6%, majd hibaüzenet. Újra próba, már az elején hibaüzenet. A lemez írásvédett.
Ok, akkor formázzuk TCMD alól. A lemez írásvédett.
Töröljünk : a lemez írásvédett
Átnevezés : a lemez írásvédett
Lemezkezelő : a lemez írásvédettAkkor kineveztem főrendszernek a 480-as SATA SSD-n lévő Windowst, amivel csak az volt a baj, hogy 2022 december 28-ai volt, annak minden előnyével és hátrányal. Szóval elég sok mindent kell majd rajta újra rendezni, meg újra belakni. (pl a meghajtó betűjeleket össze-vissza keverte, azt visszaállítani)
Mindezalatt mivel sürgős meló volt, kénytelen voltam átadni másnakEz egyébként az a ADATA Legend 710 SSD-m amire a HD Sentinel 0%-ot mutatott kondicióra hetekig, és amivel végigmentem pár fórumot és meglettem nyugtatva, hogy nincs semmi baja csak a HD Sentinel jelzi ki szarul, az a lényeg mit mutat az ADATA saját szoftvere. Nos a szerint jelenleg is hibátlan 100%-os az SSD ... 13 napja járt le a garancia.
Úgyhogy buktam az árát, méghozzá kétszer is (a melóval együtt). Már csak apró adalék, hogy ma amúgyis volt egy 130 ezeres kiadásomés épp most emelkednek rakétaként az SSD árak
Jah, é mivel az M2 volt a games meghajtóm is, így most oda az összes játékom is kivéve a WT-t, JC3-at a Spidermant és a Red Alert 3-at. De nagyon helyem sincs most mást feltenni.
-
F e Z o
veterán
válasz
Vigneau #40080 üzenetére
Mindegyik lap támogatja a Core I9-13900KS procit, ami 150W, gondolom Te nem ezt raknád bele, szóval szerintem teljesen mindegy melyik lapot választod, tuning úgysem lehet benne.
#40081 Qru : Jogos, plusz leukoplast.. Kövi 2 napra szabit kértem, ha van még 9 tavalyi, illetve ma voltam vértadni, ami ugye nálunk +2 nap.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #40050 üzenetére
Nem kell ráírnom a Gigabyte-ra. Ezek gondolatolvasók, finomítottak az eddig lapjaikon. V3 utótaggal ellátva a héten bővült a kínálat. Egyből 3db 22.3x19.3cm-es lappal nyitottak.
Már csak a fázisokon agyalok. Az ASRock 6+1+1 Phase Power Design, míg a Gigabyte 4+1+1 Hybrid Phases Digital VRM Design. De hogy ezek érdemben ugyanazt jelentik-e, vagy a hybrid fejlettebb-e, arról lövésem sincs. Bár inkább a Gigabyte felé húzok most, jobban tetszik az elrendezése és a BIOS-a az ASRock-éhoz képest.
-
smiti
veterán
Szia Mindenkinek!
Ilyen vagy ehhez hasonló másodlagos kijelzőt honnan lehetne / érdemes beszerezni?
3.5 Inch IPS TYPE-C Secondary Screen CPU GPU RAM HDD Monitoring USB Display
-
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen ddoki! Bár nem biztos, hogy ahhoz a CPU-hoz találták ki azt a chipsetet. Ugyan benne van a támogatottak listájában, viszont hiába szorzózármentes.
Szívem szerint egy olcsó i3-13100F-et raknék bele a H610M MoBo-ba. Hozzátenném a 2x16GB-s Renegade kitem, a hűtésről az ID-Cooling IS-50X V2 gondoskodna a CM Elite 110-ben. A hab a tortán pedig az EVGA RTX 3060 Ti-m lenne.
Tulajdonképpen átköltöztetném a kis kockába némi fejlesztéssel a jelenlegi konfigom és nyugdíjaznám a SilverStone Kublai-om ennyi év után. Pontosabban belőle lehetne a fentebb taglalt ceglédi hobbi PC...
-
-
Vigneau
félisten
Emlékeztető magamnak:
Windows 11 telepítése internet nélkül:
Shift + F10 --> oobe\bypassnro --> Enter
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #40037 üzenetére
Nekem most az olcsó LGA1700 projekt és a 20cm-es VGA borzolja az idegeimet. Szerintem lassan hagyom kifutni majd az RX 6700 XT kereső aprómat, aztán elnézek valamilyen másik irányba.
Egyébként az NR2003 az erőforrás zabáló modokkal is hozza alsó hangon a 30FPS-t - de zömmel megvan a 60 is -, ami eléggé meglepett ezzel a G3258-as konfiggal.
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #40030 üzenetére
Ott azért messze nagyobb volt a difi, mint az én 4mm-em. Valami megoldást majd kell idővel találnom. Lehet, ráírok a Gigabyte-ra, hogy igazán csinálhatnának nekem 23cm helyett 22.6cm-es NYÁK-ot LGA1700 vonalra.
Bár az is igaz, hogy nem sűrűn jövök majd egy darabig ehhez a géphez. De mivel volt alap, picit kellett hozzátenni és máris lehet használni. Nem gond, ha otthon felejtem a laptopom. Net meg van, ha direktbe USB-n keresztül rádugom a telefonom.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen VGA-t szerezzek majd hozzá. Amúgy az alap egy G3258, egy ASRock H81M-HDS R2.0 és 2x4GB 1333MHz RAM - ezeket lehet idővel majd cserélni. Pl. egy megfelelő méretű LGA1700 lapra egy i3 társaságában.
Ehhez a trióhoz tettem aztán hozzá az ID-Cooling IS-50X V2-t, a 960GB-s Kioxia SSD-t, no meg a porosodó 40"-os Samsung TV-m.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #40029 üzenetére
Hobbi PC az itt is megvan, a régi Athlon XP-m már lassan annak is alig használható, pedig érdekes darab amúgy ASUS A7N8X-E DLX NForce 2 Ultra alapon, Athlon XP 1466@2669MHZ (meg mikor mennyi), 256-1024MB RAM (mikor mennyi), GeForce 3 Ti550 128MB / Radeon 9800Pro (mikor melyik), 160GB HDD ... Nagyon ritkán használom, néha egy kis tuningolgatás variálgatás megy vele.
Ezenfelül van egy fél C2D konfigom ami a legendás Giga P35-ös deszkában van, egy E7500 mellett, és van hozzá egy olyan E2140-esem ami megy akár 4800MHZ-et is!! Itt a difi, hogy DDR2/DDR3 RAMmmal is megy, de egyikem sincs hozzá (DDR2-m nincs, DDR-ból csak 1GB-osokat viszígy 2GB a rendszermemória teteje ami nem sok), pedig egy HD6850-esem (vagy elborult esetben egy GTX950 2GB) lenne hozzá, meg egy 128GB-os SSD is ...
De egy ideje (úgy 3 éve) bolygatja a fantáziámat valami X99-es gép is, valami 4-6 magos HT-s procival (igazán durva két procis rendszer lenne, 2db 4C8T magas órajelű CPUval -- csak ott már a lap és a két CPU ára teljesen más szintet vesz fel), 64-128GB ECC REG DDR4-el, bele egy (vagy akár két) Radeon RX 580 8GB, 1TB M2 SSD, és mondjuk egy 1-2-4TB-os SATA SSD... csak ez meg túl drága ahhoz, hogy aztán sarokban porosodjon... vagy ez, vagy az a gép amit most használok napira
Ezért aztán visszafogom magam... Mint ahogy emellett egy 2nd gen I7 jól megtuningolva (4-5GHZ), 16GB RAMmmal, szintén RX580 8GB-val szintén sokáig birizgálta a fantáziámat.
(Sőt... messzebb megyek egy ideig, hogy az első saját PC-m előtt tisztelegjek egy 366-os Celeron project is megfordult a fejemben, persze az akkori szintjének a csúcsára felhozva, tehát 256GB RAM, GeForce 2MX400, 20GB HDD ... 2001-es feljavított PC-nek lenne korhű szigorúan Win ME-al, de 99%, hogy néhány napon belül az is a sarokban porosodna csak. -
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #40022 üzenetére
Akár még ez is jó opció lehet.
Amúgy a CM Elite 110 23x21.5 cm-es MoBo projektje kútba esni látszik. A ház alsó sarkában lévő szegecsből kellene lefaragnom, hogy beférjen a lap. De még így is alig 1-2 mm maradna az oldalfal támasztója és a lap széle között. A 22.6x21.5-ös mérettel viszont minden rendben lenne.
-
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP FireFly G11 patika
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- HP EliteBook 840 G10 i5-1350P! ÚJ, Fóliás gép!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel