Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
"A honvédelmi szolgálati juttatás alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken."
Én ebből azt hámozom ki, hogy aki pont 45 éves és megvan neki a 25 év szolgálati viszonya, s keres most nettó 500.000Ft-ot, az az illetményének 70% - 20 (év a nyugdíjkorhatárig) * 2% , azaz 30%-át kapja következő hónaptól honvédelmi juttatásként, ami nettó 150k.
-
Zamma
őstag
válasz
Vigneau #36993 üzenetére
Egyszóval: továbbra is gyümölcsöző éveink lesznek a multivitamin jegyében!
Bővebben: mindenkit üdvözlök a legkívánatosabb helyén a világnak, a magyar narancs hazájában, ami inkább már banánköztársaság...
Még szerencse hogy a szakmaiságon és az életminőségen nem esett sohasem csorba... -
F e Z o
veterán
Ma ettől volt hangos minden odabent...
45 év és 25 és szolgálati viszony. Mondjuk ez elég sok embernek megvan szerintem most is odabent. Nem öreg a 45, mert magam 42 vagyok, s jól érzem magam a bőrömben. Én valahol 50-55 év és 30 év szolgálati viszonynál húztam volna egy ilyen határt. A 2000-es években volt olyan csákó, akinek szorzókkal, iskolával 39 évesen megvolt a 25 év viszonya, s el tudott menni nyugdíjba. Ugye azért ez is durva, de az is, hogy valaki 65 évesen dolgozzon bent szerintem. -
Qru
MODERÁTOR
Ezt most olvastam, hogy az oreg katonakat elkukdhetik. A 45 eves oreg? Jaj... [link]
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #36982 üzenetére
Az csak a kiindulási görbe. Utána jön a hangolás.
-
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #36979 üzenetére
...de a stabil még a pöttyös!
Nem vagy egyszerű eset az már szent...
(Mármint segítség is kéne, meg a régi dolgokhoz is ragaszkodnál.) -
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #36978 üzenetére
Tudom, mire gondolsz. Nálam ezt a lépcsőzést akkor csinálta, amikor csak -200MHz kezdést adtam neki. Viszont -300MHz-nél eddig nem jelentkezett.
A lépcsőzés ráadásul viszi magával a feszültséget is.
-
-
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #36963 üzenetére
+ #36964
Majdnem.
A 4.6.5 beta amit említettem, de már ez is 3 hónapos. -
KROK640
nagyúr
válasz
Nem tudom, nekem 4.6.3 van.
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #36964 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Ha jól látom, a legutolsó a 4.6.4, viszont ebben még mindig a pötyis megoldás van.
-
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #36958 üzenetére
Akkor ez már "indokolt eset" lehet?
Én mindenesetre javaslom, ha ezzel belövöd akkor valószínűleg nem lesz már önállóskodás... -
F e Z o
veterán
-
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #36953 üzenetére
Próbáltad már a "vonalas" - azaz az újabb Afterburnerben lévő - és nem pöttyös feszállítást is?
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #36953 üzenetére
Amennyiben nem veszed annyira lejjebb (pl. legalább -300MHz) a frekvencia katakterisztikát, hajlamos az Általad leírt jelenségre.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Vigneau #36940 üzenetére
Megnézed kérlek, hogy neked Afterburnerben elmásznak-e tök néha tök random a kis pöttyök?
Tegnap vettem észre, hogy az eredetileg beállított 2010 MHz @ 950 mV pöttyöm után még vagy 10 van a helyén, a többi viszont ugyanilyen lépcsőkben feljebb kúszott egy-egy szinttel. Fura.
-
Sdi
addikt
válasz
KROK640 #36950 üzenetére
Biztos, hogy jó táp, egyetlen "hibája" a fix kábelezés. Nézz szét az árukeresőn, sokkal olcsóbban is van.
-
KROK640
nagyúr
Mi a vélemény erről tápról? SEASONIC G12 GC 850W
Ügyfél gépbe menne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #36947 üzenetére
Most azért különösen sok szerencsétlen dolog egybeesése kellett ahhoz, hogy az emberek a magas árak miatt ne tudjanak VGA-t cserélni. Két bányászláz között volt egy covid, ami egyrészt az ellátási láncot is megtépázta, másrészt a sok otthon maradó ember közül sokan látták a számítógépes játékokban a kikapcsolódást.
Ugyan most úgy vagyok vele, hogy "kész" van a gép, de nem örülnék, ha ennek a VGA-nak is 7 évet kéne mennie. 2-3 éven belül azért szeretnék majd nagyobbra váltani. -
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #36946 üzenetére
Nekem a GTX950-ről a gari még 2018-ban lejárt, ehhez képest 2023 elejéig szolgált vígan, tuningolva.
Haveromnak van egy W123-asa, na az nagyon gyönyörű, konkrétan olyan állapotban van, mintha most hozta volna ki a szalonból, pedig bőven 40 éves múlt maga az autó. Horror ára is lett ezeknek
ami kár, mert bitangul tetszenek.
Emlékszem 2009-ben majdnem vettem egyet. Akkor 160 ezertől 800 ezerig terjedt az áruk, most 700 az alja, és körülbelül kétszer ennyinél kezdődnek a vállalható darabok.
W124 se rossz, de nekem a 123-as kicsit jobban bejön. -
F e Z o
veterán
válasz
Vigneau #36945 üzenetére
S mi a gond, ha nincs garancia? Az 1080Ti 47 hónapot volt nálam, s 1 év garival vettem, pedig az volt nyúzva rendesen, mégse lett semmi baja.
Tegnap megvolt a Benz-ben a folyadékok és a szűrők cseréje, meg Imre állított az automata váltón is. Most úgy siklik, mint forró jés a vajon..
Láttátok volna szerelés közben, imádja a W124-est. Munkadíj meg egy zsugor Borsodi volt haveri alapon, el sem tudom képzelni, egy autószerelő mennyit gombolt volna le rólam, főleg a váltóállítás miatt.
-
Vigneau
félisten
Te írtad, hogy "cserélhetünk is"...
Persze, már nincs rajta gari, nagyon jó a memóriád. Közben beszélgettem a support-tal is, elvileg 01.01-én járt le az egy év gyártói garancia. Legalábbis az eredeti OEM VGA-é. Annak a cseréjére érkezett az enyém augusztus környékén.
Amúgy a célom idővel egy PowerColor RX 7600 (XT) Red Devil lesz. Már ha létezik majd és jól muzsikál, valamint emészthető áron adják.
-
F e Z o
veterán
Tegnap feltaktam a Wazone 2.0-át,amíg Battlefieldekben 45 fok körül tetőzik a 3080,itt 56 fok volt a GPU,mindez alulfeszelve max 250W fogyasztás mellett.
Smiti : A régi billentyűzetet szétkaptad, kitakarítottad?
-
KROK640
nagyúr
Na, most meghallgattam az EVGA kártya igazi hangerejét, és mellé a CPUét is. RDR2-ztem kicsit ULTRA-n, hát megnőtt a hangerő és a hőmérséklet egyaránt...
71 fokig ment fel, aztán a fölé nem. Mindezt teljesen zrt házban. A CPU és a VGA hűtőnek viszont volt hangereje rendesen.
Az undervolt mondjuk még hátra van, de egyelőre nem piszkáltam. -
Zamma
őstag
válasz
Vigneau #36919 üzenetére
Bocs, de ez neked nem lesz a szűk helyed miatt jó... egyébként meg 3-4 fok fingilingi...
...mármint a 3 db 92-es venti helyett 2 db 120-as-hoz képest.
Ha van egy nagyobb venti - a statikus nyomás bár tenne a rendszerhez, de - a túllógás miatt nem tud így hatékony lenni.
...esetleg egy 3d nyomtatott levegőterelővel kombinálva még talán. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #36804 üzenetére
Kiegészítő ötlet a deshroud témához magamnak.
-
eszakas
őstag
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
eszakas #36909 üzenetére
Akkor tudom mi van mögötte
-
F e Z o
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest